Μαραθώνιος Αθήνας: Τετραήμερη γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού (9-12/11)

Μαραθώνιος Αθήνας: Τετραήμερη γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού (9-12/11)

Όλα έτοιμα για την μεγάλη γιορτή στην πρωτεύουσα!

Μεγάλες προσωπικότητες του αθλητισμού και κυρίως του δρομικού κινήματος θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας και με τη λάμψη τους θα δώσουν μεγαλύτερο κύρος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος φέτος θα διεξαχθεί στις 12 Νοεμβρίου. Για ένα τετραήμερο (9-12/11) η Αθήνα θα γίνει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων των φίλων του κλασικού αθλητισμού χάρη στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο. Ο Μαραθώνιος «γεννήθηκε» στην Ελλάδα και αυτό από μόνο του δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στον «Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας», μεγάλος χορηγός του οποίου είναι ο ΟΠΑΠ.

Οι πρωτοβουλίες του ΣΕΓΑΣ με αποκορύφωμα τη μεταφορά της έδρας της AIMS στη χώρα μας, έχουν προσδώσει άλλη δυναμική στη διοργάνωση και σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις που τη συνοδεύουν την έχουν «γιγαντώσει». Οι εκδηλώσεις για τον 35ο ΑΜΑ ξεκινούν το μεσημέρι της Πέμπτης (09/11), με τα εγκαίνια της ERGO Marathon EXPO (13:00) απ’ όπου κάθε χρόνο περνούν δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες και την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου (13:30) στο κλειστό γήπεδο του Ταεκβοντο στο Φάληρο.

Το βράδυ της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο GALA της Παγκόσμια Ένωσης Μαραθωνίων. Στην εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής θα γίνουν οι βραβεύσεις των κορυφαίων Μαραθωνοδρόμων για το 2017. Φυσικά στο GALA, μεταξύ άλλων, θα παρευρεθούν εκπρόσωποι από τους μεγαλύτερους Μαραθωνίους όλου του κόσμου.

Η επόμενη ημέρα είναι αφιερωμένη σε δύο σημαντικές πρωτοβουλίες του ΣΕΓΑΣ οι οποίες έχουν πάρει σάρκα και οστά τα τελευταία χρόνια. Το πρωί του Σαββάτου θα διεξαχθεί το 11ο Συμπόσιο της AIMS. Πρόκειται για ένα θεσμό ο οποίος για πρώτη φορά διεξήχθη το 2007 σε συνεργασία της AIMS, του ΣΕΓΑΣ, της IAAF αλλά και του Δήμου Μαραθώνα. Το φετινό θέμα του Συμποσίου έχει ως στόχο να προσφέρει ιδέες στους διοργανωτές μεγάλων αγώνων και έχει ως τίτλο: «Αναπτύσσοντας τον αγώνα σας μέσω της ανάπτυξης της δρομικής αγοράς στην περιοχή σας».

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας όλο το ενδιαφέρον των φίλων των δρομικών αθλημάτων θα μεταφερθεί στον Μαραθώνα. Εκεί όπου ένα σύμβολο που δημιουργήθηκε πριν από δέκα χρόνια στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΣΕΓΑΣ με την AIMS, η «μαραθώνια φλόγα», θα ανάψει και θα ξεκινήσει το ταξίδι της σε όλο τον κόσμο μεταφέροντας το μήνυμα υπέρ της ειρήνης, της ανθρωπότητας και της θέλησης. Όπως κάθε χρόνο η τελετή θα πραγματοποιηθεί στον Τύμβο του Μαραθώνα με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και λαμπαδηδρόμοι θα είναι σπουδαίοι αθλητές.

Το τετραήμερο της γιορτής του κλασικού αθλητισμού δεν θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα από τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου και όλων των δρομικών αγωνισμάτων που τον συνοδεύουν. Από το πρωί της Κυριακής (12/11) και για πολλές ώρες οι δρόμοι από τον Μαραθώνα μέχρι και το Παναθηναϊκό Στάδιο θα γεμίσουν με αθλητές όλων των ηλικιών που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους με όπλο τους την ομαδικότητα και το «ευ αγωνίζεσθε».

Περίπου 51.000 άνθρωποι, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, θα συμμετάσχουν στον 35ο ΑΜΑ. Η αρχή θα δοθεί όπως κάθε χρόνο με την εκκίνηση των 5 χλμ, για να ακολουθήσουν τα 10 χλμ και ο αγώνας των Special Olympics. Παράλληλα, κατά μήκος της διαδρομής περίπου 6.000 παιδιά θα τρέξουν στους αγώνες 1.200μ.

Στις 09.00 είναι προγραμματισμένο να δοθεί η εκκίνηση στον 35ο αγώνα στην αυθεντική διαδρομή του Μαραθωνίου όπου θα συμμετάσχουν αθλητές από όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Μία καινοτομία της φετινής διοργάνωσης είναι ότι για πρώτη φορά εντός του ΑΜΑ θα διεξαχθεί και ο τελικός του Run Greece με τους καλύτερους αθλητές των προηγούμενων διοργανώσεων της χρονιάς να τρέχουν τα τελευταία 3χλμ της χρονιάς για την ανάδειξη του νικητή. Το αγωνιστικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται το απόγευμα με τα 5 χλμ.

Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Μαραθωνίου θα ολοκληρωθούν με την αποχαιρετιστήρια δεξίωση από τον Δήμαρχο Αθηναίων την Κυριακή το βράδυ προς Συνέδρους της AIMS κα άλλους επίσήμους.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 35ου ΑΜΑ:

Κυριακή 12/11

07:45 εκκίνηση 5 χλμ, Λ Αμαλίας (ύψος Εθνικού Κήπου)

08:35 εκκίνηση 10 χλμ, Λ Αμαλίας (ύψος Εθνικού Κήπου)

08:50 Λ. Βας Σοφίας (ύψος Βουλής) 1,2 χλμ Special Olympics

09:00 εκκίνηση ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ στην ιστορική αφετηρία στον Μαραθώνα

09:15 εκκίνηση 1,2 χλμ παιδιών, Λ Βασ. Σοφίας (ύψος Βουλής)

10:25 εκκίνηση 3 ΤΕΛΙΚΟΣ RUN GREECE

16:15 εκκίνηση 5 χλμ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ



Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved