ΝΠΣ Βόλος – ΠΑΟΚ 0-0: «Κόλλησε» και τώρα… τρέχει! (video+photos)

ΝΠΣ Βόλος – ΠΑΟΚ 0-0: «Κόλλησε» και τώρα… τρέχει! (video+photos)

Ο ΠΑΟΚ δεν την έβαζε με τίποτα στο «Πανθεσσαλικό» και ο μαχητικός Βόλος τον κράτησε στο 0-0 – «Τρέχουν» από νωρίς οι Θεσσαλονικείς στην κούρσα του πρωταθλήματος αφού «γκέλαραν» για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική.

Κόντρα στον Ατρόμητο την προηγούμενη εβδομάδα, θα μπορούσε να πει κανείς πως ο ΠΑΟΚ είχε μείνει στους… πανηγυρισμούς για την ιστορική πρόκριση σε βάρος της Μπενφίκα. Κόντρα στον Βόλο το βράδυ του Σαββάτου (26/09), όμως, οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν και δεν έχουν δικαιολογία για το γεγονός ότι πέταξαν βαθμούς για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική. Ούτε καν την κόπωση από το ταξίδι και το παιχνίδι στο Κράσνονταρ δεν μπορεί και δεν πρέπει να επικαλεστεί ο «δικέφαλος του Βορρά», αφού ο Αμπέλ Φερέιρα παρέταξε μια νέα ενδεκάδα, γεμάτη από ποδοσφαιριστές που μόλις ήρθαν στην ομάδα και ήταν έτοιμοι να δείξουν πως αποκτήθηκαν για το κάτι παραπάνω και για να δώσουν ποιότητα και λύσεις στην ομάδα.

Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε λίγο χρόνο να βρει ρυθμό και να πατήσουν καλύτερα οι νεοαποκτηθέντες στο χορτάρι, είναι ίσως το μοναδικό «ελαφρυντικό» που μπορεί να δώσει κανείς στους Θεσσαλονικείς για το 0-0 στο «Πανθεσσαλικό». Την ίδια ώρα, βέβαια, θα πρέπει να δοθούν και τα credits στον Βόλο ο οποίος εμφάνισε ένα πολύ βελτιωμένο πρόσωπο, κατάφερε να ανταποκριθεί στην πίεση και να εγκλωβίσει τον ΠΑΟΚ στο «μηδέν», με αποτέλεσμα να τον φρενάρει και να πάρει τον τέταρτο βαθμό του στη φετινή Super League, βγάζοντας μια πολύ καλύτερη εικόνα σε σχέση με εκείνη της ήττας από τον Άρη.

Η ουσία, πάντως, είναι πως ο ΠΑΟΚ μένει από νωρίς πίσω στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική σπατάλησε βαθμούς και έμεινε στους πέντε μετά από τρεις αναμετρήσεις… Τη στιγμή που την Τετάρτη ακολουθεί το ματς της ζωής του κόντρα στην Κράσνονταρ, το οποίο θα κρίνει αν θα καταφέρει να μπει στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του…

Έτσι έπαιξαν…

Ο τεχνικός της ομάδας του Βόλου θέλησε να διασφαλίσει καλή κυκλοφορία στη μεσαία γραμμή και πως η ομάδα του θα απειληθεί όσο το δυνατό λιγότερο. Έτσι, επέλεξε ένα 4-5-1 για τους γηπεδούχους με τον Γκαραβέλη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα ήταν από δεξιά προς τα αριστερά οι Τέκιο, Κολόμπο, Σάντσες και Φεράρι με τους Τσοκάνη, Μαρτίνες και Μπαριέντος στον άξονα, τον Περέα στο ένα άκρο και τον Μπαριέντος στο άλλο πίσω από τον προωθημένο Δουβίκα.

Στον αντίποδα, ο Αμπέλ Φερέιρα έκανε εκτεταμένο rotation, τόσο για να δώσει «ανάσες» στο ενδιάμεσο των αγώνων με την Κράσνονταρ, όσο και για να βάλει σε αγωνιστικό ρυθμό τους νέους παίκτες της ομάδας του. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ζίβκοβιτς με τους Μιχάι, Ίνγκασον και Κρέσπο στην τριάδα της άμυνας. Αριστερά αντί του Γιαννούλη ήταν ο Περέιρα και δεξιά ο Μούσα Ουαγκέ. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Νινούα και Εσίτι, με τον νεαρό Βρακά στο ένα άκρο, τον Δημήτρη Πέλκα στο άλλο και τον νέο φορ της ομάδας, Αντόνιο Τσόλακ, στην κορυφή της επίθεσης.

Πρώτη απειλή ο Βόλος, στις φάσεις ο Τσόλακ

Ο ΠΑΟΚ με τόσες αλλαγές στην ενδεκάδα του ήταν λογικό εξαρχής να ψάχνει πατήματα. Οι Θεσσαλονικείς στο πρώτο 20λεπτο δεν είχαν καθόλου ρυθμό, με τον Βόλο να κλείνει σωστά τους διαδρόμους και να ψάχνει τις στιγμές του για να απειλήσει την εστία του Ζίβκοβιτς. Σε μια από αυτές η κεφαλιά του Ριένστρα έφυγε λίγο έξω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων, που σταδιακά άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό και να ψάχνουν την απειλή προς την εστία του Γκαραβέλη. Ο Τσόλακ ήταν ο πρωταγωνιστής για τον «δικέφαλο του Βορρά», καθώς ήταν στις φάσεις, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει με μια καλή κεφαλιά.

Ο Κροάτης θα μπορούσε να έχει κερδίσει πέναλτι, όμως, στην αρχή της φάσης όπου ανατράπηκε υπήρξε οφσάιντ και το VAR διόρθωσε την απόφαση του διαιτητή Φωτιά. Η μεγαλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο, ήρθε από τα στόπερ του. Στο 40’ σε εκτέλεση φάουλ του Νινούα, ο Ίνγκασον πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μιχάι από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκαραβέλη ενώ και το γύρισμα του Κρέσπο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Το 0-0 «σφράγισε» τις προσπάθειες των δυο ομάδων στα πρώτα 45’ αφού δεν υπήρξε άλλη φάση μετά από αυτή.

«Stop» από το δοκάρι και την άμυνα

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε εξαρχής πιο πιεστικά. Οι Θεσσαλονικείς έκαναν συνεχόμενες επιθέσεις κι απειλούσαν κι από στημένες μπάλες με τις εκτελέσεις του Νινούα. Στο 50’ η κεφαλιά του Τσόλακ από κόρνερ του Γεωργιανού πήγε στο δοκάρι, ενώ ο Βόλος κρατούσε το «μηδέν» με… υπερπροσπάθεια στην άμυνα. Ενδεικτική είναι η απίθανη ευκαιρία του Πέλκα από γύρισμα του Τσόλακ, με τον Γκαραβέλη να βρίσκει ελάχιστα τη μπάλα και να αποκρούει το πλασέ, αλλά και το σωτήριο τάκλιν του Τέκιο στον Κροάτη φορ που από κοντινή απόσταση δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Αμπέλ Φερέιρα σταδιακά άρχισε να ρίχνει στο ματς και παίκτες με περισσότερο ρυθμό, όπως οι Καντούρι, Τζόλης, Ζίβκοβιτς και Γιαννούλης αλλά και ο νεαρός Κούτσιας, με τον ΠΑΟΚ να πιέζει ασφυκτικά τον Βόλο. Ο Λόπεθ «φρέσκαρε» το σχήμα του με παίκτες που είχαν δυνάμεις, όμως, επιθετικά ο Βόλος συνέχισε να είναι ακίνδυνος με εξαίρεση μια προσπάθεια του Μπαριένοτς στο 82’ στην οποία οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι. Στο φινάλε του ματς, μέχρι και το τελευταίο λεπτό από τα επτά που κρατήθηκαν σαν έξτρα χρόνος, ο ΠΑΟΚ «πολιόρκησε» την εστία του Γκαραβέλη, όμως, με αυτοθυσία η άμυνα – όπως στο σουτ του Νινούα στις καθυστερήσεις, διατήρησε το 0-0 και υποχρέωσε τους Θεσσαλονικείς σε δεύτερη συνεχόμενη «γκέλα» στο πρωτάθλημα μόλις στην 3η αγωνιστική.

ΝΠΣ Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Γκαραβέλης, Τέκιο, Κολόμπο, Σάντσες, Φερράρι, Ριένστρα, Τσοκάνης, Περέα (50΄ Γκουαροτσένα), Μαρτίνες (58΄ Μπαρτόλο), Μπαριέντος (86΄ Κιάκος), Δουβίκας.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Ίνγκασον, Μιχάι, Νινούα, Εσίτι (63΄ Ελ Καντουρί), Ουαγκέ (73΄ Κούτσιας), Περέιρα (64΄ Γιαννούλης), Πέλκας (56΄ Ζίβκοβιτς), Βρακάς (56΄ Τζόλης) , Τσόλακ.

Δείτε το φωτορεπορτάζ και τα highlights του αγώνα


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φερέιρα: «Να μάθουμε να ζούμε με αυτό»!

Φερέιρα: «Να μάθουμε να ζούμε με αυτό»!

Λόπεθ: «Δίκαιο αποτέλεσμα η ισοπαλία»

Λόπεθ: «Δίκαιο αποτέλεσμα η ισοπαλία»

Πήρε ένα βαθμό… κι έρχεται η Κράσνονταρ!

Πήρε ένα βαθμό… κι έρχεται η Κράσνονταρ!

Super League LIVE: Άρης – ΠΑΟΚ, ΑΕΚ – Λαμία, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός | Κρίνεται ο πρωταθλητής!
Super League LIVE: Άρης – ΠΑΟΚ, ΑΕΚ – Λαμία, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός | Κρίνεται ο πρωταθλητής!
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Με Γερεμέγεφ οι «πράσινοι», με Καρβάλιο οι Πειραιώτες - Οι δύο ενδεκάδες
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Με Γερεμέγεφ οι «πράσινοι», με Καρβάλιο οι Πειραιώτες - Οι δύο ενδεκάδες
AEK: Με βασικό τον Λιούμπισιτς στο τελευταίο ματς της σεζόν
AEK: Με βασικό τον Λιούμπισιτς στο τελευταίο ματς της σεζόν
Άρης - ΠΑΟΚ, Μάρτιν Μοντόγια: «Θέλουμε 100% τη νίκη, θα τους δυσκολέψουμε τη ζωή»
Άρης - ΠΑΟΚ, Μάρτιν Μοντόγια: «Θέλουμε 100% τη νίκη, θα τους δυσκολέψουμε τη ζωή»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved