ΠΑΟΚ: Τραγικό μεταγραφικό καλοκαίρι (photos)

ΠΑΟΚ: Τραγικό μεταγραφικό καλοκαίρι (photos)

Ο ΠΑΟΚ έκανε τραγικά λάθη το περασμένο καλοκαίρι και αυτά αποδείχθηκαν στη πράξη, αλλά και με τις εξελίξεις. Ελάχιστα έχει να κρατήσει από τους παίκτες που απέκτησε.

Στις αρχές του καλοκαιριού του 2019 ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να συνέλθει από το μεθύσι χαράς, που προκάλεσε το νταμπλ.

Μία σεζόν όνειρο αποδείχθηκε ότι δεν διαχειρίστηκε σωστά, συν όσα ακολούθησαν με τραυματισμούς έμπειρων παικτών, καλή ψυχολογία από τους αποκλεισμούς και την υπόθεση της ΕΕΑ που ασφαλώς αποδιοργάνωσε τον ΠΑΟΚ. Ο Μίροσλαβ Στοχ αποχώρησε και είναι γνωστό ότι η άφιξή του ήταν μία αιτίες που προκάλεσε μία άλλη αποχώρηση, πιο ηχηρή. Αυτή του Λουτσέσκου, με αποτέλεσμα ο σύλλογος με το «καλημέρα» της περιόδου να βρεθεί σε δύσκολη θέση.

Οι επιλογές που έγιναν δεν ενίσχυσαν σε καμία περίπτωση τον ΠΑΟΚ. Αντίθετα, δημιούργησαν σύγχυση. Τουλάχιστον τη σεζόν που τελείωσε. Αν με κάποιους θ’ αλλάξουν τα πράγματα και θα δουν οι φίλοι του «Δικεφάλου» άλλη εικόνα, θα φανεί στην πορεία. Είναι, όμως, ενδεικτικό ότι από τα 46 ματς που έδωσε ο σύλλογος μέσα στη σεζόν, μόνο ο Εσίτι έπαιξε σε περισσότερα από τα μισά. Αλλά κι ο Νιγηριανός δεν ήταν πρώτο βιολί. Κανείς παίκτης που ήρθε το περασμένο καλοκαίρι δεν έκανε τη διαφορά και δεν θεωρήθηκε βασικός.

 Αυτό φανερώνει πολλά για την εικόνα που είχε ο ΠΑΟΚ. Μία ομάδα που πήρε νταμπλ, αντί να προσθέσει μερικά γρανάζια που θα της δώσουν έξτρα κίνητρο και θα την ανεβάσουν επίπεδο, πρόσθεσε βαρίδια ή παίκτες που δεν ήξερε η ομάδα πώς να τους διαχειριστεί. Με ρόλους που δεν ήταν διακριτοί στη ταυτότητα, πλέον, που ήθελε να δώσει ο Άμπελ Φερέιρα.  

Ο Στοχ ήταν, αναμφίβολα, η πιο ηχηρή προσθήκη. Ο Σλοβάκος εξτρέμ, ο οποίος τον Οκτώβριο θα κλείσει τα 31 του χρόνια, ήρθε για να ολοκληρώσει ό,τι άφησε στη μέση της σεζόν 2013-14, όταν είχε αποκτηθεί δανεικός από τη Φενέρ. Μάταια. Δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του Φερέιρα κι έλυσε το συμβόλαιό του την Τρίτη. Ο Στοχ έπαιξε σε 15 αγώνες από τους 46! Μόνο στους 7 ήταν βασικός κι έβγαλε τη σεζόν χωρίς γκολ. Τι θα θυμάται ο κόσμος; Το ξέσπασμα στο instagram κατά του Φερέιρα, μετά το εντός έδρας ματς με τον ΟΦΗ στα play offs και το δοκάρι στο παιχνίδι με την ΑΕΚ (με την υπόθεση των δελτίων).

Πάμε στο τέρμα. Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς ήρθε για να προσθέσει συναγωνισμό στον Πασχαλάκη, ξεκίνησε καλά, αλλά στην πορεία πήρε τη κατηφόρα με αποκορύφωμα την εμφάνιση στην ήττα από τον Άρη. Όταν έσπασε το αήττητο σερί. Ο Σέρβος συνολικά μέτρησε 20 συμμετοχές και ο ΠΑΟΚ δεν θα έλεγε όχι στο διαζύγιο…

Ο Ροντρίγκο είχε καλή σεζόν στη Πορτογαλία, διαφημίστηκε αρκετά η άφιξή του, λόγω ότι φερόταν και η ΑΕΚ να είχε εμπλακεί στην απόκτησή του, όμως, βρέθηκε στη σκιά του Μάτος. Και μάλιστα ενός μετριότατου φέτος Μάτος. Ο 27χρονος Βραζιλιάνος έπαιξε σε 19 από τα 46 παιχνίδια. Βασικός ήταν μόνο στα 10, εκ των οποίων τα 5 στα play offs, όταν πλέον χρειάζονταν ανάσες στον Μάτος, λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών. Μία σχετικά άχρωμη παρουσία. Κορυφαία στιγμή του η ασίστ στη νίκη επί του Ολυμπιακού, όταν και του έσπασε το αήττητο στο Φάληρο.

Ο Ένεα Μιχάι αποκτήθηκε ως επένδυση και με στόχο να βοηθήσει στο rotation, λόγω των πολλών αγώνων με την Ευρώπη. Αυτή τελείωσε νωρίς όμως και με Κρέσπο, Βαρέλα, Ίνγκασον και τον Μιχαηλίδη επίσης στην αναμονή, δεν ήταν εύκολο να παίξει.  Εξαιτίας των προβλημάτων προς το τέλος της σεζόν, έπαιξε μόλις σε έξι ματς, ωστόσο, έγραψε ιστορία, αφού είναι αυτός που με το γκολ του έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού.

Ο Ντούγκλας Αουγκούστο σαφώς και ήρθε ως επένδυση, όπως συνέβη πέρσι με τον Ζαμπά. Είναι ένα ερώτημα, βέβαια, η χρησιμότητα της μεταγραφής (ομάδας που ήθελε να μπει σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ) ενός ταλαντούχου, αλλά άπειρου Βραζιλιάνου, που ερχόταν πρώτη φορά στην Ευρώπη. Ο Αουγκούστο έπαιξε στα 22 από τα 46 ματς και βασικός ήταν στα 16. Έχει καλό αριστερό πόδι και με ένα εξαιρετικό σουτ πέτυχε ένα φοβερό γκολ (δύο συνολικά) στον εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΛ. Αρκετά τρεξίματα, ωστόσο, τη σεζόν που πέρασε δεν έκανε τη διαφορά. Στα play offs δεν έπαιξε εξαιτίας τραυματισμού. Αν εμφανιστεί πιο ώριμος τη νέα περίοδο, ο ΠΑΟΚ μπορεί τότε να κερδίσει έναν παίκτη.

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε ένα σεβαστό ποσό για να πάρει και τον Άντερσον Εσίτι. Έναν παίκτη δυνατό στα χαφ, αλλά με ανασταλτικές περισσότερο ικανότητες. Με συγκεκριμένο ρόλο. Στην πρώτη του σεζόν δεν έδειξε ο Νιγηριανός μέσος ότι μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη. Έπαιξε σε 29 ματς από τα 46, αλλά βασικός ήταν στα 18.

Νέο πρόσωπο επίσης ήταν και ο Λάζαρος Λάμπρου, ανεξάρτητα αν ανήκε στον ΠΑΟΚ. Ήρθε από μία εκπληκτική σεζόν στην Ολλανδία, όμως, έμεινε στα αζήτητα. Έπαιξε μόλις στους 15 από τους 46 αγώνες. Και ήταν βασικός στους 5… Πέτυχε, πάντως, τα περισσότερα γκολ από κάθε νέο. Τρία στον αριθμό. Δύο κόντρα στον ΟΦΗ (εκπληκτική ατομική ενέργεια στη ρεβάνς της Τούμπας στο κύπελλο) κι ένα με τον Αστέρα Τρίπολης.



Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
Premier League: Τεσσάρα της Λίβερπουλ στην Τότεναμ
Premier League: Τεσσάρα της Λίβερπουλ στην Τότεναμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved