«Χρωστάω πολλά στην ΑΕΛ»

«Χρωστάω πολλά στην ΑΕΛ»

Συνέντευξη παραχώρησε στο athleticlarissa.gr το μοναδικό μέχρι στιγμής απόκτημα των «βυσσινί», Κώστας Νεμπεγλέρας, ο οποίος επέστρεψε μετά από 14 χρόνια στην ομάδα της πόλης του.

Επιστρέφεις μετά από 14 χρόνια στην ομάδα της πόλης σου, την ΑΕΛ, σίγουρα όχι κάτω από τις καλύτερες συνθήκες, αλλά φαντάζομαι ότι και συ ο ίδιος πήρες αυτή την απόφαση σκεπτόμενος συναισθηματικά…

«Σίγουρα το σκέφτηκα και δεν έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι η ομάδα έπεσε στην Β’ Εθνική. Βέβαια θα το θέλαμε όλοι πάρα πολύ η ομάδα να αγωνίζεται στην Α’ κατηγορία, είναι αίτημα και του κόσμου της ΑΕΛ αυτό και θα ήθελα και εγώ να αγωνίζομαι στα μεγάλα σαλόνια. Επιθυμούσα και παλιότερα να έρθω στην ομάδα, τώρα μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που επέστρεψα στην πόλη μου. Θα προσπαθήσω να δείξω τα μέγιστα των δυνατοτήτων μου, διότι χρωστάω πολλά σε αυτή την ομάδα αφού από εδώ ξεκίνησα και με ανέδειξε σαν παίκτη στην πορεία»

Ήταν κάτι το οποίο το σκεφτόσουνα, να επιστρέψεις δηλαδή στην ΑΕΛ, μετά από κάποια μικροπροβλήματα που είχαν δημιουργηθεί τα περασμένα χρόνια και δεν σου το επέτρεψαν οι συνθήκες;

«Σίγουρα ήταν κάτι το οποίο το ήθελα πολύ και τα προηγούμενα χρόνια και περίμενα να τελειώσει η χρονιά και να έρθω σε επαφή με τους παράγοντες της ΑΕΛ για να επιστρέψω και πάλι στα πάτρια εδάφη»
Σε επηρέασε καθόλου το γεγονός ότι η ομάδα υποβιβάστηκε ή δεν πέρασε καν από το μυαλό σου αυτό;

«Όχι δεν με επηρέασε καθόλου αυτό το γεγονός, δεν το σκέφτηκα καν, σίγουρα όλοι θα θέλαμε η ομάδα να αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία.  Παρ΄ όλα αυτά εγώ και οι συμπαίκτες μου θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας ώστε η ομάδα να έχει απλά ένα πέρασμα από την Β΄ Εθνική και να επανέλθει στην Α΄ κατηγορία που της αξίζει».

Παρότι φέτος δεν ήσουν μέλος της ομάδας, παρακολούθησες εντούτοις την πορεία της, θέλω να μας πεις τι έφταιξε ουσιαστικά και η ομάδα αποχαιρέτησε την κατηγορία, αφού ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς η χρονιά, δηλαδή με την είσοδό της στο νέο γήπεδο, με πολλά όνειρα και τελικά κάτω από αυτές τις συγκυρίες η ομάδα δεν τα κατάφερε. Τι συνέβη λοιπόν και η ΑΕΛ δεν κατάφερε να σώσει την χρονιά;

«Νομίζω όταν δεν είσαι μέσα στην ομάδα και μέσα στα αποδυτήρια δεν μπορείς να γνωρίζεις τι συμβαίνει πραγματικά. Ήταν μια ομάδα που από την αρχή της χρονιάς δεν ήταν συγκροτημένη και δεν τα πήγε και τόσο καλά και πιστεύω πως η ΑΕΛ δεν είναι μια ομάδα που πρέπει να παλεύει να σωθεί στην Α’ κατηγορία, αλλά πρέπει να πρωταγωνιστεί. Αυτή η ομάδα χρωστάει πολλά στον κόσμο που είναι πάντα δίπλα της και οι παίκτες πρέπει να παίζουν καλό ποδόσφαιρο για να ευχαριστούν τους φιλάθλους  που στέκονται πάντα στο πλευρό της και την ακολουθούν συνέχεια στα γήπεδα και είναι ασφυκτικά γεμάτα από κόσμο πάντα. Κατά την δική μου άποψη δεν ήταν ένα μόνο το πρόβλημα που παρουσιάστηκε αλλά ένα σύνολο και έτσι τελικά η ομάδα δεν κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία και να παρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο. Αναφορικά με τα προβλήματα ήταν πολλά και ξεκινούσαν πρώτα από την προετοιμασία που δεν ήταν και τόσο καλή, από την καθυστέρηση στις μεταγραφές και διάφορα άλλα. Ταλαιπωρήθηκε λοιπόν η ομάδα από όλα αυτά και δεν μπόρεσε να παρουσιάσει στους αντιπάλους της το πρόσωπο που πραγματικά ήθελε».

Έχει ολοκληρωθεί το τεχνικό τιμ της ΑΕΛ και βρισκόμαστε σε περίοδο μεταγραφών. Εσύ άνοιξες το… χορό, πιστεύεις ότι η ομάδα έχειμείνει πίσω σε αυτό το θέμα σε σχέση με τις άλλες ομάδες ή όχι;

«Όχι δεν θεωρώ ότι η ομάδα έχει μείνει πίσω στο μεταγραφικό κομμάτι, έχουμε ακόμη πολύ χρόνο μπροστά μας και νομίζω ότι το πιο αρνητικό στην υπόθεση είναι ότι δεν γνωρίζουμε ακόμη πότε θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα την νέα χρονιά. Φανταστείτε ότι ένας προπονητής θέλει να κάνει την προετοιμασία της ομάδας του και να τελειώσει μέσα σε 6-8 εβδομάδες και δεν γνωρίζει πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα για να είναι σε ετοιμότητα η ομάδα του. Επίσης θέλει να κάνει τον προγραμματισμό του για να είναι οι παίκτες στο 100% των δυνατοτήτων τους και δεν ξέρει πότε θα γίνει η έναρξη των πρωταθλημάτων».

Να περάσουμε και στον νέο προπονητή της ομάδας, τον Κόουλμαν, ο οποίος είχε έρθει στην Λάρισα, έχεις μιλήσει μαζί του, έχεις έρθει σε επαφή;

«Όχι δεν έχω έρθει σε επαφή μαζί του, αλλά νομίζω ότι αν δούμε το βιογραφικό του θα βγάλουμε τα συμπεράσματα όλοι μας, είναι ένας προπονητής ο οποίος έχει δουλέψει στην Αγγλία και πιστεύω ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ στην οργάνωση και στο στήσιμο της ομάδας. Θεωρώ πως ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή που θα μπορούσε να κάνει ο πρόεδρος, αν αναλογιστούμε και το τι υπάρχει στην Ελλάδα σε προπονητικό επίπεδο».

Νιώθεις έτοιμος ενόψει της νέας χρονιάς;

«Ερχόμενος στην Λάρισα γνώριζα ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και θα έλεγα ότι μου αρέσουν τα δύσκολα, δεν φοβάμαι και θέλω να διατηρήσω ένα πρωταγωνιστικό ρόλο, αυτό θα κάνω λοιπόν και στην ΑΕΛ. Το πρώτο πράγμα που είπα και στον κόσμο της Λάρισας είναι ότι θα κάνουμε ότι καλύτερο και πάνω από όλα θα φτιάξουμε μια ομάδα που να γουστάρουμε πρώτα εμείς οι ποδοσφαιριστές και το θέαμα που βλέπει ο κόσμος να το ευχαριστιέται. Γι΄ αυτό λοιπόν και εγώ αλλά και οι συμπαίκτες μου θα δίνουμε το 110% των ικανοτήτων μας για να ευχαριστούμε τον κόσμο όσο περισσότερο μπορούμε και να παρουσιάζουμε αυτό που θέλουμε. Θα φτιάξουμε μια ομάδα Α΄ Εθνικής και όχι Β΄ κατηγορίας και θα παρουσιάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερο ποδόσφαιρο».

Έκανε κάποιες δηλώσεις ο άμεσος συνεργάτης του Κόουλμαν κ. Τίμος Καβακάς και είπε ότι στόχος δεν είναι απλά η άνοδος της ομάδας αλλά και η πρώτη θέση.

«Η ομάδα της Λάρισας πάντα θέλει να πρωταγωνιστεί σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται και να κερδίζει πάντα και όλοι οι αντίπαλοί της βάζουν ως στόχο την νίκη γιατί αντιμετωπίζουν την ΑΕΛ...».
Συμφωνείς με την άποψη κάποιων ότι η Β΄ Εθνική είναι πιο δύσκολη κατηγορία από την πρώτη;

«Σίγουρα είναι άλλο το στυλ παιχνιδιού της δεύτερης κατηγορίας , τελείως διαφορετικό, στην Super League έχουν άλλη ποιότητα οι ποδοσφαιριστές, ενώ στην Β΄ Εθνική κυριαρχεί πιο πολύ η δύναμη, το στυλ παιχνιδιού man-to-man, δεν υπάρχουν άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις και γενικά τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα».

Με τα δεδομένα που επικρατούν σήμερα, ενόψει της νέας χρονιάς, με τις ομάδες που υπάρχουν στην Β΄ Εθνική, θέλω να μας κάνεις ένα σχόλιο

«Σίγουρα υπάρχουν ομάδες στην Β΄ Εθνική που είναι πολύ καλές και πολύ δυνατές, αλλά εμείς πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα την δική μας ομάδα και να μην ασχολούμαστε με κανέναν άλλο αντίπαλο, γιατί η ΑΕΛ φέρει ένα βαρύ όνομα και δεν έχει ανάγκη να κοιτάξει τις άλλες ομάδες».
Θέλω να μας πεις για την συζήτηση που έκανες με τον κ. Πηλαδάκη, πως σε έπεισε να έρθεις στην ΑΕΛ, τι σου είπε για το όραμά του για την νέα χρονιά και γενικά τι προσδοκίες έχει για την ομάδα;

«Από την πρώτη στιγμή που μίλησα με τον πρόεδρο, το μοναδικό πράγμα που μου είπε είναι ότι θέλει να φτιάξει μια δυνατή ομάδα, που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο, μια ομάδα που θα γουστάρει ο κόσμος να τη βλέπει. Αυτά τα λόγια ήταν για μένα ότι καλύτερο μπορούσα να ακούσω από το στόμα του προέδρου. Μπορεί να έγιναν κάποια λάθη αυτά τα χρόνια αλλά έμαθαν όλοι από αυτά και πήγαν βήματα μπροστά. Πιστεύω ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για την βασίλισσα του κάμπου και θα γίνουν οι σωστές κινήσεις από δω και πέρα».

Θέλω και ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες και έχουν έρθει στο φως δημοσιότητας , όσον αφορά τα στημένα παιχνίδια, τους προπονητές, τους παίκτες, τους παράγοντες, τους διαιτητές.
«Η ΑΕΛ είναι μια καθαρή ομάδα, δεν μετέχει σε τέτοια πράγματα και έχει φίλαθλο κόσμο που αγαπάει πολύ την ομάδα. Θεωρώ ότι υπάρχουν ομάδες που αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία και δεν το αξίζουν, γιατί ακριβώς έχουν επιτύχει σε παιχνίδια με παράνομο τρόπο και με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
«Τέλος Φλεβάρη η επιστροφή του Λουτσιάνο»
«Τέλος Φλεβάρη η επιστροφή του Λουτσιάνο»
Ιδού το σπιτάκι που αγόρασε ο Φλόιντ Μεϊγουέδερ με τα χρήματα του επάθλου
Ιδού το σπιτάκι που αγόρασε ο Φλόιντ Μεϊγουέδερ με τα χρήματα του επάθλου
ΝΒΑ: Τέσσερις εβδομάδες εκτός δράσης ο Μόρις
ΝΒΑ: Τέσσερις εβδομάδες εκτός δράσης ο Μόρις
ΠΑΟΚ: «Ξένο σώμα» ο Κωνσταντινίδης
ΠΑΟΚ: «Ξένο σώμα» ο Κωνσταντινίδης
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής
Τεράστια η ανταπόκριση για τη 10χρονη Νεφέλη - Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα
Τεράστια η ανταπόκριση για τη 10χρονη Νεφέλη - Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα
Είδηση - «βόμβα»: Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς!
Είδηση - «βόμβα»: Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης