Παναθηναϊκός: Όταν τον υποτίμησαν, το «πλήρωσαν»! (videos)

Παναθηναϊκός: Όταν τον υποτίμησαν, το «πλήρωσαν»! (videos)

Τρεις φορές τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός πήγε στην Τούμπα ως αουτσάιντερ και έφυγε θριαμβευτής!

Το Κυριακάτικο ματς ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, είναι μία απ’ τις λίγες φορές που έχει «ασπρόμαυρο» φαβορί. Συνήθως οι αναμετρήσεις στην Τούμπα είναι αυτό που λέμε «μεγάλα παιχνίδια» και έτσι τα αντιμετωπίζουν αμφότεροι οι αντίπαλοι. Η φετινή σεζόν, όμως, είναι ιδιαίτερη. Απ’ τη μία ο ΠΑΟΚ δείχνει να μπορεί να σταθεί ως διεκδικητής του πρωταθλήματος και απ’ την άλλη ο Παναθηναϊκός είναι χαμηλά βαθμολογικά, έχει τρομερά προβλήματα οικονομικά και το τελευταίο πράγμα που δείχνει να τον απασχολεί είναι το αγωνιστικό. Με απλά λόγια, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ προβάλει ως το απόλυτο φαβορί.

Ειδικά απ’ τη στιγμή που θα έχει για πρώτη φορά σε εγχώριο ματς τον κόσμο του, ο «δικέφαλος» φαντάζει το απόλυτο φαβορί. Μάλιστα ετοιμάζουν κάτι σαν γιορτή στο γήπεδο της Τούμπας. Αυτό, βέβαια, πολλές φορές στο παρελθόν έχει αποδειχθεί μπούμερανγκ. Ειδικά στις αναμετρήσεις ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» την τελευταία δεκαετία ουσιαστικά, πήγαν τέσσερις φορές ως αουτσάιντερ στην Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσουν τους «ασπρόμαυρους». Απ’ αυτές τις τέσσερις φορές, μόλις μία κατόρθωσε ο ΠΑΟΚ να επικρατήσει. Την περίοδο 2012-13 (2-0). Στις υπόλοιπες τρεις, ο Παναθηναϊκός έκανε την Τούμπα να σωπάσει και επικράτησε ενώ οι περισσότεροι δεν το περίμεναν!

Η αρχή έγινε την περίοδο 2010-11. Λίγες μέρες πριν ο ΠΑΟΚ πήρε πρόκριση στο κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό (ματς κεκλεισμένων των θυρών). Η Τούμπα «καυτή» για να να γιορτάσει το γεγονός και συγχρόνως για να δει την ομάδα της Θεσσαλονίκης να νικά και τον άλλο μεγάλο της Αττικής. Ο Παναθηναϊκός ήταν σε κακή κατάσταση εκείνη την περίοδο και συγχρόνως είχε τραυματία τον Τζιμπρίλ Σισέ που δεν αγωνίστηκε. Ένα γκολ του Νίνη νωρίς νωρίς, έκρινε τα πάντα. Παρότι λίγο πριν το ημίχρονο ο Σπυρόπουλος αποβλήθηκε, ο ΠΑΟΚ δεν κατόρθωσε έστω να ισοφαρίσει. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 0-1 σε ένα αποτέλεσμα που οι περισσότεροι δεν περίμεναν.

Πάμε στην σεζόν 2014-15. Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει πολύ καλά το πρωτάθλημα και βρίσκεται 5 βαθμούς μπροστά απ’ τον δεύτερο Ολυμπιακό και 9 μπροστά απ’ τον Παναθηναϊκό, όταν οι «πράσινοι» πήγαν στην Τούμπα για την 10η αγωνιστική! Σα να μην έφτανε αυτό, ο Μπεργκ ήταν ακόμη ανέτοιμος απ’ την επέμβαση που είχε κάνει στον ώμο και δεν ξεκίνησε στην ενδεκάδα, ενώ έλειπαν κι άλλοι ποδοσφαιριστές. Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει βασικός ο Δώνης και να είναι αρχηγός ο Κουτρουμπής! Κι όμως, οι «πράσινοι» επικράτησαν 2-1. Προηγήθηκαν με τον Ατζαγκούν, ο Περέιρα ισοφάρισε και στο 79’ ο Καρέλης διαμόρφωσε το τελικό 1-2 που σαφώς ήταν έκπληξη εκείνη την εποχή.

Το τρίτο και τελευταίο «πράσινο»… μπαμ στην Τούμπα, ενώ κανείς δεν το περίμενε, ήρθε την περασμένη σεζόν στα πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ ήθελε νίκη για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που ήθελε… εκδίκηση (για το ματς κυπέλλου με τον Κύζα και την αναμέτρηση της Λεωφόρου με όσα έγιναν με τον Ίβιτς κτλ) και να αποφύγει την τελευταία θέση που θα τον ανάγκαζε να ξεκινήσει νωρίς προετοιμασία (έτσι κι αλλιώς θα την απέφευγε αφού η ΑΕΚ νίκησε τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη). Πέρα απ’ το κίνητρο, ο Ουζουνίδης δεν είχε Μολέντο, Ζέκα, Εμποκού, Μπεργκ! Δίδυμο στα χαφ ξεκίνησαν Ρέις-Μαρινάκης (ο Κουρμπέλης ήταν στόπερ) και τραυματίστηκε κι ο Κουλιμπαλί, με αποτέλεσμα να πάει μπακ ο Μαρινάκης και ο Ευαγγέλου να παίξει αμυντικό χαφ!

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Μπίσεσβαρ, αλλά ισοφάρισε ο Κλωναρίδης. Ο Πέδρο Ενρίκε έκανε το 1-2, αλλά και πάλι η απάντηση ήρθε γρήγορα απ’ τον Λουντ για το 2-2. Με την… χαριστική «πράσινη» βολή να έρχεται στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με γκολ του Μολίνς για το τελικό 2-3 που δίχως άλλο άφησε τους πάντες με ανοιχτό το στόμα!



Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved