Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-1: Πολύ σκληρός για να «τελειώσει», έκανε ανατροπή με «ήρωα» τον Ιωαννίδη

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-1: Πολύ σκληρός για να «τελειώσει», έκανε ανατροπή με «ήρωα» τον Ιωαννίδη

Super League: Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από το γκολ του Βίντα στο 5ο λεπτό, αλλά με γκολ των Μπακασέτα και Ιωαννίδη έκανε την ανατροπή, επικράτησε με 2-1 και έμεινε στο -4 από την κορυφή και τον ΠΑΟΚ. 

Ο Παναθηναϊκός έσπασε το αήττητο της ΑΕΚ σε ντέρμπι (μετά από 10 νίκες και 7 ισοπαλίες), επικράτησε 2-1 με ανατροπή στο σκορ και έβαλε ξανά «φωτιά» στη μάχη του τίτλου της Super League.

Ο Βίντα μόλις στο 5ο λεπτό έδωσε το προβάδισμα στην Ένωση, αλλά το Τριφύλλι αντέδρασε και με τον Φώτη Ιωαννίδη να κάνει δύο κλεψίματα στον Μουκουντί (στο πρώτο σκόραρε ο Μπακασέτας και στο δεύτερο ο ίδιος) έφτασε στην ανατροπή μέσα σε δύο λεπτά στο πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ ήταν αυτή που πίεσε στο μισό γήπεδο τους «πράσινους», αλλά ο Παναθηναϊκός με άψογη αμυντική συμπεριφορά, κράτησε τη νίκη που τον φέρνει στο -3 από την αντίπαλό του και στο -4 από τον πρωτοπόρο, πλέον, ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο -6 από την κορυφή.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο «τρελός» ρυθμός σημάδεψε τη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και σε αυτό βοήθησε το πολύ γρήγορο γκολ, που πέτυχε η ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Μόλις στο 5' ο Χουάνκαρ έκανε λάθος εκτίμηση προσπαθώντας να αφήσει την μπάλα να περάσει άουτ, ο Ελίασον την έκλεψε και έδωσε στον Βίντα, που δεν δυσκολεύθηκε να σκοράρει.

Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, με τον Ιωαννίδη να κάνει απίθανη ντρίμπλα πάνω στον Βίντα στο 10', να πασάρει για τον Μπερνάρ, ο οποίος σημάδεψε το κάθετο δοκάρι, ενώ δύο λεπτά μετά ο Τσούμπερ έχασε τρομερή ευκαιρία στην αντεπίθεση, πλασάροντας άστοχα.

 

Στο 24' ο Μπακασέτας σκόραρε με το κεφάλι μετά από σέντρα του Αράο, που ήταν όμως οφσάιντ, αλλά στο 32' ο μεσοεπιθετικός του αρχηγού βρήκε στόχο με τρομερό σουτ, μετά από φάση διαρκείας που ξεκίνησε από κλέψιμο του Ιωαννίδη στον Μουκουντί.

Πριν καλά-καλά περάσουν δύο λεπτά, ο Έλληνας επιθετικός του Παναθηναϊκού έκλεψε και πάλι την μπάλα από τον στόπερ της ΑΕΚ και με υπέροχο σκαφτό πλασέ ολοκλήρωσε την ανατροπή για την ομάδα του, πετυχαίνοντας το 2-1.

Το τελευταίο δεκάλεπτο έφερε μια πτώση του ρυθμού, με την Ένωση να πιέζει για να φτάσει στην ισοφάριση, χωρίς όμως να απειλήσει ιδιαίτερα την αντίπαλη εστία.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Φατίχ Τερίμ να επιλέγει το 3-4-3, με τον Αράο ανάμεσα σε Γεντβάι και Ακαϊντίν και τον Αλμέιδα να απαντά μετά από δέκα λεπτά με... τετραπλή αλλαγή, με τους Αραούχο, Πόνσε, Γκατσίνοβιτς και Πινέδα να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που πίεσε στην επανάληψη για να φτάσει στην ισοφάριση, κλείνοντας για μεγάλα χρονικά διαστήματα τον Παναθηναϊκό στο μισό γήπεδο.

Τη μεγαλύτερη ευκαιρία για γκολ, ωστόσο, την είχε το Τριφύλλι, με τον Ιωαννίδη να σουτάρει με τη μία ύστερα από πάσα του Μπακασέτα, αλλά να μην βρίσκει στόχο.

Η σημαντικότερη στιγμή για την ΑΕΚ ήρθε στο 92', όταν ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε απευθείας φάουλ, αλλά ο Ντραγκόβσκι απέκρουσε σε κόρνερ.

Διαιτητής: Κλαούντιο Περέιρα (Πορτογαλία)

Κίτρινες: 71’ Μπερνάρ, 85’ Ιωαννίδης, 89’ Ακαϊντίν - 25’ Σιμάνσκι, 27’ Γιονσόν

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ (61’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν (88’ Βιλένα), Βέρμπιτς (61’ Μαντσίνι), Μπακασέτας (88’ Ρουμπέν Πέρεθ), Μπερνάρ (79’ Λημνιός), Ιωαννίδης.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (57’ Πινέδα), Γιόνσον (70’ Άμραμπατ), Ελίασον, Τσούμπερ (57’ Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος (57’ Αραούχο), Λιβάι Γκαρσία (57’ Πόνσε).



Παναθηναϊκός AKTOR: Προπονήθηκε στη Stark Arena
Παναθηναϊκός AKTOR: Προπονήθηκε στη Stark Arena
Super League 2: Η Athens Kallithea είναι με το… ένα πόδι στη «μεγάλη» κατηγορία
Super League 2: Η Athens Kallithea είναι με το… ένα πόδι στη «μεγάλη» κατηγορία
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Επίσημο! Στις 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό το Παναθηναϊκός – Άρης
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Επίσημο! Στις 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό το Παναθηναϊκός – Άρης
Μαγνητική και αγωνία για Μπάλντγουιν
Μαγνητική και αγωνία για Μπάλντγουιν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved