Θετικά δείγματα στο καμπ

Θετικά δείγματα στο καμπ

Με άριστες εντυπώσεις μένουν οι Γάλλοι αθλητές από τις συνθήκες και το επίπεδο του καμπ στο πινγκ πονγκ, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Καρπενήσι.

Η συμμετοχή των Γάλλων αθλητών Μισέλ Μαρτίνεζ και Μπάι Φενγκτιάν αποτελεί σίγουρα το ιδιαίτερο στοιχείο στο προπονητικό καμπ της εθνικής ανδρών, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Καρπενήσι. Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά, που μετέχουν σπουδαίοι ξένοι αθλητές σε καλοκαιρινή προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, πριν από δέκα χρόνια μάλιστα, είχαν έρθει ξανά Γάλλοι (στον Μαραθώνα τότε), αλλά γενικά δεν παρουσιάζεται συχνά τέτοια δυνατότητα. Οι δύο βασικοί αθλητές των ισχυρών γαλλικών κλαμπ Ενεμπόν και Ανζέρ ενισχύουν την προσπάθεια των διεθνών μας και παράλληλα ωφελούνται κι εκείνοι από το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και την άρτια διοργάνωση.

Αυτό άλλωστε, επισήμαναν και σε δηλώσεις που έκαναν ενδιάμεσα των προπονήσεων. Επιπλέον, εξήραν τη δυναμική της ελληνικής εθνικής ομάδας, τόνισαν ότι μπορεί να πάρει την πρόκριση για το ομαδικό του Λονδίνου και πρόσθεσαν για τον Κρεάνγκα και τον Γκιώνη ότι μπορούν να φτάσουν σε επιτυχία στο απλό του Ολυμπιακού τουρνουά.

«Οι εντυπώσεις μου είναι πολύ καλές. Το καμπ είναι πολύ δυνατό, οι συνθήκες ιδανικές και συναντώ και «ζεστή» συμπεριφορά απ’ όλους απέναντί μου. Για μένα ήταν προτεραιότητα να κάνω καλή επιλογή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας μου και νιώθω τυχερός που βρίσκομαι εδώ. Είναι πολύ σημαντικό να κάνω καλή δουλειά στην αρχή της σεζόν και για τον λόγο ότι προέρχομαι από τραυματισμό στο πόδι. Πρέπει λοιπόν, να βελτιώνομαι κάθε μέρα και προσπαθώ να δώσω το καλύτερο που μπορώ», υπογράμμισε ο Μισέλ Μαρτίνεζ, συμπαίκτης του Γκιώνη στην Ανζέρ και συμπλήρωσε: «Γνωρίζω τον Παναγιώτη εδώ και 16 χρόνια, ίσως και περισσότερα. Παίζαμε μαζί από παλιά σε διεθνή τουρνουά νέων, τώρα παίζουμε στην ίδια ομάδα στη γαλλική Λίγκα, ενώ έχουμε παίξει μαζί και στην Μπουντεσλίγκα. Είναι ο καλύτερός μου φίλος στο άθλημα και επειδή έχω αυτή την πολύ καλή σχέση μαζί του είμαι εδώ».

Ο κινεζικής καταγωγής Γάλλος Μπάι Φενγκτιάν, συμπαίκτης του Κρεάνγκα στην Ενεμπόν, είπε από την πλευρά του: «Προπονούμαστε σε πολύ καλές συνθήκες, όσον αφορά και τις εγκαταστάσεις, αλλά και τον καιρό, που επικρατεί στην πόλη. Επίσης, έχω την ευκαιρία να παίξω με όλους τους αθλητές της εθνικής σας ομάδας και διαπιστώνω ότι γενικά είναι πολύ υψηλό το αγωνιστικό επίπεδο. Πραγματικά είναι πολύ χρήσιμη για μένα αυτή η συγκέντρωση προετοιμασίας».

Ο Μαρτίνεζ και ο Μπάι εκτιμούν ότι η Ελλάδα έχει βάσιμες πιθανότητες να περάσει και στο ομαδικό των Ολυμπιακών Αγώνων: «Δεν ξέρω ποιος θα πάει στο Προολυμπιακό τουρνουά, ίσως είναι ο «Πάπα» (σ.σ. εννοεί τον Παπαγεωργίου), ίσως κάποιος άλλος, πάντως όποιος και να πάει υπάρχουν πιθανότητες να πάρετε την καθοριστική τρίτη πρόκριση. Όπως βλέπω εδώ, όλα τα παιδιά έχουν υψηλή αξία, επομένως κάθε αθλητής αν έχει προετοιμαστεί σωστά, είναι απόλυτα συγκεντρωμένος και παίξει καλά μπορεί να τα καταφέρει. Πρέπει βέβαια, να πω ότι η διαδικασία είναι εξαιρετικά δύσκολη, ωστόσο αν δεν έρθει πρόκριση από τα Προολυμπιακά τουρνουά, θα μπορείτε να κυνηγήσετε μία ακόμα ευκαιρία από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι είναι εφικτό λοιπόν, να έχει η Ελλάδα παρουσία και στο ομαδικό», ήταν η άποψη του πρώην διεθνούς Γάλλου, ενώ ο έτερος ξένος αθλητής, που προέρχεται από την υπερδύναμη του αθλήματος Κίνα, υποστήριξε: «Ασφαλώς κι έχει τη δυνατότητα η χώρα σας να πετύχει και τρίτη πρόκριση. Θα είναι δύσκολο βέβαια, χρειάζεται απόλυτη ετοιμότητα για τις κρίσιμες διοργανώσεις, αλλά σίγουρα υπάρχουν πιθανότητες».

Ο Μαρτίνεζ πιστεύει ότι Κρεάνγκα και Γκιώνης μπορούν να φτάσουν σε καλό πλασάρισμα στο απλό των Ολυμπιακών Αγώνων: «Τόσο ο Καλλίνικος όσο και ο Παναγιώτης έχουν πάρει από τον Μάιο την πρόκριση και αυτό τους βοηθάει και ψυχολογικά και στην προετοιμασία τους. Μπορούν να φτιάξουν από τώρα έτσι το πρόγραμμά τους ώστε να είναι σε καλή φόρμα στο Λονδίνο. Εκεί μπορούν να πετύχουν κάτι καλό εφόσον έχουν ευνοϊκή κλήρωση και παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Ο Καλλίνικος, με τη μεγάλη επιτυχία του τον περασμένο Φεβρουάριο στο ΤΟΠ 12, έδειξε ότι παραμένει απρόβλεπτος. Αν πιάσει την… τρελή απόδοση, που είχε στον τελικό με τον Σαμσόνοφ και δεν βρει κάποιον από τους δυνατούς Κινέζους πριν από τα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά, τότε είναι πιθανό να πάρει ακόμα και μετάλλιο».

Ζητήθηκε από τους δύο αθλητές και μία γνώμη για τον Φραγκούλη και τον Κωνσταντινόπουλο, τα δύο νεότερα στελέχη της εθνικής μας ομάδας, που μετέχουν πρώτη φορά σε τέτοιο προπονητικό καμπ. Ο Μαρτίνεζ και ο Μπάι μίλησαν εγκωμιαστικά και για τα δύο παιδιά, πάντως ο δεύτερος είχε επιπλέον καλά λόγια για τον Κωνσταντινόπουλο.

«Μου αρέσει πολύ ο αριστερόχειρας. Έχει θαυμάσια στοιχεία και πιστεύω ότι αν δουλέψει όπως πρέπει θα έχει λαμπρό μέλλον. Οι προδιαγραφές του είναι πολύ καλές», τόνισε ο πολύπειρος Ασιάτης, που ήταν διεθνής με την Κίνα στις μικρές ηλικίες, είχε μετάλλια σε εθνικό επίπεδο στις ίδιες κατηγορίες και είναι μόνιμα εγκαταστημένος στη Γαλλία εδώ και επτά χρόνια.

Ο Μαρτίνεζ ανέφερε: «Έχουν πολύ καλό feeling στα χτυπήματα, δείχνουν γενικά καλά στοιχεία. Έφεραν κάποια αξιόλογα αποτελέσματα στην Ευρώπη ως νέοι και  θεωρώ ότι έχουν περιθώρια βελτίωσης για τη μεγαλύτερη κατηγορία. Τώρα είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτούς, που παίρνουν στο μέρος στο συγκεκριμένο καμπ, γιατί έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν και στην τεχνική. Μπορούν να γίνουν πολύ καλοί παίκτες».

Στο μεταξύ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής άφησε ελεύθερο για τους αθλητές του το απόγεμα της Κυριακής και από σήμερα η προετοιμασία επέστρεψε στους συνήθεις έντονους ρυθμούς. Το καμπ τελειώνει την Τετάρτη με πρωινή προπόνηση και η προετοιμασία της εθνικής θα συνεχιστεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Μαραγκός: «Να μας στηρίξει ο κόσμος»
Μαραγκός: «Να μας στηρίξει ο κόσμος»
Μεγάλη «σφαλιάρα» Θανάση Αντετοκούνμπο στην Ρεάλ!
Μεγάλη «σφαλιάρα» Θανάση Αντετοκούνμπο στην Ρεάλ!
Ίβιτς: «Μόνο νίκη»
Ίβιτς: «Μόνο νίκη»
Ολυμπιακός: Νέα ήττα και έκτος στο Champions League
Ολυμπιακός: Νέα ήττα και έκτος στο Champions League
Λουκάς Παπαδήμος: Παραμένει στην Εντατική - Εξιτήριο πήραν οι συνοδοί του
Λουκάς Παπαδήμος: Παραμένει στην Εντατική - Εξιτήριο πήραν οι συνοδοί του
Ανατροπή λεωφορείου με μαθητές στις Σέρρες – Δεκατέσσερις τραυματίες
Ανατροπή λεωφορείου με μαθητές στις Σέρρες – Δεκατέσσερις τραυματίες
Σημαντικές διακρίσεις για την DPG και φέτος στα Digital Media Awards!
Σημαντικές διακρίσεις για την DPG και φέτος στα Digital Media Awards!
Σεισμός στην Κρήτη
Σεισμός στην Κρήτη

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης