Παναθηναϊκός: Πέντε χρόνια και 57 ματς (videos)

Παναθηναϊκός: Πέντε χρόνια και 57 ματς (videos)

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης… συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ξάνθη, τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής!

Ο Παναθηναϊκός… δοκιμάζεται στην Ξάνθη την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της τρέχουσας σεζόν. Οι «πράσινοι» που ακόμη δεν έχουν νικήσει εκτός έδρας, θα αναζητήσουν επιτέλους ένα καλό αποτέλεσμα μακριά απ’ την Λεωφόρο, παρά τα πολλά προβλήματά τους. Αγωνιστικά και κυρίως οικονομικά-διοικητικά.

Όταν μιλάμε για ματς Ξάνθης-Παναθηναϊκού, φυσικά, εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως το κεντρικό πρόσωπο είναι ένα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης! Ίσως ο μοναδικός… συνδετικός κρίκος σε ένα ζευγάρι που ποτέ δεν ήταν εύκολη υπόθεση για τους «πράσινους». Απ’ το 1989-90 όταν ανέβηκαν οι Θρακιώτες στην Α’ Εθνική (δεν έχουν απουσιάσει από τότε) τα ματς στην Ξάνθη ποτέ δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Οπότε η πιο ευχάριστη ανάμνηση δεν είναι άλλη απ’ τον νυν τεχνικό του «τριφυλλιού». Τον άνθρωπο που έχει συνδέσει το όνομά του και με τις δύο ομάδες. Με την Ξάνθη έκανε έπαιξε πρώτη φορά στην… μεγάλη κατηγορία, ενώ το όνομά του το έκανε φυσικά στον Παναθηναϊκό. Και ως προπονητής έχει εργαστεί στην ομάδα της Θράκης (εκεί ξεκίνησε την καριέρα του άλλωστε ως συνεργάτης του Γιάννη Μαντζουράκη).

Ο Ουζουνίδης, λοιπόν, αγωνίστηκε στην Ξάνθη για πέντε χρόνια. Απ’ το καλοκαίρι του 1987 (πήγε εκεί απ’ τον Απόλλωνα Πόντου) μέχρι το καλοκαίρι του 1992, φόρεσε την φανέλα της συγκεκριμένης ομάδας. Με την οποία πανηγύρισε την άνοδο στην Α’ Εθνική και τις πρώτες σεζόν παρουσίας της εκεί. Το 1992 πήγε στον Παναθηναϊκό, όπου παρέμεινε επίσης για μια πενταετία. Με το πιο εύκολο Πρωτάθλημα στην ιστορία των «πράσινων» το 1995, με την πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Champions League το 1996 και συνολικά πέντε χρόνια γεμάτα τίτλους και επιτυχίες μέχρι το 1997 όταν και αποχώρησε.

Ως προπονητής, τώρα, πέρα απ’ την παρουσία του ως συνεργάτης του Μαντζουράκη στην Ξάνθη (2005-06), ήταν ο τεχνικός της ομάδας απ’ το καλοκαίρι του 2011 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012, ενώ επέστρεψε εκεί τον Δεκέμβρη του 2012 μέχρι τον Απρίλιο του 2013. Σε όλο αυτό το διάστημα κάθισε στον πάγκο της Ξάνθης (ως πρώτος προπονητής) για 57 παιχνίδια. Στον Παναθηναϊκό ανέλαβε την τεχνική ηγεσία την 1η Δεκεμβρίου 2016 μέχρι και τώρα. Συνολικά έχει καθίσει στον πάγκο των «πράσινων» για 56 ματς. Στα Πηγάδια το απόγευμα της Κυριακής, λοιπόν, φτάνει τα 57 παιχνίδια στον πάγκο του Παναθηναϊκού ισοφαρίζοντας την περίοδο της Ξάνθης!

Ας θυμηθούμε κάποιες χαρακτηριστικές στιγμές του Μαρίνου Ουζουνίδη σε Παναθηναϊκό και Ξάνθη:

*Πρώτο του ματς ως παίκτης στην Α’ Εθνική ήταν την 1η αγωνιστική της περιόδου 1989-90. Τότε που οι Θρακιώτες έπαιξαν για πρώτη φορά στην «μεγάλη κατηγορία». Παιχνίδι στο Αλκαζάρ και ήττα απ’ την Λάρισα με σκορ 3-1. Ο Ουζουνίδης έπαιξε σε όλη την αναμέτρηση.

*26 χρόνια πριν, η πιο επιτυχημένη εμφάνισή του με την Ξάνθη. 14 Δεκεμβρίου 1991, αγώνας Ξάνθη-Ολυμπιακός. Οι Θρακιώτες νίκησαν με το εντυπωσιακό 5-2, με τον Ουζουνίδη να σκοράρει δύο φορές! Με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ και με όμορφο σουτ.

*Περίοδος 1992-93 και ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Αγωνίστηκε 90 λεπτά στο εντός έδρας 3-1 των «πράσινων» επί του ΟΦΗ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

*Νοέμβριος 1992 (28 του μήνα) και είχε φτάσει η ώρα για το πρώτο του γκολ με τον Παναθηναϊκό. Στην ήττα με 3-2 απ’ τον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη, ο νυν τεχνικός του Παναθηναϊκού είχε μειώσει στο τελικό σκορ.

*Τα χρόνια έχουν περάσει, ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι πλέον προπονητής. Την 6η αγωνιστική της σεζόν 2011-12, για πρώτη φορά καλείται να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. Στα Πηγάδια το ματς στις 16 Οκτωβρίου 2011. Ο Παναθηναϊκός επικρατεί 3-2 σε ένα εντυπωσιακό ματς που είχε πέντε γκολ, αποβολή του Βιτόλο που έκανε… άνω κάτω το παιχνίδι και φυσικά μπόλικη αγωνία.

*Την 22η αγωνιστική του προηγούμενου πρωταθλήματος (2016-17) ο Μαρίνος Ουζουνίδης ως προπονητής του Παναθηναϊκού ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Ξάνθη. Παρότι οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι, ηττήθηκαν 1-0 χάρη στο πανέμορφο γκολ του Βασιλακάκη που ήταν ίσως η μοναδική καλή στιγμή των γηπεδούχων.



Μοναδική AR video εμπειρία με τη Μαρίνα Σάττι στο κέντρο της Αθήνας
Μοναδική AR video εμπειρία με τη Μαρίνα Σάττι στο κέντρο της Αθήνας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τον αγώνα Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τον αγώνα Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας
O Κριστιάνο Ρονάλντο ψάχνει υπαλλήλους και δίνει έως 30.000 ευρώ ετησίως!
O Κριστιάνο Ρονάλντο ψάχνει υπαλλήλους και δίνει έως 30.000 ευρώ ετησίως!
Γιαννακόπουλος: "Ο Ναν μαζί με Βράνκοβιτς και Αλβέρτη"
Γιαννακόπουλος: "Ο Ναν μαζί με Βράνκοβιτς και Αλβέρτη"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved