ΠΑΟΚ: Βελέζ, ο εφιάλτης της ΑΕΚ και οι «Σπαρτιάτες» της Μάλτας (videos)
intime.gr

ΠΑΟΚ: Βελέζ, ο εφιάλτης της ΑΕΚ και οι «Σπαρτιάτες» της Μάλτας (videos)

ΠΑΟΚ: Ο «Δικέφαλος» εφόσον περάσει τη Λέφσκι Σόφιας, θα έχει το πάνω χέρι και στον επόμενο προκριματικό γύρο του Conference League.

Στα «χαρτιά» πάντα η Λέφσκι Σόφιας, φαντάζει μεγαλύτερο εμπόδιο από το επόμενο για τον ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος» εφόσον αποκλείσει τη Λέφσκι, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Βέλεζ Μόσταρ-Χάμρουν Σπάρτανς στον τρίτο προκριματικό του Conference League. Τα δύο παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 4 και 11 Αυγούστου, με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στο γήπεδο της Τούμπας και ο επαναληπτικός σε Βοσνία ή Μάλτα.

Η Βελέζ δεν είναι άγνωστη στους Έλληνες φιλάθλους. Πριν από ένα καλοκαίρι ήταν η αιτία που ξεκίνησαν όλα τα δεινά στην ΑΕΚ. Με νίκη 2-1 στη Βοσνία, η ΑΕΚ νίκησε 1-0 στο ΟΑΚΑ στο φινάλε με τον Μάνταλο και το ματς πήγε στην παράταση. Εκεί δεν σημειώθηκε γκολ και στα πέναλτι πιο ψύχραιμοι, ικανοί, τυχεροί, όπως θέλετε πείτε το, οι Βόσνιοι πήραν την πρόκριση κι άφησαν εκτός Ευρώπης την Ένωση.

 

Κυπελλούχος

Η Βελέζ, στην περίπτωση που αποκλείσει τη Χάμρουν Σπάρτανς, τότε θα ξαναβρεί στο δρόμο της τον άλλον «Δικέφαλο» της χώρας. Τη σεζόν που πέρασε η Βέλεζ τερμάτισε στην πέμπτη θέση του με 44 βαθμούς, αλλά κέρδισε την έξοδο στην Ευρώπη, αφού κατέκτησε το Κύπελλο, νικώντας την Σαράγεβο με 4-3 στα πέναλτι.

Στον πάγκο της είναι ο Αμάρ Όσιμ, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν στην Ζελζένιτσαρ. Αστέρι της και μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο, ο 26χρονος Βόσνιος μέσος Σαμίρ Ράντοβατς. Επικίνδυνος και ο φορ Ζέναν Ζαϊμοβιτς, ο οποίος την προηγούμενη σεζόν είχε 11 γκολ.  Έδρα της είναι το «Rođeni Stadium» χωρητικότητας 7.000 ατόμων.

Η Χαμρούν Σπάρτανς

Η ομάδα της Μάλτας είναι το αουτσάιντερ και φυσικά άγνωστη στην Ευρώπη. Ο πρόεδρός της Τζόσεφ Πορτέλι, είναι πάμπλουτος και προσπαθεί να φέρει σπουδαίους παίκτες, στο πλαίσιο που του επιτρέπει η δυναμική του ποδοσφαίρου στο νησί. Εκεί έχει παίξει και ο Έλληνας πρώην παίκτης το Εθνικού Ορέστης Νικολόπουλος.

Η Χάμρουν Σπάρτανς ιδρύθηκε το 1907 και έχει κατακτήσει συνολικά οκτώ Πρωταθλήματα, έξι Κύπελλα και πέντε Super Cup. Το 2021 κατέκτησε για πρώτη φορά το Πρωτάθλημα έπειτα από 30 χρόνια.

Η μεγαλύτερή της ευρωπαϊκή πορεία σημειώθηκε τη σεζόν 1984-1985, όταν αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο του Κυπελλούχων από τη Ντιναμό Μόσχας. Επιστρέφει, λοιπόν, στην Ευρώπη από το 1992 και στον πρώτο προκριματικό του Conference League απέκλεισε την Αλάσκερτ από την Αρμενία με 4-2 συνολικό σκορ.

Την περασμένη σεζόν η Χάμρουν προκρίθηκε στα playoffs και κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση πίσω από Χιμπέρνιανς και Φλοριάνα με 45 βαθμούς παίρνοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Προπονητής της είναι ο Μπράνκο Νίσεβιτς, ο οποίος στο παρελθόν εργάστηκε και ως βοηθός προπονητής στην εθνική ομάδα της Μάλτας. Ο Βινίσιους είναι το αστέρι της και αγωνίζεται ως αριστερό μπακ, ενώ μπορεί να παίξει και αριστερός εξτρέμ.

Έδρα της είναι το Victor Tedesco Stadium, χωρητικότητας 6.000 θεατών.



ΔΕΑΒ: Χρηματικά πρόστιμα σε ΠΑΟΚ και Αλμέιδα
ΔΕΑΒ: Χρηματικά πρόστιμα σε ΠΑΟΚ και Αλμέιδα
Το πανηγύρισε με Γιάννη και Θανάση ο Κώστας Αντετοκούνμπο!
Το πανηγύρισε με Γιάννη και Θανάση ο Κώστας Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ: Πληρώθηκαν κι επιστρέφουν στις προπονήσεις
ΑΕΚ: Πληρώθηκαν κι επιστρέφουν στις προπονήσεις
Super League 2: Υποβιβάστηκε ο Ολυμπιακός Β’, κυνηγά θαύμα ο Παναθηναϊκός Β'
Super League 2: Υποβιβάστηκε ο Ολυμπιακός Β’, κυνηγά θαύμα ο Παναθηναϊκός Β'
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved