Η ΑΕΚ στα χέρια του κόσμου της

Η ΑΕΚ στα χέρια του κόσμου της

Οχι ένα, αλλά... εκατό μπαλάκια, πέταξε στους οπαδούς της «Ενωσης» ο Σταύρος Αδαμίδης, για να μπει τέλος στα οικονομικά προβλήματα.

Αφού έκανε τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της ΠΑΕ ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου που σας παρουσίασε Live το Onsports ο κ. Αδαμίδης ζήτησε από τον κόσμο της ομάδας να σταθεί στο πλευρό της, θέτοντας ουσιαστικά δίλημμα για το αν θα αλλάξει η ομάδα με τη συμπαράστασή του ή θα παραμείνει στη μιζέρια.

Παράλληλα, άνοιξε το δρόμο προς τους Supporters, ενώ έκανε επίθεση στον Ντέμη Νικολαϊδη για την διαχείριση της ΠΑΕ τον καιρό που βρισκόταν στην προεδρία της.

Ο Σταύρος Αδαμίδης, περίπου μισή ώρα πριν την έναρξη της συνέντευξης, βρέθηκε στο λόμπι του «Ledra Marriot», όπου είχε συζήτηση με τους αντιπρόεδρους της ΠΑΕ, Χάρη Κοσμάτο και Κώστα Καπετανάκη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Γιώργο Κωνσταντινίδη και τον Μάκη Κασνακίδη, πρόεδρο των Supporters. Η συνέντευξη Τύπου γίνεται στην αίθουσα «Σπέτσες - Ύδρα».

«Καλησπέρα σε όλους σας. Σας ευχαριστώ που είστε εδώ.

Ο σκοπός είναι να αποτιμηθεί η κατάσταση της ΑΕΚ. Σήμερα θα μιλήσουμε ανοικτά, όπως κάνουμε από την αρχή.

Σήμερα θα κλείσουμε το κεφάλαιο διοικητικό και οικονομικό της ΑΕΚ. Θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσουμε τον απολογισμό.

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος. Οι στόχοι που είχαμε θέσει ήταν να καταλάβουμε την ακριβή οικονομική κατάσταση της ΑΕΚ. Να καταλάβουμε τον ισοσκελισμό. Και αφού είχαμε σαφή εικόνα να θέσουμε τη βάση. Καταφέραμε τα εξής: Να σταματήσουμε το οικονομικό. Να γίνουν σαρωτικές αλλαγές και τις σχέσεις με τους εξωτερικούς και τη Μάνα ΑΕΚ.

Να γίνει το προπονητικό κέντρο από τον κ. Νοτιά. Να έχουμε ουσιαστικό λόγο και να επιστρέψουμε στους τίτλους με το Κύπελλο.

Το πρώτο σλάιντ σας παρουσιάζει το μετοχολόγιο. Πρώτος μέτοχος είναι ο Παππάς, με 34,54 %, ακολουθεί ο Νοτιάς με 34, 55 %, ενώ μετά ακολουθεί με 10% η Ερασιτεχνική και το 6% του Κανελλόπουλου, το 4,3% των Γκίκα-Γκούμα, το 2,8% του Θανόπουλου κ.λπ.

Είναι στην διάθεση κάθε μετόχου και δεν θέλω να υπάρχει καμία αμφισβήτηση γιατί πολλά ακούγονται.

Το δεύτερο απεικονίζει το 2004-2011. Αυτό είναι το λειτουργικό αποτέλεσμα και δεν έχει να κάνει με το ταμειακό έλλειμμα. Το λειτουργικό έλλειμμα αυξήθηκε από 5 σε 6, ενώ είχαμε ένα πλεόνασμα στη χρονιά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Παλαιότερα υπήρχε η δυνατότητα σπρωξίματος. Σήμερα για την χρονιά 2010 -2011, έχουμε 4,5 εκατ. για ομάδες και παίκτες που δεν είναι στο ρόστερ. Ένα δεύτερο θέμα ήταν η προείσπραξη χρημάτων από χορηγίες. 2 εκατ. πήραμε το 2007 από την Puma που έπρεπε να πάρουμε φέτος, ενώ το 2008 πήραμε 2,2 από τη Diners για μια τριετή συμφωνία, ενώ  για την περίοδο 2007-08 η ΑΕΚ προείσπραξε 4,3 εκατ.

Το τρίτο σλάιντ δείχνει τις υποχρεώσεις. 30-6-2010 οι συνολικές υποχρεώσεις. Αναλυτικά, 64 εκ. στο δάνειο, 21,5 εκατ. στα συμβόλαια, 7,5 εκ. στους προμηθευτές, 3,2 εκατ. και 15,8 εκατ. στην εφορία. Θα δείτε σαφή βελτίωση. Στα συμβόλαια παρουσιάζεται μια αύξηση, γιατί αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε 18 νέα συμβόλαια. Επίσης, πληρώνοντας από 7,5 σε 1,8 εκατ. στην αναθεώρηση, έχουμε βγάλει όλα τα δάνεια. Πληρώνουμε όλες τις υποχρεώσεις μας και έχουμε πάρει την απόφαση, να μην εκδίδουμε επιταγές για να μανατζάρουμε. Όλα αυτά με μία μείωση των εσόδων μας, που θα κλείσει σε 5,5 εκατ. Κατά την γνώμη μου αποτυχημένη. Αν είχαμε τα περσινά θα μιλούσαμε για υποχρεώσεις για 47,5 και 60 εκ. που κληρονομήσαμε. Να τελειώσει το παραμύθι με τα χρέη της ΑΕΚ. Τα χρέη στην ΠΑΕ αυτή τη στιγμή, επειδή πολλά έχουν ακουστεί, είναι 33.754.000 και μόλις κλείσουμε τη χρήση της φετινής περιόδου και αποπληρωθούν όλα τα χρέη, θα είναι 27.404.000. Όλα τα άλλα είναι μελλοντικά συμβόλαια ποδοσφαιριστών και κάτω από την επίβλεψή μας. Παλιά δεν πληρώναμε υποχρεώσεις και τις συναντούσαμε στο μέλλον. Έχουμε πληρώσει 4,5 εκατ. για ποδοσφαιριστές που δεν ανήκουν στο ρόστερ μας. Αλλο θέμα, η προείσπραξη χρημάτων από χορηγίες. 2 εκατ. πήραμε το 2007 από την Puma που έπρεπε να πάρουμε φέτος. Το 2008 πήραμε 2,2 από τη Diners για μια τριετή συμφωνία.

Αναλυτικά:

4,5-5,5 εκατ. μείωση εσόδων. Αν τα είχαμε, το έλλειμμα θα ήταν 5,3 ένα από τα καλύτερα που θα είχαμε. Αυτό οφείλεται στην αύξηση του ΦΠΑ, την οικονομική κρίση, τη χαμηλή προσέλευση φιλάθλων, την τιμωρία μας σε εντός έδρας αγώνες, την απώλεια εσόδων με Νταντί, αλλά και την απόφαση της Πολιτείας να χάσουμε τα 200.000 από τα bonus για την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά και την αύξηση προστίμων, λόγω επεισοδίων των οπαδών. Ηταν ντροπή η εικόνα του γηπέδου στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Δεν κόψαμε ούτε 5.000 εισιτήρια, μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου».

Οι χορηγίες αυξήθηκαν κατά 40%. Είχαμε νέες μεγάλες χορηγικές συμφωνίες, αν και δεν ξέρω πόσο ακόμα θα μείνει ο ΟΠΑΠ μετά από όσα έγιναν. Τα χορηγικά έσοδα: φέτος έχουμε τη δεύτερη μεγαλύτερη είσπραξη μετά το 2007 -2008. Φέτος, ο χαμηλότερος αριθμός σε εισιτήρια διαρκείας. 12,421 και εισπράξεις 4,3 εκατ. ευρώ. Υπήρξε μείωση 2,2 εκατ., σε σχέση με πέρσι. Πέρυσι πουλήσαμε 100 χιλ. απλά εισιτήρια, φέτος 86 χιλ. Φέτος τα εισιτήρια διαρκείας τα λιγότερα, 12,421 και εισπράξεις 4,3 εκατ. ευρώ. Από πέρυσι 2,2 εκατ. ευρώ μείωση. Πέρυσι πουλήσαμε 100 χιλ. απλά εισιτήρια, φέτος 86 χιλ.

Για το γηπεδικό: Το σημαντικότερο κεφάλαιο, το σημαντικό στοίχημα της ΠΑΕ ΑΕΚ. Για πρώτη φορά όλοι μαζί, ΠΑΕ, Ερασιτεχνική και Δήμος, πορεύονται χέρι χέρι για την ολοκλήρωση του ονείρου. Την ερχόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί το μνημόνιο. Έχει γίνει συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και όλοι είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια. Αναμένεται συνάντηση με το ΥΠΕΚΑ για την κατάθεση του πλήρους φακέλου για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αν μπορέσουμε να χτίσουμε γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια η οικονομική πολιτική θα αλλάξει άρδην. Είναι μεγάλη η δυναμική που θα προσφέρει το γήπεδο για όλη την ΑΕΚ

Μείωση 20% στο μπάτζετ της νέας χρονιάς: «Ακόμα πιο ελληνική ΑΕΚ με προσθήκη ταλαντούχων παικτών από το ελληνικό πρωτάθλημα. Αναπροσαρμογή συμβάσεων σε όλα τα στελέχη της ΠΑΕ που θα αποφέρει μείωση κόστους 300.000 ευρώ και τέλος καταπολέμηση της βίας. Σημαντικό κεφάλαιο για την ΑΕΚ.Απώτερος σκοπός να γίνει εντός 24 με 30 μηνών να γίνει ισοσκελισμός εσόδων-εξόδων και βέβαια θα χρειαστούμε τη βοήθεια του κόσμου για να γίνει αυτό, με το να έρχεται στο γήπεδο, αλλά και στην προσπάθεια που θα γίνει την επόμενη μέρα».

Για τον διαχειριστικό έλεγχο της BDO που δημοσιεύτηκε τον Γενάρη: «Επειδή πολλά έχουν ειπωθεί και δεν μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια, ο διαχειριστικός έλεγχος έγινε χωρίς καμία παρέμβαση από διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ δημοσιεύτηκε αυτούσιος, όπως ήταν η δέσμευσή μας. Αναλύει αρκετές ομιχλώδεις καταστάσεις και πράξεις. Δεν είμαστε εισαγγελείς, ούτε θα κατηγορήσουμε κόσμο. Θα κινηθούμε νομικά όταν το κρίνουμε... Ο διαχειριστικός έλεγχος δεν έχει ξεχαστεί. Θα κοιτάξουμε που υπάρχουν συνέπειες και αν υπάρχουν να αποδοθεί δικαιοσύνη. Δεν είμαστε εδώ για να επιρρίψουμε ευθύνες στον Νικολαΐδη. Ο κ. Νικολαΐδης έχει κάνει πολλά καλά στην ΑΕΚ. Έχει συσπειρώσει τον κόσμο, έφερε παίκτες, πούλησε παίκτες, αλλά δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και σε κάποια πράγματα περίεργα που έχουμε δει. Η ΠΑΕ δεν είχε καταγεγραμμένο σύστημα προμηθειών. Επίσης, διαδικασίες εγκρίσεων δεν υπήρχαν για τις μεταγραφές και όλα πέρναγαν μόνο από τον πρόεδρο. Μεταγραφή Ενσαλίβα που μέσα σε μία μέρα το αρχικό συμφωνητικό εμφανίστηκε κατά 300.000 ευρώ αυξημένο».

Για τις μεταγραφές: Για τον Ενσαλίβα, ήταν 660. 000 το αρχικό ποσό, μία ημέρα μετά νέο συμφωνητικό υπήρχε αυξημένο κατά 300.000. Η ΠΑΕ πλήρωσε δύο φορές για τον Ασκάρατε, από 41.650 ευρώ τον ίδιο μάνατζερ στις 30/6 και στις 1/7. Ο Πελετιέρι για ένα χρόνο δανεισμού κόστισε 1,2 εκατ. Εγινα δύο πληρωμές σε δύο εταιρείες. 185.000 και 85.000 αντίστοιχα χωρίς παραστατικά και αποδείξεις. Μεταγραφή Ντελίμπασιτς: Καταβολή Παρτιζάν 340.000 ενώ στο συμφωνητικό έγραφε αναφερόταν 210.000».

Για μισθούς και bonus: «Πρώην γενικός διευθυντής: Το συμφωνητικό για κάθε μήνα 3,000 ευρώ και την επόμενη μέρα νέο με μπόνους 42,000 ευρώ ετησίως. Ο μάνατζερ κ. Διμιτζόγλου: Καλοκαιρινή προετοιμασία κλπ. 539,705 ευρώ. Πρώην εμπορικός διευθυντής 275,125 το 2007, 471,559 το 2008. 895,000 πήρε ως μισθό σύνολο, ενώ θα έπρεπε να είναι κάτω από 250,000 ευρώ. Δεν κατηγορούμε τον κύριο, αλλά να μάθουμε με ποια λογική δόθηκαν αυτά τα χρήματα. Και δεν συμπεριλαμβάνονται αυτοκίνητο, κινητά κλπ. Πρώην λογιστής: Ετήσια αμοιβή 62 χιλ. καθαρά. Έλαβε επίσης 52,000 για 2005, αν και ξεκίνησε το 2006! Πήρε 117 χιλ. για το 2007. Παράλληλα υπήρξε έμμισθος υπάλληλος της ΠΑΕ και ταυτόχρονα λογιστής της EMPIRE με 50,000 μισθό. εκκαθάριση εισιτηρίων ΑΕΚ - Μίλαν, έλλειμμα 60,000 ευρώ που στη συνέχεια διαγράφηκε. Για 35 ημέρες απασχόλησης ένας άλλος οικονομικός διευθυντής πήρε 70,000 καθαρά. Έχουμε δει τα ελαττώματα, τα έχουμε διορθώσει δεν θα τα δείτε από εμάς. Θα αναζητηθούν νομικές ευθύνες και αν υπάρχουν θα κινηθούμε εναντίον τους. Αλλά τώρα τραβάμε μια γραμμή στο παρελθόν. Πάμε μπροστά και τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσουμε το πλάνο που έχει για ηγέτη τον κόσμο της. Η ΑΕΚ δεν έχει ηγέτη τον Νικολαϊδη, εμένα τον Θανόπουλο. Η ΑΕΚ έχει ηγέτες μόνο τον κόσμο της».

 

Οι ερωτήσεις

Στη συνέχεια, ο κ. Αδαμίδης απάντησε σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.

-Μιλάτε για μία βελτίωση. Αυτή η βελτίωση, πώς μπορεί να στηριχθεί, όταν το καλοκαίρι χρειαστούν 6 εκ. ευρώ και πώς μπορεί να βρεθούν τα χρήματα αυτά;

«Τα χρήματα αυτά είναι τα πραγματικά νούμερα της ΠΑΕ. Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά όχι μη αναστρέψιμη. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Η ΑΕΚ χρειάζεται σύνεση και πλάνο. Ο κ. Παππάς και ο κ. Νοτιάς είναι εδώ, όποτε τους χρειαστήκαμε. Δεν θέλουν να είναι μεγαλομέτοχοι, αλλά να δουν στήριξη από τον κόσμο. Πέρσι λέγατε ότι με μειωμένο μπάτζετ δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει και φέτος η ΑΕΚ είναι Κυπελλούχος και πρώτη στα πλέι οφ».

-Οι κ. Παππάς και Νοτιάς θα κληθούν εθελοντικά να πληρώσουν. Δική τους δεν είναι η ευθύνη για τη φετινή χρονιά;

«Ο κ. Παππάς έχει δηλώσει πως δεν θέλει να λειτουργεί ως μεγαλομέτοχος, αλλά μέσω Supporters, το ίδιο και ο κ. Νοτιάς. Δεν έχουν όμως να πληρώσουν αυτά τα 5,8 εκ. ευρώ. Είμαι σίγουρος όμως πως αν ανταποκριθεί ο κόσμος θα βοηθήσουν και αυτοί. Ο κόσμος αν είχε ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας, αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ δεν θα είχε καμία ανάγκη για αυτά τα χρήματα. Δεν υπάρχει δέσμευση, αλλά πιστεύω θα συνδράμουν. Γίνονται και άλλες κινήσεις».

-Για του χρόνου τι θα γίνει, αν καλυφθεί η φετινή τρύπα;

«Από τον κόσμο ζητάμε χρήματα που ένα μέρος θα πάει για αυτή την τρύπα. Τα άλλα θα πάνε για τη νέα σεζόν».

-Από πού πηγάζει αυτή η αισιοδοξία σας;

«Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι υλοποιήσιμο, αλλά είμαι αισιόδοξος. Είμαι σίγουρος πως ήρθε η ώρα να πάει η εξουσία στον κόσμο της ΑΕΚ. Δεν είναι τόσο εταιρία λαϊκής βάσης, δεν πιστεύω τόσο πολύ σε αυτό το πλάνο. Είναι ένα καινοτόμο σχέδιο, είναι μονόδρομος. Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει πως η ΑΕΚ είναι στα χέρια του. Μπορεί να φέρει μία άλλη δυναμική στην ΑΕΚ. Επιχειρηματίες δεν υπάρχουν. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για την ΑΕΚ και ο κόσμος θα πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Για μένα και τους συνεργάτες μου θα ήταν εύκολο να παραιτηθούμε μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου. Τα νούμερα δείχνουν ότι υπάρχει βελτίωση και έχοντας το Κύπελλο θα μπορούσαμε να φύγουμε. Εμείς δεν φεύγουμε στα δύσκολα είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Εμείς σαν διοίκηση μπορούμε να προσφέρουμε αλήθειες και ρεαλιστικά σχέδια για το μέλλον».

-Πριν 10 μέρες πανηγυρίστηκε η κατάκτηση του Κυπέλλου. Πως θα προσελκυστεί αυτός ο κόσμος για να στηρίξει το εγχείρημα; Σκοπεύετε να μετακομίσετε στη Ριζούπολη;

«Σε 10 με 15 μέρες θα ξέρουμε αν θα πάμε στη Ριζούπολη. Το εξετάζουμε σοβαρά, ώστε στις εγχώριες διοργανώσεις να παίζουμε στη Ριζούπολη και στην Ευρώπη στο ΟΑΚΑ. Έχουμε κάνει πάρα πολλή δουλειά. Μπορεί πολλοί να μας κατηγορήσουν για λάθη μας, όχι όμως και για την προσπάθεια. Η αλήθεια είναι πως χωρίς τη συμμετοχή του κόσμου της, δεν μπορεί να πάει πουθενά. Δεν μπορεί μετά την κατάκτηση του τροπαίου να έχουμε 5.000 κόσμο. Δεν μπορεί ο κόσμος να ζητάει τίτλους, παίκτες, ανανεώσεις και ο ίδιος να μην πηγαίνει στο γήπεδο. Αν είχαμε προχθές 40.000 κόσμο θα σας έλεγα εγώ αν η ΕΠΟ θα μας έριχνε 3 αγωνιστικές».

-Υπάρχει εναλλακτική λύση, αν δεν προχωρήσει αυτό το πλάνο;

«Όχι, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Δεν υπάρχει κανείς επενδυτής, κανείς επιχειρηματίας που να ενδιαφέρεται για την ΑΕΚ. Αν δεν υπήρχε Παππάς και Νοτιάς, δεν θα υπήρχε ΑΕΚ. Θέλουν συμπαράσταση οι δυο τους, έχουν κουραστεί. Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι μόνος εγγυητής για την επόμενη μέρα».

-Ο κόσμος έχει στηρίξει στα προηγούμενα χρόνια και κάποιοι ευνοήθηκαν; Έχει βρεθεί χρηματοδότης για το γήπεδο; Γιατί δεν εξετάζετε και την άλλη παρόμοια κίνηση που ετοιμάζει μία «ομάδα», όπως οι Supporters;

«Δεν ξέρω τι οφέλη έχουν οι μέτοχοι όλα αυτά τα χρόνια, τουλάχιστον από τους 2 που ξέρω. Μόνο χαμένοι είναι. Η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο δεν γίνεται για το κέρδος, εκτός αν είναι επαγγελματίες παράγοντες. Κανείς δεν επενδύει λεφτά στην ΑΕΚ. Δίνει λεφτά στην ΑΕΚ. Ελάχιστο μερίδιο ευθύνης έχουν οι μέτοχοι τα προηγούμενα χρόνια. Η προσπάθεια όμως αυτή έχει τελειώσει εδώ και έναν χρόνο από τότε που αναλάβαμε εμείς. Αν είχαμε τα περσινά έσοδα από τον κόσμο, που ήταν και αποτυχημένη χρονιά, θα είχαν αλλάξει πολλά. Αν είχε συμμετάσχει, θα είχαμε θεαματική βελτίωση κερδών. Το μόνο που μπορώ να εγγυηθώ είναι σύνεση των χρημάτων. Μπορώ να εγγυηθώ ότι θα πρωταγωνιστήσουμε του χρόνου. Το καταφέραμε εν μέρει, θα μπορούσαμε να «χτυπήσουμε» και το πρωτάθλημα, το πίστευα, αλλά δεν τα καταφέραμε.

Χρηματοδότηση για το γήπεδο, δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, πιστεύω όμως ότι θα βρεθεί. Είμαι σίγουρος πως μόλις πάρουμε το «ΟΚ» θα βρεθούν πόροι για το γήπεδο. Κάτι υπάρχει ήδη και να είστε σίγουροι ότι θα βρεθούν τα χρήματα.

Υπάρχει μία ακόμα κίνηση που ζητάει απευθείας αγορά μετοχών από την ΠΑΕ. Η κίνηση των Supporters είναι εξωδιοικητική, δίνουμε στοιχεία για να τους βοηθήσουμε. Εγγυάται συγκεκριμένη συμμετοχή στα διοικητικά δρώμενα. Το να έρθει ο κόσμος και να πάρει μετοχές, δεν θα συγκεντρώσει πάνω από 4-5% των μετοχών».

-Πιο έντιμο δεν θα ήταν οι προηγούμενοι μέτοχοι που έκαναν την κακοδιαχείριση να κληθούν να πληρώσουν;

«Δεν τα βάζουν. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι μέτοχοι, τουλάχιστον οι δύο που έχουν απομείνει, έχουν προσφέρει και με το παραπάνω. Έχουν συνδράμει τα μέγιστα και όποτε τους έχει ζητηθεί έχουν βοηθήσει. Το να λέμε να έρθουν οι άλλοι μέτοχοι να βάλουν, μακάρι να το έκαναν, αλλά δεν το κάνουν. Το να επιθυμούμε κάποια πράγματα είναι ηθικό, το θέμα όμως είναι ότι δεν γίνεται. Όσο για την αποχή του κόσμου, δεν μπορώ να βλέπω άλλες ομάδες, μικρότερης δυναμικής της ΑΕΚ, να έχουν περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Δεν μπορώ να δεχτώ πως σε άλλο γήπεδο, την ίδια ημέρα είχε περισσότερο κόσμο».

-Ποιες είναι οι πρωτοβουλίες της ΠΑΕ, για την καταπολέμηση της βίας;

«Πιστεύω ότι ένα μεγάλο μέρος των οργανωμένων είναι υγιές. Με την Original έχω συγκρουστεί πολλάκις τον τελευταίο καιρό. Αυτά που έγιναν στον τελικό είναι απαράδεκτα, αλλά πιστεύω ότι οι φορείς των οργανωμένων θέλουν να πάρουν μέτρα. Εμείς με σειρά προτάσεων στην Πολιτεία, που θα ξεκινάει με αυστηριοποίηση του ποινικού κώδικα. Αυτό όμως που πρέπει να κάνουμε είναι να πιέσουμε την πολιτεία. Εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα. Όλοι τους εξαντλούν την αυστηρότητα της ΑΕΚ».

-Για το μέλλον του Χιμένεθ;

«Η ΑΕΚ έχει μεγαλύτερα προβλήματα τώρα και δεν θέλω να αναφερθώ σε θέματα αγωνιστικά. Το μόνο που θα πω είναι πως ο προπονητής έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο και χαίρει της εμπιστοσύνης όλης της διοίκησης».

-Για τα επεισόδια και το ενοίκιο του Νοτιά…

«Η ΑΕΚ έχει πληρώσει 0 ευρώ για το προπονητικό της κέντρο. Για να πληρωθεί το ενοίκιο, θα έπρεπε να ζητήσουμε από τον κ. Νοτιά να μας στείλει λεφτά για να τον πληρώσουμε. Η ΑΕΚ έπρεπε να τιμωρηθεί, νομίζω ότι μεγαλύτερη ευθύνη φέρει η ΕΠΟ και η αστυνομία και όχι η ΑΕΚ. Πολλά από τα άτομα που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια δεν είναι ΑΕΚ και μία δυναμική παρουσία του κόσμου θα μπορέσει να αποδυναμώσει το παρασκήνιο. Και φέτος η ΑΕΚ δέχτηκε πόλεμο από παντού. Όσο πιο δυνατή είναι η συμμετοχή του κόσμου της, τόσο πιο δυνατή θα είναι και στο παρασκήνιο».

-Η ΑΕΚ δεν έχει γήπεδο. Οι Supporters θα δώσουν κάποια χρήματα. Θα το κάνουν κάθε χρόνο;

«Οι Supporters θα σας αναλύσουν το πλάνο δεν θα μπω εκεί. Αυτό που θα πω εγώ είναι πως σε 2-3 χρόνια με τα μέτρα της UEFA, θα σταματήσει η κάθε ομάδα να έχει κάποιον μεγαλοεπιχειρηματία και να βάζει να βάζει.

Φέτος με 5 εκ. λιγότερα έσοδα και έχουμε χρέη που είναι αντιμετωπίσιμα. Αν πάμε στη Ριζούπολη, ο κόσμος θα μπορεί να συμμετάσχει με κάθε τρόπο. Όχι μόνο με τα εισιτήρια. Μόνο ο κόσμος μπορεί. Δεν υπάρχει μέλλον της ΑΕΚ χωρίς τον κόσμο της ΑΕΚ. Ζητάω και τη βοήθειά σας για να επικοινωνήσετε σωστά με τον κόσμο. Εμείς προσφέρουμε γήπεδο, διαφάνεια και τίτλους. Τέρμα η διχόνοια, η μιζέρια.

Τέρμα όλα. Μόνο ενωμένοι, μόνο κοιτώντας το μέλλον μπορούμε να κάνουμε κάτι».

-Τι συμβαίνει με το ομολογιακό δάνειο και τι έχει υποθηκευτεί;

«Από πέρσι και πριν αναλάβουμε εμείς, είχε γίνει μία πρόταση για την αγορά του συγκεκριμένου δανείου. Η πρόταση δεν προχώρησε, δεν έγινε αποδεκτή από τη Morgan Stanley. Η τράπεζα γνωρίζει πως δεν μπορεί να αποπληρωθεί αυτό το δάνειο ποτέ και η ΑΕΚ δεν μπορεί. Ως ενέχυρο είναι οι μετοχές της ΠΑΕ. Δεν θα εκτελέσει ποτέ η τράπεζα το συγκεκριμένο δικαίωμα. Σε σχέση με πέρσι έπεσε κατά 15 % και τα αποτελέσματα έδειξαν πως είμαστε ανταγωνιστικοί. Όλες οι ομάδες θα μειώσουν τα μπάτζετ τους, εμείς όμως είμαστε η μόνη διοίκηση που το λέει ευθέως. Έτσι οι συσχετισμοί δεν θα αλλάξουν. Με μία σειρά προσθαφαιρέσεων θα το καταφέρουμε».

-Οι 23 βαθμοί πίσω από την πρώτη θέση δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας για τον κόσμο;

«Στο τέλος της ημέρας και στον απολογισμό της χρονιάς, μένει πως η ΑΕΚ πήρε το Κύπελλο και ότι κυνηγάει την πρώτη θέση των play off και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Πιστεύω πως σε θέμα χρόνου και με βάσει συμβολαίων, να προσθέσουμε ποιότητα σε σχέση με πέρσι. Αν ο κόσμος ανταποκριθεί τότε μπορεί να γίνει μεγαλύτερη επένδυση. Μπορώ να εγγυηθώ πως θα γίνει σωστή και στοχευμένη προσπάθεια ενδυνάμωσης και σε σωστές βάσεις. Ελπίζω να έδωσα τις απαντήσεις που τόσο καιρό περίμενε ο κόσμος. Δόθηκε μία πλήρης εικόνα των πεπραγμένων μας σαν διοίκηση. Η πορεία μας φέτος απέδειξε ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά αν ο κόσμος είναι στο πλευρό μας. Κατακτήσαμε το Κύπελλο, συμμαζέψαμε τα ασυμμάζευτα που ήταν πέρσι τέτοια περίοδο, δεχόμαστε πόλεμο από παντού. Ο κόσμος με τη συμμετοχή του θα πρέπει να μας διατάξει σαν διοίκηση για το τι ομάδα θέλει να έχει. Θα πρέπει ο κόσμος να αφήσει πίσω τις μικροπρέπειες και τις κατηγορίες. Το εγχείρημα του 2004 έλαβε τέλος. Όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης. Εδώ όμως οι κατηγορίες σταματάνε. Ή θα ενωθούμε και θα κάνουμε μία ομάδα να πρωταγωνιστεί ή θα μείνουμε πίσω».

5 PHOTOS
  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Είδε Ελλάδα-Λιθουανία ο Λεκαβίτσιους! (pic)
Είδε Ελλάδα-Λιθουανία ο Λεκαβίτσιους! (pic)
Πλατανιάς: Ζητείται επειγόντως τερματοφύλακας!
Πλατανιάς: Ζητείται επειγόντως τερματοφύλακας!
Η βαθμολογία της Super League
Η βαθμολογία της Super League
Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης 0-0: Γκολ ούτε με αίτηση!
Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης 0-0: Γκολ ούτε με αίτηση!
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης