Super League, Βόλος-Ολυμπιακός 2-2: Από διαφήμιση, ντροπή του ποδοσφαίρου

Super League, Βόλος-Ολυμπιακός 2-2: Από διαφήμιση, ντροπή του ποδοσφαίρου

Super League: Τρία πέναλτι, δύο αποβολές, δύο ακυρωθέντα γκολ, διακοπή λόγων σοβαρών επεισοδίων στο Βόλος-Ολυμπιακός και τελικά ολοκλήρωση του ματς με τεράστια καθυστέρηση στο 2-2.

Μια αναμέτρηση που ήταν ποδοσφαιρικά… χορταστική, εξελίχθηκε σε θλιβερή διαδικασία για το ποδόσφαιρο. Τα επεισόδια προς το τέλος της αναμέτρησης Βόλος-Ολυμπιακός, στιγμάτισαν ένα παιχνίδι που είχε τέσσερα γκολ (2-2), τρία πέναλτι, δύο αποβολές, δύο ακυρωθέντα γκολ και αρκετές ευκαιρίες.

Δυστυχώς χρειάστηκε να διακοπεί η αναμέτρηση για πολλά λεπτά και τελικά να ολοκληρωθεί με δύο ομάδες που δεν είχαν καμία διάθεση να αγωνιστούν μετά τη διακοπή. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τα γκολ που τους ακυρώθηκαν, ενώ είναι δεδομένο πως θα υπάρξει συνέχεια στο ματς εκτός αγωνιστικών χώρων φυσικά. Ο Ολυμπιακός που είχε χιλιάδες φιλάθλους στο πλευρό του, κινδυνεύει με νέα τιμωρία για τη διακοπή της αναμέτρησης. Τη στιγμή που και βαθμολογικά οι «ερυθρόλευκοι»… πληγώθηκαν με την ισοπαλία αυτή.

Η αναμέτρηση άρχισε με προσπάθειες των δύο ομάδων που δεν ήταν ουσιαστικά απειλητικές. Κυρίως από κόρνερ και σέντρες, χωρίς αποτέλεσμα. Στο 15’ ο Φορτούνης έπιασε καλό σουτ που κατέληξε εκτός εστίας.

Ένα λεπτό αργότερα, ήρθε η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες στο ματς. Ο Γκαρσία έφυγε στο χώρο και μπήκε στην περιοχή τετ α τετ με τον Πασχαλάκη. Ο Ρέτσος φάνηκε να τον γκρεμίζει, με τον Παπαπέτρου αρχικά να μην υποδεικνύει κάτι. Όμως τον κάλεσε το VAR να κάνει έλεγχο της φάσης. Αφού διαπιστώθηκε αρχικά πως δεν υπάρχει οφσάιντ, τότε ο ρέφερι υπέδειξε πέναλτι και απέβαλε τον στόπερ του Ολυμπιακού!

Έτσι στο 20’ ο Μωραϊτης ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Πασχαλάκη να διώχνει αρχικά, αλλά στην επαναφορά ο παίκτης του Βόλου σκόραρε για το 1-0!

Ο Ολυμπιακός με παίκτη λιγότερο πήρε την κατοχή και αμέσως προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικός. Οι φάσεις έρχονταν με δυσκολία όμως. Μόλις στο 34’ οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν με το σουτ του Ελ Κααμπί που έσωσε ο Κόστιτς.

Στο 38’ ήρθε η φάση που έφερε το παιχνίδι στα ίσα αναφορικά με το σκορ. Ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ, ο Κόστιτς έκανε την έξοδο, όμως χωρίς να βρει μπάλα έπεσε δυνατά πάνω στον Μπιανκόν. Αυτός βρέθηκε στο έδαφος και το VAR ειδοποίησε τον Παπαπέτρου να τσεκάρει τη φάση. Το έκανε και υπέδειξε την παράβαση. Με τον Ελ Κααμπί να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ισοφαρίζει στο 43’ σε 1-1!

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ο Βόλος ήταν πιο δραστήριος και στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων απείλησε με τον Πασχαλάκη να κρατά το 1-1. Στο 12ο λεπτό του έξτρα χρόνου, ήρθε η δεύτερη αποβολή στην αναμέτρηση, αυτή τη φορά για τον Βόλο. Ο Μύγας αντίκρισε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα πάνω στον Φορτούνη και άφησε την ομάδα του με 10. Οπότε πέρα απ’ το σκορ το πρώτο μέρος έληξε στην αριθμητική ισορροπία.

 

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τις δύο ομάδες ουσιαστικά να παίζουν χωρίς σκοπιμότητες. Στο 50’ ο Ιμπόρα έκανε πέναλτι στον Μωραϊτη με τον Παπαπέτρου να το υποδεικνύει. Ένα λεπτό μετά ο Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 των γηπεδούχων!

Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν άμεση. Στο 54’ συγκεκριμένα, o Ροντινέι έκανε τη σέντρα και ο Καλογερόπουλος άθελά του την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-2!

Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας ανεβασμένη ψυχολογία, προσπάθησαν να κάνουν άμεσα την ανατροπή, αλλά ο Μασούρας έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 55’, όταν το σουτ εντός περιοχής που έπιασε έφυγε λίγο άουτ. Δύο λεπτά μετά ο Μασούρας έκανε το γύρισμα αλλά ο Καλογερόπουλος σωτήρια έδιωξε πριν ο Ελ Κααμπί σκοράρει.

Μία ώρα αγώνα και ο Ολυμπιακός σκόραρε, αλλά το γκολ δε μέτρησε ποτέ. Ο Φορτούνης βρήκε τον Μασούρα που νίκησε τον Κόστιτς, αλλά η εξέταση της φάσης έδειξε πως υπάρχει οφσάιντ έτσι το 2-2 παρέμεινε. Σε μια φάση που έφερε έντονες διαμαρτυρίες.

Το ματς κύλησε προς την τελική του ευθεία χωρίς ιδιαίτερες φάσεις. Στο 86’ ο Άλχο προσπάθησε να απειλήσει με τακουνάκι, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στη συνέχεια του παιχνιδιού και στο ίδιο λεπτό, ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά απείλησε, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Τρία λεπτά μετά ο Μαροκινός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Όμως δεν έδωσε και τη λύση που έψαχνε ο Ολυμπιακός, καθώς μετά από εξέταση της φάσης διαπιστώθηκε πως υπάρχει οφσάιντ κι έτσι παρέμεινε το 2-2. Μάλιστα το ματς διακόπηκε καθώς σε εκείνο το σημείο υπήρξαν επεισόδια στο Πανθεσσαλικό. Με την αστυνομία να μπαίνει δίπλα στον αγωνιστικό χώρο. Λίγα λεπτά μετά αποχώρησαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, λόγω χρήσης δακρυγόνων.

 

Μετά από μεγάλη διακοπή και τα θλιβερά επεισόδια, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η αναμέτρηση στο Πανθεσσαλικό. Για ένα πεντάλεπτο οι δύο ομάδες έδειξαν να μην έχουν καν διάθεση να αγωνιστούν, μπαίνοντας στο γήπεδο ουσιαστικά για να ολοκληρωθεί το ματς. Έτσι χωρίς καμία φάση έφτασε στο τέλος της η αναμέτρηση με σκορ 2-2. Ένα ματς που δυστυχώς θα ξεχαστεί σε αγωνιστικό επίπεδο, όχι όμως και εξωαγωνιστικό.

Το 2-2 που ήταν το αποτέλεσμα του αγώνα, στέλνει τον Ολυμπιακό στους 28 βαθμούς και τον Βόλο στους 11.

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Κίτρινες: Μύγας, Κόστιτς, Τρουιγέ, Ασλανίδης, Κορνέτ – Μασούρας, Φορτούνης, Ελ Κααμπί.

Κόκκινες: Μύγας (45’+12’) – Ρέτσος (20’).

ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ (Ανχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Μύγας, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα (32’ Κίτσος), Γκλάβτσιτς, Τρουιγέ, Αλχο, Κόμπα (76’ Κορνέτ), Μωραϊτης (59’ Ασλανίδης), Γκαρσία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Καμαρά (72’ Ζοάο Καρβάλιο), Φορτούνης, Ιμπόρα, Ελ Κααμπί, Μασούρας (83’ Ελ Αραμπί), Μπιελ (23’ Εσε), Ροντινέι, Μπιανκόν, Ρέτσος.

 



Τζόκοβιτς: «Είμαι καλά, τα λέμε την Κυριακή»
Τζόκοβιτς: «Είμαι καλά, τα λέμε την Κυριακή»
Τελικός Conference League: Επιστρέφει 6.000 εισιτήρια η Φιορεντίνα - Πώς θα δοθούν από UEFA
Τελικός Conference League: Επιστρέφει 6.000 εισιτήρια η Φιορεντίνα - Πώς θα δοθούν από UEFA
NBA: Break στο break για Σέλτικς - Οι Μάβερικς πήραν προβάδισμα με Θάντερ
NBA: Break στο break για Σέλτικς - Οι Μάβερικς πήραν προβάδισμα με Θάντερ
Basket League: Στη Ρόδο ο Ολυμπιακός, με Προμηθέα το Περιστέρι - Φινάλε στο Top 6
Basket League: Στη Ρόδο ο Ολυμπιακός, με Προμηθέα το Περιστέρι - Φινάλε στο Top 6
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved