Παναθηναϊκός: Αρχίζει απ’ τις έξι μεταγραφές το καλοκαίρι κι ανεβαίνει

Παναθηναϊκός: Αρχίζει απ’ τις έξι μεταγραφές το καλοκαίρι κι ανεβαίνει

Παναθηναϊκός: Οι ανάγκες που διαμορφώνονται στο ρόστερ φέρνουν πολλές κινήσεις ενίσχυσης στους «πράσινους» που θα πραγματοποιήσουν το λιγότερο 6 μεταγραφές – Έκπληξη αν δεν ανέβει ο συγκεκριμένος αριθμός.

Έχουν απομείνει οκτώ αναμετρήσεις στα play offs και δύο ημιτελικοί Κυπέλλου για τον Παναθηναϊκό. Ο οποίος αν όλα πάνε καλά γι’ αυτόν, θα έχει και τον τελικό ως τελευταίο ματς στο πρόγραμμά του για τη σεζόν 2021-22.

Η κατάληξη της αγωνιστικής περιόδου θα κριθεί απ’ αυτές τις αναμετρήσεις. Με την ολοκλήρωση των αγώνων, όμως, θα βρεθούν οι «πράσινοι» μπροστά σε διάστημα «φωτιά». Αναφορικά με το σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. Ειδικά αν υπάρχει επιστροφή στην Ευρώπη, οι απαιτήσεις θα είναι ακόμη μεγαλύτερες, όπως και οι αγώνες περισσότεροι.

Είναι προφανές πως το βασικό ζήτημα είναι αυτό του προπονητή. Το αν θα ανανεωθεί η συνεργασία με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ή όχι, είναι ζήτημα που θα απασχοληθεί σε κάποιες εβδομάδες από τώρα. Όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με το πώς καταλήγει η σεζόν δηλαδή.

Είτε μείνει ο Σέρβος είτε όχι, το μόνο σίγουρο είναι πως θα προκύψουν σημαντικές ανάγκες αλλαγών στο ρόστερ. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός ξεκινά με δεδομένο πως θα κάνει το λιγότερο έξι μεταγραφές το ερχόμενο καλοκαίρι. Αριθμός που είναι σχεδόν βέβαιο πως θα μεγαλώσει, σύμφωνα και με τα δεδομένα που θα προκύψουν.

ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ-ΔΑΝΕΙΣΜΟΙ

Αρκετά συμβόλαια ολοκληρώνονται το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ πάντα υπάρχει και η επιθυμία για να αποχωρήσουν κάποιοι παίκτες αν βρεθεί λύση για να συμβεί αυτό. Τα συμβόλαια που λήγουν, είναι αυτά των Σάντσες, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνη. Σε αυτούς προσθέστε και τους δανεικούς που πρέπει να επιστρέψουν στις ομάδες τους. Δηλαδή Γκατσίνοβιτς, Βιτάλ και Λούντκβιστ.

Απ’ αυτούς διάθεση ανανέωσης ξεκάθαρη, υπάρχει μόνο για τους Χουάνκαρ και Βιγιαφάνιες. Σάντσες, Μαουρίσιο και Χατζηγιοβάνης, είναι πιθανό να μην μπουν καν σε διαδικασία συζητήσεων με επιθυμία κυρίως του «τριφυλλιού». Οπότε αυτόματα δημιουργούνται σημαντικά κενά.

Συνυπολογίστε και την περίπτωση Λούντκβιστ που θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη ακόμη και σκέψη για απόκτησή του. Με τον Σουηδό να επιστρέφει όπως όλα δείχνουν στην Χρόνιγκεν. Αντίστοιχα έκπληξη θα είναι και η παραμονή του Βιτάλ. Δεδομένα δε θα γίνει προσπάθεια αγοράς των δικαιωμάτων του, αλλά πάντα υπάρχει ένα πολύ μικρό παραθυράκι για σκέψη ανανέωσης του δανεισμού του. Επαναλαμβάνουμε, θα είναι έκπληξη αν συμβεί.

Μόνο μέσα απ’ αυτές τις περιπτώσεις, προκύπτουν πολλές ανάγκες ενίσχυσης. Την ίδια ώρα υπάρχουν και οι παίκτες που έχουν συμβόλαιο αλλά δεν «καίγεται» ο Παναθηναϊκός να τους έχει στο ρόστερ του. Προφανώς σε αυτή τη λίστα βρίσκεται ο Αγιούμπ που θα γίνει προσπάθεια αποχώρησής του. Χωρίς να είναι στην ίδια κατηγορία με τον πρώην μέσο της Φέγενορντ, δε θα έλεγε όχι ο Παναθηναϊκός για παραχώρηση των Μακέντα και Καρλίτος. Άλλωστε και μόνο το γεγονός πως η ενίσχυση σε επίπεδο προτεραιότητας ξεκινά απ’ τη θέση του φορ, τα λέει όλα.

Μην αποκλείουμε και κάποια πρόταση ή επιθυμία παίκτη για αποχώρηση, που αυτή τη στιγμή δεν την περιμένει κανείς. Μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να είναι ο Διούδης. Ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν αποκλείεται να ψαχτεί, απ’ τη στιγμή που μοιάζει να τον έχει προσπεράσει ο Μπρινιόλι. Ήδη τον Ιανουάριο υπήρξε κρούση απ’ την Λέγκια (χωρίς λεφτά), οπότε το καλοκαίρι διόλου απίθανο να χτυπήσει ξανά η πόρτα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τον διεθνή πορτιέρε.

ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ

Όλη η ουσία λοιπόν είναι το πώς θα ενισχυθεί ο Παναθηναϊκός. Κανείς δεν μπορεί να πει από τώρα το επίπεδο των μεταγραφών που θα γίνουν. Όμως αριθμητικά θα είναι πολλές. Ας αρχίσουμε με τις δεδομένες κινήσεις.

Ένας στόπερ για να έρθει να δώσει μεγαλύτερο συναγωνισμό στους Σένκεφελντ και Βέλεθ. Κατά προτίμηση με πιο δυναμικό στυλ και πιο ψηλός απ’ τους ήδη υπάρχοντες.

Στις δύο προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους ο Παναθηναϊκός έψαχνε για αριστερό μπακ. Παίκτη που αν όλα πάνε καλά και παραμείνει τελικά ο Χουάνκαρ, θα έρθει να δώσει λύσεις και γιατί όχι να διεκδικεί τη φανέλα βασικού απ’ τον Ισπανό.

Η μεσαία γραμμή έχει αυτή τη στιγμή σίγουρους τους Ρούμπεν Πέρεθ, Κουρμπέλη και Αλεξανδρόπουλο. Ο Βιγιαφάνιες η λογική λέει πως στο τέλος θα συμφωνήσει και θα μείνει στην ομάδα, αν δεν αλλάξει κάτι σημαντικά. Οπότε θα πρέπει να γίνουν δύο κινήσεις. Ακόμη κι αν η μία αφορά την απόκτηση του Γκατσίνοβιτς, μεταγραφή θα θεωρείται. Οπότε στα χαφ θα γίνουν το λιγότερο δύο μεταγραφές.

Παλάσιος και Αίτόρ οι μόνοι σίγουροι στα «φτερά» της επίθεσης. Κι εδώ θα αναζητηθεί ένας παίκτης πρώτης γραμμής και αν τελικά δεν υπάρξει ανατροπή με τον Βιτάλ, μία επιπλέον λύση για να συμπληρωθούν οι λύσεις που απαιτούνται στα μεσοεπιθετικά άκρα.

Και φυσικά η θέση του φορ, όπου ο Παναθηναϊκός ήδη ετοιμάζει λίστα για παίκτη που θα μπορεί να κάνει τη διαφορά στη γραμμή κρούσης.

Άρα αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός αρχίζει με δεδομένες 6 μεταγραφές, χωρίς σε αυτές να υπολογίζεται ενδεχόμενη παραμονή του Γκατσίνοβιτς και του Βιτάλ.

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΤΑΣΗ

Σχεδόν πάντα στις μεταγραφές, προκύπτουν περισσότερες ανάγκες απ’ τις αρχικά υπολογισμένες. Για τον Παναθηναϊκό αυτό φαντάζει σίγουρο. Οι 6 κινήσεις θα είναι τεράστια έκπληξη, ακόμη και με τα δεδομένα που αναλύσαμε.

Οι «πράσινοι» όταν ξεκαθαρίσει το θέμα προπονητή, πρέπει να δουν τι θα κάνουν με τη θέση του δεξιού μπακ. Περίπτωση να μη γίνει εκεί μεταγραφή, είναι μόνο η απόφαση να μονιμοποιηθεί ως βασική επιλογή ο Κώτσιρας και να προαχθεί ως εναλλακτική ο Βαγιαννίδης.

Λύσεις για αύξηση του βάθους στο ρόστερ, ίσως προκύψουν και στη μεσαία γραμμή, όπως και στα εξτρέμ. Ενώ μόνο απίθανο δε θα είναι να χρειαστεί και δεύτερη κίνηση για φορ, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα με τις υποθέσεις Μακέντα και Καρλίτος.

Εν κατακλείδι ο Παναθηναϊκός θα κάνει πιθανότατα περισσότερες μεταγραφές απ’ όσες έκανε το περασμένο καλοκαίρι. Έχοντας παράλληλα και την ανάγκη να εστιάσει στην αυξημένη ποιότητα που χρειάζεται το ρόστερ του, τόσο σε επίπεδο ταλέντου όσο και σε αυτό της προσωπικότητας.

Αν νομίζατε πως το «καυτό» διάστημα είναι μέχρι και τον τελικό Κυπέλλου για τον Παναθηναϊκό, γελιέστε. Διότι η offseason που θα ακολουθήσει, είναι ακόμη πιο «καυτή».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Έρχεται «καυτό» καλοκαίρι - Τα συμβόλαια που λήγουν και οι αποφάσεις

Παναθηναϊκός: Έρχεται «καυτό» καλοκαίρι - Τα συμβόλαια που λήγουν και οι αποφάσεις

Παναθηναϊκός Κ19-Ολυμπιακός Κ19 1-0: «Πρασινίζει» ο τίτλος

Παναθηναϊκός Κ19-Ολυμπιακός Κ19 1-0: «Πρασινίζει» ο τίτλος

Παναθηναϊκός: Το μυαλό στον ΠΑΟΚ - Οι απαιτήσεις Γιοβάνοβιτς για το κρίσιμο παιχνίδι

Παναθηναϊκός: Το μυαλό στον ΠΑΟΚ - Οι απαιτήσεις Γιοβάνοβιτς για το κρίσιμο παιχνίδι

Στίβος: Στο Ντουμπάι η Σπανουδάκη για την πρώτη δυνατή κούρσα της χρονιάς
Στίβος: Στο Ντουμπάι η Σπανουδάκη για την πρώτη δυνατή κούρσα της χρονιάς
Βόλος: Στηρίζει Γκαγκάτση για ΕΠΟ - «Μακριά από Μάνταλους και νταλαβεριτζήδες»
Βόλος: Στηρίζει Γκαγκάτση για ΕΠΟ - «Μακριά από Μάνταλους και νταλαβεριτζήδες»
Η Ελένη Βουλγαράκη αποκαλύπτει το Celebrity Crush της στο ΟΠΑΠ Game Time
Η Ελένη Βουλγαράκη αποκαλύπτει το Celebrity Crush της στο ΟΠΑΠ Game Time
Συμφωνία Φούλαμ με Premier League για κυρώσεις
Συμφωνία Φούλαμ με Premier League για κυρώσεις
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved