Η Super League 2020-2021… στο πιάτο σας!

Η Super League 2020-2021… στο πιάτο σας!

Το πρωτάθλημα αρχίζει και το OnSports σας προσφέρει όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη Super League 2020-2021: Πρόγραμμα, ρόστερ, προπονητές, αστέρια, μεταγραφές με ένα κλικ στην οθόνη σας…

Ως συνήθως, η σέντρα του νέου πρωταθλήματος πέρασε από… χίλια κύματα μέχρι να οριστικοποιηθεί, να «κλειδώσει» και να είμαστε σίγουροι για το πότε θα διεξαχθεί. Με την πανδημία και την απειλή του κορονοϊού να δυσχεραίνουν τα πράγματα σε όλους τους τομείς, το ποδόσφαιρο δεν θα αποτελούσε εξαίρεση. Παρόλα αυτά, όπως συμβαίνει πάντα στην Ελλάδα, λύση βρέθηκε και… το πρωτάθλημα αρχίζει!

Η εξέδρα, βέβαια, δεν… πλημμυρίζει καθώς υπάρχουν οι απαγορεύσεις για να περιοριστεί η διασπορά του ιού στη χώρα, όμως, το ενδιαφέρον δεν παύει να είναι εκεί. Η πρεμιέρα κάθε πρωταθλήματος, άλλωστε, πάντα είναι ένα από τα σημάδια πως… άρχισε μια καινούρια σεζόν για όλους. Ομάδες και φιλάθλους, φανατικούς ή μη, πάντα η έναρξη της Super League προσφέρει συγκινήσεις.

Ακόμα κι αν είναι… κουτσουρεμένη όπως αυτή που θα παρακολουθήσουμε για τη σεζόν 2020-2021, αφού ΑΕΚ και Ολυμπιακός δεν θα παίξουν στην πρεμιέρα καθώς το Σάββατο παίζουν τον μεταξύ τους τελικό Κυπέλλου για τη σεζόν 2019-2020 ενώ Απόλλων Σμύρνης και ΠΑΣ Γιάννινα που ήρθαν από τη Super League 2 πήραν «δικαίωμα» και δεν θα παίξουν στις πρώτες αγωνιστικές για να μπορέσουν να σχηματίσουν πλήρη ρόστερ και να κάνουν μια καλύτερη προετοιμασία…

Οι αριθμοί...

Η Super League της σεζόν 2020-2021 θα είναι το 62ο πρωτάθλημα από καταβολής Α’ Εθνικής (1959-60) και το 15ο από την ίδρυση της Super League. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός είναι ο πολυνίκης με 45 κατακτήσεις, ακολουθεί ο Παναθηναϊκός με 20, η ΑΕΚ με 12, ΠΑΟΚ και Άρης με 3 κι ένα πρωτάθλημα έχει κατακτήσει η ΑΕΛ.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ είναι οι μοναδικές ομάδες που βρίσκονται στη μεγάλη κατηγορία ανελλιπώς για 62 συνεχείς σεζόν, ενώ ακολουθεί η ΑΕΚ με 60 και ο Πανιώνιος με 59, που μετά από χρόνια υποβιβάστηκε και δεν θα συμμετάσχει στη Super League. Για πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια, δεν θα είναι στην πρώτη κατηγορία και η Ξάνθη που υποβιβάστηκε, ενώ τη θέση τους πήραν δυο ιστορικές ομάδες. Ο Απόλλων Σμύρνης και ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Πρώτος όλων των εποχών σε συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία είναι ο αξεπέραστος Μίμης Δομάζος με 536 παρουσίες, ενώ πρώτος ξένος σε συμμετοχές είναι ο Κριστόφ Βαζέχα με 390. Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών ο Θωμάς Μαύρος με 260 γκολ, με τον Βαζέχα να έχει 245 και να είναι ο πρώτος ξένος…

Play off, Play out, χορηγός και... νέα μπάλα

Επιστρέφοντας στο… παρόν και στην έναρξη της σεζόν 2020-2021, θυμίζουμε πως παρέμειναν σε ισχύ τα play off για τη Super League. Συγκεκριμένα, προβλέπονται πλέι οφ για τις θέσεις 1-6 από τις οποίες θα προκύψει ο πρωταθλητής Ελλάδας 2021 και πλέι άουτ για τις θέσεις 7-14 για να υποβιβαστεί μία ή ενδεχομένως και δύο ομάδες (έπειτα από μπαράζ), στην αμέσως επόμενη κατηγορία.

To Πρωτάθλημα Super League Interwetten 2020-21, όπως ονομάζεται μετά τη σύναψη συμφωνίας με την εν λόγω εταιρία, θα παίξει μπάλα με τη Nike Flight Ball, μια μπάλα που ανταποκρίνεται στα υψηλά επίπεδα ποιότητας που καθορίζονται από το FIFA Quality Pro. Η επίσημη μπάλα Nike Flight Pro του Πρωταθλήματος Super League Interwetten 2020-21 είναι ένα καινοτόμο προϊόν, το οποίο ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας Nike AerowSculpt στο σχεδιασμό και τη χρήση των υλικών, μετά από μακροχρόνιες έρευνες της Nike.

Όπως είναι γνωστό, στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχει πλέον η χρήση του VAR, ενώ σε αυτό έχει προστεθεί και η τεχνολογία της γραμμής του οφσάιντ, η οποία πέρσι… άργησε να κάνει την εμφάνισή της παρότι το VAR είχε εισαχθεί καιρό στην «πραγματικότητα» της Super League.

Σε κάθε περίπτωση, οι 14 ομάδες που μπαίνουν στη… σέντρα ξεκινούν η κάθε μια έχοντας κάνει τις μεταγραφές της, τον δικό της προγραμματισμό κι έχοντας τον δικό της στόχο. Τα δικά της όνειρα και φιλοδοξίες. Είτε αυτά είναι η κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου, είτε η έξοδος στην Ευρώπη, είτε απλά η παραμονή στην κατηγορία…

Πάμε λοιπόν να δούμε τους «μονομάχους» της φετινής Super League!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

osfp2021

Στόχος: Επιστρέφοντας στους τίτλους για πρώτη φορά μετά το 2017, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί παρά να στοχεύσει ξανά στην κατάκτηση της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» δίνουν μεγάλη βαρύτητα και στην Ευρώπη, τόσο για οικονομικούς λόγους όσο και για λόγους πρεστίζ, ωστόσο το να πάρουν το πρωτάθλημα αποτελεί κάθε χρονιά τον πρωταρχικό τους στόχο και η σεζόν 2020-2021 δεν αποτελεί προφανώς εξαίρεση.

Προπονητής: Πέδρο Μαρτίνς. Ο 50χρονος τεχνικός στηρίχθηκε από τους «ερυθρόλευκους» στην πρώτη χρονιά που δεν κατάφερε να κατακτήσει κανέναν τίτλο. Αυτό αποδείχθηκε απόλυτα σωστό, με τους Πειραιώτες να επιστρέφουν στην κορυφή της Super League και να κάνουν εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη. Προφανώς και ο Πορτογάλος έδειξε έργο και στόχος του είναι να το συνεχίσει.

Αστέρι: Γιαν Εμβιλά. Ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα από τα πιο πλούσια ρόστερ στη Super League αν όχι το πλουσιότερο. Πολλοί θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον σταρ και ηγέτη της ομάδας, ωστόσο, ο Εμβιλά που έρχεται για να κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή θα επωμιστεί αυτό τον ρόλο. Τόσο λόγο κόστους μεταγραφής όσο και λόγο «βιογραφικού» και ηλικίας.

Ήρθαν: Γιαν Εμβιλά, Πέπε Ροντρίγκες, Αχμέντ Χασάν, Χοσέ Χολέμπας, Ραφίνια, Όγκουντουρ Κρίστινσον, Ούγκο Κάιπερς, Ιωάννης Κωστή, Μάριος Βρουσάι

Έφυγαν: Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο, Γκιλέρμε, Αμπντουλαγιέ Κεϊτά, Γιάννης Μασούρας, Φιορίν Ντουρμισάι, Ομάρ Ελαμπντελαουί, Φράνκο Σολδάνο, Δημήτρης Μάνος, Κώστας Τσιμίκας, Μανώλης Σάλιακας, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Ιγκόρ Σίλβα, Γιαγιά Μπανανά, Μπρούνο Γκασπάρ, Εμρέ Μορ

Το επίσημο ρόστερ από τη Super League

ΠΑΟΚ

paok2021

Στόχος: Μετά την περσινή σεζόν όπου όλα πήγαν… ανάποδα για τον «δικέφαλο του Βορρά», δεν υπάρχει άλλος στόχος παρά μόνο η επιστροφή στους τίτλους. Οι Θεσσαλονικείς από το 2017 ως και το 2019 άλλαξαν στάτους και προφανώς θέλουν να παραμείνουν σε αυτό, χωρίς όμως να κάνουν το λάθος των προηγούμενων ετών παραλείποντας την Ευρώπη. Κι αν στο Champions League είναι δύσκολο να «μπει» στους ομίλους, ο ΠΑΟΚ καλείται να κυνηγήσει μια καλή παρουσία τουλάχιστον στο Europa League.

Προπονητής: Αμπέλ Φερέιρα. Ο 42χρονος τεχνικός είχε εξαρχής δύσκολο έργο στον ΠΑΟΚ. Παρέλαβε από τον Ράζβαν Λουτσέσκου μια ομάδα που κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα κι έκανε το πρώτο νταμπλ της ιστορίας της. Η περσινή σεζόν δεν κύλησε καλά ούτε για τον ίδιο, που είχε ζητήματα να λύσει και πολλές φορές βρέθηκε κοντά στην έξοδο. Στη νέα Super League φιλοδοξεί να παρουσιάσει τον δικό του ΠΑΟΚ που θα κάνει τη διαφορά.

Αστέρι: Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο ΠΑΟΚ έχει μια πληθώρα ποιοτικών, ταλαντούχων και «ακριβών» ποδοσφαιριστών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον σταρ της ομάδας. Παρόλα αυτά ο Σέρβος εξτρέμ είναι αυτός που έρχεται για να κάνει τη διαφορά και να δώσει στον «δικέφαλο του Βορρά» όσα έλειπαν. Μένει να δικαιώσει τον ρόλο του.

Ήρθαν: Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Γιώργος Βρακάς, Νίκα Νινούα, Στέφαν Σβαμπ, Τιμπό Μουλέν, Μάρκο Μιχόγεβιτς, Αμρ Ουάρντα

Έφυγαν: Πόντους Βέρνμπλουμ, Νίκος Μελίσσας, Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης, Απόστολος Διαμαντής, Μίροσλαβ Στοχ, Συμεών Παπαδόπουλος, Ίλια Μαρκόφσκι, Αντελίνο Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Λάζαρος Λάμπρου, Έργκις Κάτσε, Μάριος Τσαούσης, Ζήσης Χατζηστραβός

Το επίσημο ρόστερ από τη Super League

ΑΕΚ

aek2021

Στόχος: Υποχρεωμένη να κάνει πορεία πρωταθλητισμού και να μπει «σφήνα» ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ είναι η ΑΕΚ. Όχι μόνο λόγω ονόματος, ιστορίας και φανέλας αλλά και λόγω της ομάδας που προσπαθεί να «χτίσει» η Ένωση τα τελευταία χρόνια. Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να πάνε βήμα-βήμα για να διεκδικήσουν τίτλους, ενώ παράλληλα έχουν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις να «τρέχουν» και σίγουρα δεν θα έλεγαν «όχι» σε μια καλή πορεία που θα γέμιζε τα ταμεία και θα βελτίωνε το πρεστίζ του κλαμπ.

Προπονητής: Μάσιμο Καρέρα. Ο 56χρονος Ιταλός ήρθε πέρσι και «συμμάζεψε» το… χάλι που βρήκε στην ΑΕΚ. Παρουσίασε μια συμπαγή ομάδα που κατάφερε να επιστρέψει και να διεκδικήσει ως το τέλος την έξοδο στο Champions League ενώ έφτασε με άνεση στον τελικό του Κυπέλλου. Στόχος να φτιάξει ένα αντίστοιχα συμπαγές σύνολο και τη νέα σεζόν για να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω.

Αστέρι: Μάρκο Λιβάγια. Πολλοί παίκτες της ΑΕΚ θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τον ρόλο του σταρ. Υπάρχουν προσωπικότητες που είναι ηγετικές, όμως, ο Κροάτης είναι αυτός που κάνει τη διαφορά. Η ποδοσφαιρική του κλάση είναι τεράστια και αν ήταν λίγο πιο συγκροτημένη προσωπικότητα πιθανότητα θα ήταν ακόμα στην Ιταλία και δεν θα είχε έρθει ποτέ στην Ελλάδα.

Ήρθαν: Καρίμ Ανσαριφάρντ, Μάριο Μιτάι, Νασίμ Χνιντ, Εμάνουελ Ινσούα, Γιάννης Ιατρούδης, Πέταρ Καρακλάγιτς, Μπράιτ Ενομπακάρε, Νταμιάν Σιμάνσκι, Βένταντ Ραντόνια

Έφυγαν: Μάριος Οικονόμου, Νίκλας Χουλτ, Γιώργος Γιακουμάκης, Βασίλης Μπάρκας, Βίκτωρ Κλωναρίδης, Σέρχιο Αραούχο, Ογκνιέν Βράνιες.

Το επίσημο ρόστερ από τη Super League

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

pao2021

Στόχος: Μια δεκαετία μακριά από το πρωτάθλημα και έξι χρόνια μακριά από τους τίτλους είναι ο Παναθηναϊκός. Προφανώς και οι «πράσινοι» που πέρασαν τα τελευταία χρόνια σε μια κατάσταση φθοράς και αφθαρσίας δεν μπορούν να πουν πως στοχεύουν στον τίτλο, πλην όμως θέλουν να δώσουν συνέχεια στην ανοδική πορεία της τελευταίας διετίας. Το να τερματίσει το «τριφύλλι» στην πρώτη τετράδα και να κυνηγήσει να βάλει «από κάτω» έναν από τους τρεις προηγούμενους είναι αντικειμενικός στόχος που θα πρέπει να διεκδικηθεί, με βάση και τις υπερβάσεις που έγιναν αυτό το καλοκαίρι.

Προπονητής: Ντάνι Πογιάτος. Ο 42χρονος Ισπανός τεχνικός που έρχεται από τα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης, καλείται να οδηγήσει ένα τεράστιο «καράβι» όπως ο Παναθηναϊκός σε ασφαλή ύδατα. Με δεδομένο ότι προκάτοχός του ήταν ο Γιώργος Δώνης, έχει εξαρχής δύσκολη αποστολή. Θα φανεί το πως θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός κλαμπ σαν το «τριφύλλι».

Αστέρι: Δημήτρης Κουρμπέλης. Ο Παναθηναϊκός αυτό το καλοκαίρι έκανε σημαντικές μεταγραφές, έφερε παίκτες – προσωπικότητες, όμως, ο αρχηγός του παραμένει σταθερή αξία. Όχι μόνο γιατί είναι από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές του αλλά και για τη συνολική του «δουλειά» στο εσωτερικό της ομάδας και τα αποδυτήρια.

Ήρθαν: Χουάνκαρ, Φώτης Ιωαννίδης, Λούκας Βιγιαφάνιες, Αντόνιο Σαβιέ, Φραν Βέλεθ, Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Φάνης Μαυρομμάτης

Έφυγαν: Χουάν Χοσέ Περέα, Ματίας Γιόχανσον, Θανάσης Δημήτρουλας, Εμάνουελ Ινσούα, Φάουστο Τιένθα, Νίκος Βέργος, Μαρκ Σιφναίος, Χρήστος Δώνης, Κώστας Αποστολάκης, Ζοάο Νούνες, Γιώργος Βαγιαννίδης, Ντόμινικ Νάγκι, Ανουάρ, Γκιάς Ζαχίντ

Το επίσημο ρόστερ από τη Super League

ΑΡΗΣ

aris2021

Στόχος: Με μεγάλες φιλοδοξίες μπαίνει και στη νέα χρονιά ο Άρης. Οι «κίτρινοι» κατάφεραν να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στην Ευρώπη για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και θέλουν να εδραιωθούν στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, κοιτάζοντας πλέον προς τα πάνω και βάζοντας διαρκώς υψηλότερα το… ταβάνι των προσδοκιών. Παράλληλα με τη Super League, στόχος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι και η διεκδίκηση του Κυπέλλου και μια θετική ευρωπαϊκή παρουσία, όσο μακριά καταφέρει να φτάσει το κλαμπ.

Προπονητής: Μίκαελ Ένινγκ. Ο 54χρονος τεχνικός παρουσίασε μια ομάδα που έπαιξε κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο και ήταν επικίνδυνη για κάθε αντίπαλο, ανεξαρτήτως έδρας. Ο Γερμανός προπονητής φιλοδοξεί να δει έναν ακόμα καλύτερο Άρη τη νέα σεζόν, δουλεύοντας σκληρά στην προετοιμασία της ομάδας.

Αστέρι: Μπρούνο Γκάμα. Είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του Άρη. Η εμπειρία και οι παραστάσεις του τον βοηθούν έτσι ώστε να είναι αυτός που «τραβάει» και καθοδηγεί και τους υπόλοιπους μέσα στο γήπεδο για να πάει την ομάδα ένα βήμα… μπροστά κάθε φορά.

Ήρθαν: Ζακαρί Μπουσέ, Αλί Αντέμ, Κριστιάν Λόπεθ, Τόνι Ντάτκοβιτς, Τζέιμς Τζέγκο, Κριστιάν Γκανέα, Δημήτρης Μάνος, Φακούντο Μπερτόλιο, Εμάνουελ Σάκιτς

Έφυγαν: Νικολάς Μαρτίνες, Δημήτρης Διαμαντόπουλος, Ντάνιελ Λάρσον, Μπράουν Ιντέγε, Μιχάι Κόρχουτ, Μάρτιν Τόνσο, Νικολά Ντιγκινί, Απόστολος Τσιλιγγίρης, Φραν Βέλεθ, Φιορίν Ντουρμισάι, Αμπού Μπα

Το επίσημο ρόστερ από τη Super League

ΟΦΗ

ofi2021

Στόχος: Το πιο ενδιαφέρον και υγιές ποδοσφαιρικό πρότζεκτ παρουσίασε πέρσι ο ΟΦΗ στο ελληνικό πρωτάθλημα και θέλει να δώσει συνέχεια και στη νέα σεζόν. Οι Κρητικοί έχουν στόχο να παρουσιάσουν ένα σύνολο που θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και μέσα από αυτό, τηρώντας τη φιλοσοφία των ανθρώπων που «τρέχουν» την ομάδα, να κυνηγήσουν την όποια διάκριση. Αν ο ΟΦΗ καταφέρει να είναι ξανά στις ομάδες που θα διεκδικήσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο, θα τα έχει πάει περίφημα.

Προπονητής: Γιώργος Σίμος. Ο 42χρονος Έλληνας προπονητής έφερε κάτι διαφορετικό στη Super League με την ομάδα που παρουσίασε. Με επιθετικό ποδόσφαιρο, σχεδόν καθόλου σκοπιμότητα και «φρέσκες» ιδέες, συγκέντρωσε θετικά σχόλια. Η δεύτερη σεζόν, βέβαια, θα είναι πολύ πιο απαιτητική.

Αστέρι: Ζοάο Φιγκεϊρέδο. Ο άνθρωπος… γκολ για τον ΟΦΗ. Ένας επιθετικός που φέρνει «πονοκέφαλο» στην αντίπαλη άμυνα, αφού πέρα από την καλή επαφή με τα δίχτυα έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και βοηθά συνολικά στο παιχνίδι της ομάδας. Προσωπικότητα που εμπνέει και τους υπόλοιπους και με καλά χρόνια ακόμα μπροστά του, θα βοηθήσει ξανά τους Κρητικούς.

Ήρθαν: Νταμιάν Σολίς, Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης, Απόστολος Διαμαντής, Βαΐντ Σελίμοβιτς, Φρίξος Γρίβας, Πραξιτέλης Βούρος, Αμπντούλ Ραχμάν Ουές, Αντριάν Σαρδινέρο

Έφυγαν: Όσκαρ Γουάλι, Ζοάο Βίκτορ, Παναγιώτης Δεληγιαννίδης, Γιώργος Κουτρουμπής, Κρίστοφερ Μπράουν, Κωνσταντίνος Καλαϊτζάκης, Μανώλης Μπολάκης, Γιάννης Δερμιτζάκης, Ανέστης Νάστος, Θανάσης Ντίνας, Λισάντρο Σεμέδο, Μιγκέλ Μεγιάδο, Μανώλης Περδίκης

Το επίσημο ρόστερ από τη Super League

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

asterastripolis2021

Στόχος: Οι Αρκάδες παρουσίασαν πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα η περσινή σεζόν ήταν από τις χειρότερες που είχαν ποτέ στη μεγάλη κατηγορία και σίγουρα αυτό θέλουν να το αλλάξουν. Ο Αστέρας Τρίπολης φιλοδοξεί να επιστρέψει στη διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου και να μην μπει στο status που είχε όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στα «σαλόνια» και έψαχνε την παραμονή στην κατηγορία.

Προπονητής: Μίλαν Ράσταβατς. Ο 46χρονος Σέρβος τεχνικός πιστώνεται την αλλαγή εικόνας του Αστέρα από όταν ανέλαβε πέρσι. Προφανώς και τη φετινή σεζόν υπάρχει απαίτηση να παρουσιάσει ένα ακόμα καλύτερο σύνολο εξαρχής.

Αστέρι: Λουίς Φερνάντες. Ο 26χρονος επιθετικός ήταν από πέρσι το σημείο αναφοράς για τον Αστέρα Τρίπολης. Η παραμονή του στους Αρκάδες θα δώσει στην ομάδα δεδομένα ποιότητα στη «γραμμή κρούσης» και κάποια πολύτιμα γκολ στη διάρκεια της σεζόν.

Ήρθαν: Ροντρίγκο Γκόμες, Ρούμπεν Γκαρθία, Λέο Τιλίκα, Μπράιαν Ορόσκο, Φεντερίκο Άλβαρες, Αλέξανδρος Τερεζίου, Γιάννης Μπαστιάνος, Χρήστος Αλμπάνης

Έφυγαν: Χρήστος Αλμπάνης, Κωνσταντίνος Παναγιώτου, Γιάννης Μπαστιάνος, Μαρκ Φερνάντεζ, Τάσος Δουβίκας, Γιώργος Κυριακόπουλος, Πατρίσιο Ματρικάρντι, Ενέκο Χαουρέγκι, Άνχελ Μαρτίνεθ, Νεόφυτος Μιχαήλ, Μίλος Ντέλετιτς

Το επίσημο ρόστερ από τη Super League

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

atromitos2021

Στόχος: Μακριά από την καλή εικόνα που μας είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια έμεινε πέρσι ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Περιστερίου σαφώς και θέλει να τα αφήσει πίσω της όλα αυτά και να ξαναγίνουν το κλαμπ που είχε αλλάξει επίπεδο, έχοντας δυνατή έδρα, ομάδα που διεκδικούσε την έξοδο στην Ευρώπη είτε μέσω της Super League είτε μέσω του Κυπέλλου. Η φετινή σεζόν είναι ουσιαστικά ευκαιρία επανεκκίνησης για την ομάδα του Ατρόμητου που ψάχνει την επιστροφή στο προηγούμενο στάτους της.

Προπονητής: Νταμίρ Κάναντι. Επέστρεψε στο Περιστέρι ο 50χρονος Αυστριακός, ο οποίος ήταν κι ο τελευταίος που είχε φτιάξει έναν «ισχυρό» Ατρόμητο που ειδικά στην έδρα του «χτυπούσε» όλες τις ομάδες της κατηγορίας. Στόχος του προφανώς να φτιάξει ένα  αντίστοιχα ισχυρό σύνολο που θα διεκδικήσει την όσο το δυνατό ψηλότερη θέση στη βαθμολογία και γιατί όχι την παρουσία στην Ευρώπη.

Αστέρι: Λούκας Γκαλβάο. Ο 29χρονος Βραζιλιάνος ήρθε για να ηγηθεί της αμυντικής γραμμής αλλά και της ομάδας συνολικά. Παίκτης με παραστάσεις όχι μόνο από κορυφαίες ομάδες στη χώρα του αλλά και από την Αυστρία και τη Γερμανία, αποτελεί έναν από τους πιο ακριβούς του ρόστερ που καλούνται να δικαιώσουν προσδοκίες.

Ήρθαν: Γιάννης Οικονομίδης, Λούκας Γκαλβάο, Αμίρ Αγκάγιεφ, Χουάν Μουνίθ, Γιόζιπ Τομάσεβιτς, Ανδρέας Γιαννιώτης, Πάτρικ Σάλομον, Κωνσταντίνος Κωτσόπουλος, Βασίλης Κίναλης, Αντώνης Τριμμάτης

Έφυγαν: Νιλ Ντε Πο, Ηρακλής Γαρουφαλιάς, Ραούλ Μπαένα, Μάντσον Ενρίκε, Αλέξανδρος Κατράνης, Θανάσης Ανδρούτσος

Το επίσημο ρόστερ από τη Super League

ΑΕΛ

ael2021

Στόχος: Έχοντας εδραιωθεί ξανά στη Super League, η Λάρισα θέλει σταδιακά να «χτίσει» το προφίλ μιας από τις δυνάμεις της κατηγορίας. Οι «βυσσινί» προφανώς και δεν μπορούν ακόμα να ονειρεύονται τα μεγαλεία και τους τίτλους της δεκαετίας του ’80, πλην όμως παρουσιάζουν ένα αρκετά στιβαρό προφίλ που μπορεί να τους οδηγήσει αρκετά ψηλά. Με χαμηλά τη μπάλα στο ξεκίνημα, οι Θεσσαλοί μπορούν βήμα-βήμα να ψάξουν και το κάτι παραπάνω, καθώς διαθέτουν αρκετά καλό υλικό και διατήρησαν την τεχνική τους ηγεσία. Συνεπώς θα ποντάρουν στην ομοιογένεια και στο γρήγορο «δέσιμο» της ομάδας.

Προπονητής: Μιχάλης Γρηγορίου. Από τους πιο έμπειρους προπονητές στην κατηγορία ο 46χρονος Έλληνας, συνεχίζει στο «τιμόνι» της ΑΕΛ. Γνώστης της κατηγορίας και σοβαρός, «χτίζει» ομάδες που δεν… χάνουν εύκολα κι αυτό είναι δεδομένα θετικό για τη Λάρισα. Πιθανότατα κι ο ίδιος να θελήσει να διεκδικήσει φέτος το κάτι παραπάνω με τους «βυσσινί», όσο θα προχωρά η σεζόν.

Αστέρι: Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς. Από τον Ιανουάριο του 2018, ο 28χρονος Σέρβος είναι το… μηχανάκι της μεσαίας γραμμής της Λάρισας. Ποδοσφαιριστής με προσωπικότητα, αρχηγός πλέον της ομάδας, θα αποτελέσει την «καρδιά» της ενδεκάδας και τη φετινή σεζόν.

Ήρθαν: Τιμ Σπαρβ, Φιορίν Ντουρμισάι, Βαγγέλης Πλατέλλας, Σπύρος Γλυνός, Νίκολα Τρούγιτς, Γιώργος Μαϊδανός, Ορέστης Γρηγορόπουλος, Βλάντιμιρ Μπάγιτς, Νίλι Περντόμο

Έφυγαν: Βαγγέλης Μόρας, Νίλι Περντόμο, Αλεκσάνταρ Γκοΐκοβιτς, Ζαν Λουκ Ασούμπρε, Τζόναθαν Μπούστος, Όγκουμτντουρ Κρίστινσον, Νίκολα Στάνκοβιτς, Παναγιώτης Μπάλλας, Νίκος Γκόλιας, Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, Αμρ Ουάρντα, Γιάννης Μασούρας, Έργκις Κάτσε

Το επίσημο ρόστερ από τη Super League

ΛΑΜΙΑ

lamia2021

Στόχος: Περίεργη η σεζόν που ξεκινάει για τη Λαμία, καθώς ο ιδιοκτήτης της ομάδας έχει ανακοινώσει ότι παραχωρεί τις μετοχές του, παρόλα αυτά η ομάδα «τρέχει» κανονικά και έκανε αρκετές μεταγραφές. Με νέο προπονητή, μετά το «μπέρδεμα» και την αποχώρηση του άκρως επιτυχημένου Άκη Μάντζιου, η Λαμία δεν μπορεί παρά να έχει στόχο την όσο το δυνατή πιο γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία, στην οποία κατάφερε να εδραιωθεί από τότε που ανέβηκε.

Προπονητής: Γιώργος Πετράκης. Ήρθε στο φινάλε των περσινών play out και έγινε ο νεότερος προπονητής που κάθεται στον πάγκο ομάδας της Super League, σε ηλικία μόλις 32 ετών, τεσσάρων μηνών και 21 ημερών. Στόχος του να δείξει πως το νέο «αίμα» της προπονητικής στην Ελλάδα έχει να προσφέρει πολλά!

Αστέρι: Λάζαρ Ρόμανιτς. Ο 22χρονος Σέρβος εξτρέμ είναι από τους πιο ταλαντούχους και ποιοτικούς στο ρόστερ. Στη διετή παρουσία του στην ομάδα της Φθιώτιδας έχει καταφέρει να ξεχωρίσει, αφού από τα πόδια του προέρχονται οι περισσότερες καλές επιθετικές προσπάθειες της ομάδας του. Προφανώς τον ίδιο ρόλο θα έχει και τη νέα σεζόν…

Ήρθαν: Γκούγκα Παλαβαντισβίλι, Άγγελος Ζιούλης, Γιώργος Σαραμαντάς, Κωνσταντίνος Προβυδάκης, Ζήσης Χατζηστραβός

Έφυγαν: Μαρκ Ασίγκμπα, Βάντερσον Σκαρντοβέλι, Βασίλης Πλιάτσικας, Χρήστος Αραβίδης, Ισμαήλ Σάσι, Νταμίρ Κάχριμαν, Ταϊρόν, Μανώλης Σάλιακας

Το επίσημο ρόστερ από τη Super League

ΒΟΛΟΣ

volos2021

Στόχος: Δεύτερη σεζόν στη μεγάλη κατηγορία για τη νεοσύστατη ομάδα του ΝΠΣ Βόλος. Το «συγκρότημα» από τη Μαγνησία προφανώς και θέλει να… ξεμπερδεύει νωρίς-νωρίς με την παραμονή και στη συνέχεια να ψάξει για το καλύτερο δυνατό. Το ρόστερ θα έχει και πάλι αρκετή… λάτιν χροιά, ενώ λίγο πριν από τη σέντρα ο πρόεδρος Αχιλλέας Μπέος και η διοίκηση «ταρακούνησαν» την ομάδα, αλλάζοντας την τεχνική ηγεσία με την απομάκρυνση του πολύπειρου Σάκη Τσιώλη να αποτελεί μίνι-έκπληξη.

Προπονητής: Άνχελ Λόπες. Ο 37χρονος Ισπανός δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλη εμπειρία σε πάγκο πρώτης ομάδας, παρόλα αυτά προέρχεται από τη σχολή της Ιβηρικής. Αυτό δεδομένα θα τον βοηθήσει με την πλειοψηφία του ρόστερ, μένει όμως να δείξει η ομάδα του στο χορτάρι αν ο ίδιος έχει κάνει τη δουλειά που χρειάζεται.

Αστέρι: Ίκερ Γκουαροτσένα. Ο Βάσκος εξτρέμ αποτελεί έναν από τους πιο έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ του Βόλου. Με θητεία σε ομάδες όπως η Μπιλμπάο, η Τενερίφη και η Πογκόν, έδειξε από πέρσι πως μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ήρθαν: Νικολάς Μαρτίνες, Σέρχιο Τέκιο, Χουάν Χοσέ Περέα, Σαλβαδόρ Σάντσες, Σωτήρης Νίνης, Τάσος Δουβίκας, Συμεών Παπαδόπουλος, Χουλιάν Μπαρτόλο, Ροντρίγκο Κολόμπο, Γιάννης Κιάκος, Μπόρις Κλέιμαν, Νταν Ριένστρα, Ζαν Μπαριέντος, Σιμόν Λουντεβάλ, Τάσος Κρητικός

Έφυγαν: Χουάν Μουνίθ, Αλέξανδρος Κυζιρίδης, Αουγκούστο Μαξ, Φερνάντο Ζοάο, Βασίλης Μάντζης, Βαγγέλης Οικονόμου, Σέρχιο Τσίκα, Λιασίν Κανταμουρό, Απόστολος Διαμαντής, Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης, Λευτέρης Λύρατζης, Μάριος Τσαούσης, Νάτσο Κάσες, Χοακίν Τόρες, Νίκος Μελίσσας

Το επίσημο ρόστερ από τη Super League

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

panetolikos2021

Στόχος: Σε μια παρόμοια κατάσταση με τη Λαμία βρίσκεται κι ο Παναιτωλικός. Η διοίκηση έδειξε «κουρασμένη» από τον θαυμαστό κόσμο του ελληνικού πρωταθλήματος αλλά και με την κόντρα που υπήρξε με μερίδα των οπαδών κι αυτό επηρέασε πέρσι αρκετά την ομάδα. Οι Αγρινιώτες τη νέα σεζόν σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να ζήσουν το περσινό άγχος όπου πάλευαν μέχρι την τελευταία στιγμή για να καταφέρουν να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία. Το να συνεχίσουν τα «καναρίνια» στη Super League, είναι ο νο1 προτεραιότητα του κλαμπ…

Προπονητής: Μάκης Χάβος. Ο 51χρονος Έλληνας τεχνικός βοήθησε πολύ την ομάδα στο φινάλε της περσινής σεζόν και «πιστώνεται» την παραμονή στην κατηγορία. Πολύπειρος, με γνώση της κατηγορίας, καλείται να δημιουργήσει ένα «συμπαγές» σύνολο που θα μείνει ξανά στα «σαλόνια».

Αστέρι: Φράνκο Μάζουρεκ. Ο Αργεντινός «μαέστρος» έμεινε έναν χρόνο μακριά από το Αγρίνιο παίζοντας στη Λέφσκι Σόφιας, όμως, επέστρεψε για να ηγηθεί ξανά της ομάδας. «Βιρτουόζος» και ποιοτικός, μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω που πέρσι έλειψε από τον Παναιτωλικό.

Ήρθαν: Βάντερσον Σκαρντοβέλι, Πάολο Μεδίνα, Νίκος Μελίσσας, Αριστοτέλης Καρασαλίδης, Ελίας Περέιρα, Φράνκο Μάζουρεκ, Νικολάς Ματσόλα, Νίκος Βέργος, Χαβιέρ Μεντόσα, Στάθης Μπελεβώνης, Δημήτρης Γιαννιώτης, Γεράσιμος Μπακαδήμας, Δημήτρης Νταλακούρας

Έφυγαν: Ράσμους Σίεστεντ, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Αντμίρ Μπαΐροβιτς, Φαρλέι Βιέρα Ρόσα, Αντριάν Λουσέρο, Μιμίτο, Δημήτρης Κυριακίδης, Ζοάν Μαρσιάλ, Χεσούς Φερνάντεθ

Το επίσημο ρόστερ από τη Super League

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

pas2021

Στόχος: Με μεγάλη ιστορία και πιστό κοινό να τον ακολουθεί, ο ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψε μετά από έναν χρόνο στη μεγάλη κατηγορία. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» προφανώς και θα στοχεύσει στο να αποφύγει τον υποβιβασμό, κι από εκεί και πέρα βήμα – βήμα κι ανάλογα τις… βαθμολογικές συνθήκες θα εξετάσει την πιθανότητα αλλαγής στόχου. Σε πρώτη φάση, όμως, ο ΠΑΣ έχει ανάγκη την εδραίωση στη μεγάλη κατηγορία. Για να το πετύχει αυτό θα χρειαστεί να εκμεταλλευτεί την έδρα του, ειδικά αν επιτραπούν φίλαθλοι στους αγώνες.

Προπονητής: Αργύρης Γιαννίκης. Ο προπονητής – έκπληξη της περασμένης σεζόν. Ο 40χρονος ομογενής με θητεία σε πολλές γερμανικές ομάδες για περισσότερο από 13 χρόνια, ανέλαβε τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον οδήγησε… τρένο στη Super League. Σε αυτή καλείται τώρα να τον διατηρήσει, δημιουργώντας μια ανάλογα δυνατή ομάδα.

Αστέρι: Χουάν Ντομίνγκεζ. Ο 30χρονος Ισπανός χαφ, με παραστάσεις και εμπειρία τόσο από την πατρίδα του όσο και από το εξωτερικό, ήρθε στα Γιάννινα για να αποτελέσει τον «μετρονόμο» του παιχνιδιού της ομάδας. Οι Ηπειρώτες χρειάζονται τα «τρεξίματα», την ποιότητα και την προσωπικότητά του στη μάχη της παραμονής.

Ήρθαν: Μαξίμ Νάτιντσουκ, Ροντρίγκο Εραμούσπε, Χουάν Ντομίνγκεθ, Γιάννης Κάργας, Μάρβιν Πέερσμαν, Μανώλης Σάλιακας, Σπύρος Βασιλάκης, Ορέστ Κούζικ

Έφυγαν: Ορέστ Κούζικ, Σπύρος Βασιλάκης, Άγγελος Ζιούλης, Απόστολος Σκόνδρας, Μιχάλης Μπουκουβάλας, Λάσα Σεργκελασβίλι, Κώστας Περιστερίδης, Αλέξανδρος Αποστολόπουλος

Το επίσημο ρόστερ από τη Super League

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

apollon2021

Στόχος: Μέσα από τη διαδικασία των μπαράζ με την Ξάνθη, ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε να επιστρέψει μετά από έναν χρόνο απουσίας στη Super League. Μια από τις παραδοσιακές ομάδες της άλλοτε Α’ Εθνικής και ένας ιστορικός σύλλογος για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» προφανώς και θέλει να αποφύγει τον υποβιβασμό και για αυτό θα παλέψει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Σε καμία περίπτωση ο Απόλλων δεν θέλει να έχει πορεία ανάλογη των δυο τελευταίων σεζόν που βρέθηκε στη Super League και θα τα δώσει όλα για να συνεχίσει να είναι σε αυτή.

Προπονητής: Γιώργος Παράσχος. Ίσως ο πιο έμπειρος Έλληνας προπονητής ο 68χρονος, που έχει αναλάβει… σχεδόν όλες τις ομάδες της χώρας στην τεράστια καριέρα  του. Άνθρωπος ειδικών αποστολών, μπορεί να φτιάξει μια ομάδα που δεν θα… χάνει με τίποτα και που θα καταφέρει να σωθεί γρήγορα.

Αστέρι: Μαρκ Φερνάντεζ. Αν και το ρόστερ ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, ο Απόλλων έχει ήδη κάνει κάποιες κινήσεις. Μια από αυτές ήταν και ο Μαρκ, ο 30χρονος εξτρέμ που πέρσι ξεχώρισε στην Τρίπολη με τον Αστέρα. Ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε αυτό το επίπεδο και που στην ταχύτητα και την ποιότητά του θα στηρίξει πολλά ο Παράσχος.

Ήρθαν: Νταβίνο Βέρχουλστ, Λουίς Γκουστάβο Ντομίνγκεζ, Σωτήρης Τσιλούλης, Μαρκ  Φερνάντεζ, Χρήστος Λισγάρας, Μάνος Κραγιόπουλος

Έφυγαν: Χρήστος Αγρόδημος, Μάρκο Μαρκόφσκι, Αλεξάντερ Λάμπι, Πάτρικ Βουό, Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος, Χαράλαμπος Τσούλφας, Μιχάλης Κύργιας, Κλόντιαν Γκίνο, Αντώνης Γαϊτανίδης

Το επίσημο ρόστερ από τη Super League

Δείτε εδώ πότε θα γίνουν τα ντέρμπι της Super League

Στο photostory που ακολουθεί όλο το πρόγραμμα του πρωταθλήματος

Τα καλύτερα γκολ της Super League 2019-2020



Στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου ο Χρυσός Σταυρός μετά χρυσού κλάδου Δάφνης του Ερυθρού Σταυρού
Στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου ο Χρυσός Σταυρός μετά χρυσού κλάδου Δάφνης του Ερυθρού Σταυρού
Ο ασταμάτητος Ναν MVP Απριλίου και Μαϊου!
Ο ασταμάτητος Ναν MVP Απριλίου και Μαϊου!
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον αποψινό ημιτελικό του Conference League
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον αποψινό ημιτελικό του Conference League
Στην COSMOTE TV έως το 2027 τα UEFA Champions League, UEFA Europa League και UEFA Conference League
Στην COSMOTE TV έως το 2027 τα UEFA Champions League, UEFA Europa League και UEFA Conference League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved