Όλα στον «αέρα»:  Δεν ξεκινά η Super League εάν δεν υπογράψουν όλοι, τα δεδομένα για το Grexit

Όλα στον «αέρα»: Δεν ξεκινά η Super League εάν δεν υπογράψουν όλοι, τα δεδομένα για το Grexit

Δεν κάνει πίσω ο Γιώργος Βασιλειάδης που εμμένει στη διακοπή του πρωταθλήματος μέχρι υπογραφούν από όλους τα προτεινόμενα μέτρα - Ορατός ο κίνδυνος αποκλεισμού από τη FIFA

Η δέσμη μέτρων που ζήτησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης από τις ΠΑΕ προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα δεν βρήκε καθολική αποδοχή.

Δεν υπέγραψαν όλες οι ΠΑΕ το δεσμευτικό έγγραφο το οποίο θα οδηγούσε στην επανέναρξη της Super League την επόμενη εβδομάδα (31/3-1/4) με αποτέλεσμα πλέον να είναι όλα στον αέρα.

Οι ομάδες είχαν περιθώριο να στείλουν υπογεγραμμένο το έγγραφο έως σήμερα στις 14:00. Το έπραξαν, ωστόσο, δεν συναινούν όλες οι ΠΑΕ στα μέτρα που πρότεινε η πολιτεία η οποία έχει και την σύμφωνη γνώμη των FIFA/UEFA.

Τέσσερις ΠΑΕ από τις 16 (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Λάρισα, Ξάνθη) δεν υπέγραψαν, ο ΠΑΟΚ το έκανε με αστερίσκο και αντιπρόταση για την εφαρμογή του VAR του χρόνου, ενώ η ΑΕΚ αν και υπέγραψε το έκανε με επιφυλάξεις.

O Γιώργος Βασιλειάδης δεν αλλάζει στάση και επιμένει ως προς τη διακοπή του πρωταθλήματος. Θα εμμείνει να μην ξεκινήσει η Super League μέχρι τα μέτρα που ζητά να υπογραφούν  από όλους, ενώ είναι δεδομένη και η ενόχλησή του από τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών.

Και η αλήθεια είναι ότι στο υπουργείο δεν περίμεναν πως οι περισσότερες ΠΑΕ θα διαφωνούν με τις προτάσεις που έχουν εγκριθεί από την FIFA. Δεν ήταν προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο, θεωρώντας ο σκόπελος θα ξεπερνιόταν σε περίπτωση που υπήρχε τουλάχιστον μια ομάδα που δε θα συναινούσε.

Η ουσία είναι πως εάν μέχρι αύριο δεν υπογράψουν όλοι το πρωτάθλημα δε θα ξεκινήσει.  Αυτό έλεγαν από το υπουργείο που διέρρεαν ακόμα ότι πρόκειται για ένα δεσμευτικό κείμενο το οποίο μπορεί να οδηγήσει αργότερα σε διαβούλευση επί των προτάσεων.

Ως παράδειγμα δόθηκε η Λάρισα που έθεσε θέμα για τον υποβιβασμό ομάδας στα τρία επεισόδια, τονίζοντας πως σε αυτήν περίπτωση μπορεί η εκάστοτε ΠΑΕ να πέσει θύμα της κόντρας που έχει με τους οργανωμένους.

Μη έναρξη ίσον ... Grexit;

Ένα άλλο κρίσιμο ζήτημα είναι εάν η μη έναρξη του πρωταθλήματος φέρνει πιο κοντά το ποδοσφαιρικό grexit. Από το υπουργείο, τόνιζαν πως όντως ισχύει αυτό. Άλλωστε η FIFA περιμένει την Παρασκευή (23/3) το τελικό κείμενο με τη δέσμη μέτρων με τις υπογραφές όλων των ομάδων. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε ουδείς μπορεί να αποκλείσει να πέσει πιο δυνατά από ποτέ το ενδεχόμενο του αποκλεισμού από τις υπερομοσπονδίες.

Την ίδια στιγμή στην Super League προσανατολίζονται σε έκτακτο ΔΣ την επόμενη εβδομάδα, στέλνοντας παράλληλα αύριο τα σχετικά έγγραφα ανεξάρτητα με το πόσες ΠΑΕ έχουν υπογράψει.



Τένις: Αποσύρθηκε ο Αλκαράθ από το Masters της Ρώμης
Τένις: Αποσύρθηκε ο Αλκαράθ από το Masters της Ρώμης
Ο ΜακΚένα στον πάγκο της Μπράιτον, αν φύγει ο Ντε Τσέρμπι
Ο ΜακΚένα στον πάγκο της Μπράιτον, αν φύγει ο Ντε Τσέρμπι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Επίσημο το sold out για το Game 5
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Επίσημο το sold out για το Game 5
Χάντμπολ: Έως το 2026 στο «τιμόνι» της ΑΕΚ ο Μπουζόν
Χάντμπολ: Έως το 2026 στο «τιμόνι» της ΑΕΚ ο Μπουζόν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved