Λαμία-Ολυμπιακός 0-3: «Μίλησε» η ποιότητά του πριν το ντέρμπι (Videos)
Intime

Λαμία-Ολυμπιακός 0-3: «Μίλησε» η ποιότητά του πριν το ντέρμπι (Videos)

Λαμία-Ολυμπιακός 0-3: Οι γηπεδούχοι «πάλεψαν» για ένα ημίχρονο, αλλά η μεγάλη ποιοτική διαφορά έκρινε τα πάντα υπέρ των «ερυθρόλευκων» - Τέσσερα δοκάρια στο ματς και αρκετές ευκαιρίες, Σαμασέκου, Μπακαμπού και Μπιέλ οι σκόρερ.

Αγώνας με λιγότερη σκοπιμότητα απ’ όση θα περίμεναν πολλοί, αλλά με το φυσιολογικό αποτέλεσμα. Η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων ήταν τέτοια που δεν άφηνε περιθώρια στη Λαμία να πάρει κάτι κόντρα στον Ολυμπιακό. Παρότι οι γηπεδούχοι στάθηκαν εξαιρετικά, ειδικά στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης, ηττήθηκαν δίκαια με 3-0 από την ομάδα του Μίτσελ. Με το τελικό σκορ να αδικεί και τους δύο, καθώς έπρεπε να είναι μεγαλύτερο σε επίπεδο παραγωγής τερμάτων.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ολυμπιακός πέραν των γκολ που σημείωσε, είχε τρία δοκάρια στο παιχνίδι, αλλά και μια τριπλή ευκαιρία που απλά… δε χάνεται! Δείχνοντας πως είναι σε καλή κατάσταση μια βδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η Λαμία απ’ την άλλη, είχε κι αυτή δοκάρι και μάλιστα το πρώτο στο ματς, ενώ απείλησε σε 2-3 περιπτώσεις ακόμη, χωρίς να κατορθώσει να σκοράρει.

Το γκολ του Σαμασέκου στο τέλος του πρώτου μέρους ουσιαστικά έκρινε τα πάντα, καθώς ήταν το χρονικό σημείο τέτοιο, που «έκοβε» τα πόδια της Λαμίας που είχε ενθουσιασμό στο παιχνίδι της μέχρι τότε, παρότι ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και είχε ήδη πολλές χαμένες ευκαιρίες. Ακολούθησαν τα τέρματα των Μπακαμπού και Μπιέλ που διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Η αναμέτρηση στο «Αθ. Διάκος» άρχισε με εξαιρετικό ρυθμό, καθώς η Λαμία δεν έδειξε διατεθειμένη να κλειστεί και να αρκεστεί σε παθητικό ρόλο. Γεγονός που μάλλον ξάφνιασε τον Ολυμπιακό στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Στο 4’ μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν! Ο Βέργος έδωσε στον Τζανδάρη, ο τελευταίος πλάσαρε με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

 

Η Λαμία συνέχισε με θάρρος και δύο λεπτά μετά ο Ρόμανιτς χωρίς να μαρκάρεται ουσιαστικά έκανε κεφαλιά άουτ χάνοντας την ευκαιρία. Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το αρχικό σοκ λόγω της αντιμετώπισης του ματς απ’ την ομάδα της Φθιώτιδας και είχε μακρινό σουτ που πέρασε άουτ με τον Φορτούνη στο 15’.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν απίστευτη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 22’. Ο Χουάνγκ βρήκε τον Μπακαμπού, αυτός τον Φορτούνη που πλάσαρε με τον Κορνέζο να σώζει πάνω στη γραμμή. Στην επαναφορά ο Μπιέλ σούταρε με τον Γκαραβέλη να αποκρούει και ο Μπακαμπού στην τρίτη προσπάθεια ανάγκασε τον Κορνέζο σε τρομερό διώξιμο πάνω στην γραμμή και πάλι! Τελικά η φάση τελείωσε με την κεφαλιά του Κανός πάνω στον Γκαραβέλη.

 

Οι Πειραιώτες έδειχναν να βολεύονται απ’ το ρυθμό που δινόταν την αναμέτρηση και στο 35’… ισοφάρισαν τα δοκάρια. Ο Χουάνγκ με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο των γηπεδούχων. Δύο λεπτά μετά, ο Μπακαμπού πήρε την κεφαλιά από σέντρα του Ραμόν, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.

 

Η Λαμία είχε δύο προσπάθειες στο 40ο λεπτό, απειλώντας τους «ερυθρόλευκους». Ο Ρόμανιτς σούταρε αρχικά, με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει. Δευτερόλεπτα μετά, ο Τσιλούλης έκανε τη σέντρα, ο Βέργος δοκίμασε να μπει στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν το κατάφερε κι έφυγε άουτ η μπάλα.

 

Ο Ολυμπιακός στο 43’ είχε το δεύτερο δικό του δοκάρι! Η μπάλα είχε τελικό αποδέκτη τον Κανός, ο Ισπανός σούταρε δυνατά με το δοκάρι του Γκαραβέλη να τραντάζεται και πάλι.

Τελικά οι πολλές ευκαιρίες έφεραν αποτέλεσμα για τους Πειραιώτες στο 44’. Ο Ραμόν βρήκε τον Σαμασέκου, ο τελευταίος είχε χώρο και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

 

Το πρώτο μέρος «έκλεισε» με το τέρμα των «ερυθρόλευκων» που ασφαλώς άλλαξε την ψυχολογία της αναμέτρησης, καθώς η Λαμία είχε… βουνό να ανέβει βρισκόμενη πίσω στο σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν πεσμένος συγκριτικά με τη φρενίτιδα του πρώτου 45λεπτου σε επίπεδο ευκαιριών τουλάχιστον. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε μόλις στο 58’, όταν ο Κορνέζος αρχικά έκανε λάθος, ο Μπακαμπού έφυγε μόνος απέναντι στον Γκαραβέλη, αλλά με υπερπροσπάθεια ο στόπερ της Λαμίας έκανε σωστό τάκλιν και διόρθωσε το λάθος του.

 

Τα πράγματα ξεκαθάρισαν για τον Ολυμπιακό, ακριβώς στη μία ώρα αγώνα. Στο 60’ οι Πειραιώτες βρήκαν και δεύτερο γκολ, τελειώνοντας το όποιο άγχος για το αποτέλεσμα. Ο Κανός με ωραία κάθε βρήκε τον Μπακαμπού που έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Λαμίας και πλάσαρε εύστοχα για το 0-2.

 

Το δεύτερο γκολ των Πειραιωτών, απλούστευσε τα πράγματα καθώς και η Λαμία το πήρε πλέον απόφαση πως δεν έχει ιδιαίτερη τύχη στο ματς. Ακολούθησαν μαζεμένες αλλαγές για τους δύο προπονητές, που είχαν αρχίσει ήδη να σκέφτονται ο μεν Βόκολος τα παιχνίδια που πρέπει να πάρει η ομάδα του στη μάχη για τη σωτηρία κι ο δε Μίτσελ το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σε μια εβδομάδα.

Ο Βαλμπουενά στο 72’ είχε ένα σουτ που έφυγε άουτ, ενώ τρία λεπτά μετά ο Κορνέζος πήρε κεφαλιά, χωρίς να ανησυχεί τον Πασχαλάκη.

Οι φιλοξενούμενοι είδαν για τρίτη φορά προσπάθειά τους να σταματά στο δοκάρι, στο 78ο λεπτό. Ο Μπακαμπού ήταν αυτός που έκανε το πλασέ, για να στείλει την μπάλα και πάλι στο δοκάρι.

 

Τελικά παρά τη χαλάρωση στο ματς, ο Ολυμπιακός βρήκε και τρίτο γκολ στο 86’! Ο Χουάνγκ βρήκε τον Ελ Αραμπί, αυτός έκανε πολύ ωραία ενέργεια, βρήκε τον Μπιέλ που πλάσαρε τον Γκαραβέλη για το 0-3.

 

Από ένα σουτ των Ντε Βινσέντι και Ραμόν, δεν απείλησαν στις τελευταίες φάσεις της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός δίκαια και πειστικά επικράτησε της Λαμίας, η οποία είχε αρχικά τον ενθουσιασμό του νέου προπονητή και της έλλειψης άγχους, όμως δεν μπορούσε να κοντράρει τους Πειραιώτες. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως ακόμη και χωρίς να βρεθούν στην καλύτερη μέρα τους, η ποιότητα που διαθέτουν καθορίζει με άνεση τις τύχες των αγώνων.

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Γκαραβέλης, Αμπάντα, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Στάνκο (63' Σλίβκα), Τζανδάρης (80' Μανούσος), Ρόμανιτς (64' Νούνιες), Τσιλούλης (74' Καραμάνος), Μαρτίνεθ (64' Ντε Βινσέντι), Βέργος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ραμόν, Μπα, Παπασταθόπουλος (64' Ντόη), Ροντινέι, Σαμασέκου, Χουάνγκ, Κανός (80' Μασούρας), Ροντρίγκες (6' Μπιέλ), Φορτούνης (65' Βαλμπουενά), Μπακαμπού (80' Ελ Αραμπί).

 



Αλόνσο: «Όλοι θέλουν να νικήσουν τη Λεβερκούζεν»
Αλόνσο: «Όλοι θέλουν να νικήσουν τη Λεβερκούζεν»
Στοχεύουν... Παρίσι και ευρωπαϊκά μετάλλια οι τοξοβόλοι μας
Στοχεύουν... Παρίσι και ευρωπαϊκά μετάλλια οι τοξοβόλοι μας
Ολυμπιακός: Χωρίς Λαρεντζάκη η προετοιμασία για το Game 5 με την Μπαρτσελόνα
Ολυμπιακός: Χωρίς Λαρεντζάκη η προετοιμασία για το Game 5 με την Μπαρτσελόνα
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Η ενημέρωση του Κάτας για Μπόλντγουιν, Σόρκιν και Ντι Μπαρτολομέο
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Η ενημέρωση του Κάτας για Μπόλντγουιν, Σόρκιν και Ντι Μπαρτολομέο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved