Παναθηναϊκός: Καρδιοχτύπια σε «πράσινη» έδρα! (videos)

Παναθηναϊκός: Καρδιοχτύπια σε «πράσινη» έδρα! (videos)

Γεμάτα σασπένς και αγωνία τα Παναθηναϊκός-Πανιώνιος την τελευταία πενταετία!

Μεσημεράκι Κυριακής ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Πανιώνιο. Μια αναμέτρηση δύσκολη, ένα ματς που για το «τριφύλλι» δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί άνετο. Το τελευταίο εντός έδρας στο πρωτάθλημα για το 2017! Οι «πράσινοι» εδώ και μια πενταετία τα βρίσκουν… σκούρα απ’ τους Νεοσμυρνιώτες. Δεν είναι υπερβολή αν αναφέρουμε πως ο Πανιώνιος μπορεί και να είναι η ομάδα που δυσκολεύει περισσότερο από κάθε άλλη τον Παναθηναϊκό στην έδρα του!

Η τελευταία φορά που το «τριφύλλι» επιβλήθηκε άνετα, ήταν το 2011-12. Τότε δύο τέρματα του Πετρόπουλου και ένα του Χριστοδουλόπουλο είχαν διαμορφώσει το τελικό 3-0. Από τότε έχουν διεξαχθεί 7 αναμετρήσεις για την Superleague. 5 για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και 2 για τα πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός έχει επικρατήσει στα 5 παιχνίδια, αλλά με την… ψυχή στο στόμα! Τα 2 ματς έληξαν ισόπαλα.

Όλες οι νίκες του «τριφυλλιού», πάντως, είναι στο γκολ! Αναμετρήσεις με ευκαιρίες χαμένες για τον Πανιώνιο, πέναλτι χαμένο για τον Πανιώνιο, γκολ που μπήκαν στις καθυστερήσεις ή στο τέλος των αναμετρήσεων. Γενικά ποδοσφαιρικό σασπένς που δεν προσφέρεται για… καρδιακούς! Ας θυμηθούμε αυτά τα 7 ματς που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες:

2012-13

Ο Παναθηναϊκός μένει εκτός πλέι οφ σε μια κακή σεζόν του. Το ματς στο ΟΑΚΑ με τον Πανιώνιο ολοκληρώνεται χωρίς νικητή και γκολ (0-0), με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες.

2013-14

Στην… ρεβάνς της ήττας με 3-0 για τους «πράσινους» στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε νωρίς με κεφαλιά (!) του Πράνιτς. Χάνοντας και ευκαιρίες για μεγαλύτερο προβάδισμα. Στο δεύτερο μέρος, όμως, ο Πανιώνιος κάνει εκπληκτική εμφάνιση. Χάνοντας ευκαιρίες, έχοντας δοκάρια και πάνω απ’ όλα χάνοντας πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Λάζνικ! Εκείνο το ημίχρονο ήταν σαφώς απ’ τις πιο επιβλητικές εμφανίσεις φιλοξενούμενου στην Λεωφόρο τα τελευταία χρόνια.

2014-15

Κεκλεισμένων των θυρών. Ένα ματς που κρίθηκε απ’ το 85’ και μετά! Ο Πανιώνιος σκόραρε με τον Μπουμάλ στο συγκεκριμένο λεπτό. Όλοι πίστεψαν πως τα πάντα τελείωσαν και οι Νεοσμυρνιώτες θα έφευγαν με ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Στο 90+1’ όμως, ο Ατζαγκούν έφερε το ματς στα ίσα. Και στο 90+4’ ο Πέτριτς έκανε την ανατροπή στις καθυστερήσεις! Νίκη 2-1 για το «τριφύλλι» σε ένα απ’ τα συγκλονιστικότερα ματς των τελευταίων ετών.

2015-16

Η δεύτερη «λευκή» ισοπαλία. Με τωρινούς «πράσινους» πρωταγωνιστές για τον Πανιώνιο! Στον πάγκο της ομάδας της Νέας Σμύρνης βρισκόταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης σε εκείνη την αναμέτρηση. Κορυφαίος παίκτης των «κυανέρυθρων» ήταν ο Σωκράτης Διούδης που είχε πιάσει τα… άπιαστα εκείνο το απόγευμα!

Την ίδια σεζόν οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και στα πλέι οφ. Κακό παιχνίδι, λίγες ευκαιρίες και αγωνία για τον Παναθηναϊκό ο οποίος κυνηγούσε ακόμη την πρώτη θέση του έξτρα Πρωταθλήματος (την έχασε τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα με το 1-1 καθώς ήθελε μόνο νίκη). Τελικά το γκολ του Σεμπάστιαν Λέτο στο 78’ διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

2016-17

Πρώτο ματς του Μαρίνου Ουζουνίδη απέναντι στον Πανιώνιο. Με τους «πράσινους» να είναι αρκετά κουρασμένοι απ’ τα συνεχόμενα ματς. Κακό παιχνίδι, χωρίς πολλές ευκαιρίες. Ο Πανιώνιος κοιτάει κυρίως την άμυνά του, αλλά και ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να «βγάλει» ευκαιρίες. Τελικά τα πάντα κρίθηκαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπεργκ στο 74’, φάση για την οποία φώναξαν οι φιλοξενούμενοι, ενώ ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρόταν για πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ του νωρίτερα.

Δεύτερη φορά που ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον Πανιώνιο την περασμένη σεζόν, ήταν στα πλέι οφ. Ματς που ήθελαν οι «πράσινοι» για να μην τερματίσουν στην τελευταία θέση της έξτρα διοργάνωσης. Ένα γκολ του Λουντ έκρινε τα πάντα σε ένα κακό ματς, με τον Πανιώνιο να μην μπορεί να κάνει ευκαιρίες για να απειλήσει με ισοφάριση.



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved