Λεώνης: «Θα περάσουμε και χωρίς Τζούριτς, Φιλίποφ»

Λεώνης: «Θα περάσουμε και χωρίς Τζούριτς, Φιλίποφ»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλέκος Λεώνης, μίλησε για την κατάσταση στην Εθνική, τα προβλήματα στην ΕΟΠΕ και τα επερχόμενα παιχνίδια με τη Βοσνία.

Την πεποίθησή του ότι η Εθνική θα ξεπεράσει το εμπόδιο της Βοσνίας και θα προκριθεί στην επόμενη φάση του προ-ολυμπιακού τουρνουά, με ή χωρίς τους Τζούριτς και Φιλίποφ, εξέφρασε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ ο Αλέκος Λεώνης.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του ομοσπονδιακού τεχνικού:

- Ποια είναι η εικόνα που έχετε σχηματίσει μέχρι τώρα για την Εθνική ομάδα;
«Η εικόνα θα ήταν πιο ξεκάθαρη αν όλο αυτό το διάστημα είχαμε κατεβάσει μια συγκεκριμένη ομάδα, αλλά υπήρχαν αντικειμενικά προβλήματα που δεν μας το επέτρεψαν. Ουσιαστικά, κατεβάσαμε δύο ομάδες διαφορετικές, όμως το θετικό είναι ότι είχαν τον ίδιο στόχο, οργάνωση και φιλοσοφία. Επίσης, είναι θετικό ότι τα νέα παιδιά που έπαιξαν στο Ευρωπαϊκό Λιγκ πήραν τις εμπειρίες που χρειάζονταν. Θα έχουμε καλύτερη αποτίμηση της εικόνας της Εθνικής στο τέλος Αυγούστου, μετά τη Βοσνία. Θα βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα».

- Όλο αυτό το διάστημα καλέσατε πολλά νέα πρόσωπα, δοκιμάσατε αρκετά πράγματα, τι εντύπωση έχετε για τα νέα παιδιά;
«Πρώτα απ’ όλα μετά από όσα μας έτυχαν, θα ήθελα να πω ότι πρέπει να είμαστε καλά στην υγεία μας. Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών και ήμασταν συνέχεια στο στάδιο επανένταξης, είτε από μεγάλο χρονικό διάστημα απραξίας, είτε από πιο μικρό. Αν γλιτώσουμε από αυτή την ατυχία, η ομάδα έχει προοπτική. Αυτό που με ικανοποίησε περισσότερο ήταν ότι ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που έπαιζαν σε κάθε ματς, υπήρχε ένα συγκεκριμένο σύστημα σε άμυνα και επίθεση. Επίσης, ενώ αρχικά είχαμε προβλήματα φυσικής κατάστασης, προς το τέλος φάνηκε ότι βελτιωθήκαμε αρκετά και είναι θετικό».

- Η προετοιμασία στην Πορταριά και τα φιλικά με το Μαυροβούνιο, βοήθησαν για να διαπιστώσετε σε ποια αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται η ομάδα;
«Το καλύτερο ήταν ότι γλυτώσαμε τη ζέστη της Αθήνας. Ήταν πολύ καλό ότι ήμασταν συγκεντρωμένοι παίκτες και προπονητές, συζητήσαμε για το πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτερη ομάδα, δουλέψαμε όσο το δυνατόν απερίσπαστοι και γενικώς έχουμε ένα πάρα πολύ καλό κλίμα. Για τα φιλικά με το Μαυροβούνιο θα ήταν πρόχειρο να κάνουμε ιδιαίτερη κριτική. Μετά από τα φιλικά που θα δώσουμε με την Τουρκία, θα βγάλουμε κάπως πιο σοβαρά συμπεράσματα».

- Το γεγονός ότι τα παιχνίδια θα γίνουν και τα δύο στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Τρίκαλα, αποτελεί αβαντάζ για την Εθνική ή φοβάστε ενδεχόμενο εφησυχασμό;
«Η Εθνική πρέπει να ασχολείται με τη δική της απόδοση. Στο στάδιο που βρισκόμαστε δεν έχουμε το δικαίωμα να χριζόμαστε φαβορί. Είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο και εγκυμονεί κινδύνους να αυτοχαρακτηριζόμαστε φαβορί. Η Βοσνία μπορεί να είναι μια μέτρια ομάδα, αλλά εμείς πρέπει να δείξουμε ταυτότητα. Πρέπει να αποδώσει η μείξη νέων και παλιών».

- Για τη Βοσνία έχετε συγκεντρώσει κάποια στοιχεία; Τι ομάδα είναι, πώς παίζει, σε ποιους παίκτες στηρίζεται κτλ;
«Προσπαθούμε να μαζέψουμε στοιχεία, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο γιατί δεν είναι και τόσο οργανωμένοι. Είναι όμως μία ομάδα που ανήκει στη σέρβικη σχολή. Οι στατιστικολόγοι μας συλλέγουν στοιχεία τα οποία θα αναλύσουμε, όμως έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για μια ομάδα περίπου σαν το Μαυροβούνιο».

- Με τον τραυματισμό του Τζούριτς και το στρατιωτικό του Φιλίποφ τι γίνεται;
«Κοιτάξτε, τα πράγματα είναι απλά. Η Εθνική δεν θα έχει πρόβλημα κόντρα στη Βοσνία είτε παίξουν Τζούριτς και Φιλίποφ, είτε όχι. Εύκολα ή δύσκολα πιστεύω θα περάσουμε και χωρίς αυτούς. Από την άλλη, αν θέλετε να εστιάσουμε στο αρνητικό του θέματος είναι ότι μέχρι τώρα δεν έχουμε καταφέρει να κατεβάσουμε μία σταθερή ομάδα. Τα δύο παιδιά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι, όμως ξαναλέω ότι θα καλυφθούν τα κενά τους».

- Το οικονομικό ζήτημα στην Ε.Ο.ΠΕ. ήταν και είναι γνωστό. Τελικά η έως τώρα θητεία σας στον πάγκο αποδείχτηκε δυσκολότερη από ότι περιμένατε;
«Είναι αλήθεια ότι είναι πιο δύσκολη η κατάσταση, κυρίως από πλευράς οικονομικών. Ωστόσο, πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο, να βρεθεί μια χρυσή τομή. Τα περισσότερα παιδιά έχουν οικονομικά προβλήματα και πρέπει να βοηθηθούν με οποιονδήποτε τρόπο. Εκείνοι δουλεύουν ως επαγγελματίες, η Εθνική τους βοηθάει στο να αναδειχθούν, ακόμα και στο να κάνουν μεταγραφές. Ήταν όμως πολλά τα οικονομικά προβλήματα από τους συλλόγους τους και όλα αυτά συσσωρεύονται».

- Το τελευταίο διάστημα γράφτηκε και ακούστηκε ότι το προπονητικό τιμ και οι Έλληνες διεθνείς παλεύουν μόνοι και βρίσκονται στο έλεος του Θεού. Ισχύει κάτι τέτοιο;
«Στην Ελλάδα εύκολα χάνεται το μέτρο. Η ΕΟΠΕ λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν μπορεί να βοηθήσει όσο θα ήθελε και αυτό είναι γεγονός. Η διοίκηση, όμως, κάνει, όμως, προσπάθειες και οι παίκτες το αντιλαμβάνονται και το σέβονται. Ας μην ξεχνάμε ότι σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης, είμαστε στην Πορταριά και θα δώσουμε πέντε φιλικά. Γενικά πρέπει να πούμε ότι γίνονται προσπάθειες και αν συνεχιστεί αυτό αργά ή γρήγορά θα λυθούν πολλά προβλήματα και θα πάμε ακόμα καλύτερα και σε αυτό το κομμάτι. Η κριτική που γίνεται λοιπόν, καλό θα είναι μην εστιάζει σε πρόσωπα και καταστάσεις γιατί αυτό μόνο κακό μπορεί να κάνει. Ας βοηθήσει ο καθένας από το πόστο που έχει, για να πάει μπροστά το ελληνικό βόλεϊ».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Survivor: Η πρόθεση οικειοθελούς αποχώρησης παίκτη και η παρέμβαση ψυχολόγου
Survivor: Η πρόθεση οικειοθελούς αποχώρησης παίκτη και η παρέμβαση ψυχολόγου
Πάει για «μπαμ» με Μπέιλ η Γιουνάιτεντ
Πάει για «μπαμ» με Μπέιλ η Γιουνάιτεντ
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ Virtual Sports: Ενθουσιασμός για το νέο παιχνίδι του ΟΠΑΠ
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ Virtual Sports: Ενθουσιασμός για το νέο παιχνίδι του ΟΠΑΠ
Τέλος ο Σπαλέτι από την Ρόμα
Τέλος ο Σπαλέτι από την Ρόμα
Βασίλης Δήμας: «Σείστηκε» η Βέροια στη μουσική συνάντησή του επί σκηνής με τον Σταμάτη Γονίδη
Βασίλης Δήμας: «Σείστηκε» η Βέροια στη μουσική συνάντησή του επί σκηνής με τον Σταμάτη Γονίδη
Πανελλήνιες 2017: SOS θέματα για τη Νεοελληνική Γλώσσα
Πανελλήνιες 2017: SOS θέματα για τη Νεοελληνική Γλώσσα
Πτώση αεροσκάφους Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας στις Σποράδες
Πτώση αεροσκάφους Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας στις Σποράδες
Education Festival: Δωρεάν σεμινάρια Μηχανολογίας-Μεταφορών από ΙΕΚ ΑΛΦΑ και Mediterranean College
Education Festival: Δωρεάν σεμινάρια Μηχανολογίας-Μεταφορών από ΙΕΚ ΑΛΦΑ και Mediterranean College

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης