Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-3: Χόρευε στη βροχή!

Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-3: Χόρευε στη βροχή!

Πρώτη εκτός έδρας νίκη για τον ΠΑΟΚ φέτος μετά το 3-0 επί της Ξάνθης στα Πηγάδια.

Αποφασιστική νίκη με 3-0 που τον φέρνει έστω και προσωρινά στην πρώτη θέση της κατάταξης με 25 βαθμούς σημείωσε ο ΠΑΟΚ επί της Ξάνθης στα «Πηγάδια», για την 13η αγωνιστική της Super League, στην πρώτη επιστροφή του Ραζβάν Λουτσέσκου στην έδρα της πρώην ομάδας του. Για τον ΠΑΟΚ σκόραραν ο Ντε Λούκας με αυτογκόλ στο 25΄, ο Μακ στο 33΄ και ο Κρέσπο στο 62΄, ενώ η Ξάνθη είχε μία καλή στιγμή στο 28΄ με τον Μεχία, που συμάδεψε το δοκάρι. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη του «Δικέφαλου του Βορρά» και η 7η συνολικά, που στοχεύει στην κατάκτηση του εφετινού τίτλου της Super League.

Με απαιτητικό τον ΠΑΟΚ αγωνιστικά ξεκίνησε το παιχνίδι στα Πηγάδια της Ξάνθης όπου ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης έκανε το καλύτερό του φετινό ξεκίνημα σε εκτός έδρας τουλάχιστον παιχνίδι. Με το ξεκίνημα του αγώνα ξεκίνησε και η δυνατή βροχή που από νωρίς έπεφτε σήμερα στην Μακεδονία και την Θράκη.

Στο 13' κόρνερ που εκτέλεσε ο Μάτος, ο Κουλούρης έπιασε κεφαλιά που έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Ζίφκοβιτς. Στο 25' ο ΠΑΟΚ παίρνει προβάδισμα στο σκορ. Από φάουλ που κέρδισε ο Λημνιός και εκτέλεσε ο Βιεϊρίνια, ο Ντε Λούκας έκανε άστοχη απόκρουση και με την στραβοκλωτσιά που έκανε, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της δικής του εστίας, για να κάνει έτσι το 0-1 ο ΠΑΟΚ.

Η Ξάνθη αντέδρασε άμεσα και στο 28' δυνατό φάουλ του Μεχία, αποκρούστηκε αρχικά από τον Πασχαλάκη, για να βρει η μπάλα το δοκάρι της εστίας του και να γλυτώσει ο ΠΑΟΚ την ισοφάριση.

Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια βρήκε ρυθμό και αναζήτησε το δεύτερο γκολ. Αυτό θα έρθει στο 33΄με τον Μακ, που από σέντρα του Λημνιού σουτάρει για να αποκρούσει αρχικά ο Ζίφκοβιτς, η μπάλα όμως επιστρέφει και πάλι στον Σλοβάκο που δεν δυσκολεύεται να βρει δίχτυα και να γράψει το 0-2 για την ομάδα του.

Στην επαναληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και από νωρίς έδειξε την διάθεση του. Στο 48' κοντινό σουτ του Βαρέλα αποκρούει εξ επαφής ο Ζίφκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ απελευθερωμένος από άγχος επιτίθεται κατά κύματα αλλά και η Ξάνθη που δεν έχει να χάσει κάτι επιδιώκει να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Στο 60΄δυνατό σουτ του Λουσέρο εξουδετερώνει με πολύ έγκαιρη επέμβαση ο Πασχαλάκης και δυο λεπτά αργότερα (62΄) ο ΠΑΟΚ διευρύνει τη νίκη του με τρίτο γκολ (0-3) που σημειώνει με κεφαλιά ο Κρέσπο, από κόρνερ του Βιεϊρίνια.

Μετά το τρίτο γκολ ο ρυθμός πέφτει, ο ΠΑΟΚ δεν χάνει τον έλεγχο του παιχνιδιού και μολονότι η Ξάνθη με κάθε τρόπο επιχειρεί να βρει διέξοδο στην εστία των φιλοξενούμενων εν τούτοις η αμυντική λειτουργία των Θεσσαλονικέων με τον Πασχαλάκη στην ιδανική πρεμιέρα του στο πρωτάθλημα, κρατάει σε απόσταση τις φιλοδοξίες των γηπεδούχων.


Ξάνθη: Ζίφκοβιτς, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο (81' Φασίδης), Λισγάρας, Ντε Λούκας (52' Μελιόπουλος), Μεχία, Κίκε (54' Ορφανίδης), Συλά, Γέντρισεκ, Κασάντο.

ΠΑΟΚ: Παχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια (70' Μαλεζάς), Βαρέλα, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Ελ Καντουρί (11' Μακ), Πέλκας, Λημνιός, Κουλούρης, Κάνιας (74' Μαουρίτσιο).



Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved