Ελπίζει ο Ηρακλής

Ελπίζει ο Ηρακλής

Η πρόταση του Χατζηαποστόλου για να μην τιμωρηθεί ο Ηρακλής με δυσφήμιση του αθλήματος, αφήνει ελπίδες παραμονής του Γηραιού στην κατηγορία.

«Αντιπροσωπεία» του Ηρακλή μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης (14/06) στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΡΑ ΣΠΟΡ» αναφορικά με το θέμα της αδειοδότησης του Γηραιού. Για το θέμα μίλησαν ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηρακλή, Κωνσταντίνος Γωγάκος, ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ηρακλής, Αλέξης Αδαμίδης και οι παλαίμαχοι Βασίλης Χατζηπαναγής και Σάββας Κωφίδης. Επίσης, παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της εκπομπής υπήρξαν και από βουλευτές και παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηρακλή τόνισε αρχικά: «Η Θεσσαλονίκη του χρόνου γιορτάζει 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της αλλά χωρίς τον Ηρακλή στη Σούπερ Λιγκ. Απορώ πώς θα ζητήσουν οι διοργανωτές να κάνουμε τη λαμπαδηφορία. Το 2014 η Θεσσαλονίκη ανακηρύχθηκε πολιτιστική πρωτεύουσα Νεολαίας και στο φάκελο η πρώτη υποψηφιότητα που ζήτησαν ήταν του Ηρακλή. Το πρόβλημα στην ΠΑΕ συμπαρασύρει και τα άλλα τμήματα. Πιστεύω όμως ότι ο Ηρακλής θα βρει το δρόμο του. Πρέπει αν είμαστε ενωμένοι. Θα βρεθεί η λύση για να μείνει ο Ηρακλής στη Σούπερ Λιγκ».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Έχουμε καταθέσει προσφυγή στο CAS για την αδειοδότηση. Κάνουμε αυτό που λένε οι κανονισμοί της UEFA. Το νομικό επιτελείο θα εξετάσει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Είχα την εντύπωση πως γίνονταν διάλογος με όλους τους φορείς με πρωτοβουλία της ΕΠΟ. Πίστευα ότι θα κάναμε διάλογο για την κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου. Όμως αυτό που δεν έκανε ο κύριος Πιλάβιος το κάναμε εμείς ζητώντας ημερίδα στη Θεσσαλονίκη όπου θα κληθούν οι Πιλάβιος, Μαρινάκης και οι αρμόδιοι υπουργοί να πουν την άποψή τους. Η κάθαρση πρέπει να ξεκινήσει από την ΕΠΟ. Χρειαζόταν να κλείσει η ΕΠΟ για να επισκεφτεί ο κύριος Πιλάβιος τους φορείς του ποδοσφαίρου;».

Από την πλευρά του ο Σάββας Κωφίδης υπογράμμισε: «Δεν είναι μόνο ζήτημα του Ηρακλή αλλά είναι κοινωνικό ζήτημα και αφορά συνολικά το ποδόσφαιρο. Πλήττεται το άθλημα. Είναι θέμα προς ανάλυση το τι συμβαίνει στην Πολιτεία και την ΕΠΟ. Το ζήτημα είναι ότι η ΕΠΟ πρέπει να καθαριστεί από μέσα για να αποδώσει δικαιοσύνη. Αυτή τη στιγμή η ΕΠΟ προσπαθεί να γίνει δικαστής σε ένα ζήτημα εξωγηπεδικό. Εμείς ζητάμε να παιχτεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι μέρος της κοινωνίας. Είναι μικρογραφία της. Οι Αρχές οφείλουν να προστατεύουν το ποδόσφαιρο και τις ομάδες. Όχι να τις καταστρέφουν. Οι Αρχές δεν σεβάστηκαν την ιστορία του Ηρακλή, τη Θεσσαλονίκη και το ίδιο το ποδόσφαιρο. Το σύστημα που είναι ήδη σάπιο πώς μπορεί να δικάζει;».

Με τη σειρά του ο Βασίλης Χατζηπαναγής δήλωσε: «Έγινε αδικία. Οι αγώνες παίζονται στο γήπεδο και ο Ηρακλής έχει κερδίσει την παραμονή του. Ο Ηρακλής πρέπει να μείνει στη Σούπερ Λιγκ. Δεν σεβάστηκαν οι δικαστές τον Ηρακλή».

Ο νομικός εκπρόσωπος του Ηρακλή, τόνισε: «Τα προβλήματα [ου αντιμετωπίζει ο Ηρακλής είναι δυο. Η αδειοδότηση και τα δελτία. Δυστυχώς τηρήθηκαν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Δηλαδή αναφορικά με την αδειοδότηση υπάρχουν ομάδες που βρίσκονται σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από τον Ηρακλή και πήραν την άδεια. Το δεύτερο θέμα είναι πως σωρεία άλλων ομάδων αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Δηλαδή εκδόθηκαν δελτία χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα. Όταν έρχεται η πλειοψηφία των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων και αποφασίζει να ανασταλεί η λειτουργία της ΕΠΟ είναι σαν να λέει στην ΕΠΟ ότι είναι ανίκανη να λύσει το πρόβλημα και το καλύτερο είναι να κλείσει προσωρινά».

Επίσης, έκανε δηλώσεις και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Βαγγέλης Γραμμένος, που τόνισε: «Τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της Θεσσαλονίκης μπορεί να μην ξεκινήσουν καθώς δεν έχει δοθεί η επιχορήγηση σε όλα τα σωματεία. Θα έλεγα να καθίσουμε να συζητήσουμε και να δούμε το θέμα της συμμετοχής των ομάδων. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορεί να γίνει αναδιάρθρωση. Γιατί νη μην υπάρξει και αύξηση ομάδων; Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει μετά την παρέλευση της περιόδου αναστολής της λειτουργίας της ΕΠΟ. Δεν μπορούμε να λέμε ότι «θα» πάρουμε μέτρα. Ή παίρνουμε μέτρα ή δεν τα παίρνουμε».

Παρέμβαση έκανε και ο παλαίμαχος της ομάδας, Λάκης Παπαϊωάννου, υπογραμμίζοντας: «Ο Ηρακλής έχει μείνει στη κατηγορία μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Πρέπει να βρεθεί μια λύση ώστε ο Ηρακλής να παραμείνει στην κατηγορία. Να αυξηθούν οι ομάδες αν χρειαστεί. Δεν πρέπει να ξεκινήσει καμία διοργάνωση στην ΕΠΣ Μακεδονίας. Από τότε που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο ποτέ δεν έχει σταλεί δελτίο με πλαστή ενημερότητα. Οπότε υπάρχει συνέργια. Αν ο Ηρακλής είχε διαπιστωθεί ότι είχε πλαστή ενημερότητα θα έπεφτε στη Β’ εθνική τον Ιανουάριο;».

Αξίζει να επισημανθεί πως για τον Ηρακλή μίλησε και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Καράογλου, επισημαίνοντας: «Ο Ηρακλής πρέπει να κάνει τον 13ο άθλο. Από πέρσι ήθελαν να τη «στήσουν» στον Ηρακλή. Κάποιοι πίστεψαν ότι θα έριχναν αγωνιστικά τον Ηρακλή κι όταν δεν το πέτυχαν προσπάθησαν με άλλα μέσα. Πρέπει όμως να κοιτάμε την επόμενη μέρα. Αύριο θα έχω συνάντηση με τον ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών, για να βρούμε μια λύση ώστε να πάρει μια «ανάσα» η ομάδα».

Δηλώσεις για τον Ηρακλή έκανε και ο Βασίλης Χατζηαποστόλου, μέλος της ΕΠΟ, που υπογράμμισε: «Μέσα στο συγκινητικό του λόγο για την αναστολή λειτουργίας της ΕΠΟ, ο κ. Πιλάβιος πρότεινε -μεταξύ άλλων- και το εξής: Να ισχύσει η αδειοδότηση μόνο για τις πέντε ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη. Αυτό θα προτείνω εγώ. Να τεθεί θέμα αδειδότησης, μόνο τις ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παράλληλα, για το θέμα με τις πλαστές ενημερότητες, όλες οι υποθέσεις να πάνε στο άρθρο 20 που προβλέπει πρόστιμο και όχι στο άρθρο που μιλάει για δυσφήμιση του αθλήματος. Την επόμενη ημέρα να επικυρωθούν οι βαθμολογικοί πίνακες και την Τετάρτη να ξεκινήσουν τα πλέι οφς στη Β' εθνική. Αυτό θα προτείνω εγώ. Θα αδικηθούν φυσικά κάποιοι, όπως οι ομάδες που ευνοήθηκαν με τις πρόσφατες αποφάσεις. Τον υπάλληλο τον έχουν σε αργία. Δεν τον έδιωξαν. Ίσως να κρατάει κάποιους στο χέρι. Εγώ ζήτησα έλεγχο τριετίας για τις ενημερότητες που κατέθεσαν οι ΠΑΕ για να κάνει μεταγραφές, γιατί υποψιάζομαι ότι στην επιτροπή μεταγραφών γινόταν πανηγύρι».

Θέση πήρε και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ιωαννίδης, τονίζοντας: «Είναι αδιανόητο ο Ηρακλής να τιμωρείται με υποβιβασμό λόγω της πλαστής ενημερότητας. Τουλάχιστον για φέτος πρέπει να ισχύσει μια πιο ήπια μορφή αδειοδότησης. Δεν μπορεί να πειστεί ο απλός φίλαθλος πως υπάρχει διαφάνεια».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού
Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού
Το πανόραμα του Europa League
Το πανόραμα του Europa League
Απίστευτο: Ο Καραπαπάς «τρόλαρε» τα ΜΜΕ με την πρόταση για Ανσαριφάρντ
Απίστευτο: Ο Καραπαπάς «τρόλαρε» τα ΜΜΕ με την πρόταση για Ανσαριφάρντ
Το πανόραμα της Euroleague
Το πανόραμα της Euroleague
Επικίνδυνα παιχνίδια στα Ίμια: Ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής πέταξε πάνω από τις βραχονησίδες
Επικίνδυνα παιχνίδια στα Ίμια: Ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής πέταξε πάνω από τις βραχονησίδες
Η Κate Hudson είναι πιο σέξι από ποτέ
Η Κate Hudson είναι πιο σέξι από ποτέ
Mediterranean College: Bραβείο καλύτερης παρουσίας στο διαδίκτυο!
Mediterranean College: Bραβείο καλύτερης παρουσίας στο διαδίκτυο!
White Leaf, η επόμενη κίνησή σου - Το νέο ελληνικό brand χαρτικών προσωπικής υγιεινής
White Leaf, η επόμενη κίνησή σου - Το νέο ελληνικό brand χαρτικών προσωπικής υγιεινής

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης