ΠΑΟΚ: Αυτό το λάθος πληρώνει ακόμα ο «Δικέφαλος» (photos)

ΠΑΟΚ: Αυτό το λάθος πληρώνει ακόμα ο «Δικέφαλος» (photos)

ΠΑΟΚ: Ο «Δικέφαλος» δεν κεφαλαιοποίησε την επιτυχία του νταμπλ και προχώρησε σε επιλογές που δεν τον ανέβασαν επίπεδο.

Το δύσκολο είναι να παραμείνεις στην κορυφή κι όχι να φτάσεις εκεί. Ο ΠΑΟΚ μεθυσμένος από το νταμπλ τη σεζόν 2018-19, την πιο επιτυχημένη της ιστορίας του, δεν μπόρεσε να λειτουργήσει ποδοσφαιρικά.

Δεν κεφαλαιοποίησε αυτή την επιτυχία και έχασε ένα καλοκαίρι, το οποίο ουσιαστικά πληρώνει σε έναν βαθμό ακόμα. Ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2019 είχε την πρόκληση του Champions League, αλλά λίγο πριν ξεκινήσει η προετοιμασία αποχώρησε ο «στρατηγός» του. Ο Λουτσέσκου έφυγε και ήρθε ο Αμπέλ Φερέιρα. Ένας καλός προπονητής, ο οποίος όμως δεν σχεδίασε την ομάδα.

Κλήθηκε με υλικό που δεν ταίριαζε στη φιλοσοφία του να δώσει συνέχεια. Δεν ήταν απλό, ήρθαν οι αποκλεισμοί και ειδικά αυτός με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας ήταν καταστροφικός και ακολούθησαν και πολλά στο πρωτάθλημα με αποτέλεσμα η ομάδα να κλείσει τη σεζόν με τον χειρότερο τρόπο.

Έχει περάσει 1,5 χρόνος από τότε, αλλά ακόμα ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να διορθώσει λάθη που έγιναν εκείνη την περίοδο. Σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και οικονομικά. Ο ΠΑΟΚ απέκτησε αρκετούς παίκτες το καλοκαίρι του 2019, όμως, κανείς 1,5 χρόνο αργότερα δεν είναι σημείο αναφοράς. Κι όταν σε ένα καλοκαίρι που χτίζεται μία ομάδα δεν έχει γίνει ούτε μία τοπ μεταγραφή, όπως αποδεικνύεται σε μικρό διάστημα, τότε κάτι δεν έχει πάει καλά.

Και τώρα δεν έχουν βγει ακόμα όλες οι μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι του 2020. Αλλά οι Σβαμπ, Αντρίγια Ζίβκοβιτς θεωρούνται σημεία αναφοράς. Ο Περέιρα και ο Νινούα ήξεραν όλοι ότι είναι επενδύσεις. Ο Μουργκ ήρθε για αντί-Πέλκας και δεν είναι εύκολο να τον ξεπεράσει σε λίγους μήνες. Καμία σύγκριση, προς το παρόν, με τον Πέλκα, ο οποίος διαπρέπει στην Τουρκία. Ο Τσόλακ απογοήτευσε και ο Ουαγκέ στάθηκε άτυχος.

Το καλοκαίρι του 2019 ήρθαν οι Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Μελιόπουλος (είχε κλείσει νωρίτερα), Στοχ, Εσίτι, Μιχάι, Ροντρίγκο, Αουγκούστο κι επέστρεψε ο Λάμπρου. Ο Μελιόπουλος με την απόφαση να σταματήσει τελείωσε πριν αρχίσει και ο Στοχ αποχαιρέτησε το καλοκαίρι που πέρασε. Ο Ζίβκοβιτς ξεκίνησε βασικός και πέρσι και φέτος και πήρε δύο φορές τη θέση του ο Πασχαλάκης.

Ο Ροντρίγκο πέρσι είχε μικρή προσφορά και φέτος δύο τραυματισμούς. Ο Αουγκούστο, ο οποίος την περασμένη σεζόν έμεινε καιρό εκτός, επίσης είναι του ύψους ή του βάθους. Ποιότητα δεδομένα έχει. Ο Μιχάι πέρσι είχε ελάχιστο χρόνο και όλοι τον θυμούνται για το γκολ στο Φάληρο επί του Ολυμπιακού, ο Λάμπρου είχε επίσης ελάχιστα ματς, έφυγε το καλοκαίρι και γύρισε τώρα και ο Εσίτι οδεύει προς Τουρκία.

Κανείς δεν εξελίχθηκε σε σταθερά για τον ΠΑΟΚ. Ας δούμε τις συμμετοχές όσων ήρθαν το καλοκαίρι μετά το νταμπλ:

Ροντρίγκο: Έχει 30 ματς, αλλά ήταν βασικός στα 19. Μετράει τρεις ασίστ. Κανένα γκολ. Φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί με τον συμπατριώτη του Μάτος.

Μιχάι: Οκτώ ματς συνολικά, ήταν βασικός στα έξι κι έχει ένα γκολ.

Λάμπρου: Στον ΠΑΟΚ έχει μόλις 16 αγώνες. Ήταν βασικός στους πέντε, έχει τρία γκολ και  μία ασίστ. Ο «Δικέφαλος» τον δάνεισε το καλοκαίρι και λίγους μήνες αργότερα τον έφερε πίσω.

Εσίτι: Η μεταγραφή που κόστισε περισσότερο. Σχεδόν 3,5 εκατ. ευρώ στη Γάνδη. Έχει 42 ματς, ήταν βασικός στα 25 και δεν έχει γκολ ή ασίστ. Ακόμα ταχυδυναμικό χαφ με δημιουργικές ικανότητες αναζητεί ο ΠΑΟΚ.

Αουγκούστο: Ο Βραζιλιάνος μέσος μετράει 35 ματς. Ήταν βασικός στα 25, έχει τρία γκολ, αλλά μόλις μία ασίστ.

Ζίβκοβιτς: Ο Σέρβος γκολκίπερ έχει 37 ματς.

Στοχ: Ο ακριβοπληρωμένος Σλοβάκος, μέτρησε την περασμένη σεζόν 15 συμμετοχές. Ήταν βασικός μόλις σε επτά αγώνες και είχε δύο ασίστ χωρίς γκολ. Έτρεχε τον Γενάρη να βρει εξτρέμ ο ΠΑΟΚ, ενώ στο περιθώριο είναι και οι Ζαμπά, Μπίσεσβαρ και πουλήθηκε ο Λημνιός.  

Μελιόπουλος: Τελείωσε πριν καν αρχίσει με την απόφαση να σταματήσει το ποδόσφαιρο.



ΝΒΑ: Πρόστιμο 25.000 δολαρίων στον Ράσελ
ΝΒΑ: Πρόστιμο 25.000 δολαρίων στον Ράσελ
Ο Πύρρος Δήμας στην πρώτη φωτογραφία με τη νεογέννητη κορούλα του
Ο Πύρρος Δήμας στην πρώτη φωτογραφία με τη νεογέννητη κορούλα του
Σκωτία: Εύκολη νίκη για τους Ρέιντζερς
Σκωτία: Εύκολη νίκη για τους Ρέιντζερς
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved