Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Η σφραγίδα των Ελ Αραμπί-Αραούχο και τα αστέρια που θα κρίνουν το ντέρμπι (vids)

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Η σφραγίδα των Ελ Αραμπί-Αραούχο και τα αστέρια που θα κρίνουν το ντέρμπι (vids)

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Ο Ελ Αραμπί και ο Αραούχο έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στην αναμέτρηση. Ο ρόλος των Χάμες, Μπιέλ, Χουάνγκ, Πινέδα, Βίντα, Γκαρσία.

Ολυμπιακός και ΑΕΚ στο Φάληρο.

Ένα σπουδαίο ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ποιοτικές ομάδες. Οι Πειραιώτες έχουν πολλές καλές μονάδες και δίνουν μάχη να γίνουν ένα σύνολο που θα επιβάλλεται και θα μειώσει την απόσταση από την κορυφή. Η Ένωση με αρκετή ποιότητα σε όλες τις γραμμές και με τη δυναμική που της δίνει το νέο γήπεδο, κάνει τον δικό της αγώνα για την κατάκτηση της κορυφής.

Ο ηττημένος και ειδικά αν αυτός είναι ο Ολυμπιακός θα χάσει σημαντικό έδαφος. Στην περίπτωση που νικήσει ο Παναθηναϊκός, οι 13 βαθμοί (ή 11 σε περίπτωση ισοπαλίας) από την κορυφή μόνο εύκολο δεν είναι να καλυφθούν. Αλλά και η ΑΕΚ αν βρεθεί στο -8 ή το -9. Ο αποψινός αγώνας θα είναι πραγματικά μία μάχη με τρομερό ενδιαφέρον. Έχουν τους παίκτες για να δώσουν έναν ρυθμό που θα ικανοποιήσει όσους παρακολουθήσουν τη μάχη. Είτε στο γήπεδο είτε από τις τηλεοράσεις τους.

Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, θα βρεθούν αντιμέτωποι δύο σπουδαίοι φορ. Ο Ελ Αραμπί, αν ξεκινήσει και δεν προτιμηθεί ο Μπακαμπού, έχει δώσει 13 αγώνες κόντρα στην ΑΕΚ. Και έχει βάλει τη σφραγίδα του στους έξι. Στους πέντε βρήκε δίχτυα και σε έναν έδωσε ασίστ.

 

Στο περσινό 2-3 για τα πλέι οφ ο 35χρονος Μαροκινός έκανε χατ τρικ. Σε δύο ακόμα παιχνίδια πέτυχε από δύο γκολ. Το ένα ήταν πάλι την περασμένη σεζόν, ξανά σε νίκη με 3-2. Σε 13 ματς κόντρα στην ΑΕΚ, ο Ελ Αραμπί είναι αήττητος με 10 νίκες και 3 ισοπαλίες. Συνολικά, εις βάρος της Ένωσης έχει 9 γκολ και 2 ασίστ.

Ο 30χρος Αραούχο με τη σειρά του έχει 5 γκολ και μία ασίστ κόντρα στον Ολυμπιακό. Αυτά τα πέντε γκολ τα πέτυχε σε τέσσερα ματς. Την περσινή περίοδο είχε δύο γκολ στην ήττα με 3-2 (δύο γκολ και ο Ελ Αραμπί). Στο Φάληρο, ο Αργεντινός έχει σημειώσει ένα γκολ από τα πέντε, στη νίκη με 2-1 για το Κύπελλο τη σεζόν 2016-17. Ο Αραούχο συνολικά κόντρα στον Ολυμπιακό έχει 11 αγώνες και μετράει 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Την τρέχουσα σεζόν ο Αραούχο δεν κατάφερε να βρει δίχτυα στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Είναι πολύτιμος ως δεύτερος φορ πλέον, παίζει για την ομάδα, αλλά τα γκολ θρέφουν τον συγκεκριμένο άσο και ένα γκολ στον Πειραιά θα του ανέβαζε πολύ την ψυχολογία.

Τα αστέρια

Φυσικά το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ δεν θα είναι μία μάχη μόνο Ελ Αραμπί-Αραούχο. Η Ένωση στην άμυνα έχει τους ποιοτικούς Μουκουντί και Βίντα. Δύο «βράχοι» ικανοί να αντιμετωπίσουν οποιονδήποτε φορ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έχει τον πολύπειρο Παπασταθόπουλο, ο οποίος στα τελευταία παιχνίδια είναι ανεβασμένος.

Στα χαφ η ΑΕΚ έχει τον Πινέδα, ο οποίος μετά και την κλήση του στο Μουντιάλ έχει ακόμα καλύτερη ψυχολογία. Ο Μεξικανός θα βρει απέναντί του, στη μεσαία γραμμή έναν ακόμα Μουντιαλικό, Τον Νοτιοκορεάτη Χουάνγκ. Η επικράτηση ενός εκ των δύο, αν μη τι άλλο, θα είναι κομβική για το αποτέλεσμα.

Χάμες, Μπιέλ και Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς

Δεν γίνεται, βέβαια, να βγει από τη συζήτηση για το ντέρμπι ο Χάμες Ροντρίγκες. Ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός είναι αναγεννημένος στον Πειραιά. Κινείται στους χώρους, έχει εξαιρετική πάσα και εκτελέσεις στατικών φάσεων και πολλές φορές παίζει ως κρυφός φορ. Από τη δική του απόδοση θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα. Το ίδιο ισχύει για τον Μπιέλ. Ο Κολομβιανός σκόραρε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο Ισπανός σ’ αυτό με τον Παναθηναϊκό. Θα φανεί αν θα τα καταφέρουν και στο τρίτο ντέρμπι.

Στον αντίποδα, η ΑΕΚ έχει τον διαστημικό φέτος Λιβάι Γκαρσία. Γκολ με τον ΠΑΟΚ, γκολ στο δύσκολο ματς με τον Άρη, παραλίγο γκολ και στη Λεωφόρο. Ο Γκαρσία είναι η μεγάλη αποκάλυψη του Ματίας Αλμέιδα που έχει βάλει στην κορυφή τον ταλαντούχο παίκτη και δικαιώνεται.  Όσο για τον Σέρβο άσο, αυτός σκόραρε ήδη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, είναι καθοριστικός για τη φετινή ΑΕΚ με αρκετά γκολ και είναι το αντίπαλο δέος για τον Μπιέλ.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Το ερωτηματικό Μίτσελ για το ντέρμπι - Τα πλάνα για ενδεκάδα

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Το ερωτηματικό Μίτσελ για το ντέρμπι - Τα πλάνα για ενδεκάδα

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Δεν «χαλάει» τη συνταγή ο Αλμέιδα - Έτσι πάει στο ντέρμπι

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Δεν «χαλάει» τη συνταγή ο Αλμέιδα - Έτσι πάει στο ντέρμπι

Super League 2: Νίκησαν κι ελπίζουν τα Χανιά
Super League 2: Νίκησαν κι ελπίζουν τα Χανιά
Eurojackpot: Καλή επιτυχία Μαρίνα Σάττι!
Eurojackpot: Καλή επιτυχία Μαρίνα Σάττι!
Υπόθεση Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο φερόμενος ως ηγέτης των οπαδών
Υπόθεση Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο φερόμενος ως ηγέτης των οπαδών
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 61-45: «Ερυθρόλευκος» ο τίτλος στην Α1 Γυναικών
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 61-45: «Ερυθρόλευκος» ο τίτλος στην Α1 Γυναικών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved