Άρης – ΑΕΚ 1-3: Άλλη... ομάδα στη Θεσσαλονίκη! - Έβαλε βάσεις Ευρώπης (videos)

Άρης – ΑΕΚ 1-3: Άλλη... ομάδα στη Θεσσαλονίκη! - Έβαλε βάσεις Ευρώπης (videos)

Η ΑΕΚ έπαιξε με... τσαμπουκά και θέληση στη Θεσσαλονίκη, νίκησε (3-1) Άρη και προβλήματα, κάνοντας σημαντικό βήμα για την έξοδο στην Ευρώπη.

Οι «κιτρινόμαυροι» μετά από μια πολύ κακή περίοδο, έδειξαν μεταμορφωμένοι και πήραν ένα σπουδαίο «διπλό» στο «Κλ. Βικελίδης». Με σωστό πλάνο, συγκέντρωση και αποφασιστικότητα, παίκτες και Χιμένεθ παρουσίασαν μια... ομάδα με τα όλα της. 

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, βγάζοντας σκληράδα και δύναμη στο παιχνίδι της. Με αυτό τον τρόπο «μπλόκαρε» τον Άρη, κέρδισε τις μονομαχίες στη μεσαία γραμμή και με αντεπιθέσεις... φαρμάκι τιμώρησε την κακή ανασταλτική λειτουργία του.

Οι «κιτρινόμαυροι» σκόραραν τρία τέρματα κι έβαλαν τις βάσεις για την επικράτηση. Στο δεύτερο μέρος, όπως ήταν αναμενόμενο, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και βρήκαν νωρίς γκολ, αλλά ο Χιμένεθ με σωστές αλλαγές βοήθησε την ομάδα του να ισορροπήσει το ματς

Κυριάρχησαν οι παίκτες του Χιμένεθ

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα και στη δεύτερη φορά που πάτησε στην περιοχή του Άρη, κέρδισε πέναλτι, με τον Ροζ να ανατρέπει τον Λόπες. Ο Τάνκοβιτς, ο οποίος μπήκε την τελευταία στιγμή στην ενδεκάδα λόγω των ενοχλήσεων που ένιωσε ο Αλμπάνης, έκανε το 0-1 από την άσπρη βούλα στο 12'.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν τον ρυθμό τους μετά το γκολ που δέχθηκαν και έψαξαν τρόπους για να πατήσουν στην περιοχή της ΑΕΚ. Μολονότι, άσκησαν σωστοί πίεση δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κινδύνους στην εστία του Τσιντώτα, με τους «κιτρινόμαυρους» να είναι απειλητικοί στις κόντρα-επιθέσεις. Από μια τέτοια, η οποία ήταν υποδειγματική, ήρθε και το δεύτερο γκολ!

Ο Ανσαριφάρντ κέρδισε την μπάλα και τροφοδότησε τον Σιμάνσκι, ο οποίος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κουέστα, αλλά αντί να πλασάρει προτίμησε να δώσει στον επερχόμενο Βασιλαντωνόπουλο, ο οποίος έκανε το 0-2 στο 28'. Η κυριαρχία της ΑΕΚ «σφραγίστηκε» με ακόμα ένα γκολ στο 37ο λεπτό.

Ο Ροζ έδιωξε την μπάλα, αλλά είχε απλωμένο το πόδι του και χτύπησε άσχημα τον Γαλανόπουλο μέσα στην περιοχή. Ήταν μια φάση που θύμισε εκείνη της Εθνικής στην Ισπανία, με τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι, αφού κλήθηκε από τον VAR να εξετάσει τη φάση. Αυτή τη φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Ανσαριφάρντ, ο οποίος πήρε την μπάλα από τον Τάνκοβιτς, νίκησε τον Κουέστα και πέτυχαν το τρίτο γκολ της ΑΕΚ.

Γκολ ελπίδας ο Άρης, ισορρόπησε και άντεξε η ΑΕΚ

Ο Μάντζιος είδε ότι με τον Μαντσίνι στην κορυφή δεν μπορούσε να πάρει αυτά που ήθελε κι έτσι στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους έβαλε τον Μάνο στη θέση του Μπρούνο. Ο Έλληνας επιθετικός πήγε στην κορυφή κι ο Μαντσίνι στα άκρα, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Με τον Μάνο να αποτελεί σημείο αναφοράς στην επίθεση, οι «κίτρινοι» βρήκαν στοιχεία στο παιχνίδι τους που δεν είχαν στο πρώτο 45λεπτο και ένα γρήγορο γκολ που ήταν ζητούμενο. Ο 27άχρονος στράικερ έδωσε στον Μαντσίνι, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-3 στο 56'.

Την ώρα που ο Άρης συνέχισε να πιέζει, η ΑΕΚ βρέθηκε μια... ανάσα από το τέταρτο γκολ της, αλλά ο Κουέστα νίκησε στον Ανσαριφαρντ στο τετ-α-τετ των δυο τους στο 64ο λεπτό. Ο Χιμένεθ προσπάθησε να «φρεσκάρει» την ομάδα του, έβαλε τον Μιτάι στη θέση του Βασιλαντωνόπουλου, με τον Λόπες να πηγαίνει δεξιός μπακ. Επίσης, Μάνταλος και Ολιβέιρα πέρασαν αντί των Γαλανόπουλου και Γκαρσία.

Με τον αρχηγό της στον άξονα και τον Πορτογάλο στο δεξί άκρο, η ΑΕΚ κατάφερε να διατηρήσει την μπάλα και να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το ματς, ο Μάντζιος προσπάθησε να ανακατέψει κι αυτός την τράπουλα στα άκρα, σε μια προσπάθεια η ομάδα του να απειλήσει το τελευταίο 20 λεπτό. Συγκεκριμένα, οι Γκάνεα και Ματέο Γκαρσία πέρασαν στις θέσεις των Σούντγκρεν και Μαντσίνι.

Στο 79', οι φιλοξενούμενοι έχασαν άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για να πετύχουν τέταρτο γκολ, με τον Σιμάνσκι να μην μπορεί να νικήσει τον Κουέστα σε τετ-α-τετ, ενώ στην επόμενη φάση ο Λόπες πρόλαβε την τελευταία στιγμή κι έβαλε την κόντρα σε σουτ του Σάσα από ευνοϊκή θέση. Γενικότερα, ο Άρης τα έπαιξε όλα για όλα στα τελευταία λεπτά, ο Μάντζιος άλλαξε ακόμα και σύστημα χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς η ΑΕΚ πίεσε ψηλά και δεν του επέτρεψε να ασκήσει ασφυκτική πίεση. 

Αρης (Α. Μάντζιος, 4-2-3-1): Κουέστα, Σούντγκρεν (70’ Γκανέα), Ροζ, Δεληζήσης (86’ Ματίγια), Σάκιτς, Σάσα, Τζέγκο, Μπρούνο (46’ Μάνος), Μπερτόλιο, Σίλβα (87’ Μήτρογλου), Μαντσίνι (70’ Γκαρσία)

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-3-3): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος (60’ Μιτάι), Νεντελτσεάρου, Σβάρνας, Λόπες, Κρίστισιτς, Γαλανόπουλος (64’ Μάνταλος), Σιμάνσκι, Γκαρσία (65’ Ολιβέιρα), Τάνκοβιτς, Ανσαριφάρντ (76’ Κοσίδης)

 



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Γκραν Πρι της Formula 1 και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Γκραν Πρι της Formula 1 και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
Λιονέλ Μέσι: Μαγική εμφάνιση με 5 ασίστ και 1 γκολ σε ένα ημίχρονο (vids)
Λιονέλ Μέσι: Μαγική εμφάνιση με 5 ασίστ και 1 γκολ σε ένα ημίχρονο (vids)
NBA: Break στο Ντένβερ η Μινεσότα με «ιπτάμενο» Άντονι Έντουαρντς (vid)
NBA: Break στο Ντένβερ η Μινεσότα με «ιπτάμενο» Άντονι Έντουαρντς (vid)
Πάσχα γεμάτο μπάλα με ντέρμπι Λίβερπουλ – Τότεναμ και Ρόμα - Γιουβέντους
Πάσχα γεμάτο μπάλα με ντέρμπι Λίβερπουλ – Τότεναμ και Ρόμα - Γιουβέντους
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved