Super League, Άρης - Λαμία 2-2: «Ψυχρολουσία» στις καθυστερήσεις στο «Κλ. Βικελίδης»

Super League, Άρης - Λαμία 2-2: «Ψυχρολουσία» στις καθυστερήσεις στο «Κλ. Βικελίδης»

Super League: Ο Άρης κρατούσε στα… χέρια του ένα σημαντικό «τρίποντο» κόντρα στη Λαμία, ωστόσο, στις καθυστερήσεις ο Μάλτσι έδωσε το βαθμό (2-2) στους φιλοξενούμενους.

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η «μάχη» που άνοιξε την αυλαία της εμβόλιμης 15ης αγωνιστικής της Super League στο «Κλ. Βικελίδης». Ο Άρης προηγήθηκε δύο φορές με τον Λορέν Μορόν (48’ και 74’), αλλά η Λαμία βρήκε ισάριθμες… απαντήσεις, με τον Ματίας Ακούνια (56’) και τον Φλοσάρντ Μάλτσι (95’) και έφυγε με την ισοπαλία από τη Θεσσαλονίκη.

Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Οι «κίτρινοι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, απείλησαν για πρώτη φορά στο 29’ με τον Σουλεϊμάνοφ με απ’ ευθείας φάουλ, αλλά ο Κοσέλεφ αντέδρασε σωστά, ενώ στο 42’ ο Μενέντες έκανε ωραία κίνηση, πήρε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην συνέχεια ο Νταρίντα αιφνιδιάστηκε.

Θρίλερ στο δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος δεν είχε καμία… σχέση με το πρώτο. Σ’ αυτό καταλυτικό ρόλο έπαιξε το πέναλτι που κέρδισε ο Άρης στο 46’ για χέρι του Κορνέζου και έπειτα από την εξέταση του VAR, ο Μορόν, που είχε κερδίσει την παράβαση, ευστόχησε απέναντι στον Κοσέλεφ, γράφοντας το 1-0.

Η Λαμία προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά στο 54’ ο Κουέστα απέκρουσε το σουτ του Καρλίτος, έπειτα από τρομερή ενέργεια, ενώ στην συνέχεια, το σουτ του Σλίβκα βρήκε σε σώματα και δεν βρήκε στόχο.

Όμως, οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να φέρουν το ματς στα ίσια (1-1) στο 56’ όταν ο Σλίβκα πήρε την κεφαλιά, ο Ακούνια βρέθηκε σε πλάγια θέση, αλλά έκανε το δυνατό σουτ και νίκησε τον Κουέστα.

Στα επόμενα λεπτά, ο Άρης αναζήτησε με μεγαλύτερη… διάθεση το δεύτερο τέρμα, αλλά έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Κοσέλεφ. Συγκεκριμένα, σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, το «συγκρότημα» του Άκη Μάντζιου είχε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες, όμως, ο πορτιέρο της Λαμίας είχε σηκώσει… τοίχος.

Αρχικά, στο 66’ ο Ζαμόρα έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έδιωξσε σε κόρνερ, στο επόμενο λεπτό ο Μορόν δοκίμασε τα αντανακλαστικά του αντίπαλου πορτιέρο, με τον τελευταίο να διώξει και πάλι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Φαμπιάνο έκανε το σουτ μέσα από την μικρή περιοχή, με τον Κοσέλεφ να διώξει με το χέρι σε νέο κόρνερ. Η… πολιορκία λύθηκε μετά από νέο σουτ του Νταρίντα και τον τερματοφύλακα της Λαμίας να μπλοκάρει τη μπάλα.

Τελικά, η υπεροχή του Άρη έφερε… καρπούς στο 74’ όταν ο Νταρίντα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μορόν με κεφαλιά μέσα από την «καρδιά» της αντίπαλης περιοχής, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του και τα προσωπικά του στο ματς.

Στα επόμενα λεπτά, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να «τελειώσουν» το ματς, με κυριότερη ευκαιρία αυτή του 80’ με τον Νταρίντα, μια και ο Κοσέλεφ τον σταμάτησε στο τετ-α-τετ και οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να προσπαθούν για την ισοφάριση.

Η πρώτη απειλή ήρθε στο 82’ με Καρλίτος που δεν πρόλαβε να σκοράρει μπροστά από τον Κουέστα και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αμαράλ έκανε το γύρισμα, αλλά δεν μπόρεσε κάποιος συμπαίκτης του να βάλει την προβολή.

Ωστόσο, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αμαράλ έκανε νέα σέντρα από τα αριστερά, με τον Μάλτσι στο δεύτερο δοκάρι να πιάνει με τη μία το σουτ και να διαμορφώνει το τελικό 2-2.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Νταρίντα (92' Τζούρασεκ), Εμβοντό (93' Βερστράτε), Πάρντο (46' Ζαμόρα), Σουλεϊμάνοφ (90' Κάρλσον), Μενέντες (67' Ρουπ), Μορόν.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμαράλ, Σιμόν, Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Τζανδάρης, Νούνιες (73' Τόσιτς), Τσιλούλης (91' Τσούκαλος), Σλίβκα (85' Σίντκλεϊ), Ακούνια (73' Στάνκο), Καρλίτος (85' Μάλτσι).



Παναθηναϊκός AKTOR: Φεύγει για Βελιγράδι με τελικό... προορισμό το Βερολίνο!
Παναθηναϊκός AKTOR: Φεύγει για Βελιγράδι με τελικό... προορισμό το Βερολίνο!
NBA: Μία ήττα μακριά από τον αποκλεισμό οι Μπακς - Στο 3-1 οι Πέισερς
NBA: Μία ήττα μακριά από τον αποκλεισμό οι Μπακς - Στο 3-1 οι Πέισερς
Χάντμπολ: Με την Βαλούρ ο Ολυμπιακός στον τελικό
Χάντμπολ: Με την Βαλούρ ο Ολυμπιακός στον τελικό
Κύπρος: Τεράστια χαμένη ευκαιρία για ΑΕΚ Λάρνακας
Κύπρος: Τεράστια χαμένη ευκαιρία για ΑΕΚ Λάρνακας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved