Ολυμπιακός, Μαρτίνεθ: «Ξεκάθαρη η πρόοδος, αλλά χρειάζεται δουλειά»

Ολυμπιακός, Μαρτίνεθ: «Ξεκάθαρη η πρόοδος, αλλά χρειάζεται δουλειά»

Ο Ολυμπιακός είναι στο… δρόμο για να φτιάξει την ομάδα που θέλει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, αλλά ακόμα δεν βρίσκεται κοντά σ’ αυτό που επιθυμεί ο Ισπανός.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου που βρίσκονται στην Αυστρία για την προετοιμασία των Πειραιωτών.

Παράλληλα, ο Ίβηρας κόουτς στάθηκε στην εικόνα που δείχνουν οι παίκτες που μετέχουν στο πρόγραμμα, μια και υπάρχει ξεκάθαρη πρόοδος, ενώ αναφέρθηκε στον Αντόνιο Κορδόν, αλλά και τις μεταγραφικές κινήσεις που θα ακολουθήσουν.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Ισπανού:

Έχετε καταλήξει στο τι θέλετε να κάνετε σε επίσημα ματς αλλά και στα φιλικά που έρχονται και δη τα σημαντικά με Ρέιντζερς και Νόριτς;

«Θέλω να κερδίζω. Θέλω η ομάδα να κερδίζει. Υπάρχουν παίκτες που θα έρθουν στην ομάδα, δεν έχουν έρθει ακόμα. Υπάρχουν παίκτες που είναι στην ομάδα και δεν ξέρουμε τι θα γίνει με την κατάστασή τους. Σίγουρα έχω καθαρή εικόνα για τη βάση της ομάδας όταν θα έρθουν αυτά τα παιχνίδια. Η δουλειά μου ως προπονητής είναι να βρω τη μέγιστη απόδοση απ’ όλους τους παίκτες, αλλά και από την ομάδα οπότε πρέπει να κοιτάξω το προφίλ των παικτών που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε να καθορίσω πως θα πάει η ομάδα. Γιατί αυτό που θέλουμε είναι να οδηγήσουμε κάθε παίκτη στη μέγιστη απόδοσή του ώστε να βοηθήσει να κερδίζουμε. Πρέπει λοιπόν να κοιτάμε προσεκτικά τα προσόντα και τα στοιχεία που έχει κάθε παίκτης και αναλόγως μ’ αυτό να κινηθούμε».

Επειδή μιλήσατε για κινήσεις, κι επειδή υπάρχει τα τελευταία 24ωρα στην επικαιρότητα το όνομα του Ντουάρτε αν και ξέρουμε βέβαια ότι δε σας αρέσει να μιλάτε γι’ αυτά, να περιμένουμε κάτι άμεσα;

«Ακούγονται πολλά ονόματα, ακούγονται και ονόματα δυνατά τις τελευταίες μέρες. Δε μπορώ να ασχοληθώ με όλα τα ονόματα. Όλα αλλάζουν, εξαρτάται από τη μέρα, όπως ο καιρός εδώ. Καταλαβαίνω την ερώτησή σας και το ενδιαφέρον για ονόματα, αλλά δε μπορούμε αυτή τη στιγμή να σκεφτόμαστε παίκτες που δεν ανήκουν στην ομάδα. Πάνω απ’ όλα είναι ο Ολυμπιακός, δεν είναι τα ονόματα».

Ναι, αλλά τον Ντουάρτε τον είχατε… κολόνα στη Γρανάδα.

«Οι κολόνες είναι στο… στάδιο (γέλια). ΟΚ, είναι ένα αστείο αυτό, δεν κάνω ειρωνείες, η δουλειά μου είναι δύσκολη ούτως ή άλλως και δεν θα το παρακάνω».

Υπάρχουν παίκτες που σας εξέπληξαν ευχάριστα;

«Γενικά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την απόδοση και τον τρόπο που δούλεψαν όλοι στην προετοιμασία. Πάνω απ’ όλα όμως, ο καλύτερος… παίκτης είναι πάντα η ίδια η ομάδα».

Σε σχέση μ’ αυτό που είχατε στο μυαλό σας να κάνετε εδώ στην Αυστρία όταν ερχόσασταν, πόσο ικανοποιημένος είστε; Σε ποιο ποσοστό εκπληρώθηκε η δουλειά;

«Όπως προείπα, ως προπονητής η δουλειά μου είναι να βρω τη μέγιστη απόδοση για τους παίκτες μας. Δε μπορώ να φανταστώ τώρα αν θα μπορούσα να είχα κάνει κάτι διαφορετικά. Κοιτάω τους παίκτες που έχω αυτή τη στιγμή, ψάχνοντας τη μέγιστη απόδοσή τους ώστε να κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα για να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε πρόοδο της ομάδας. Είμαστε στα χέρια ενός από τους καλύτερους αθλητικούς διευθυντές της Ευρώπης, όπως είναι ο κ. Αντόνιο Κορδόν. Έχουμε εμπιστοσύνη στο πλάνο που έχει η ομάδα. Κοιτάμε μπροστά μας, είμαστε ήρεμοι, σίγουρα θα κινηθούμε (εννοεί μεταγραφικά) και θα κάνουμε σωστά βήματα. Θέλει ηρεμία και σιγά σιγά θα φτιάξουμε μια ομάδα που θα είναι όπως θέλουμε».

Εκτός από το να κερδίζει η ομάδα που είναι αυτονόητο να θέλετε και το έχετε ξαναπεί, ποιο είναι το κύριο στοιχείο που επιθυμείτε να έχει αυτή η ομάδα. Πως θα θέλατε να τη θυμούνται μετά από χρόνια την ομάδα που σχεδιάζετε;

«Πιστεύω στις πράξεις και θέλω να φανεί η δουλειά που κάνουμε, αυτό που μεταδίδουμε στους παίκτες να βγαίνει στο γήπεδο. Στο τέλος τον τίτλο θα τον βάλετε εσείς και θέλω να θυμούνται αυτή την ομάδα για τη δουλειά και την απόδοσή μέσα στο γήπεδο ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Πιστεύω στις πράξεις περισσότερο παρά στα λόγια που έρχονται πριν από τις πράξεις. Γι’ αυτό και δουλεύουμε μαζί όλοι χέρι χέρι ποδοσφαιριστές, προπονητές, αθλητικός διευθυντής και διοίκηση για να είναι περήφανοι οι οπαδοί μας. Γιατί οι οπαδοί μας είναι σημαντικοί για μας».

Πόσο κοντά είναι η ομάδα αυτή τη στιγμή σε σχέση μ’ αυτό που έχετε στο μυαλό σας και τα στοιχεία που ζητάτε όπως η πίεση;

«Είμαστε στο δρόμο για ‘κει, αλλά δεν είμαστε κοντά. Θέλουμε υποστήριξη στο τακτικό κομμάτι. Θέλουμε και κάποια πράγματα γιατί σε κάποια ματς θα είναι διαφορετικές καταστάσεις και θα χρειαστούμε βοήθεια και διαφορετικές λύσεις. Βλέπουμε λεπτομέρειες απ’ αυτό που θέλουμε αλλά όχι τόσο δυνατές όσο αυτό που θέλουμε. Η πρόοδος είναι ξεκάθαρη αλλά κάθε μέρα πρέπει να κάνουμε δουλειά. Προοδεύουμε αλλά χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερη κατοχή μπάλας, να είμαστε δυνατοί σ’ αυτό, για πάνω από 90 λεπτά στο παιχνίδι. Στις προετοιμασίες είναι δύσκολο να βρεις αυτό που θέλεις γιατί υπάρχει πάντα η κούραση. Το σημαντικό είναι να ετοιμαζόμαστε για το μέλλον και τις επίσημες διοργανώσεις και σ’ αυτό το κομμάτι είμαι πολύ ικανοποιημένος».

Τους Ιμπόρα και Κίνι θα τους δούμε στο τελευταίο φιλικό;

«Δε συνηθίζω να δίνω 11άδες. Σας δίνω κίνητρο να κάνετε έρευνα και να έχετε κάτι να κάνετε. Είναι ξεκάθαρο ότι η προετοιμασία για μας είναι και ατομική για κάθε παίκτη. Εξάλλου έχουμε μπροστά μας μια προπόνηση πριν από το φιλικό με ένταση πριν από το ματς. Έχουμε ένταση, έχουμε επαφές, είμαστε συγκεντρωμένοι στις προπονήσεις. Είναι πολύ καλό, γιατί ετοιμαζόμαστε για τα επίσημα παιχνίδια για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Υπάρχει όμως, και κακή πλευρά που έχουμε τόση ένταση. Οποιοδήποτε χτύπημα ή επαφή με άλλο παίκτη, οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο φιλικό. Για αυτό δεν μπορώ να σας πω ονόματα».

Δώστε μας μια εικόνα για το τι πρέπει να περιμένουμε από Ιμπόρα και Κίνι σε αγωνιστικό επίπεδο.

«Είναι παίκτες που σίγουρα θα προσφέρουν στην ομάδα, είναι έμπειροι και θα προσφέρουν βοήθεια και εντός και εκτός γηπέδου. Δεν θέλω να κρατήσω μόνο αυτό. Τους φέραμε επειδή ξέρουμε ότι θα βοηθήσουν την ομάδα για να είμαστε μια πιο σωστή και πιο δυνατή ομάδα. Θα βοηθήσουν με την εμπειρία και την απόδοσή τους στο γήπεδο. Θα βοηθήσουν τακτικά, αλλά και εκτός με πράγματα που δε φαίνονται όπως στα αποδυτήρια. Κι αυτό ειδικά για τους νέους που επιθυμούν βελτίωση είναι πιο χρήσιμο».

Μιας και συνέπεσε η παρουσία του Ολυμπιακού στην Αυστρία με την κατάκτηση του Wimbledon από τον συμπατριώτη σας, Κάρλος Αλκαράθ, πόσο ίνδαλμα αποτελεί ή πρέπει να αποτελεί για τους νέους ποδοσφαιριστές και πόσους… Αλκαράθ θα θέλατε στην 11άδα σας;

«Τι θέση παίζει ο Αλκαράθ (γέλια); Τι νοοτροπία του. Κι εγώ και ο Αντόνιο Κορδόν ψάχνουμε παίκτες οι οποίοι, πέρα από το ποδοσφαιρικό κομμάτι, να έχουν μυαλό. Παίκτες με νοοτροπία νικητή, δουλευταρά, φιλόδοξου. Παίκτες που δουλεύουν σιωπηλά. Ο Αλκαράθ είναι ένα σπουδαίο παράδειγμα για ‘κείνους. Δεν είναι εύκολο να το βρεις αυτό. Γι’ αυτό ο κ. Κορδόν με την ομάδα του κι εμείς ψάχνουμε ιδιαίτερα άτομα. Το μυαλό είναι αυτό που κάνει τη διαφορά στα υψηλά επίπεδα κάθε αθλήματος. Προφανώς και το ταλέντο. Αν ο Αλκαράθ δεν είχε και ταλέντο πέρα από το μυαλό που έχει, δεν θα έφτανε τόσο ψηλά».



Έκτη στο Diamond League η Τζένγκο
Έκτη στο Diamond League η Τζένγκο
Super League: Ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ με φόντο τη στέψη ή την παράταση - Το πρόγραμμα και η βαθμολογία
Super League: Ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ με φόντο τη στέψη ή την παράταση - Το πρόγραμμα και η βαθμολογία
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/04) - Πού θα δείτε το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ και τη Super League
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/04) - Πού θα δείτε το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ και τη Super League
Τέλος η Εθνική Βραζιλίας για τη Μάρτα
Τέλος η Εθνική Βραζιλίας για τη Μάρτα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved