ΟΦΗ-Παναθηναϊκός: Το εντυπωσιακό 12-5! (Videos & Photos)

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός: Το εντυπωσιακό 12-5! (Videos & Photos)

Από τότε που έκανε… restart, η ομάδα της Κρήτης έχει κατορθώσει να… πάρει τον αέρα του «τριφυλλιού» για τα καλά. Οι «πράσινοι» έχουν να νικήσουν απ’ το 2015!

Την περίοδο 2014-15, ο ΟΦΗ υποβιβάστηκε. Τον Φεβρουάριο του 2015 ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στο Ηράκλειο και επικράτησε με σκορ 3-2. Ήταν η τελευταία νίκη των «πράσινων» κόντρα στους Κρητικούς. Οι οποίοι πέντε χρόνια πριν έκαναν το δικό τους… restart. Και μόλις αυτό συνέβη, ξεκίνησαν ένα δίχως άλλο εντυπωσιακό σερί κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ανεξάρτητα απ’ την έδρα που διεξαγόταν η κάθε αναμέτρηση, ανεξάρτητα απ’ τη διοργάνωση, ανεξάρτητα ακόμη και απ’ τη διαφορά κατηγοριών των δύο ομάδων!

Ο ΟΦΗ θα υποδεχτεί το «τριφύλλι» έχοντας πέντε σερί αγώνες δίχως ήττα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Από μόνο του το γεγονός, δίχως άλλο εντυπωσιάζει. Μάλιστα το πλέον εντυπωσιακό είναι η ευκολία με την οποία έχουν επιτευχθεί κάποια αποτελέσματα για τους Κρητικούς. Σε επίπεδο σκορ πάντα. Πέντε ματς με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία για τους Ηρακλειώτες. Συνολικό σκορ 12-5!

Η αρχή έγινε την περίοδο 2016-17. Ο ΟΦΗ ήταν στην Β’ Εθνική (Football League τότε, ή Superleague 2 αν προτιμάτε). Κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στον όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδος. Στο «Θ. Βαρδινογιάννης» οι Κρητικοί δημιούργησαν τεράστιο πρόβλημα στους «πράσινους», αναγκάζοντάς τους να αγωνιούν μέχρι τελευταία στιγμή για το αν θα προκριθούν. Ο Μπεργκ είχε ανοίξει το σκορ για το «τριφύλλι», όμως τα τέρματα των Χαντί και Ογκμπόε είχαν διαμορφώσει το τελικό 2-1 υπέρ του ΟΦΗ.

Η επιστροφή των Κρητικών στα… σαλόνια της Superleague δεν άργησε να έρθει. Η σεζόν 2018-19 σήμανε την επάνοδο του ΟΦΗ εκεί που ανήκει, καθώς μιλάμε για μία απ’ τις πλέον επιτυχημένες επαρχιακές ομάδες της χώρας. Πρώτη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο «Γεντί Κουλέ», τον Δεκέμβριο του 2018. Με τους γηπεδούχους να «καίγονται» καθώς δεν είχαν κάνει νίκη στην έδρα τους μέχρι τότε! Τελικά όχι απλά επικράτησαν, αλλά το έκαναν και με άνεση. Σκορ 3-1 (Δεληγιαννίδης, Πλατέλλας, Κοροβέσης-Κάτσε) και έναρξη αντεπίθεσης απ’ την ομάδα του Ηρακλείου για την τελική παραμονή.

Για να έρθει η παραμονή, όμως, χρειάστηκε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για τους Κρητικούς κι ένα άσχημο για τον Παναθηναϊκό. Στο ΟΑΚΑ την 28η αγωνιστική, οι «πράσινοι» χωρίς κίνητρο υποδέχτηκαν τον ΟΦΗ που… καιγόταν. Ο Μακέντα έβαλε μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό. Με αυτογκόλ του ίδιου παίκτη ήρθε το 1-1, για να ακολουθήσουν τα τέρματα των Σάσι και Γιακουμάκη για το δίχως άλλο εντυπωσιακό 3-1 των «μαυρόασπρων». Αποτέλεσμα σοκ για τον Παναθηναϊκό, που ανάγκασε τον τότε τεχνικό διευθυντή Νίκο Νταμπίζα, να παραθέσει συνέντευξη Τύπου για να απαντήσει στην… λάσπη που εκτοξεύτηκε από διάφορες πλευρές προς το «τριφύλλι».

Κι αν νομίζατε πως τα… στραπάτσα τελείωσαν εκεί για τους «πράσινους», γελιέστε. Το πιο ηχηρό «χαστούκι» ήταν τη φετινή σεζόν. 2η αγωνιστική Πρωταθλήματος, τελευταία μέρα του Αυγούστου 2019. Ο ΟΦΗ όχι απλά ήταν καλύτερος απ’ τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, αλλά ίσως το τελικό 3-1 να είναι… φτωχό για τους Κρητικούς που έκαναν ίσως το κορυφαίο τους φετινό ματς. Δύο γκολ ο Μάνος κι ένα ο Τσιλιανίδης για να διαμορφωθεί το 0-3, μέχρι να έρθει ένα πέναλτι του Μακέντα ως… γκολ της τιμής για τους «πράσινους».

Η τελευταία αναμέτρηση των δύο συλλόγων, ήταν στο «Θ. Βαρδινογιάννης». Στις 18 Δεκεμβρίου 2019 ο ΟΦΗ φιλοξένησε τον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να κάνουν ίσως το καλύτερο παιχνίδι τους κόντρα στους Κρητικούς την τελευταία πενταετία! Όμως οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Φιγκεϊρέδο, λίγο μετά τη στιγμή που έμεινε το «τριφύλλι» με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σένκεφελντ. Με πέναλτι του Μακέντα ήρθε το τελικό 1-1. Η μοναδική φορά στα πέντε τελευταία ματς που ο Παναθηναϊκός δεν έχασε απ’ τον ΟΦΗ, που έχει εξελιχθεί στον απόλυτο… εφιάλτη του αυτό το διάστημα!



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τoυς αγώνες επιβίωσης στη Super League
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τoυς αγώνες επιβίωσης στη Super League
Ο... τελικός ΠΑΟΚ - ΑΕΚ κι ο «μύθος» Πετρούνιας: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Ο... τελικός ΠΑΟΚ - ΑΕΚ κι ο «μύθος» Πετρούνιας: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
NBA: Πιο σκληροί οι Μάβερικς σε επεισοδιακό ματς, θυρίαρχοι Τίμπεργουλφς – Δείτε τα highlights
NBA: Πιο σκληροί οι Μάβερικς σε επεισοδιακό ματς, θυρίαρχοι Τίμπεργουλφς – Δείτε τα highlights
NBA: Ήττα των Μπακς σε τρομερό ματς, 2-1 οι Πέισερς! – Ξανά εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
NBA: Ήττα των Μπακς σε τρομερό ματς, 2-1 οι Πέισερς! – Ξανά εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved