«Χρειάζονται σωστές κινήσεις»

«Χρειάζονται σωστές κινήσεις»

Ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, φιλοξενήθηκε στον «Libero 107,4» και μίλησε για την υπόθεση του Ηρακλή, δείχνοντας αρκετά αισιόδοξος για την οριστική έκβαση του ζητήματος, ενώ παράλληλα τόνισε πως θα σταθεί στο πλευρό των «κυανόλευκων».

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο κ. Ορφανός ανέφερε: «Με στενοχωρεί πάρα πολύ ότι η ομάδα, που έχει όλες τις προοπτικές να πάει ψηλά, χτυπιέται με πλάγιους τρόπους. Αν ήταν αγωνιστικά, αν έκαναν λάθη να το καταλάβω αλλά όχι με αυτό τον τρόπο, με μια προκατασκευασμένη τακτική, αυτό με ενοχλεί».

Στην παρατήρηση ότι την Τετάρτη (11/5) η λίγκα θα κάνει κινήσεις ώστε ο Αστέρας Τρίπολης να πάρει τη θέση του Ηρακλή, είπε: «Είναι αναμενόμενη αυτή η κίνηση, αλλά δεν δημιουργεί καμία ανάσχεση στον αγώνα μας, δεν μας ενδιαφέρει αυτό, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να γίνουν οι κινήσεις ώστε να σωθεί ο Ηρακλής.

Ο Ηρακλής έχει δύο κατευθύνσεις αυτή την στιγμή για να βρει την δικαίωση, μία νομική, που θα είναι χρονοβόρα αλλά θα δικαιωθεί τελικά και μία τακτική, μέσω της επιτροπής διαφάνειας και θεσμών της ελληνικής Βουλής, που έχει το δικαίωμα να ελέγξει τον καθένα. Οι ομάδες έχουν υπογράψει μια ρήτρα εμπιστευτικότητας αλλά δεν θα ζητήσουν αυτές να ανοίξουν οι φάκελοι, θα το ζητήσουν βουλευτές.

Το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ αφορά μόνο σε θέματα λειτουργίας και επίσης η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να δώσει τα στοιχεία που θα ζητήσει η επιτροπή. Αν δεν το κάνει θα είναι σαν να αμφισβητεί το κράτος και τότε τα πράγματα θα είναι χειρότερα για αυτήν. Αύριο κιόλας θα πάμε στην επιτροπή και θα αρχίσουμε τις ενέργειες, θέτοντας το αίτημα, έχω συνεννοηθεί με τον κ. Καράογλου».

Συνεχίζοντας τόνισε: «Η επιτροπή της Βουλής μπορεί να αποφασίσει ότι όλη η διαδικασία της αδειοδότησης από την ΕΠΟ ήταν έξω από τα όρια της, μπορεί να καταργήσει την διαδικασία για όλες τις ομάδες. Σύμφωνα με την συμφωνία που έχω κάνει με τον κ. Μπλάτερ όταν ήμουν υπουργός, η ΕΠΟ δεν έχει δικαίωμα να κάνει τέτοιους ελέγχους και απορώ πως οι ομάδες αλλά και το κράτος, επέτρεψαν κάτι τέτοιο.

Τα μετοχικά κεφάλαια των εταιρειών ελέγχονται μόνο από το κράτος, ο έλεγχος γίνεται από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Πρέπει λοιπόν να προσβάλουμε την απόφαση της ΕΠΟ στην ρίζα της, άλλωστε αν ο Ηρακλής δεν μπορεί να παίζει στην Α' Εθνική τότε δεν μπορεί να παίζει ούτε στην Β' Εθνική αλλά στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, αυτό όμως δεν είναι αρμοδιότητα της ΕΠΟ να το αποφασίσει, η Πολιτεία μόνο είναι αρμόδια να πει κάτι τέτοιο και όχι η ΕΠΟ.

Η Πολιτεία θα πει στις εταιρείες τι πρέπει να κάνουν, δηλαδή του χρόνου που λένε ότι η ΟΥΕΦΑ θα δίνει τις άδειες, σημαίνει ότι θα έχει πρόσβαση στα μετοχικά κεφάλαια των εταιρειών στην Ελλάδα ή στην Αγγλία; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και πραγματικά απορώ πως δεν αντιδρά κανείς και οι ομάδες δίνουν τέτοια στοιχεία στην ΕΠΟ».

Στις επίμονες ερωτήσεις φίλων του Ηρακλή για την τελική έκβαση της υπόθεσης, ο κ. Ορφανός ανέφερε: «Πιστεύω ότι νομικά θα δικαιωθεί ο Ηρακλής ενώ είναι δικαίωμα του βάση νόμου να πάει και σε τακτικά δικαστήρια, δεν απαγορεύεται αυτό. Έχω συζητήσει και με στελέχη της ΟΥΕΦΑ και είναι έτσι τα πράγματα.

Πιστεύω ότι μέσα στον Μάιο θα έχει τελειώσει το θέμα μέσω της επιτροπής διαφάνειας, που θα κάνει έλεγχο και θα φωνάξει τους καλύτερους στα οικονομικά για να καταθέσουν αντικειμενικά. Αν ανοίξουν οι φάκελοι και φανεί ότι έχουν προβλήματα κι άλλες ομάδες τι θα γίνει; Ο Ηρακλής αποκτά έτσι όπλα που σήμερα φαίνεται ότι δεν έχει.

Η ΕΠΟ δεν μπορεί να ελέγξει το μετοχικό του κεφάλαιο επιμένω, μπορεί μόνο να διαπιστώσει αν χρωστά χρήματα τίποτε άλλο, για αυτό άλλωστε ζητά και ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες, γιατί το κράτος είναι αυτό που κάνει τέτοιους ελέγχους, δεν έχει άλλος το δικαίωμα».

Ο κ. Ορφανός είπε επίσης: «Θα είμαι στο πλευρό του Ηρακλή και θα βοηθήσω όπως μπορώ. Ο Ηρακλής έχει ομάδα νομικών και μπορεί να κάνει πολλές ενέργειες για το θέμα, ακόμη και παράλληλες αν κρίνει σωστό. Η ΟΥΕΦΑ στο σύστημα αδειοδότησης επαφίεται στο fair play, η Μπαρτσελόνα έχει πολλά εκατομμύρια χρέη, τι θα κάνει λοιπόν; Θα της πει δεν παίζεις στην Ευρώπη;»

Κλείνοντας, ο κ. Ορφανός ανέφερε: «Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα πάντως, πρέπει να κατεδαφίσουμε το σύστημα αλλά έχουμε δίκιο και θα παλέψουμε να το βρούμε. Αύριο θα πάμε στην επιτροπή διαφάνειας και η ελληνική Πολιτεία θα σταματήσει αυτή την αυθαιρεσία. Πρέπει επίσης να δούμε και το σκεπτικό της απόφασης και να πράξουμε ανάλογα.

Δεν μπορεί να αποκεφαλίζουν έτσι τον Ηρακλή, θα δώσουμε την μάχη μέχρι το τέλος. Έχω στρατευτεί πλέον στον αγώνα του Ηρακλή, δεν θέλω να μιλήσω με ποσοστά επιτυχίας αλλά αν δεν πίστευα ότι μπορεί να βρεθεί διέξοδος δεν θα μιλούσα. Η δικαίωση του Ηρακλή θα εξαρτηθεί από τους σωστούς χειρισμούς που πρέπει να γίνουν άμεσα».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Ιστιοπλοΐα: Ο Υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης στα γραφεία της Ομοσπονδίας
Ιστιοπλοΐα: Ο Υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης στα γραφεία της Ομοσπονδίας
Παναθηναϊκός: Ρεπό ανασυγκρότησης...
Παναθηναϊκός: Ρεπό ανασυγκρότησης...
Γιουβέντους - Ολυμπιακός: Γερμανός «άρχοντας» στο Τορίνο
Γιουβέντους - Ολυμπιακός: Γερμανός «άρχοντας» στο Τορίνο
Να γιατί σε ωφελεί το κρύο ντους!
Να γιατί σε ωφελεί το κρύο ντους!
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης