Αχ Ευρώπη, εσύ τους μάρανες! (Photos)

Αχ Ευρώπη, εσύ τους μάρανες! (Photos)

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κοιτιούνται στον ίδιο καθρέφτη του… κατήφορου και το τελευταίο που έπρεπε να τους απασχολεί είναι το ποιος θα πάρει την τέταρτη θέση!

Δεν τίθεται θέμα πως μιλάμε για δύο απ’ τα κορυφαία κλαμπ της Ελλάδας. Δύο σωματεία-μύθους για τη χώρα μας, που θα έπρεπε να αποτελεί προσβολή και μόνο η αναφορά στο ενδεχόμενο να μείνουν εκτός Ευρώπης.

Ο λόγος φυσικά για τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. «Πράσινοι» και «κιτρινόμαυροι» για διαφορετικούς λόγους και υπό διαφορετικές συνθήκες, έχουν βιώσει τις δυσκολότερες μέρες της ιστορίας τους τη δεκαετία που μας πέρασε. Κι όμως, ακόμη δεν έχουν κατορθώσει να… ορθοποδήσουν. Τουλάχιστον σε αγωνιστικό επίπεδο όπως αποδεικνύεται.

Αμφότερες οι ομάδες άρχισαν με αισιοδοξία τη σεζόν, έχουν αυξήσει κατά κάποιο τρόπο το μπάτζετ τους. Όμως τα λόγια αποδείχθηκαν περισσότερα και κυρίως ισχυρότερα απ’ τα έργα. Στο χορτάρι «τριφύλλι» και «δικέφαλος» προκαλούν… θλίψη πλέον! Δύο ομάδες που παίρνουν δώρα κάθε εβδομάδα αναφορικά με την θέση που οδηγεί στην Ευρώπη, αλλά είναι ανίκανες να τα εκμεταλλευτούν.

Ο Παναθηναϊκός έχει… κατορθώσει σε επτά ματς play offs να κάνει μόνο νίκη, χωρίς να επικρατήσει σε δύο αναμετρήσεις του Αστέρα Τρίπολης! Ένα σύνολο που του λείπει η προσωπικότητα αλλά και η ποιότητα, ένας προπονητής που δεν εμπνέει κανέναν κι αυτό… φωνάζει σε κάθε ματς, ένα ποδοσφαιρικό «έκτρωμα» που μοιάζει με εφιάλτη για τον κόσμο του «τριφυλλιού». Σα να μην έφταναν αυτά, έρχεται και η απόλυτη αδυναμία της διοίκησης σε επίπεδο αντιμετώπισης των διαιτητών. Ξένοι και Έλληνες έχουν αποφάσεις που αδικούν τους «πράσινους» σε κρίσιμα σημεία, αλλά σαφώς δεν μπορούν να αποτελέσουν την μόνη δικαιολογία μιας ομάδας που ο χαρακτηρισμός «ομάδας» είναι τιμητικός.

Κι η ΑΕΚ… δεν πάει πίσω. Σεζόν με ρεκόρ ηττών στο Πρωτάθλημα, με φυγή προπονητών, τεχνικών διευθυντών, σημαντικών παικτών. Το ΟΑΚΑ έχει γίνει… περάστε κόσμε, αμυντικά η Ένωση θυμίζει Ελβετικό τυρί με τόσες τρύπες που έχει, ένας προπονητής που επίσης δε δείχνει να μπορεί να εμπνεύσει και η ομάδα προχωρά στο… άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. «Μαύρη» σελίδα φυσικά η ήττα απ’ τον Ολυμπιακό που θα την κουβαλά (σε επίπεδο σκορ) σε όλη της την ιστορία.

Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ, κάθε σεζόν δείχνουν να ετοιμάζονται για το βήμα πίσω προκειμένου να πάρουν φόρα. Αλλά τελικά αυτό που πετυχαίνουν τα τελευταία χρόνια είναι να κάνουν το βήμα πίσω και να μένουν εκεί! Η Ένωση σαφώς κι είχε την επιτυχία του Πρωταθλήματος, αλλά από εκεί και μετά άρχισε η… κάτω βόλτα. Οι Ευρωπαϊκές παρουσίες ασθενικές, το Πρωτάθλημα χάνεται με άνεση, απώλειες παρά τις παρουσίες στον τελικό Κυπέλλου, κάτι που φέτος σταμάτησε!

Όσο για τους «πράσινους» τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, καθώς έχουν… ξεχάσει όχι μόνο το πότε πήραν τον τελευταίο τους τίτλο, αλλά οδεύουν ολοταχώς για την τέταρτη χρονιά τους μακριά απ’ την Ευρώπη!

Ένας ακόμη κοινός παρονομαστής των δύο κλαμπ, η ελπίδα που τους δίνει το γήπεδο. Με την ΑΕΚ να την έχει χειροπιαστή βέβαια, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι στα χαρτιά, στην αναμονή της Γ.Σ. των συμβάσεων κτλ. (έχει δρόμο ακόμη με λίγα λόγια). Αλλά κι αυτό δεν μπορεί να αποτελεί να αποτελεί για όλα δικαιολογία. Διότι τα γήπεδα θα αλλάξουν τα δεδομένα, αλλά δε νικούν μόνα τους. Κι όσο συνηθίζουν δύο τόσο μεγάλες ομάδες στις αποτυχίες και τις ήττες, τότε καταστρέφουν την ίδια την νοοτροπία που έπρεπε να έχουν!

Επιβάλλεται, λοιπόν, να καταλάβουν ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, πως το μεγάλο τους πρόβλημα δεν είναι το αν θα εξασφαλίσουν Ευρωπαϊκή έξοδο. Έχουν φτάσει στον… πάτο για τα δεδομένα τους, επειδή κάνουν διαρκώς λάθη που όχι απλά δεν τους γίνονται μάθημα αλλά τα επαναλαμβάνουν θεωρώντας πως θα αλλάξει κάτι!

Μια συμμετοχή στο Europa Conference League δε θα διαφοροποιήσει αυτή την κατάσταση. Αποφάσεις, κινήσεις, σωστή νοοτροπία και ποδοσφαιρική λογική είναι αυτά που απαιτούνται. Για να γίνει η καλή παρουσία στην Ευρώπη και η διεκδίκηση τίτλων, ξανά καθημερινότητα!



Eurojackpot: Καλή επιτυχία Μαρίνα Σάττι!
Eurojackpot: Καλή επιτυχία Μαρίνα Σάττι!
Υπόθεση Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο φερόμενος ως ηγέτης των οπαδών
Υπόθεση Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο φερόμενος ως ηγέτης των οπαδών
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 61-45: «Ερυθρόλευκος» ο τίτλος στην Α1 Γυναικών
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 61-45: «Ερυθρόλευκος» ο τίτλος στην Α1 Γυναικών
Cheerleading: Παγκόσμιο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ορλάντο!
Cheerleading: Παγκόσμιο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ορλάντο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved