«Πληρώσαμε 4,5 εκ. ευρώ»

«Πληρώσαμε 4,5 εκ. ευρώ»

Ξεκάθαρες απαντήσεις σε όλα τα θέματα έδωσαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θανάσης Αθανασιάδης και οι συνεργάτες του στη συνέντευξη Τύπου.

Σε απολογισμό της διετούς θητείας του έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θανάσης Αθανασιάδης μαζί με τα άλλα μέλη του ΔΣ, ενώ παράλληλα παρουσίασε επίσημα και τα τέσσερα νέα μέλη που προστέθηκαν στο ψηφοδέλτιό με την ονομασία «Άρης Προοπτική».

«Στόχος της συνέντευξης είναι να παρουσιαστεί η σύσταση του υποψήφιου σχήματος που θα κατέβει στις εκλογές και μία αναφορά στα πεπραγμένα της ΠΑΕ της διετίας 2009 – ‘11» είπε αρχικά ο πρόεδρος των «κίτρινων».

«Σε διοικητικό επίπεδο λειτουργήσαμε αυτή τη διετία όπως είχαμε εξαγγείλει πριν αναλάβουμε την διοίκηση. Όλο αυτό το διάστημα δουλέψαμε με αγάπη και μεράκι για την ομάδα που αγαπάμε από μικρά παιδιά. Δεν ισχυριζόμαστε ότι είμαστε αλάνθαστοι. Έγιναν και παραλείψεις, αλλά όλα αυτά έγιναν καλοπροαίρετα».

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στο οικονομικό κομμάτι τονίζοντας: «Στα οικονομικά πεπραγμένα πρώτο μέλημα μας ήταν να τακτοποιήσουμε τις οφειλές από το παρελθόν. Κάναμε ό,τι έπρεπε για να πάρουμε τις σχετικές άδειες για τη συμμετοχή μας στις διοργανώσεις της UEFA.

Στη διάρκεια της θητείας μας πληρώσαμε συνολικά 4,5 εκ. ευρώ σε μετρητά και θέλω να τονίσω ότι τα οικονομικά στοιχεία που παραθέτουμε είναι επίσημα και έχουν υποστεί διπλό και τριπλό έλεγχο από όλους τους αρμόδιους φορείς, πάντα με σεβασμό και στο τελευταίο ευρώ του κάθε φιλάθλου. Θέλω να το τονίσω αυτό γιατί ακούστηκαν πολλές ανακρίβειες περί μεγάλων οικονομικών ανοιγμάτων της ΠΑΕ.

Τα έσοδα που φέραμε στον σύλλογο τη σεζόν 2009-‘10 ήταν 13.468.000 ευρώ κυρίως από τα διαρκείας, τα εισιτήρια που κόπηκαν σε κύπελλο και πρωτάθλημα, τις διαφημίσεις, τα τηλεοπτικά δικαιώματα αλλά και την πώληση του Σανέλ Γιάχιτς. Τα έξοδα ήταν της τάξης των 15.863.000 ευρώ, πράγμα που φαινομενικά οδηγεί σε ζημιογόνο αποτέλεσμα. Ωστόσο αν αναλογιστούμε ότι είχαμε να εξυπηρετήσουμε το βάρος των επίδικων υποθέσεων σε συνδυασμό με οφειλές σε παλαιότερους ποδοσφαιριστές, υπολογίζεται ότι η ζημιά από τη δική μας χρήση θα ήταν γύρω στις 700.000 και όχι 2.394.000 ευρώ. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα ποσό προς εξυπηρέτηση της τάξης των 6,7 εκατομ. που με τα ανάλογα έσοδα στις 30-6-2011 θα πέσει πάρα πολύ. Αυτό το πόσο στις 30-6-2009 ήταν στα 7,4 εκατ.

Φέτος τα έσοδά μας άγγιξαν τα 15 εκ. ευρώ και τα έξοδα ήταν της τάξης των 13.164.000 ευρώ, συνεπώς παρατηρούμε κέρδος ύψους 769.000 ευρώ. Επίσης οι χορηγίες από 2.444.000 ευρώ έφτασαν τα 3.300.000 ευρώ και το αγωνιστικό μπάτζετ της ομάδας έφτασε τα 5.400.000 ευρώ.

Στη διάρκεια της θητείας μας είχαμε σημαντικές επενδύσεις σε θέματα που αφορούσαν το «Κλεάνθης Βικελίδης» αλλά και τις εγκαταστάσεις του Ρυσίου για την καλύτερη λειτουργία τους.

Αν δούμε όλα τα νούμερα που προκύπτουν καταλήγουμε στο συμπέρασμα  ότι η χρήση όχι μόνο δεν είχε έλλειμμα αλλά ήταν απολύτως ισοσκελισμένη. Συνολικά κρινόμενη μία διετία επ’ ουδενί δεν παρήγαγε τα ζητήματα τα οποία ακούγονται και διαστρεβλώνονται θέλοντας να αποπροσανατολίσουν τη σκέψη του Αρειανού κόσμου».

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Αντώνης Ζαμπέτας, ο οποίος μίλησε για τα έργα που έχουν γίνει στο γήπεδο αλλά και στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου, καθώς και σε αυτά που πρόκειται να υλοποιηθούν στο μέλλον.

"Η διοίκηση μας αυτά τα δύο χρόνια ήταν τεχνοκρατική. Στον τομέα μου όσον αφορά τις εγκαταστάσεις σε Βικελίδης και προπονητικό στο Ρύσιο, λειτουργήσαμε με ανθρώπους που γνωρίζουν τα θέματα. Προσλάβαμε γεωπόνους, πήγαμε στη Γερμανία και είδαμε αγωνιστικούς χώρους και τελικά κάναμε την αντικατάσταση του χλοοτάπητα. Προχωρήσαμε και σε εργασίες στο Ρύσιο όπου παρουσίαζε τραγική εικόνα. Έγιναν παράλληλα διάφορες επενδύσεις στο γήπεδο για να πληροί στο ακέραιο τις προδιαγραφές τις UEFA. Επίσης σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε προπονητικό κέντρο για την Κ17 όπου θα διαμένουν εκεί τα παιδιά» ενώ έκανε λόγο και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο το οποίο θα εξυπηρετήσει πολλούς φίλους των «κίτρινων» που βρίσκονται εκτός Θεσσαλονίκης « Στόχος μας είναι και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ώστε να βοηθηθούν οι φίλοι της ομάδας που δεν μένουν στη Θεσσαλονίκη και αναγκάζονται να επιστρατεύουν φίλους και γνωστούς προκειμένου να αγοράσουν εισιτήριο και ήδη εργαζόμαστε σε αυτό. Στον προγραμματισμό μας είναι και η τοποθέτηση τουρνικέ για να αυξήσουμε την ασφάλεια του γηπέδου καθώς παρατηρήθηκαν υπεράριθμοι θεατές σε μεγάλα ματς της Ελλάδας και της Ευρώπης».

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Σαρρής αναφερόμενος στα νομικά ζητήματα της ΠΑΕ , τόνισε ότι στη διάρκεια της θητείας τους κατάφεραν να συμμαζέψουν τις δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος της ΠΑΕ, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην υπόθεση της Sportvision και της Grundig αλλά και σε αυτή του Ξηροκώστα.

«Επίσης παραλάβαμε μια ομάδα της οποίας το σήμα είχε λήξει (!) και πήγαμε και το ανανεώσαμε στο Υπουργείο Εμπορίου. Ίσως πολλοί δεν γνωρίζουν ότι το σήμα της ομάδας πρέπει να ανανεώνεται κάθε δέκα χρόνια και καταλαβαίνετε ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί μεγάλη ζημιά εις βάρος της ομάδας αν το είχε εκμεταλλευτεί ο οποιοσδήποτε. Ευτυχώς καταφέραμε και το ανανεώσαμε» είπε ο αντιπρόεδρος προς έκπληξη πολλών φίλων της Άρη που πιθανώς δεν το γνώριζαν.

Τέλος, ο Αγαπητός Βαλογιώργης μιλώντας εκ μέρους της «Άρης Εμπορική», ανέλυσε με λεπτομέρειες την κατάσταση την οποία κληρονόμησαν από την προηγούμενη διοίκηση καθώς και το πώς αυτή έχει διαμορφωθεί σήμερα. Παράλληλα τόνισε ότι το κόστος των πωλήσεων μειώθηκε γύρω στις 200.000 ευρώ, πράγμα που καθιστά σαφές ότι η «Άρης Εμπορική» εν μέσω δύσκολων οικονομικά εποχών, θα καταφέρει να έχει πλεόνασμα στο τέλος της χρονιάς.

Επιμέλεια: Δημήτρης Πιπερίδης - Δήμητρα Τοκμακίδου

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Ο Γκιστ υπεύθυνος για την επική φάρσα στον Γκάμπριελ (video)
Ο Γκιστ υπεύθυνος για την επική φάρσα στον Γκάμπριελ (video)
Χάποελ Ιερουσαλήμ: Στο Ισραήλ ο Περπέρογλου
Χάποελ Ιερουσαλήμ: Στο Ισραήλ ο Περπέρογλου
Αλέγκρι: «Ημασταν πολύ καλοί»
Αλέγκρι: «Ημασταν πολύ καλοί»
Αστέρας Τρίπολης: Χωρίς Σελίν και Τόνσο
Αστέρας Τρίπολης: Χωρίς Σελίν και Τόνσο
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης