Παναθηναϊκός: Οι «πράσινοι τρομοκράτες», η επίδειξη δύναμης και το +12

Παναθηναϊκός: Οι «πράσινοι τρομοκράτες», η επίδειξη δύναμης και το +12

Παναθηναϊκός: Ο Αϊτόρ είναι πλέον στα πιτς, αλλά το «τριφύλλι» έχει την ποιότητα να καλύψει το κενό του. Επίδειξη δύναμης εντός κι εκτός έδρας.

Ο Παναθηναϊκός έγραψε ιστορία με το 10 στα 10.

Η εμφατική νίκη στον Βόλο σε συνδυασμό με την παρουσία σχεδόν 17.000 φίλων του Παναθηναϊκού έχει καταγραφεί. Το «τριφύλλι» έδωσε το δεύτερο ουσιαστικά παιχνίδι του χωρίς τον πρώτο του σκόρερ τον Αϊτόρ και η απουσία του Ισπανού εξτρέμ δεν φάνηκε ποτέ. Οι «πράσινοι» πέτυχαν πέντε γκολ εκτός έδρας, κάτι που είχε να συμβεί από το 2017. Εξίσου σημαντικό; Ο Βόλος, μία καλή επιθετικά ομάδα πέτυχε ένα γκολ στα χασομέρια με πέναλτι και είχε μία αξιόλογη φάση στο 0-2. Μέχρις εκεί.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να έχει ταυτότητα, να ξέρει τι θέλει στο γήπεδο και πώς να το κατακτά. Είναι ομάδα κι αυτό είναι το κυριότερο στοιχείο για το 10 στα 10 και την κατάληψη της κορυφής. Ας δούμε, όμως, ορισμένα ακόμα στοιχεία της πρωτιάς.

Το +12

Στα πρώτα του πέντε παιχνίδια ο Παναθηναϊκός έδωσε τα τέσσερα στη Λεωφόρο με Ιωνικό, Λεβαδειακό (λόγω των έργων στο γήπεδο των Βοιωτών), ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα. Οι αντίπαλοι μιλούσαν για το εύκολο πρόγραμμα. Ακολούθησαν νίκες εκτός με ανατροπή στην Τούμπα, στη Λαμία με όλες τις ατυχίες (χωρίς Σπόραρ κι αναγκαστική αλλαγή Αϊτόρ, Τσέριν) και επί του τρίτου στη βαθμολογία Βόλου.

Εντός λύγισαν Άρης και Αστέρας Τρίπολης. Μία μεγάλη ομάδα και ένας αντίπαλος υποψήφιος για εξάδα. Δύσκολα, αλλά λύγισαν. Χωρίς να παίζει ο Σπόραρ με τους Αρκάδες και χωρίς τον Αϊτόρ (ένα λεπτό έπαιξε και τραυματίστηκε) με τον Άρη. Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, διέψευσε κι αυτούς που περίμεναν να «ξεφουσκώσει». Πήρε τρία ματς εκτός με ΟΦΗ, ΠΑΟΚ, Βόλο που πέρσι τα είχε χάσει. Πήρε και τον Αστέρα εντός από τον οποίο επίσης είχε ηττηθεί. Ο Παναθηναϊκός των 10 ηττών πέρσι σε 26 ματς στην κανονική διάρκεια, φέτος είναι αήττητος με το απόλυτο σε 10 αγώνες και στο +12 με τους ίδιους αντιπάλους. Οι τέσσερις από τις 10 ήττες πέρσι, φέτος έχουν γίνει νίκες.

Εκτός έδρας

Πάμε και στο εύκολο πρόγραμμα της αρχής με τα εντός έδρας ματς. Ο Παναθηναϊκός έχει 20 γκολ υπέρ και τρία κατά. Την καλύτερη επίθεση με ένα γκολ περισσότερο από την ΑΕΚ και την καλύτερη άμυνα με ένα γκολ λιγότερο από την ΑΕΚ.

Από τα 20 γκολ τα 9 έχουν μπει στη Λεωφόρο και τα 11 εκτός. Ο Παναθηναϊκός έβαλε πέντε στον Βόλο κι από 2 σε ΠΑΟΚ, ΟΦΗ και Λαμία. Σε όλα τα ματς μακριά από τη Λεωφόρο δηλαδή έχει μίνιμουμ δύο γκολ. Εντός έχει τρία με τον ΠΑΣ Γιάννινα, δύο με την ΑΕΚ κι από ένα με Ιωνικό, Λεβαδειακό, Άρη και Αστέρα. Αυτό το σύνολο, λοιπόν, δεν «κολλάει» εντός ή εκτός. Αυτό που πρέπει να κάνει θα το κάνει. Αν το αποτέλεσμα δεν είναι ευνοϊκό είναι άλλο θέμα. Το σίγουρο, όπως αναφέραμε, είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει πλέον νοοτροπία νικητή.

Τα 16 γκολ κι αυτοί που έρχονται

Ο Παναθηναϊκός έχει σημειώσει 20 γκολ και τα 16 είναι από τέσσερις παίκτες του. Ποσοστό 80%. Ο Αϊτόρ έχει 8 κι από 4 οι Παλάσιος, Σπόραρ. Ο Αργεντινός να τονιστεί ότι έχει σκοράρει όλα τα γκολ εκτός έδρας. Κι όλα κρίσιμα. Άνοιξε το σκορ με ΟΦΗ, Λαμία (0-2 τελικό και στα δύο) και έβαλε τα δύο πρώτα στον Βόλο. Αυτός έστρωσε το χαλί για τις τρεις νίκες.

Ο Αϊτόρ πηγαίνει στην άκρη και πλέον ο Παναθηναϊκός μαθαίνει να ζει χωρίς αυτόν. Σίγουρα, σε ορισμένα ματς που δεν θα είναι όλα ιδανικά επιθετικά, η απουσία του θα είναι σημαντική. Για παράδειγμα με τον Ολυμπιακό. Μπορεί ο πολύ καλός στα δύο τελευταία ματς Βέρμπιτς, ή ο Μπερνάρ και ο Παλάσιος να μην είναι σε καλή μέρα. Άλλο να έρχεται ο Αϊτόρ από τον πάγκο και διαφορετικό ένας άλλος παίκτης. Γι’ αυτό και η ΠΑΕ σε συνεργασία με τον Γιοβάνοβιτς θα κινηθεί τον Γενάρη δεδομένα για ακραίο επιθετικό.

Από ένα γκολ, παράλληλα, έχουν οι Χουάνκαρ, Σάντσες, Βέρμπιτς, Τσέριν. Επτά παίκτες βασικοί έχουν βρει δίχτυα. Τώρα, όμως, θα χρειαστούν κι άλλοι. Ο Αϊτόρ, λοιπόν, θα είναι εκτός κι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα καρέ παικτών που σκορπάει τρόμο.

Αν όχι με τα γκολ, έστω με τις ασίστ. Οι Σπόραρ, Παλάσιος και οι Βέρμπιτς, Μπερνάρ είναι αυτοί που δημιουργικά θα τραβήξουν το κουπί. Ο Βέρμπιτς έχει ένα γκολ και μία ασίστ στο νικητήριο τέρμα με τον Άρη. Ο Μπερνάρ θα είχε ένα γκολ αν δεν ακυρωνόταν το καθαρό τέρμα με τον Άρη και έχει ήδη δύο ασίστ, όσες και οι Αϊτόρ, Πέρεθ. Ντριμπλέρ, με άμεση πάσα, κάθετη, με κίνηση ανάμεσα στις ζώνες κι εξαιρετικές εκτελέσεις στα στημένα.

Οι Σπόραρ, Παλάσιος σε κάθε περίπτωση περιμένουν τους Μπερνάρ, Βέρμπιτς να αρχίσουν να βρίσκουν κι αυτοί δίχτυα. Και τότε όλα θα γίνουν ακόμα πιο απλά στον δρόμο προς τον τίτλο. Μέχρι να φανεί αν θα προστεθεί τον Γενάρη και πέμπτος στην παρέα. Ο Αϊτόρ έκανε τρομερή δουλειά για 8 ματς, τώρα καλούνται οι συμπαίκτες του να τον ακολουθήσουν. Όπως περιμένει ο Παναθηναϊκός και τους στόπερ του ν’ απειλούν από στατικές φάσεις. Δεδομένα και ο Σένκεφελντ και ο Μάγκνουσον είναι ικανοί στο στημένο παιχνίδι. Το ίδιο και οι χαφ του Πέρεθ, Κουρμπέλης και Τσέριν.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Η επιτυχία της χρονιάς με Γιοβάνοβιτς (video)

Παναθηναϊκός: Η επιτυχία της χρονιάς με Γιοβάνοβιτς (video)

Παναθηναϊκός: Άμυνα από γρανίτη – Η καλύτερη στην Ευρώπη, 3η καλύτερη στον κόσμο

Παναθηναϊκός: Άμυνα από γρανίτη – Η καλύτερη στην Ευρώπη, 3η καλύτερη στον κόσμο

Παναθηναϊκός: «Αυτό σημαίνει Unbeatable»

Παναθηναϊκός: «Αυτό σημαίνει Unbeatable»

Παναθηναϊκός AKTOR: Εύκολα, σοβαρά και 1-0 τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Εύκολα, σοβαρά και 1-0 τον ΠΑΟΚ
Εκτός Εθνικής Γαλλίας ο Ερτέλ
Εκτός Εθνικής Γαλλίας ο Ερτέλ
Τα μπράβο και τα ζήτω ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη
Τα μπράβο και τα ζήτω ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη
Ξεκινά η 4η Premium Real Estate Expo όπου θα αναλυθούν τα επίκαιρα θέματα του κλάδου των ακινήτων
Ξεκινά η 4η Premium Real Estate Expo όπου θα αναλυθούν τα επίκαιρα θέματα του κλάδου των ακινήτων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved