Ελληνικό χρώμα από Πάτρα

Ελληνικό χρώμα από Πάτρα

Με στόχο το αποτέλεσμα που θα της δώσει την πρόκριση στη ρεβάνς, η ΕΑΠ αντιμετωπίζει την Πέμπτη (03/02) την Ταλίν.

Υπήρξαν εποχές, όχι πολύ καιρό πριν, που οι οπαδικές εξορμήσεις στο εξωτερικό και οι προγραμματισμοί των δημοσιογραφικών ταξιδιών («σε ποιό φάιναλ-4 πάμε αυτή την εβδομάδα;») θεωρούνταν αναπόσπαστο κομμάτι του αθλήματος.

Μετά, ήρθαν οι άλλες εποχές. Της οικονομικής κρίσης, της πτώσης του ελληνικού βόλεϊ, του αποκλεισμού των εκπροσώπων μας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με μισή λύπη –των αθλητών που αγωνίζονται για τη διάκριση- και άλλη τόση χαρά –των διοικήσεων, που περιορίζουν τουλάχιστον ένα έξοδο.
Σε πείσμα των καιρών, αφού όμως πρώτα χρειάστηκε να «θυσιάσει» το Κύπελλο Ελλάδας, η ΕΑΠ συνεχίζει την εκτός των συνόρων πορεία της, με επόμενο στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ.
Οι Πατρινοί αναχώρησαν τα ξημερώματα για την Εσθονία, όπου την Πέμπτη (03/02, 19.45) αντιμετωπίζουν την τοπική Ταλίν, για τη φάση των «8» της –μοναδικής με ελληνικό χρώμα- διοργάνωσης.

«Εδώ που έχουμε φτάσει είναι πλέον πρόκληση, όχι μόνο αγωνιστική, αλλά και οικονομική, αφού με τη συμμετοχή μας στην τετράδα θα έχουμε και σημαντικά οικονομικά οφέλη. Η Ευρώπη μας βοήθησε να πάρουμε τα πάνω μας και τα διεθνή παιχνίδια πάντα αποτελούν δέλεαρ για κάθε ομάδα. Δεν περίμενα ότι θα ήμασταν οι μόνοι εκπρόσωποι της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά Κύπελλα αυτή την εποχή. Ειδικά ο Ολυμπιακός πιστεύω ότι μπορούσε να συνεχίσει ακόμη και στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά κι ο Παναθηναϊκός. Για μας όμως δημιουργείται έτσι μια επιπλέον υποχρέωση, όσο μεγάλο κι αν είναι το κόστος, για να εκπροσωπήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το ελληνικό βόλεϊ», δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΕΣΑΠ ο τεχνικός της ΕΑΠ, Γιώργος Χριστόπουλος, που μίλησε για το βήμα παραπέρα, την ενδεχόμενη πρόκριση στα ημιτελικά: «Το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα όπως η Ματσεράτα σε ημιτελικό ευρωπαϊκού Κυπέλλου είναι μια τεράστια πρόκληση, αλλά και μια επιβράβευση της προσπάθειας και της πορείας που έχουμε κάνει. Κι όλοι θέλουμε να ζήσουμε μια τέτοια εμπειρία».

Από την πλευρά της Ταλίν, ο βασικός διαγώνιος Άργκο Μέρεσααρ, έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην ελληνική ομάδα. «Από τη στιγμή που ο επαναληπτικός αγώνας διεξάγεται στην έδρα της Πάτρας θα έλεγα ότι έχει ένα μικρό πλεονέκτημα. Αυτά τα δύο ματς είναι για εμάς το τελευταίο εμπόδιο για να βρεθούμε στην ημιτελική φάση του Τσάλεντζ Καπ και όλοι θέλουμε να τα καταφέρουμε. Από την άλλη έχοντας χάσει την πρόκριση στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας από τον Άρη στο χρυσό σετ, σίγουρα δεν θέλουμε να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη και ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά θα φύγουμε από την Ελλάδα έχοντας πετύχει το στόχο μας».



Δημοπρατήθηκε για... τρελό ποσό χαρτοπετσέτα με την υπογραφή του Μέσι
Δημοπρατήθηκε για... τρελό ποσό χαρτοπετσέτα με την υπογραφή του Μέσι
Ισπανία: Πλήγμα με τον Ίσκο να χάνει το Euro
Ισπανία: Πλήγμα με τον Ίσκο να χάνει το Euro
Άρης – ΠΑΟΚ: Τιμωρία από UEFA για τον «Δικέφαλο», πριν το ντέρμπι τίτλου στη Super League
Άρης – ΠΑΟΚ: Τιμωρία από UEFA για τον «Δικέφαλο», πριν το ντέρμπι τίτλου στη Super League
Γκουαρντιόλα: «Η μοίρα στα χέρια μας»
Γκουαρντιόλα: «Η μοίρα στα χέρια μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved