Super League: Οριστικό! Μπαίνει το VAR

Super League: Οριστικό! Μπαίνει το VAR

Νέα… εποχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς από τη νέα χρονιά θα μπει σε εφαρμογή το Video Assistant Referee.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η τελική απόφαση για την είσοδο του VAR στην πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία πάρθηκε έπειτα από την συνάντηση που είχε ο Νίκος Παππάς με τον Γιώργο Βασιλειάδη και τον Βασίλη Γραμμένο.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ενημέρωσε τον Υφυπουργό Αθλητισμού και τον πρόεδρο της ΕΠΟ πως βρέθηκε το κονδύλι που θα χρειαστεί για να εγκατασταθεί το εν λόγω σύστημα στα γήπεδα της Super League, μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Μάλιστα, από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις, καθώς αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει την εγκατάσταση του εξοπλισμού, ενώ η εκπαίδευση των διαιτητών θα γίνει από την ΕΠΟ, σε συνεργασία με την FIFA, από το ερχόμενο καλοκαίρι, ούτως ώστε οι ρέφερι να είναι εξοικειωμένοι με το VAR.

Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε το σύστημα VAR. Είμαι βέβαιος ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το σύστημα θα βρίσκεται στα ελληνικά γήπεδα. Θα αναπτύξουμε μια υπηρεσία - κόσμημα για το αγαπημένο παιχνίδι του Έλληνα φίλαθλου, η οποία θα αυξήσει την αξιοπιστία του και θα μας επιτρέψει να επικεντρωθούμε στη χαρά του πλέον λαοφιλούς αθλήματος σε όλη την υφήλιο. Με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, είναι η ώρα να ασχολούμαστε λιγότερο με τις αποφάσεις των διαιτητών και περισσότερο με το ίδιο το ποδόσφαιρο».

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, τόνισε: «Σήμερα, γίνεται ένα ακόμα βήμα στο μεγάλο αγώνα που ξεκινήσαμε για τη διαφάνεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ΕΠΟ έχει πολλούς ακόμα αγώνες που πρέπει να κερδίσει και εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα της, αρωγοί σε κάθε προσπάθεια εξυγίανσης αυτού του πολύπαθου χώρου. Είναι πολύ σημαντικό να φύγουν όλες οι σκιές από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το σύστημα VAR είναι μόνο η αρχή της συνεργασίας Πολιτείας και ΕΠΟ. Θέλουμε να περάσουμε σε μια νέα εποχή».

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, υπογράμμισε: «Πλέον, όσο αυτονόητο και αν ακούγεται, η ΕΠΟ συνεργάζεται με την ελληνική Πολιτεία. Το σύστημα VAR είναι για εμάς ένας πολύ μεγάλος στόχος που γίνεται πραγματικότητα. Θα φέρει διαφάνεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θα σταματήσει ο δημόσιος λόγος να εξαντλείται γύρω από μια σφυρίχτρα και ένα σημαιάκι. Δεν είναι αυτό το ποδόσφαιρο. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η κυβέρνηση συντάσσεται μαζί μας σε αυτό».

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, τόνισε: «Η Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική 2016-2021 αγγίζει όλες τις πτυχές της καθημερινότητας. Το λαοφιλές άθλημα του ποδοσφαίρου δεν εξαιρείται από το πεδίο εφαρμογής της. Επιδιώκουμε ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ΕΠΟ να εξυπηρετήσει το στόχο καταπολέμησης της διαφθοράς και εξάλειψης της βίας. Στην κατεύθυνση αυτή σχεδιάζουμε ολοκληρωμένες ψηφιακές λύσεις που επεκτείνονται στην ψηφιακή ταυτοποίηση του φιλάθλου και σε μια διευρυμένη εφαρμογή ηλεκτρονικού εισιτηρίου».



ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Λαμία: Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Δρίβας
Λαμία: Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Δρίβας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved