Παναθηναϊκός, Μπακασέτας: «Ήρθα στην ομάδα που με ήθελε περισσότερο» (video)

Παναθηναϊκός, Μπακασέτας: «Ήρθα στην ομάδα που με ήθελε περισσότερο» (video)

Παναθηναϊκός: Τους λόγους που αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να φορέσει τη φανέλα με το «τριφύλλι» αποκάλυψε ο Τάσος Μπακασέτας.

Ο Έλληνας διεθνής μέσος είναι και επίσημα παίκτης του Παναθηναϊκού, καθώς τη Δευτέρα (22/01) η «πράσινη» ΠΑΕ ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Έτσι, ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας… έγινε η μεγαλύτερη μεταγραφή στην περίοδο του Ιανουαρίου στη Super League.

Ο Τάσος Μπακασέτας, λίγο μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με τους «πράσινους» μίλησε στο επίσημο κανάλι του συλλόγου στο Youtube και στάθηκε στις επαφές που έγιναν μεταξύ των δύο πλευρών και αποκάλυψε τους λόγους που αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας μίλησε για:

Την απόφασή του να πάει στον Παναθηναϊκό: «Δεν ήταν κάτι που το είχα στο μυαλό μου, δεν σκεφτόμουν τώρα να γυρίσω στην Ελλάδα. Ήθελα να αποχωρήσω από την ομάδα γιατί είχε κλείσει ο κύκλος μου, αλλά έψαχνα να βρω μία ομάδα στο εξωτερικό. Όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα, μέσα σε 2-3 μέρες. Η προσέγγιση όπως έγινε, έμαθα την πρόταση κτλ. Μετά άρχισα να το σκέφτομαι. Θεωρώ πως όταν μία ομάδα σου δείχνει ότι σε θέλει τόσο πολύ στο ρόστερ της και σχεδιάζει πράγματα γύρω από σένα και μου εξήγησαν όλο το πλάνο και το πώς με βλέπουν μέσα στην ομάδα, εκεί αρχίζεις να το σκέφτεσαι. Και όταν είναι μία ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, δεν μπορεί να σε αφήνει αδιάφορο ή να μη σε κάνει να έχεις κάποιες σκέψεις. Θεωρώ ότι το κλειδί ήταν όλη η προσέγγιση που μου έγινε. Ήρθα στην ομάδα που με ήθελε περισσότερο από κάθε άλλη. Το ίδιο είχε συμβεί κι όταν είχα πάει στην Τραμπζονσπόρ. Είναι κάτι που ο ποδοσφαιριστής το νιώθει πολύ έντονα και είναι πολύ όμορφο να πηγαίνεις σε μία ομάδα που σε θέλει τόσο πολύ».

Το αν μέτρησε περισσότερο η προσέγγιση από τον Παναθηναϊκό και το πλάνο που του παρουσίασαν: «Μετράνε πολλά πράγματα. Σίγουρα ξέρουμε όλοι τις ιδιαιτερότητες που έχει το ελληνικό πρωτάθλημα. Νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια είναι πιο ανταγωνιστικό. Αυτό το θέμα με τη βία, όλοι πρέπει να βάλουμε το χεράκι μας για να μπορέσουμε να το διορθώσουμε και να υπάρχει ευχαρίστηση μέσα στο γήπεδο. Έχουμε δρόμο ακόμη, αλλά πιστεύω ότι με τη βοήθεια όλων μπορούμε να το πετύχουμε. Αυτό ήταν που κυρίως με προβλημάτιζε για την επιστροφή μου στην Ελλάδα. Ότι δεν έβγαζε τόση υγεία το προϊόν του πρωταθλήματος. Βέβαια από την άλλη έχει γίνει ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, που είναι πολύ σημαντικό. Αλλά θεωρώ ότι έχω αποδείξει πράγματα για το ποιος είμαι πραγματικά και τι μπορώ να προσφέρω σε μία ομάδα. Δεν είμαι σε φάση να ψάχνομαι για κάτι τέτοιο. Κι όταν μία ομάδα το εκτιμάει ακριβώς το τι έχεις προσφέρει στο ποδόσφαιρο αλλά και σαν χαρακτήρας, τι έχεις να δώσεις στην ομάδα και σου κάνει μία παρουσίαση βάσει όλου του πλάνου που έχει για σένα, είναι κάτι πολύ τιμητικό».

Το αν πέρασε από το μυαλό του να συνεχίσει εκτός Ελλάδας: «Θεωρώ ότι δεν έκλεισε ο κύκλος μου, είμαι σε μία πάρα πολύ παραγωγική ηλικία. Κυρίως εγκεφαλικά και σε θέμα νοοτροπίας. Σε όποιο πρωτάθλημα και να πήγαινα, θα μπορούσα να τα καταφέρω. Γιατί εξαρτάται αποκλειστικά από μένα και το ποιος είμαι. Όμως από την άλλη το είδα και σαν ευκαιρία, ότι γυρίζω πίσω στη χώρα μου, σε μία πολύ καλή ηλικία, που ακόμα έχω πολλή δίψα για το ποδόσφαιρο. Θέλω να κάνω πράγματα, να βελτιώνομαι, οπότε περισσότερο σκεφτόμουν το πώς γυρίζω και σε τι κατάσταση είμαι παρά το θέμα του εξωτερικού. Κι όταν δεν έχεις κάποιες ουσιαστικές προτάσεις, δεν μπορείς να το σκέφτεσαι. Άλλο τι φιλοδοξίες έχεις κι άλλο τι προτάσεις σου παρουσιάζονται».

Το τι κέρδισε από την εμπειρία του στην Τουρκία: «Θα ήθελα να σταθώ και στον 1,5 χρόνο που έζησα στην Αλάνιασπορ, γιατί κι εκεί είχα φύγει από την Ελλάδα με τον τρόπο που έφυγα. Προσπαθούσα να βρω τα πατήματά μου. Κι εκεί ήταν μία πολύ σημαντική χρονιά για μένα, στην Αλάνιασπορ. Είχε έρθει και ο κορονοϊός μετά. Εκεί με έμαθε ουσιαστικά η Τουρκία, έκανα κάποια πολύ καλά παιχνίδια, έβαλα σημαντικά γκολ σε ντέρμπι. Ήταν το άλμα που έκανα. Μετά θεωρώ ότι κι εγώ προσωπικά πήρα την επιβεβαίωσή μου σαν ποδοσφαιριστής μέσα από την Τράμπζονσπορ. Ήταν μία μεγάλη ομάδα, έπαιζε για να κερδίζει. Υπήρχε πολλή πίεση γύρω από την ομάδα γιατί ήταν μία ολόκληρη πόλη πάνω από την ομάδα γιατί υποστήριζε μόνο την Τράμπζονσπορ. Πήραμε και το πρωτάθλημα μετά από πολλά χρόνια, πήραμε και το Σούπερ Καπ. Ήταν τρία χρόνια που με εξέλιξαν πάρα πολύ ως ποδοσφαιριστή και ως άνθρωπο σε όλους τους τομείς».

Το αν νιώθει πίεση από τις προσδοκίες που έχει ο κόσμος: «Όχι, πλέον δεν είμαι σε αυτή τη φάση που να με φορτώνουν αυτά τα πράγματα με άγχος. Είναι λογικό να έχουν προσδοκίες από μένα, να περιμένουν πράγματα. Αλλά εγώ περιμένω πάντα περισσότερα απ' όλους σε ό,τι αφορά τον εαυτό μου. Είμαι πάντα πολύ αυστηρός, πάντα κάνω την αυτοκριτική μου και ο πιο σκληρός κριτής του εαυτού μου είμαι πάντα εγώ. Το να περιμένουν πράγματα από σένα, αυτό με γεμίζει. Δεν μου προκαλεί άγχος ή έξτρα πίεση. Κι όταν είσαι σε αυτό το επίπεδο και κάνεις πρωταθλητισμό, οφείλεις να διαχειρίζεσαι αυτές τις καταστάσεις. Δεν μπορεί να σε λυγίζει ούτε η πίεση, ούτε το άγχος. Βεβαίως θα υπάρξουν και οι δύσκολες στιγμές γιατί είμαστε άνθρωποι, δεν είμαστε ρομπότ. Όμως στην πλειοψηφία των αγώνων οφείλεις να είσαι εκεί για την ομάδα».

Την εντύπωσή του από τον φετινό Παναθηναϊκό, σε σχέση με εκείνον που ήταν όταν έφυγε από την Ελλάδα: «Θεωρώ ότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη διαφορά με τον Παναθηναϊκό όταν ήμουν εγώ στην Ελλάδα, σε σχέση με το πώς είναι τώρα. Βλέπω μία προοπτική γύρω από τον σύλλογο. Αυτό νομίζω πως είναι κάτι οφθαλμοφανές και δεν χρειάζεται να το πω αποκλειστικά εγώ. Εγώ όταν βλέπω ομάδες με προοπτική, με εξιτάρει πάρα πολύ και μου αρέσει, γιατί είμαι πολύ υπέρ της συνεχούς βελτίωσης και να ψάχνεις το πώς να γίνεις καλύτερος. Και στον Παναθηναϊκό βλέπω μία ομάδα που σε λίγα χρόνια θα έχει το δικό της γήπεδο, κάθε χρόνο ανανεώνεται με τους παίκτες που έρχονται και βγάζει μία υγεία όλο αυτό».

Το τι μπορεί να του λείπει και θα ψάξει να το πετύχει στον Παναθηναϊκό: «Θέλω να υπάρχει μία διάρκεια στον πρωταθλητισμό γιατί δεν το είχα και μου λείπει. Γιατί και στην Τράμπζονσπορ κάναμε μία χρονιά πολύ δυνατή, τις άλλες χρονιές κάπου το χάναμε. Κι αυτό έχει να κάνει με τα πάντα. Σίγουρα με τις επιλογές των παικτών, των προπονητών, τις διοικήσεις. Εγώ θέλω να είμαι εδώ στον Παναθηναϊκό και να κάνει διάρκεια στον πρωταθλητισμό. Όλα τα χρόνια, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, η ομάδα να προσπαθεί να κερδίζει τίτλους. Αυτό είναι κάτι που το θέλω πάρα πολύ».

Την εικόνα του από τον Τερίμ: «Θεωρώ ότι υπάρχει ένας αμοιβαίος σεβασμός. Για όσους έχουν παίξει Τουρκία, εσείς δεν νομίζω ότι μπορείτε να το καταλάβετε ακριβώς, ξέρουν τι σημαίνει Φατίχ Τερίμ. Είναι ένας θρύλος στην Τουρκία γιατί έχει καταφέρει πάρα πολλά πράγματα με την Γαλατάσαραϊ και την Εθνική ομάδα. Επειδή ακολουθούν πάρα πολύ το ποδόσφαιρο στην Τουρκία και παρακολουθούν τα πάντα, έχει στην πλειοψηφία του πάρα πολύ σεβασμό στο πρόσωπό του. Να σκεφτείτε πως όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό, βάλανε όλα τα παιχνίδια της ομάδας να τα δείχνει η τουρκική τηλεόραση. Δεν έχουμε συνεργαστεί, δεν είχαμε κάποια προσωπική επαφή. Ανυπομονώ να τον γνωρίσω, ήθελα να δουλέψω μαζί του όσο ήταν στην Τουρκία και πιστεύω ότι θα ταιριάξουμε σαν χαρακτήρες, σαν άνθρωποι και πάνω κάτω στο τι έχει ο καθένας ξεχωριστά στο μυαλό του και περισσότερο ο προπονητής όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι».

Το αν ζήτησε τη γνώμη παικτών του Παναθηναϊκού για τη λειτουργία της ομάδας όταν προέκυψε το ενδιαφέρον του συλλόγου: «Όχι, τα ήξερα όλα ήδη. Ήταν ο φίλος μου που μεγαλώσαμε μαζί, σαν αδέρφια είμαστε, ο Κουρμπέλης. Ήταν και αρχηγός του Παναθηναϊκού. Μιλούσαμε πάρα πολύ συχνά και ήξερα ακριβώς πώς λειτουργεί η ομάδα. Αλλά ήταν κι άλλα παιδιά. Είναι ο Φώτης, ο Ζέκα, που έχουμε πολύ στενή σχέση. Και τώρα με τον Φώτη που στην Εθνική έχουμε έρθει πιο κοντά. Οπότε, ήξερα ακριβώς πώς λειτουργεί η ομάδα, τι πλάνο υπάρχει. Ήμουν απόλυτα ενημερωμένος».

Το αν προκριθεί στο Euro η Εθνική ομάδα κι αν αποτελεί όνειρό του: «Η Εθνική θα πάει στο Euro, το πιστεύουμε πάρα πολύ. Θα κάνουμε τα πάντα για να γυρίσει εκεί που αξίζει. Βέβαια, η Εθνική είναι ύψιστη τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή. Είμαστε πολύ κοντά στο να τα καταφέρουμε, είναι η ώρα μας. Όμως, όλα αποδεικνύονται μέσα στο γήπεδο».



Πέθανε ο δημοσιογράφος Στράτος Σεφτελής
Πέθανε ο δημοσιογράφος Στράτος Σεφτελής
Λιονέλ Μέσι: Οδήγησε με οργια στην ανατροπή την Ίντερ Μαϊάμι - Συνεχίζει στην κορυφή (video)
Λιονέλ Μέσι: Οδήγησε με οργια στην ανατροπή την Ίντερ Μαϊάμι - Συνεχίζει στην κορυφή (video)
Formula 1: Στοχεύει στον κορυφαίο η Mercedes!
Formula 1: Στοχεύει στον κορυφαίο η Mercedes!
NBA: Πήραν πίσω το πλεονέκτημα οι Σέλτικς, αντίδραση από Λέικερς - Οι Θάντερ ετοιμάζουν «σκούπα»
NBA: Πήραν πίσω το πλεονέκτημα οι Σέλτικς, αντίδραση από Λέικερς - Οι Θάντερ ετοιμάζουν «σκούπα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved