Άρης: Αυτοί έχουν… τραβήξει κουπί

Άρης: Αυτοί έχουν… τραβήξει κουπί

Άρης: Το κλειστό rotation του Άκη Μάντζιου στο πρώτο μισό της σεζόν – Οι παίκτες που εμπιστεύεται περισσότερο ο Έλληνας τεχνικός.

Το τέλος του 2021, βρίσκει τον Άρη να είναι στην 7η θέση της βαθμολογίας και να περιμένει να μάθει αντίπαλο στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Οι «κίτρινοι» θα δώσουν μάχη για την 4άδα που οδηγεί στην Ευρώπη, ενώ ο μεγάλος στόχος τους δεν είναι άλλος απ’ το να φτάσουν τον τελικό του Κυπέλλου.

Αν αναλογιστεί κανείς την ύπαρξη του -6 για την υπόθεση Λάσκοφ (εκκρεμεί η εκδίκαση απ’ το CAS που έχει προσφύγει η ομάδα της Θεσσαλονίκης), τότε η πορεία των «κίτρινων» δεν είναι και τόσο αρνητική.

Παρ’ όλα αυτά, υπήρξαν ματς κι αποτελέσματα που «πλήγωσαν» την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Όπως οι εντός έδρας ισοπαλίες με ΟΦΗ και Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ αποκορύφωμα ήταν το βαρύτατο 5-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απ’ τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η καλή παρουσία στα «μεγάλα» ματς και ειδικά η νίκη στην έδρα του ΠΑΟΚ, ήρθε να ισορροπήσει την κατάσταση.

Για να βρει τα πατήματά του ο Άρης, ο Άκης Μάντζιος «έκλεισε» το rotation. Οι περισσότερες θέσεις στην ενδεκάδα έχουν βρει κάτοχο, ενώ οι διαφοροποιήσεις που γίνονται είναι λίγο-πολύ συγκεκριμένες. Με τις βασικές λύσεις να είναι ξεκάθαρες για την ομάδα του Μάντζιου.

Ο Μπράμπετς έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς Πρωταθλήματος, μετρώντας συνολικά 1.429 αγωνιστικά λεπτά. Όντας ο πιο ενεργός «κίτρινος» στο πρώτο μισό της σεζόν. Τον ακολουθεί ο Καμαρά (1.234’), ο Φαμπιάνο (1.188’), ο Γκάνεα (1.149’), ο Σάσα (1.099’), ο Κουέστα (1.049’) και ο Εντιαγέ (1.008).

Σε αυτή την επτάδα παικτών, έρχονται να προστεθούν με μεγάλη συμμετοχή, οι Σούντγκρεν (985’), Τζέγκο (984’), Μαντσίνι (874’) ενώ Ματέο Γκαρσία και Μπρούνο Γκάμα έχουν τον ίδιο χρόνο συμμετοχής (807’).

Αυτοί οι 12 παίκτες, είναι το βασικό rotation μέχρι στιγμής. Ουσιαστικά είναι 13, καθώς εκεί ανήκει κι ο Μπερτόγλιο με 581’, αλλά ο Αργεντινός έχει χάσει ματς λόγω τιμωριών και τραυματισμών.

Πέρα απ’ αυτούς, έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής άλλοι δέκα παίκτες. Σάκιτς (458’), Ιτούρμπε (421’), Ντένις (380’), Λούμορ (250’), Ματίγια (247’), Δεληζήσης (241’), Μάνος (202’), Χαϊροβιτς (139’), Άλι (76’) και Λόπεθ (38’).

Αναφορικά με το σκοράρισμα τώρα, ο Άρης έχει πετύχει 17 τέρματα σε 15 ματς Πρωταθλήματος. Αριθμός που θα μπορούσε να είναι και καλύτερος για τους «κίτρινους». Συνολικά οκτώ παίκτες έχουν κατορθώσει να στείλουν την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Δίχως να υπάρχει κάποιος σημαντικός… γκολτζής μέχρι τώρα.

Ο Μπρούνο Γκάμα είναι πρώτος με 4 τέρματα. Με 3 ακολουθούν Ματέο Γκαρσία, Καμαρά. Από δύο έχουν Μαντσίνι κι Εντιαγέ. Μπράμπετς, Μπερτόγλιο και Σούντγκρεν, έχουν από 1 γκολ.

 



Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
Premier League: Τεσσάρα της Λίβερπουλ στην Τότεναμ
Premier League: Τεσσάρα της Λίβερπουλ στην Τότεναμ
Παναθηναϊκός: Έτοιμος να φορέσει "πράσινα" ο Μπάλντοκ!
Παναθηναϊκός: Έτοιμος να φορέσει "πράσινα" ο Μπάλντοκ!
Πυγμαχία: Ο Κανέλο Άλβαρες «γκρέμισε» τον Μουνγκούια και διατήρησε τους τίτλους (vid)
Πυγμαχία: Ο Κανέλο Άλβαρες «γκρέμισε» τον Μουνγκούια και διατήρησε τους τίτλους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved