Κόντης: «Θα δικαιωθούμε»

Κόντης: «Θα δικαιωθούμε»

Για την προσφυγή του Άρη στον CAS αναφορικά με την υπόθεση του Χαβιέρ Κάμπορα, μίλησε ο Γιάννης Κόντης.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης, με δηλώσεις του στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό της ομάδας θέλησε να ξεκαθαρίσει την θέση των «κιτρίνων» αναφορικά με την υπόθεση του Χαβιέ Κάμπορα, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο Άρης τελικά θα δικαιωθεί. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας αλλά και στο φιλικό αγώνα που υπάρχει στα «σκαριά» με τη Μπόκα Τζούνιορς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο «ΑΡΗΣ FM»:

Στην αρχική του τοποθέτηση είπε: «Το θέμα δεν είναι από χθες απλά η ΕΠΟ βρισκόταν σε αναστολή η απόφαση βγήκε τέλος Μαΐου και τώρα κοινοποιείται. Όσο και να φαίνετε απλό, για μας είναι περίπλοκο γιατί αυτή η απόφαση καταστρατηγεί το δικαίωμα δύο πλευρών να συντάσσουν ένα συμφωνητικό.

Σίγουρα όταν έλυσε το συμβόλαιο του ο Κάμπορα κανείς δεν αρνήθηκε ότι υπάρχει μια οφειλή προς στον παίκτη όπως υπάρχει και με άλλους παίκτες για παράδειγμα στον Φατί υπολείπεται η δόση 30 Ιουνίου. Όλες οι ομάδες έχουν μια καθυστέρηση κάποιων ημερών και άλλες ΠΑΕ ακόμα και μηνών.

Αλλιώς ερμηνεύει τον εσωτερικό κανονισμό κάθε παίκτης, λόγου χάρη με παίκτες εν ενεργεία που κάθε χρονιά υπολογίζουν τα πριμ τους σε 50 ή 60 χιλιάδες ευρώ. Τα πριμ στην πραγματικότητα βγαίνουν κάτω από τα μισά. Όλα αυτά έκαναν ένα ποσό το οποίο όταν μας έγινε γνωστό ότι θα φύγει ο Κάμπορα του είπαμε ότι πρέπει να παραιτηθεί από αυτό το ποσό κι αυτό γιατί οι μάνατζερ του όταν ανανεώσαμε το καινούριο συμβόλαιο το οποίο ποτέ δεν ίσχυσε, είχε πάρει προκαταβολή 100.000 ευρώ για προμήθεια.

Πήρε σε μετρητά 15.000 ευρώ και μια επιταγή 85.000 ευρώ. Όταν λοιπόν του θέσαμε το θέμα και του είπαμε ότι αν θες να φύγεις πρέπει να επιστρέψεις εκείνη την επιταγή. Τότε είχα πει να μην του λύσουμε το συμβόλαιο. Τελικά μίλησε με τον γαμπρό του  ο οποίος βρήκε τον μάνατζέρ του και του είπε ότι θα του δώσουν αυτοί την επιταγή. Έτσι έχει η ιστορία αυτή.

Για τις κινήσεις που έγιναν στη συνέχεια από τις δύο πλευρές τόνισε: Στείλαμε τη λύση συμβολαίου εμείς και την αποδέχτηκε η ΕΠΟ αλλά έκανε έφεση όταν βγήκε η απόφαση τον Νοέμβριο, στην οποία εμφανίζονται τα πραγματικά δεδομένα.

Δηλαδή εμφανίζονται δυο φίλοι του υποτίθεται, που για εμάς είναι μάνατζερ. Αυτοί λοιπόν τον Δεκέμβριο φαίνεται να έχουν πάει στο αστυνομικό τμήμα Σταυρούπολης και να έχουν κάνει την ίδια υπεύθυνη δήλωση που λέει ότι ο Άρης χρωστάει λεφτά στον Κάμπορα.

Επίσης εμφανίζουν ακόμη ένα χαρτί το οποίο λέει ότι έληξε ο Κάμπορα το συμβόλαιό του αλλά  παρακαλώ να μην δεχτείτε αυτά που γράφω στο χαρτί της λύσης το οποίο να σημειωθεί ότι είναι γραμμένο στη γλώσσα του. Στην έφεση την οποία κάνει επικαλείται ότι εξαπατήθηκε στη λύση του συμβολαίου του. Για εμάς όλα αυτά σίγουρα θα πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Λέει ότι ενώ πήγαινε στο αστυνομικό τμήμα εμείς του είχαμε υποσχεθεί να του δώσουμε επιταγές τις οποίες ποτέ δεν του τις δώσαμε. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι πάντα όταν λύνουμε ένα συμβόλαιο, δεν δίνουμε επιταγές στον αέρα».

Για το γεγονός ότι ο Κάμπορα έβγαλε στην επιφάνεια ισχυρισμούς που δεν επικαλέστηκε σε πρώτο βαθμό υποστήριξε: «Μου αρέσει να μιλώ με βάση τα δεδομένα κι όχι με βάση του τι έχει γίνει. Εγώ ξέρω πολύ καλά τι έχει γίνει. Τα δεδομένα λένε ότι η επιτροπή δεν δέχτηκε αυτό το χαρτί μας,  γιατί ισχυρίζεται ότι θα έπρεπε η συμφωνία λύσης της συνεργασίας να περιλαμβάνει ακριβές ποσό, κάτι το οποίο δεν γίνεται καθώς τα πριμ για παράδειγμα βγαίνουν στο τέλος της χρονιάς.

Με αυτήν την απόφαση είναι σαν να μην δέχεται η επιτροπή την έννοια των συμφωνητικών και των συμφωνιών».

Για τις αποφάσεις των ανωτάτων αρμόδιων αρχών, σημείωσε: «Έχω κερδίσει απόφαση κατά της FIFA  στο CAS. Κέρδισα απόφαση με την οποία μας είχε καταδικάσει η FIFA να πληρώσουμε 1.500.000 ευρώ και κέρδισα έχοντας αντίδικο γιατί το CAS είδε ακριβώς αυτό που είδε γραμμένο».

Για το αν ο ποδοσφαιριστής γνωρίζει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, είπε: «Ότι έχει υπογράψει ο Κάμπορα στο χαρτί που φαίνεται να είναι υπογεγραμμένο 23 Ιουνίου είναι γραμμένο στα ελληνικά. Ότι  έχει υπογράψει ο Κάμπορα από τον Άρη είναι στην μητρική του γλώσσα. Ο Άρης είναι αποφασισμένος να διαλευκάνει τις περίεργες καταστάσεις αλλά ακόμα πιο αποφασισμένος να σταματήσει τη δραστηριότητα αυτών των ατόμων που έχουν πλέον καταντήσει παράσιτο στον Άρη γιατί έχουν εμπλακεί και σε άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών».

Για τις μεταγραφικές εξελίξεις της ομάδας, τόνισε: «Δεν θέλουμε να κρυφτούμε έχουμε τη γενική συνέλευση αύριο και  ο κόσμος που στηρίζει τον Άρη γνωρίζει την πραγματικότητα. Βλέπεται τι συμβαίνει δίπλα μας. Χθες έγραψε δημοσιογράφος του κέντρου ότι αν τις μεταγραφές που κάνουν κάποιες άλλες ομάδες του κέντρου, τις έκανε ο Κόντης στην Άρη θα λέγανε τι είναι αυτοί που μας φέρνουν.

Είναι περίοδος ισχνών αγελάδων αλλά στα πλαίσια αυτά θα κάνουμε τις καλύτερες κινήσεις. Οι προσθήκες που θα γίνουν θα βοηθήσουν και αν ευοδωθεί αυτή η περίπτωση του Φιγκερόα ο Άρης  θα είναι καλύτερος από πέρυσι. Θα πρέπει να κάνουμε πολύ καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα.

Υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι διαδικασίες των αποδεσμεύσεων. Υπάρχουν παίκτες που ίσως δεν βρίσκουν ομάδα αλλού και νομίζω πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με τους ποδοσφαιριστές του οποίους ο προπονητής δεν τους θέλει. Ο Άρης θα είναι έτοιμος για το πρωτάθλημα 100%».

Τέλος αναφερόμενος στις ενέργειες που γίνονται προκειμένου να ο Άρης να αγωνιστεί ξανά σε φιλικό αγώνα με τη Μπόκα Τζούνιορς, έκλεισε λέγοντας: «Θέλω να τονίσω ότι ήταν ταυτόχρονη προσπάθεια προσέγγισης , μιλάμε καθημερινά και βρισκόμαστε σε επαφές. Είναι δεδομένη η θέληση τους να έχουν πιο στενή σχέση με τον Άρη και μελετούμε τις περιπτώσεις αυτές. Προσπαθούν να βρουν τρόπο με τα εισιτήρια και νομίζω ότι σύντομα θα έχουμε κάποιο νέο».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Τέλος ο Χάσι, οπαδοί στο Ρέντη
Τέλος ο Χάσι, οπαδοί στο Ρέντη
Θλάση ο Τσάβες και 3-4 εβδομάδες εκτός
Θλάση ο Τσάβες και 3-4 εβδομάδες εκτός
Πογέτ για τον πάγκο του Ολυμπιακού
Πογέτ για τον πάγκο του Ολυμπιακού
Αγωνία για τρεις στην ΑΕΚ
Αγωνία για τρεις στην ΑΕΚ
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης