Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης 2-0: Ξέσπασμα… λίγων λεπτών (videos)

Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης 2-0: Ξέσπασμα… λίγων λεπτών (videos)

Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης: Οι «ερυθρόλευκοι» δεν παρουσιάστηκαν συγκεντρωμένοι, αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες από την «Ελαφρά Ταξιαρχία» αλλά δύο «χτυπήματα» από τον Αχμέντ Χασάν έδωσαν στο «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς τη νίκη στην 7η αγωνιστική.

Η… δουλεία έγινε για τον Ολυμπιακό, μια και επιβλήθηκε 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο «Γ. Καραϊσκάκης», ωστόσο, οι Νταμπλούχοι Ελλάδας χρειάστηκαν να ξοδέψουν πολλές δυνάμεις, αλλά και να… επιστρατευτούν Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί και Μασούρας κόντρα στο μαχητικό σύνολο του Γιώργου Παράσχου.

Οι Πειραιώτες κατάφεραν να πάρουν το «τρίποντο» χάρις στο… ξέσπασμα του Αχμέντ Χασάν, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα απειλητικός μόλις είχε στο χορτάρι τους Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί, σκόραρε δύο φορές σε λίγα λεπτά (65’, 72’) και πλέον άπαντες στρέφονται στην «μάχη» της Τρίτης (3/11) με την Μάντσεστερ Σίτι στην Αγγλία. Πάντως, στο Λιμάνι υπάρχει ανησυχία για την κατάσταση του Ανδρέα Μπουχαλάκη που αποχώρησε με τραυματισμό.

Αλλαγές και ευκαιρίες από Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση με πάρα πολλά πρόσωπα στην αρχική ενδεκάδα. Συγκεκριμένα, μόλις τρεις ποδοσφαιριστές από αυτούς που είχαν ξεκινήσει στο ματς με την Πόρτο στην Πορτογαλία διατήρησαν τις θέσεις τους. Ο ένας ήταν ο Ζοσέ Σα κάτω από τα δοκάρια, ο άλλος ήταν ο Παπέ Σισέ στο κέντρο της άμυνας και ο τελευταίος ο Ανδρέας Μπουχαλάκης στον άξονα.

Από εκεί και πέρα, οι Ντρέγκερ και Βινάγκρε κάλυψαν τα δύο άκρα, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος βρέθηκε στο πλευρό του Σισέ και ο Πέπε ήταν ο παρτενέρ του Μπουχαλάκη στη μεσαία γραμμή. Επιτελικό ρόλο είχε ο Φορτούνης, ο Λοβέρα ήταν στα αριστερά, ο Μπρούμα στα δεξιά και στην κορυφή ο Χασάν.

Άνευρη εκκίνηση

Παρά τις πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά αντιμετώπισαν σημαντικές δυσκολίες στην δημιουργία των προϋποθέσεων για να απειλήσουν την εστία του Βέρχουλστ. Οι Πειραιώτες προκάλεσαν προβλήματα στην αντίπαλη περιοχή κυρίως με στημένες μπάλες, όπως στο 9’ με την κεφαλιά του Σισέ από φάουλ του Φορτούνη που βρήκε σε ετοιμότητα τον πορτιέρο του Απόλλωνα.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν λίγες φορές μακριά από το δικό τους… μισό, όπως στο 20’ που ο Σλίβκα έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα δεν βρήκε στόχο, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Παπαδόπουλος δεν έδωσε την… ευκαιρία στον Μουνιέ να κάνει το σουτ και στο επόμενο λεπτό, ο Βίτλης έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς άρχισε να δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες μετά την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου. Στο 31’ ο Λοβέρα δοκίμασε τα… αντανακλαστικά του Βέρχουλστ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο πορτιέρο του Απόλλωνα έδιωξε με δυσκολία την κεφαλιά του Χασάν από φάουλ του Φορτούνη. Μάλιστα, ο Βέρχουλστ ενήργησε σωστά και στη επόμενη απειλή του Ολυμπιακού, στο 36’ με το πλασέ του Μπρούμα αλλά και στο 45’ στην κεφαλιά του Χασάν από νέο φάουλ του Έλληνα οργανωτή των Πειραιωτών.

Επιστράτευση… για Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν ήταν ευχαριστημένος με αυτά που έβλεπε στον αγωνιστικό χώρο και για τον λόγο αυτό, αποφάσισε να ρίξει στην… μάχη τους Ματιέ Βαλμπουενά και Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ούτως ώστε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Μάλιστα, η είσοδος των δύο έκανε ακόμα πιο μεγάλη την πίεση στα καρέ του Βέρχουλστ, αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν σημαντικά.

Στο 54’ ο πορτιέρο του Απόλλωνα μπλόκαρε τη σέντρα του Βινάγκρε, ενώ στο 60’ έδιωξε ενστικτωδώς την κεφαλιά του Χασάν μετά την σέντρα του Βαλμπουενά. Οι Νταμπλούχοι είχαν αρχίσει να σφίγγουν τον… κλοιό στην περιοχή της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» και αναζητούσαν με μεγαλύτερη… διάθεση το γκολ. Μάλιστα στο 65’ ο Ελ Αραμπί σημάδεψε δοκάρι, αλλά στο επόμενο λεπτό, ο Αχμέντ Χασάν λύτρωσε την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ, στο δεύτερο δοκάρι ο Εμβιλά έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Βίτλη, στρώθηκε στον Αιγύπτιο φορ, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έγραψε το 1-0. Πάντως, η φάση ελέγχθηκε από το VAR και τον Παπαπέτρου για ενδεχόμενο επιθετικού φάουλ στην αρχή, ωστόσο, ο Έλληνας ρέφερι έδειξε σέντρα.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγουν στην κόντρα και να αναζητήσουν το γκολ της ισοφάρισης, απείλησαν στο 71’ με τον Φατιόν, όπου ο Σα χρειάστηκε διπλή επέμβαση για να κρατήσει την μπάλα, αλλά στο επόμενο λεπτό, ο Χασάν «κλείδωσε» το «τρίποντο» για τους Πειραιώτες. Ο Μασούρας έφυγε στην κόντρα, έκανε το γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι και με προβολή ο δυναμικός επιθετικός νίκησε τον Βέρχουλστ.

Παρά το δεύτερο τέρμα, οι Νταμπλούχοι δεν σταμάτησαν να πιέζουν θέλοντας να βρουν κι άλλο τέρμα. Στο 83’ η κεφαλιά του Ελ Αραμπί βρήκε σε ετοιμότητα τον πορτιέρο του Απόλλωνα ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Μαροκινός επιθετικός του Ολυμπιακού ήταν άτυχος, καθώς η κεφαλιά που έπιασε, έπειτα από σέντρα του Βαλμπουενά, σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.

Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι τα… έπαιξαν όλα για όλα, αλλά δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Σα. Στο 90’ ο Πορτογάλος έδιωξε σε κόρνερ την απειλή του Τσιλούλη, στο 91’ ο Ντομίνγκες δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 93’ ο πορτιέρο του Ολυμπιακού αντέδρασε σωστά στο σουτ του Μπαξεβανίδη.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σισέ, Παπαδόπουλος, Βινάγκρε, Ντρέγκερ (82' Μπρούνο), Μπουχαλάκης (40' Εμβιλά), Πέπε, Λοβέρα (62' Μασούρας), Φορτούνης (46' Βαλμπουενά), Μπρούμα (46' Ελ Αραμπί), Χασάν.

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Μπρούτσιτς, Βιτλής (80' Λαγός), Κολ (65' Μπεντινέλι), Σλίβκα, Φατιόν (86' Κραγιόπουλος), Μουνιέ (64' Τσιλούλης), Ιωαννίδης (80' Φερνάντες).



Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Euroleague: Με Καλάθη 2-1 η Φενέρ - Έβγαλε «σκούπα» η Ρεάλ
Euroleague: Με Καλάθη 2-1 η Φενέρ - Έβγαλε «σκούπα» η Ρεάλ
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός, Ελ Αραμπί: «Εδώ με την αξία μας, γεμάτοι προσδοκίες»
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός, Ελ Αραμπί: «Εδώ με την αξία μας, γεμάτοι προσδοκίες»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved