Άρης-Χάιντουκ Σπλιτ 1-3: «Καμπανάκι» στα μετόπισθεν! (Videos+Photos)

Άρης-Χάιντουκ Σπλιτ 1-3: «Καμπανάκι» στα μετόπισθεν! (Videos+Photos)

Άρης-Χάιντουκ Σπλιτ 1-3: Καλοί δημιουργικά αλλά προβληματικοί ανασταλτικά οι «κίτρινοι» έχασαν 3-1 απ’ τους Κροάτες-Σκόραραν οι… πρώην ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, Λιβάγια και Ζάιρο!

Η ανάγκη για ενίσχυση στα μετόπισθεν του Άρη, «φώναζε» κόντρα στην Χάιντουκ Σπλιτ! Οι Θεσσαλονικείς αντιμετώπισαν τους Κροάτες σε φιλικό στη Σλοβενία και έδειξαν εξαιρετικό πρόσωπο δημιουργικά, αλλά ήταν άκρως προβληματικοί στα μετόπισθεν. Παράλληλα βρέθηκε σε κακό απόγευμα ο Σιαμπάνης κι έτσι ήρθε η ήττα με 3-1!

Για τη Χάιντουκ αξίζει να σημειωθεί πως αγωνίστηκε βασικός ο Μάρκο Λιβάγια. Πέρα απ’ τον πρώην άσο της ΑΕΚ, χρησιμοποιήθηκαν για τους Κροάτες οι Ζάιρο (έχει αγωνιστεί σε ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα) και Διαμαντάκος. Μάλιστα, Λιβάγια και Ζάιρο σκόραραν τα δύο απ’ τα τρία τέρματα της ομάδας του Σπλιτ!

O Άκης Μάντζιος άρχισε το ματς έχοντας στην ενδεκάδα τους νεαρούς Ασλανίδη και Χατζηπιρπιρίδη. Το ματς άρχισε με τις δύο ομάδες να μοιάζουν… σφιγμένες. Παρ’ όλα αυτά η Χάιντουκ βρήκε πολύ γρήγορα γκολ!

Μόλις στο 7ο λεπτό ο… παλιόφιλος των Ελληνικών γηπέδων, Μάρκο Λιβάγια, θύμισε σε όλους την ποιότητά του. Ο Σιαμπάνης έκανε έξοδο και έδιωξε την μπάλα πάνω στον Κροάτη. Κι αυτός αμέσως «κρέμασε» τον νεαρό τερματοφύλακα για το 1-0 της ομάδας του Σπλιτ.

 

Τα προβλήματα στα μετόπισθεν του Άρη έδωσαν το δικαίωμα στην Χάιντουκ να βρει κι άλλες ευκαιρίες. Ο Σαχίτι στο 13’ πέρασε τους πάντες κι από πλεονεκτική θέση πλάσαρε, με τον Σιαμπάνη να βρίσκει ελάχιστα την μπάλα και να τη στέλνει κόρνερ. Δύο λεπτά μετά, οι Κροάτες έπαιξαν… βόλεϊ στην άμυνα του Άρη και η μπάλα τελικά κατέληξε στο δοκάρι!

 

Οι «κίτρινοι» άρχισαν να ανεβάζουν… στροφές επιθετικά, είχαν καλή στιγμή με τον Δεληζήση στο 20’, ενώ δύο λεπτά μετά ισοφάρισαν το ματς! Με τον τρόπο που ξέρουν. Πίεσαν τον αντίπαλο, έκλεψαν με τον Μπρούνο, άλλαξαν μπάλα οι Μαντσίνι-Μπερτόγλιο και τελικός αποδέκτης ήταν ο Χατζηπιρπιρίδης που πλάσαρε στα δίχτυα για το 1-1!

 

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι. Οι «κίτρινοι» είχαν θέματα στα μετόπισθεν που δεν τα εκμεταλλεύτηκε η Χάιντουκ, ενώ από τη μέση και μπροστά είχαν καλές στιγμές σε επίπεδο συνεργασιών, χωρίς όμως να φτάσουν σε κάποια μεγάλη ευκαιρία. Έτσι το πρώτο 45λεπτο έληξε 1-1.

Το δεύτερο μέρος βρήκε τον Άρη να έχει κέφια δημιουργικά! Οι «κίτρινοι» πίεσαν σωστά, είχαν ωραίους συνδυασμούς και έχασαν ευκαιρίες να προηγηθούν. Δύο φορές με τον Μαντσίνι και μία με τον Μπρούνο Γκάμα κυρίως.

 
 
 

Από το 65’ και μετά, οι «κίτρινοι» έδειξαν να… ρίχνουν ταχύτητα και να τους βγαίνει η δουλειά στην προετοιμασία. Παράλληλα, συνέχισαν να έχουν σημαντικά προβλήματα ανασταλτικά κι αυτό το πλήρωσαν.

Στο 72’ ο Ζάιρο πέρασε τον Σάσα ωραία, σούταρε από μακριά κι ο Σιαμπάνης έκανε λάθος εκτίμηση με αποτέλεσμα να γίνει το 2-1 για τους Κροάτες.

 

Έξι λεπτά μετά, ο Λιούμπισιτς ήταν αυτός που «καθάρισε» το ματς, κάνοντας το 3-1 για την Χάιντουκ. Σκορ που ήταν και το τελικό στην αναμέτρηση, η οποία σήμανε… αμυντικό καμπανάκι για τους «κίτρινους».

 

ΑΡΗΣ: Σιαμπάνης, Σάκιτς, Γκάνεα, Ασλανίδης (46' Μπεναλουάν), Δεληζήσης, Ματίγια (70' Χαϊροβιτς), Γκαρσία (46' Σάσα), Μπερτόγλιο (70' Κριμιτζάς), Μπρούνο (62' Μάνος), Μαντσίνι (70' Τσαγκαλίδης), Χατζηπιρπιρίδης (46' Γκάμα).

Χάιντουκ: Πόσαβετς, Σίμιτς, Ελέζ, Ντέλοβα, Τσόλινα, Ατανάσοφ, Βούκοβιτς, Μπιουκ, Σαχίτι, Λιβάγια, Μζακάρ

Έπαιξαν και οι: Ζάιρο, Διαμαντάκος, Ντιμιτρόφ, Γκριγκάλιτσα, Σκάρισιτς, Γκούιτς, Ντόλτσεκ, Κάλουσιτς, Λούμπισιτς, Κούπελιτς.

 



Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved