«Κορυφαίος προπονητής ο Φερέιρα»

«Κορυφαίος προπονητής ο Φερέιρα»

Συνέντευξη στην συνδρομητική πλατφόρμα της Nova 2 παραχώρησε ο Αλέξανδρος Τζόρβας.

Ο διεθνής τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, σχολίασε την πορεία των «πρασίνων» στο πρωτάθλημα της χρονιάς που πέρασε, αναφέρθηκε στην κριτική που δέχτηκε στην αρχή της περιόδου.

Μίλησε επίσης για το μέλλον και τους στόχους του, καθώς επίσης για τους Νίκο Νιόπλια και Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Η συνέντευξη του Αλέξανδρου Τζόρβα στη Nova 2: 

Για την πορεία του Παναθηναϊκού:

«Πραγματικά ήταν πάρα πολλά αυτά που έφταιξαν, αρχής γενομένης από τους ποδοσφαιριστές. Για να μην παρεξηγηθούμε, νομίζω ότι έχουμε εμείς το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης αναφορικά με τη φετινή εικόνα του Παναθηναϊκού. Από εκεί και πέρα όμως, υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα. Πάρα πολλά μικρά και μεγάλα πράγματα, τα οποία επηρέασαν την ομάδα. Και επειδή ευτυχώς ή δυστυχώς κάποιοι από τους ανθρώπους, οι οποίοι φυσικά έχουν και αυτοί μερίδιο ευθύνης στην αποτυχία της ομάδας, δεν είναι παρόντες στο σύλλογο, δεν θα ήθελα να μιλήσω για άτομα που αποτελούν παρελθόν».

Για τα αίτια της απώλειας του τίτλου:

«Πέρα από την προετοιμασία και τα διοικητικά, θέλοντας και μη, επηρεάζουν πάντα τους ποδοσφαιριστές. Γιατί τα διοικητικά επηρεάζουν τους φιλάθλους και οι φίλαθλοι επηρεάζουν εμάς στον αγωνιστικό χώρο.
Έγινε σημαντική δουλειά και διορθώσαμε πολλά πράγματα με τον κ. Φερέιρα και σημαντικά πράγματα, τα οποία δεν τα είχαμε στον πρώτο γύρο. Πραγματικά η ομάδα πήγε να διεκδικήσει τον τίτλο στον Καραϊσκάκη, για μένα κέρδισε, όμως μετά υπήρξε μια ατμόσφαιρα σε όλους μας πως είμαστε πρωταθλητές, που δημιούργησε σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα- και δεν εξαιρώ και τον εαυτό μου- μια ηθική ικανοποίηση, η οποία τελικά αποδείχθηκε «κακή». Και αυτό γιατί δεν μπορούσαμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, παρά μόνο τη δεύτερη θέση την οποία και κερδίσαμε, αλλά παράλληλα χάλασε η εικόνα της ομάδας στα τελευταία δεκατρία πολύ σημαντικά παιχνίδια που απέμεναν για το τέλος της σεζόν».

Για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα play off:

«Αυτό που άλλαξε… Νομίζω πως η νίκη που κάναμε επί του Ολυμπιακού Βόλου στην αρχή του δεύτερου γύρου των πλέι οφ, αποδείχθηκε καθοριστική. Ήταν και θέμα ποδοσφαιρικού εγωισμού, αλλά και θέμα ψυχολογίας. Είδαμε πως η ανάκαμψη ήρθε μετά από μια μικρή επιτυχία.
Το θεωρώ μια μικρή επιτυχία έτσι όπως ήρθε, ήταν χρέος μας να τερματίσει η ομάδα πρώτη στα πλέι οφ, από εκεί και πέρα όμως, ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα γεννημένη για να κάνει πρωταθλητισμό. Έχει πολύ βαριά ιστορία και κάθε χρονιά ξεκινά για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ο μόνος τρόπος για να ικανοποιηθώ, είναι να παίρνω το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει καμία άλλη επιτυχία και κανένας συμβιβασμός».

Για την ενότητα:

«Έχουν ακουστεί πάρα πολλά πάνω σε αυτό το κομμάτι και πραγματικά χαίρομαι που μου γίνεται τέτοια ερώτηση… Όταν μια ομάδα δεν πηγαίνει καλά, είναι φυσικό επακόλουθο να υπάρχουν τριβές. Θεωρώ ότι οι τριβές δεν είναι κάτι απαγορευτικό και δεν είναι κάτι που δεν δηλώνει υγεία σε μια ομάδα. Όταν δεν υπάρχει καλό αγωνιστικό κλίμα και χάνεις παιχνίδια, ενώ είσαι συνηθισμένος μόνο να τα κερδίζεις, είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχει εκνευρισμός. Αυτό μεταφέρθηκε και στις προπονήσεις… Ίσως σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί τα πράγματα να ήταν πιο έντονα, αλλά νομίζω πως η ενότητα και ότι όλα αυτά βγήκαν σε καλό φάνηκαν στη συνέχεια. Γιατί η ομάδα έμεινε ισορροπημένη και έστω και την ύστατη στιγμή, κατάφερε να τερματίσει πρώτη στα πλέι οφ».

Για Νιόπλια και Φερέιρα:

«Νομίζω ότι ο κ. Νιόπλιας, επειδή είναι ένας νέος προπονητής- με όχι τη μεγαλύτερη δυνατή εμπειρία, αν εξαιρέσουμε την περσινή σεζόν- από κάποιο σημείο και μετά άρχισε να νιώθει την πίεση και την πέρασε στον εαυτό του και δεν δούλεψε με καθαρό μυαλό για να μπορέσει να μας βοηθήσει όλους και να πορευτούμε…
Για τον κ. Φερέιρα, νομίζω ότι σύμφωνα με την καριέρα του, είναι ο μεγαλύτερος προπονητής που έχει βρεθεί μέχρι στιγμής στον Παναθηναϊκό. Η καριέρα του πραγματικά είναι πάρα πολύ μεγάλη, το όνομα του είναι τεράστιο στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό κύκλο και νομίζω ότι είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να χτίζει ομάδες.
Γνωρίζει πώς να βοηθά έναν ποδοσφαιριστή και το σημαντικότερο από όλα που θα ήθελα να πω για τον κ. Φερέιρα… Είναι ένας προπονητής, ο οποίος ουδέποτε κατηγόρησε ποδοσφαιριστή του μετά από αποτυχίες. Και είχε πάρα πολλές φορές την δυνατότητα και την ευκαιρία να το κάνει και να γλυτώσει την ευθύνη. Είναι ο μοναδικός προπονητής που έχω δουλέψει, ο οποίος δεν φοβήθηκε να πάρει τις ευθύνες πάνω του, ακόμα και όταν δεν του αντιστοιχούσαν. Και πραγματικά αυτό είναι το πιο αξιοθαύμαστο για αυτόν τον προπονητή».

Για την κριτική που του ασκήθηκε:

«Είναι αρκετά δύσκολο να δέχεσαι επιθέσεις από τους περισσότερους και οφείλω να ομολογήσω πως στις περισσότερες περιπτώσεις, οι επιθέσεις που δέχτηκα δεν είχαν βάση… Από εκεί και πέρα όμως γνωρίζω, ότι αυτό έχει συμβεί σε πάρα πολλούς συναθλητές… Αν νιώθω καλά για κάτι, είναι ότι κατάφερα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την απόδοση μου, να γυρίσω το κλίμα προς το πρόσωπο μου».

Για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό:

«Οφείλω να σεβαστώ τον εαυτό μου. Ως επαγγελματίας αθλητής οφείλω να έχω όνειρα και φιλοδοξίες. Και κάποια στιγμή πρέπει να ανοίξω τους ορίζοντες μου και να αγωνιστώ σε ένα πρωτάθλημα, το οποίο σαφέστατα θα είναι καλύτερο από το ελληνικό. Από εκεί και πέρα, πρέπει να υπάρξουν προϋποθέσεις για να συμβεί κάτι τέτοιο. Έχω συμβόλαιο για άλλον έναν χρόνο με το σύλλογο και δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον και στην περίπτωση που υπάρξει πρόταση, οι δύο ομάδες θα πρέπει να συζητήσουν για να βρουν τη χρυσή τομή. Μου αναλογεί ένα πολύ μικρό κομμάτι, όταν θα χρειαστεί να πάρω την τελική απόφαση. Δεν έχω αποφασίσει κάτι ακόμα και στο μυαλό μου είναι ότι έχω συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και οφείλω να το τιμήσω, όπως κάνω όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στην ομάδα».

Για τους στόχους της νέας χρονιάς:

«Το πιο σημαντικό για εμάς και ο πρώτος στόχος για τη νέα σεζόν, είναι να οδηγήσουμε την ομάδα εκεί που πρέπει. Δηλαδή να την οδηγήσουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επειδή η φετινή σεζόν δεν είχε την απαραίτητη ενότητα, αναφορικά με πολλά κομμάτια του συλλόγου, το καλύτερο θα ήταν να προσπαθήσουν και οι οπαδοί μας, μαζί βέβαια με τη δική μας καλή αγωνιστική παρουσία που θα δείχνουμε, να μην δημιουργήσουν τριβές και να έρχονται στο γήπεδο για να χειροκροτούν και να εμψυχώνουν την ομάδα. Και να έχουν υπομονή. Τα πάντα μπορούν να συμβούν…».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Ατρόμητος: Προσέχει για να… έχει ο Κάναντι!
Ατρόμητος: Προσέχει για να… έχει ο Κάναντι!
Το απόλαυσαν!
Το απόλαυσαν!
Συναγερμός εν όψει ΑΕΚ – Τι γίνεται με Φορτούνη
Συναγερμός εν όψει ΑΕΚ – Τι γίνεται με Φορτούνη
Παναθηναϊκός: Δήλωσε συμμετοχή… και βλέπουμε
Παναθηναϊκός: Δήλωσε συμμετοχή… και βλέπουμε
Σεισμός Μεξικό: Δεκάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι σε φλεγόμενα κτήρια (pics+vid)
Σεισμός Μεξικό: Δεκάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι σε φλεγόμενα κτήρια (pics+vid)
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
ΣΟΚ: Πυροβόλησαν 10χρονο μαθητή σε σχολείο στο Γαλάτσι
ΣΟΚ: Πυροβόλησαν 10χρονο μαθητή σε σχολείο στο Γαλάτσι
Mediterranean College Employability Fair 2017
Mediterranean College Employability Fair 2017

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης