Τάσος Μπακασέτας: «Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας είναι μια καλή αρχή»

Τάσος Μπακασέτας: «Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας είναι μια καλή αρχή»

Ο άσος του Παναθηναϊκού και αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, Τάσος Μπακασέτας μίλησε για την πρόκληση του Euro 2024, τα μέτρα για την οπαδική βία και τα playoffs της Super League.

Ο Τάσος Μπακασέτας επέστρεψε στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την άκρως επιτυχημένη θητεία του στην Τουρκία.

Μάχεται με τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση της Super League, αλλά πλέον έχει μπροστά του και μια μεγάλη πρόκληση με την Εθνική Ελλάδας, ως ο αρχηγός της. Την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024.

Ο Τάσος Μπακασέτας μίλησε σε συνέντευξή του για την οπαδική βία, την πορεία της εθνικής ομάδας και τις προσδοκίες του για φετινά play off της Super League.

«Θεωρώ ότι τα καινούργια μέτρα που επέβαλε και ο υπουργός Αθλητισμού, ο κύριος Βρούτσης, είναι μια καλή αρχή, το να υπάρχουν τόσο αυστηρά μέτρα, να τιμωρούνται οι ομάδες. Πέφτει μια φωτοβολίδα; Τιμωρία. Θα υπάρχει και η ταυτοποίηση των φιλάθλων μέσα από το gov, με τις κάρτες κ.λπ., και θεωρώ ότι θα είναι πιο εύκολο και για την κυβέρνηση και για τον αθλητισμό», τόνισε ο αρχηγός της Εθνικής στη συνέντευξή του στην Καθημερινή.

«Όλο αυτό θα βγάζει έξω αυτούς που επανειλημμένα δημιουργούν προβλήματα ή τοξικές καταστάσεις, δεν θα μπορούν να μπαίνουν στα γήπεδα, να παρακολουθήσουν αγώνες και θα μπορούν να τους κυνηγήσουν και ποινικά. Έπειτα χρειάζονται πολλά πράγματα. Και σε επίπεδο κοινωνίας και επένδυσης στον αθλητισμό. Πρέπει να κάνουμε τον κόσμο να θέλει να έρθει στο γήπεδο. Έχουμε γήπεδα στην Ελλάδα στα οποία δεν πάει ο κόσμος με την καρδιά του», συμπλήρωσε ο Τάσος Μπακασέτας.

«Όλες οι χώρες έχουν περάσει από τέτοιες καταστάσεις. Λέμε για την Αγγλία ότι τώρα είναι όλα καλά, όμως παλιότερα εκεί σκοτώνονταν κάθε μέρα», σημείωσε ο διεθνής ποδοσφαιριστής, ενώ επισήμανε ότι «ο καθένας οφείλει να δουλέψει με τον εαυτό του και να λύσει ό,τι χρειάζεται. Γιατί θεωρώ ότι τον αθλητισμό και το γήπεδο το βλέπουμε πιο πολύ σαν ξέσπασμα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας άνθρωπος μπορεί στο τρίτο λεπτό να βρίζει αισχρά. Αυτό δείχνει ότι κάτι κουβαλάει μέσα του και αυτός είναι ο τρόπος που ξεσπά».

H Ελλάδα έχει ανάγκη να δει την εθνική μας ομάδα σε μεγάλη διοργάνωση μετά από χρόνια

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη να δει την εθνική μας ομάδα σε μεγάλη διοργάνωση μετά από χρόνια. Περάσαμε πάρα πολλά εμείς οι παίκτες, πολλές απογοητεύσεις, και τώρα είναι η ευκαιρία μας. Έτσι το βλέπω. Είμαστε συγκεντρωμένοι και διψασμένοι. Περιμένουμε πώς και πώς να έρθει η κλήση στην Εθνική για να μαζευτούμε, να είμαστε παρέα, να προπονούμαστε σκληρά, να λέμε τα αστεία μας, να παίζουμε», σημείωσε ο Τάσος Μπακασέτας.

Αναφερόμενος στα play offs της Super League, ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού τόνισε: «Μου αρέσει που είναι έτσι αμφίρροπο το πρωτάθλημα. Και ο Ολυμπιακός τώρα παρουσιάζει ένα διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με το πώς ήταν πριν από δύο και τρεις εβδομάδες και θεωρώ ότι στα play offs θα γίνουν σοβαρές μάχες ανάμεσα στις ομάδες, όλες οι ομάδες είναι καλές. Και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έχουν καλή ομάδα, και εμείς είμαστε πολύ καλή ομάδα. Θα έχουμε ωραία ντέρμπι σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα».

Η μάχη με την κατάθλιψη

Είσαι ένας από τους λίγους ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα που έχει μιλήσει ανοιχτά για την κατάθλιψη. Έχεις αναφερθεί μάλιστα συγκεκριμένα για ένα παιχνίδι από τον καιρό που έπαιζες στον Πανιώνιο.

Είχαμε ένα σημαντικό παιχνίδι, αντιμετωπίζαμε την Ξάνθη για να μπούμε στα play off. Κερδίσαμε 3-0, έβαλα τρία γκολ και ξύπνησα το επόμενο πρωί και είχα ένα βάρος. Ήμουν 21-22 χρονών, πολύ μικρός για να καταλάβω ακριβώς τι συνέβαινε μέσα μου, καταλάβαινα όμως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, δεν είχα όρεξη ούτε ήθελα να βγω με φίλους έξω για καφέ, να κάνω κάτι. Προτιμούσα να κάθομαι σπίτι. Έπειτα ήρθε η μεταγραφή μου στην ΑΕΚ. Δεν ήμουν σε κατάσταση να διαχειριστώ όλο αυτόν τον θόρυβο γύρω από τη μεταγραφή μου και τις απαιτήσεις που υπήρχαν, και σε συνδυασμό με το ότι ήδη υπήρχαν κάποια θέματα μέσα μου από πριν, εκεί στην ΑΕΚ έφτασα σε ένα σημείο που δεν πήγαινε άλλο. Το είχα καταλάβει. Και αγωνιστικά δεν είχα καμία σχέση με τον παίκτη που είχα συνηθίσει να είμαι, ούτε εγώ ούτε ο κόσμος.

Το συζητούσες με τους δικούς σου;

Είμαι πολύ εσωστρεφής, τα μισά έλεγα, και αν. Συνήθως τα κρατάω για μένα, θέλω να τα λύνω τα πράγματα μόνος μου. Αλλά δεν είχα καταλάβει κι εγώ τι μου συνέβαινε για να μπορέσω να ανοιχτώ. Δεν ήμουν σε εκείνη την ηλικία τόσο ώριμος συναισθηματικά για να καταλάβω.

Οπότε αποφάσισες ότι έπρεπε να μιλήσεις σε κάποιον ειδικό;

Ναι. Δεν πήγαινε άλλο. Τότε με είχε βοηθήσει ο Γιώργος Τζαβέλλας, με τον οποίο είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Μου είχε προτείνει μια ψυχολόγο και ήρθα σε επαφή. Ήταν όμως πολύ δύσκολο το κομμάτι στην αρχή, γιατί ξεκινάς να συνειδητοποιείς τι ακριβώς είναι αυτό που σε ενοχλεί. Θέλει χρόνο, δεν είναι κάτι απλό, είναι και θέμα χαρακτήρα και τι έχει ο καθένας στο κεφάλι του, πώς αναλύει τα πράγματα και τις καταστάσεις. Δεν είναι για όλους το ίδιο. Εμένα μου πήρε έναν χρόνο και κάτι. Αλλά εντελώς καλά μέσα μου ένιωσα ένα εξάμηνο μετά τη μεταγραφή μου στην Τουρκία.

Τι σε έκανε να μιλήσεις δημόσια για την κατάθλιψη και την ψυχική υγεία; Έλαβες μηνύματα από ανθρώπους που σου είπαν ότι τους βοήθησες;

Ναι, και μάλιστα με χαροποίησαν ιδιαίτερα. Γιατί το έκανα; Για να βοηθήσω κόσμο, γιατί θεωρώ πως όταν βιώνεις μια τέτοια κατάσταση και κάποιος κοντινός σου άνθρωπος που τον θαυμάζεις σου λέει πως έχει περάσει κάτι τέτοιο, αυτόματα κι εσύ αρχίζεις και νιώθεις καλύτερα. Όταν συζητούσα στις αρχές και κάποιοι μου έλεγαν «κι εγώ το είχα αυτό», έλεγα πως είναι κάτι που συμβαίνει, πως δεν το έχω πάθει μόνο εγώ, πως δεν είναι θέμα αδυναμίας ή οτιδήποτε άλλο. Θεωρώ ότι με αυτόν τον τρόπο βοήθησα πολλούς ανθρώπους να καταλάβουν ότι προφανώς και δεν είναι μόνοι τους. Ότι υπάρχουν άνθρωποι που περνάνε δύσκολες καταστάσεις, και ας φαίνεται η μεγάλη εικόνα όπως ανέφερες πριν. Όλα αυτά έχουν να κάνουν και με τα βιώματα του καθενός και με το τι μπορεί να αντέξει. Το σημαντικό είναι ότι και εγώ το αποδέχθηκα. Είμαι εντάξει, γιατί στην αρχή κι εγώ φοβόμουν να μιλήσω, ντρεπόμουν, δεν το έλεγα, το ήξεραν πάρα πολύ λίγοι άνθρωποι, ύστερα το αποδέχθηκα και ήταν πολύ πιο εύκολο για μένα να το μοιραστώ.



Άστον Βίλα - Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Στόχος μας είναι να κερδίσουμε»
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Στόχος μας είναι να κερδίσουμε»
Euroleague: Η απάντηση για τις διαιτησίες στα Game 3 των Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Euroleague: Η απάντηση για τις διαιτησίες στα Game 3 των Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
ΑΕΚ: Ο Ζίνι υποβλήθηκε σε επέμβαση στους κοιλιακούς
ΑΕΚ: Ο Ζίνι υποβλήθηκε σε επέμβαση στους κοιλιακούς
Ολυμπιακός: Η έκπληξη Μεντιλίμπαρ με παίκτη από Κ19 στην αποστολή
Ολυμπιακός: Η έκπληξη Μεντιλίμπαρ με παίκτη από Κ19 στην αποστολή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved