Super League, ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-2: «Διπλό» με… υπογραφή Ποντένσε (videos)

Super League, ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-2: «Διπλό» με… υπογραφή Ποντένσε (videos)

Super League: Σημαντική νίκη 2-0 πανηγύρισε ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ», με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε.

Τα δύσκολα… εύκολα έκανε ο Ολυμπιακός στην επικίνδυνη έξοδο στο Ηράκλειο, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν συγκεντρωμένοι και ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό, πήραν το «τρίποντο» απέναντι στους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (30/10) είχαν υποχρεώσει σε ήττες τους Άρη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο ίδιο γήπεδο.

Το «συγκρότημα» του Ντιέγκο Μαρτίνεθ μπορεί να παρουσιάστηκε με αλλαγές, σε σχέση με τους παίκτες που είχε προτιμήσει στην αναμέτρηση της προηγούμενης Πέμπτης (26/10) με την Γουέστ Χαμ, ωστόσο, οι Πειραιώτες συνέχισαν να παρουσιάζουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο, κατά διαστήματα και πήραν τρεις σημαντικούς βαθμούς, που τους φέρνει στο -1 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Πίεση από την αρχή

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο με σαφή πρόθεση να πιέσει ψηλά και να μην αφήσει τους γηπεδούχους να κάνουν το παιχνίδι τους. Μάλιστα, οι Πειραιώτες στην πρώτη τους, ουσιαστικά, επίσκεψή τους στα αντίπαλα καρέ, άνοιξαν το σκορ.

Ήταν το 10ο λεπτό, όταν ο Καμαρά βρήκε τον Κίνι, αυτός γύρισε τον Μασούρα, που είδε τον Ποντένσε στο δεύτερο δοκάρι και ο Πορτογάλος με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Μπάουμαν και «έγραψε» το 1-0 για την ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στο υψηλό τέμπο, έφτασαν και πάλι απειλητικά στην αντίπαλη εστία στο 24’ με τη μπαλιά του Καμαρά στον Γιόβετιτς, αλλά ο πορτιέρο του ΟΦΗ πρόλαβε τον Μαυροβούνιο μετά το κοντρόλ του, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ο διεθνής φορ των «ερυθρόλευκων» δεν σημάδεψε σωστά, έπειτα από μπαλιά του Έσε και η μπάλα πέρασε άουτ.

Ίδια εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο

Η «επανάληψη» ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά και την πίεση προς την άμυνα των Κρητικών. Στο 48’ ο Πασαλίδης έβαλε την κόντρα στο σουτ του Μασούρα, αλλά στο 54’ η πίεση του Γιόβετιτς στον αμυντικό του ΟΦΗ, έφερε τον Ποντένσε μόνο του απέναντι στην αντίπαλη εστία και ο Πορτογάλος διαμόρφωσε το 2-0.

Οι «ασπρόμαυροι» προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ένα τέρμα, που θα τους έβαζε και πάλι στο παιχνίδι, αλλά αυτή η τακτική άφησε κενούς χώρους, τους οποίους προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι Πειραιώτες.

Στο 60’ ο Μασούρας βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, έπειτα από τρομερή συνεργασία των Γιόβετιτς και Ποντένσε στην κόντρα, όμως, το σουτ του Έλληνα εξτρέμ πέρασε άουτ και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μαυροβούνιος επιθετικός εκτέλεσε απ’ ευθείας το φάουλ, αλλά ο Μπάουμαν έδιωξε σε κόρνερ.

Η πρώτη απειλή του ΟΦΗ στον αγώνα ήρθε στο 72ο λεπτό, όταν ο Τοράλ κινήθηκε στον άξονα μέχρι την περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη.

Στα τελευταία λεπτά η «εικόνα» του αγώνα δεν άλλαξε και οι Πειραιώτες κατάφεραν να πάρουν ένα σημαντικό «διπλό» σε μία δύσκολη έδρα, φτάνοντας σε απόσταση… αναπνοής από τον Παναθηναϊκό.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Καρώ (46’ Αμπάντα), Τοράρινσον, Λάρσον (79’ Μαρινάκης), Μεγιάδο, Γκλάζερ, Γκαγέγος (67’ Τοράλ), Μπάκιτς (25’ λ.τρ. Λουίζ Φελίπε), Ντίκο (67’ Ριέρα).

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Κίνι, Πορόζο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Έσε, Μαντί Καμαρά (83’ Σκάρπα), Ποντένσε (83’ Καρβάλιο), Σολμπάκεν (65’ Μπιέλ), Μασούρας (76’ Αλεξανδρόπουλος), Γιόβετιτς (65’ Ελ Κααμπί).

ΤΑ HIGHLIGHTS



Επαφές της Τσέλσι με Έβερτον για Πίκφορντ!
Επαφές της Τσέλσι με Έβερτον για Πίκφορντ!
Ρεμς: Κοινή συναινέσει «διαζύγιο» με τον Στιλ
Ρεμς: Κοινή συναινέσει «διαζύγιο» με τον Στιλ
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα highlights του «ερυθρόλευκου» θριάμβου στο Conference League
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα highlights του «ερυθρόλευκου» θριάμβου στο Conference League
Conference League: Η Φιορεντίνα πήρε προβάδισμα για την «OPAP Arena» με γκολ στο 91ο λεπτό
Conference League: Η Φιορεντίνα πήρε προβάδισμα για την «OPAP Arena» με γκολ στο 91ο λεπτό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved