Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Ανατροπή Ευρώπης για τους Θεσσαλονικείς
Intime

Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Ανατροπή Ευρώπης για τους Θεσσαλονικείς

Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν νωρίς, αλλά οι «κίτρινοι» ήταν ανώτεροι και αποφασιστικοί φτάνοντας στη νίκη – Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία και Καμαρά τα γκολ των νικητών, είχε ανοίξει το σκορ ο Λιάσος.

Το κίνητρο το είχε ο Άρης που ήθελε να ανέβει στην 5η θέση πριν την έναρξη των play offs. Έτσι η προσπάθεια του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» δεν είχε αποτέλεσμα, παρότι οι Ηπειρώτες προηγήθηκαν νωρίς-νωρίς στο ματς. Με πείσμα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, οι ανώτεροι Θεσσαλονικείς έφτασαν στην ανατροπή πριν τελειώσει το ημίχρονο και «κλείδωσαν» το ματς με το τρίτο γκολ.

Αξιοσημείωτο το πρώτο γκολ του Αμπουμπακάρ Καμαρά απ’ τη στιγμή που επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη. Εξαιρετικός για ακόμη ένα παιχνίδι ο Νταρίντα για τους νικητές.

Το ματς άρχισε «θερμά» στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Άρης στο 5’ σκόραρε με τον Μπράμπετς, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ. Σα να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, δύο λεπτά μετά ήρθε η «ψυχρολουσία» με τον ΠΑΣ να μπαίνει μπροστά στο σκορ. Στην πρώτη επίθεση των φιλοξενούμενων ουσιαστικά, ο Λιάσος στο 7ο λεπτό ήταν εκείνος που έκανε το 0-1!

Οι γηπεδούχοι άμεσα προσπάθησαν να πιέσουν για να απειλήσουν με ισοφάριση. Ο Νταρίντα έκανε το σουτ, αλλά ο Τσιντώτας αντέδρασε σωστά διώχνοντας σε κόρνερ.

Ο ΠΑΣ στο 18’ έγινε απειλητικός με το πλασέ του Μορέιρα να φεύγει λίγο άουτ. Ένα λεπτό μετά ο Καμάτσο σούταρε με τον Τσιντώτα να διώχνει και στο 21’ ο Καμαρά πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Η πίεση του Άρη έφερε αποτέλεσμα στο 26’. Ο Νταρίντα που ήταν ορεξάτος, έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 1-1.

Οι «κίτρινοι» έχοντας και την ψυχολογία μετά την ισοφάριση, κράτησαν την πίεση στον αντίπαλο κι έψαξαν το γκολ ανατροπής όσο γρηγορότερα. Έχασαν ευκαιρίες για να το πετύχουν, όπως στο 38ο λεπτό όταν δημιουργήθηκε σύγχυση στα καρέ των φιλοξενούμενων και κανείς παίκτης του Άρη δεν την εκμεταλλεύτηκε για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Κι ενώ ο Πάλμα σούταρε ωραία με τον Τσιντώτα να διώχνει στο 42’, ο Άρης κατάφερε να προηγηθεί στο 43’. Ο Καμάτσο έκανε τη σέντρα, ο Ματέο Γκαρσία πετάχτηκε και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Ο Ντουκουρέ με κεφαλιά στο 45’ δε νίκησε τον τερματοφύλακα της ομάδας των Ιωαννίνων και το πρώτο μέρος έληξε με τους Θεσσαλονικείς να προηγούνται, έχοντας κάνει ανατροπή στην αναμέτρηση.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αποφασισμένοι να πάρουν ρίσκα στο δεύτερο μέρος, πιέζοντας για να απειλήσουν τον Άρη. Η ομάδα των Ιωαννίνων δεν απείλησε ουσιαστικά πέρα απ’ την προσπάθειά της να πιέσει. Κι οι Θεσσαλονικείς βρήκαν τρίτο γκολ στο 58’. Ο Καμάτσο έκανε την κάθετη στον Καμαρά που νίκησε τον Τσιντώτα για το 3-1.

Ο Καμάτσο στο 66’ πλάσαρε ωραία, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Δύο λεπτά μετά οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για τέταρτο γκολ. Ο Νταρίντα έκανε τη σέντρα, ο Καμαρά την προβολή με τον Τσιντώτα να σώζει την φάση για την ομάδα του.

Ο Τσέχος χαφ είχε καλό σουτ άουτ στο 74’, ενώ στο 85’ ο Πάλμα έκανε πλασέ μέσα απ’ την περιοχή αλλά δύσκολη γωνία, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Κάπως έτσι κύλησε το ματς μέχρι το τέλος του, με τον Άρη να παίρνει τη νίκη με 3-1 και να ανεβαίνει στην 5η θέση με 40 βαθμούς. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε 11ος με 23.

ΑΡΗΣ (Απ. Τερζής): Σιαμπάνης, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Ντουκουρέ (89' Σγούρος), Ματέο Γκαρσία, Μπράμπετς, Νταρίντα, Πάλμα (89' Νταμπό), Πίρσμαν (76' Μαζικού), Καμαρά (89' Γκρέι), Καμάτσο (76' Ιτούρμπε).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θ. Στάικος): Τσιντώντας, Σόρια, Μπιλμπάο, Μορέιρα, Εραμούσπε (75' Μπορταγκαράι), Τζίμας (81' Σταματελόπουλος), Ριένστρα (90' Κύρκος), Ράντου, Μπακαδήμας, Λιάσος, Μπαλάν.

 



Βόλος: Επιμένει στην πώληση της ΠΑΕ ο Αχιλλέας Μπέος
Βόλος: Επιμένει στην πώληση της ΠΑΕ ο Αχιλλέας Μπέος
Βραζιλία: Ο Ρονάλντο πούλησε την Κρουζέιρο
Βραζιλία: Ο Ρονάλντο πούλησε την Κρουζέιρο
Euroleague, Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός AKTOR: Στον… αέρα το Game 3
Euroleague, Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός AKTOR: Στον… αέρα το Game 3
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved