Αντίθετοι στην επικύρωση

Αντίθετοι στην επικύρωση

Η διοίκηση του Ηρακλή ζητά να μην επικυρωθεί η βαθμολογία της Super League  στο ΔΣ της Τρίτης (28/06).

Με επιστολή που έστειλε στον Σοφοκλή Πιλάβιο, τον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και τον αθλητικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, Ανδρέα Φάκο, ο Ηρακλής ζητά να μην επικυρωθεί η βαθμολογία του πρωταθλήματος για νομικούς αλλά και ηθικούς λόγους.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει: «ΠΡΟΣ: κ. Ευάγγελο Μαρινάκη, Πρόεδρο SUPER LEAGUE Ελλάδος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. κ. Σοφοκλή Πιλάβιο, Πρόεδρο Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας
2. κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή, Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού
3. κ. Ανδρέα Φάκο, Αθλητικό Εισαγγελέα της ΕΠΟ

Κύριε Πρόεδρε,
Προς μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι για την Τρίτη 26 Ιουνίου έχει συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Λίγκας με θέμα ημερήσιας διάταξης, μεταξύ άλλων, και την επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Σχετικά με το ζήτημα της επικύρωσης της βαθμολογίας σας επισημάνουμε τα εξής:

Η επικύρωση αυτή δεν πρέπει να γίνει στην παραπάνω συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου τόσο για «νομικούς» αλλά και όσο για «ηθικούς» λόγους και αναλυτικά:
1.Οπως γνωρίζετε αυτή τη στιγμή εκκρεμούν στα αρμόδια αθλητικά όργανα και συγκεκριμένα στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Ε.Π.Ο. και στο CAS τρεις προσφυγές της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, οι δύο σχετικά με την μη αδειοδότηση της ομάδας για τη συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE και η τρίτη σχετικά με τον υποβιβασμό της ομάδας μας λόγω «πλαστογραφίας».

Επομένως σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τους ισχύοντες αθλητικούς Νόμους και Κανονισμούς η επικύρωση της βαθμολογίας δεν είναι σύννομη και δεν μπορεί να γίνει δεδομένου ότι αυτή αντίκειται και παραβιάζει σαφώς τη διάταξη του άρθρου 20 παράγραφος 3 του ΚΑΠ Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων η οποία ορίζει ρητά τα εξής:
«Η επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα από την διοργανώτρια αρχή γίνεται με την προϋπόθεση ότι δεν εκκρεμούν στα αρμόδια αθλητικά όργανα προσφυγές ή ενστάσεις που επηρεάζουν τη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων».

Στην περίπτωσή μας όμως, όπως προαναφέρθηκε, εκκρεμούν οι ως άνω τρεις προσφυγές της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ στα παραπάνω Αθλητικά Όργανα και ως εκ τούτου σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανονισμούς σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται και δεν μπορεί να γίνει «σύννομα» η επικύρωση της βαθμολογίας. Στο σημείο αυτό σας επισημαίνουμε σχετικά με τις προσφυγές μας στο CAS ότι σύμφωνα με το ισχύον Καταστατικό της ΕΠΟ δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι και αυτές αποτελούν εκκρεμότητα που δεν επιτρέπει την επικύρωση της βαθμολογίας.

2.Σύμφωνα με τις εξαγγελίες και τις σχετικές δηλώσεις των αρμοδίων αθλητικών εισαγγελέων κ.κ. Αντωνακάκη και Φάκου επίκειται τις αμέσως επόμενες ημέρες να εξεταστεί από αυτούς το θέμα των «στημένων» αγώνων, το οποίο προέκυψε εντελώς πρόσφατα, και σε περίπτωση τυχόν ανάμιξης ποδοσφαιρικών ομάδων της SUPER LEAGUE θα ασκηθεί σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη με ενδεχόμενη την επιβολή κυρώσεων σε βάρος τους, σύμφωνα με τους ισχύοντες αθλητικούς Κανονισμούς. Ως εκ τούτου στην παρούσα φάση και εν όψει όλων των ανωτέρω δεν είναι δυνατόν και δεν «επιτρέπεται» να γίνει επικύρωση βαθμολογίας και σε περίπτωση κατά την οποία τυχόν γίνει αυτή θα είναι σε κάθε περίπτωση μη νόμιμη και μη έγκυρη και θα δημιουργήσει άνευ προηγουμένου προβλήματα στο επαγγελματικό μας ποδόσφαιρό το οποίο ήδη διανύει πολύ δύσκολους και κρίσιμους καιρούς.

3.Σε κάθε περίπτωση πάντως κύριε Πρόεδρε, σας επισημαίνουμε ότι στην παρούσα χρονική στιγμή, πέρα από τους παραπάνω απόλυτα νόμιμους και βάσιμους «νομικούς» λόγους, η επικύρωση δεν πρέπει να γίνει και για καθαρά «ηθικούς» λόγους. Συγκεκριμένα, όπως γνωρίζετε, σήμερα εκκρεμεί η υπόθεση των «στημένων» αγώνων η οποία είναι πάρα πολύ σοβαρή και πρωτοφανής για τα ποδοσφαιρικά χρονικά της Ελλάδας. Επομένως η παρούσα χρονική στιγμή δεν ενδείκνυται για την επικύρωση της βαθμολογίας δεδομένου ότι τυχόν επικύρωση στη παρούσα φάση και κάτω από τις παρούσες συνθήκες, τη στιγμή κατά την οποία μάλιστα έχουνε εμπλακεί ονόματα παραγόντων της SUPER LEAGUE στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων, θα δώσει αφορμή στη κοινή γνώμη να δημιουργήσει επιπλέον δυσμενείς κρίσεις σε βάρος του επαγγελματικού ποδόσφαιρου μας. Το γεγονός αυτό θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα σε βάρος τόσο της SUPER LEAGUE ως διοργανώτριας αρχής όσο και σε σας προσωπικά κ. Πρόεδρε.

Κατόπιν τούτων και για όλους τους παραπάνω λόγους πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να γίνει η επικύρωση της βαθμολογίας και τυχόν επικύρωση θα επιφέρει πολύ περισσότερα «νομικά» αλλά και «ηθικά» προβλήματα σε σχέση με τη μη επικύρωση της βαθμολογίας στην παρούσα χρονική στιγμή και μέχρις ότου ξεκαθαρίσει οριστικά και αμετάκλητα το «θολό» και «ομιχλώδες» σήμερα τοπίο στο επαγγελματικό μας ποδόσφαιρο και ειδικότερα στην SUPER LEAGUE.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΡΤΑΒΑΝΗΣ».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Η συνήθεια που έγινε λατρεία!
Η συνήθεια που έγινε λατρεία!
Χάσι: «Έχουμε ένα ακόμη δύσκολο ματς στην Κροατία»
Χάσι: «Έχουμε ένα ακόμη δύσκολο ματς στην Κροατία»
Στην 14η θέση η Ελλάδα!
Στην 14η θέση η Ελλάδα!
Play off Champions League: Βλέπουν «αστεράκια» Σέλτικ, Νάπολι και Σεβίλλη
Play off Champions League: Βλέπουν «αστεράκια» Σέλτικ, Νάπολι και Σεβίλλη
Νέα στοιχεία σοκ για την τραγωδία με τους γονείς που πνίγηκαν για τα παιδιά τους
Νέα στοιχεία σοκ για την τραγωδία με τους γονείς που πνίγηκαν για τα παιδιά τους
Φωτιά στη Δάφνη πίσω από το σταθμό του μετρό «Άγιος Ιωάννης»
Φωτιά στη Δάφνη πίσω από το σταθμό του μετρό «Άγιος Ιωάννης»
Φωτιά LIVE - Απίστευτο: Ο Τσίπρας πάει στα καμένα τέσσερις ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά
Φωτιά LIVE - Απίστευτο: Ο Τσίπρας πάει στα καμένα τέσσερις ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά
Ρέθυμνο: Αυτοί είναι οι γονείς που πνίγηκαν προσπαθώντας να σώσουν τα παιδιά τους (pics)
Ρέθυμνο: Αυτοί είναι οι γονείς που πνίγηκαν προσπαθώντας να σώσουν τα παιδιά τους (pics)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης