Παναθηναϊκός: Η φτώχεια φέρνει γκρίνια!

Παναθηναϊκός: Η φτώχεια φέρνει γκρίνια!

Η περίπτωση Τσάβες είναι το τέταρτο «χτύπημα» τον τελευταίο χρόνο.

Απ’ την περασμένη σεζόν έχουν ξεκινήσει οι οικονομικές σοβαρές δυσκολίες για τον Παναθηναϊκό. Με αποκορύφωμα τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των παικτών, ή το… πιστόλι σε παίκτες που έχουν φύγει απ’ την ομάδα (για κάποιο χρονικό διάστημα). Μια κατάσταση που δεν αρέσει σε κανέναν και σαφώς που δεν μπορεί να γίνει δεκτή από κανέναν που πρέπει να εισπράξει αυτά που έχει συμφωνήσει. Η όποια αντίδραση, βέβαια, δεν επηρεάζει αυτούς που θα έπρεπε. Δηλαδή τον μεγαλομέτοχο ή την διοίκηση. Επηρεάζει την ίδια την ομάδα και την δουλειά του προπονητή. Όπως η κίνηση του Αντρές Τσάβες που είτε όντως έφυγε για να τον δει ο γιατρός της Μπόκα, είτε επειδή έχει επηρεαστεί απ’ το πρόβλημα υγείας συγγενικού του προσώπου, είναι ξεκάθαρο πως δύσκολα θα πήγαινε στην Αργεντινή χωρίς άδεια αν υπήρχε… κανονικότητα στο «τριφύλλι».

Σε διάστημα ενός έτους, αυτή η υπόθεση είναι η τέταρτη μορφή απειθαρχίας και αθέτησης επαγγελματικών υποχρεώσεων ενός αθλητή. Βέβαια, για να φτάσουμε εκεί, είχε πρώτα αθετηθεί η επαγγελματική υποχρέωση της ομάδας προς τον αθλητή. Αλλά όλα αυτά τα… πλήρωσε το ποδοσφαιρικό τμήμα, εκεί που όλα καταλήγουν στο τέλος της ημέρας. Ας θυμηθούμε τα τρία προηγούμενα «χτυπήματα» απειθαρχίας του τελευταίου έτους.

Ανταρσία!

Μέσα Δεκέμβρη του 2016. Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει για την Λάρισα για την αναμέτρηση με την τοπική ΑΕΛ. Βέβαια δεν ταξιδεύουν όσοι θα έπρεπε. Παραμονή του αγώνα και εντελώς ξαφνικά, Μουμπάρακ Γουακάσο και Βίκτορ Ιμπάρμπο ουσιαστικά αρνούνται να ταξιδέψουν για την πόλη της Θεσσαλίας! Αιτία αυτής της συμπεριφοράς δεν είναι άλλη απ’ την καθυστέρηση στις πληρωμές, κάτι που είχε αποτελέσει αιτία αντίδρασής τους (ειδικά του Γουακάσο) και το προηγούμενο διάστημα.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, μάλιστα, είχει δείξει την ενόχλησή του και το γεγονός πως γι’ αυτόν είχαν «τελειώσει» οι δύο παίκτες, στις δηλώσεις του μετά την αναμέτρηση της Λάρισας: «Με τα προβλήματα που είχαμε θα περίμενα από κάποια παιδιά να είχαν τη διάθεση να βοηθήσουν αυτούς που ήρθαν να αγωνιστούν. Κάποιοι απ’ αυτούς μάλλον βάζουν τον εαυτό τους πάνω από την ομάδα. Οπότε όπως καταλαβαίνετε εμείς πρέπει να το αλλάξουμε αυτό», είχε πει χαρακτηριστικά.

Διακοπές στην Κολομβία

Μετά το τέλος της άδειας των Χριστουγέννων που είχαν πάρει οι ποδοσφαιριστές, ο Βίκτορ Ιμπάρμπο δεν επέστρεψε ποτέ! Ως όφειλε ως επαγγελματίας, παρότι ο Ουζουνίδης ουσιαστικά τον είχε «τελειώσει» αγωνιστικά απ’ την ομάδα (και καλά είχε κάνει με την συμπεριφορά που είχε ο λατινοαμερικάνος). Μάλιστα δεν μπήκε καν στον κόπο να δώσει… σημεία ζωής, αποφεύγοντας την επικοινωνία με τους «πράσινους»! Τελικά όταν εμφανίστηκε μέσω του εκπροσώπου του, ενημέρωσε πως είναι… άρρωστος, τη στιγμή που ανέβαζε φωτογραφίες από διάφορα γλέντια στα οποία πήγαινε! Κοινώς έκανε διακοπές και δήλωνε… άρρωστος. Η όλη κατάσταση, βέβαια, βόλεψε και τον Παναθηναϊκό που έτσι κι αλλιώς ήθελε να διακόψει τον δανεισμό του. Ο Κολομβιανός με αυτό τον τρόπο, έβαλε… αυτογκόλ καθώς έδωσε το δικαίωμα στο «τριφύλλι» να καταγγείλει την σύμβαση μαζί του και τελικά να διαπραγματευτούν το τέλος της συνεργασίας με καλύτερους για τον Παναθηναϊκό όρους.

Ψυχολογικά και φήμες

Το τρίτο… χτύπημα ήρθε πριν τον τελευταίο αγώνα της περασμένης σεζόν. Πριν αναχωρήσει για την Θεσσαλονίκη και το ματς με τον ΠΑΟΚ η αποστολή, ο Ροντρίγκο Μολέδο είπε στον προπονητή πως έχει ψυχολογικά προβλήματα και δεν είναι σε θέση να ταξιδέψει με την ομάδα! Ο Ουζουνίδης δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά και τον άφησε εκτός, όσο ενοχλημένος κι αν ήταν. Αμέσως άρχισαν οι φήμες αναφορικά με το αν έχει συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ και περιμένει απλά να κάνει προσφυγή και να φύγει (ήταν απλήρωτοι οι παίκτες). Όλα αυτά για ένα παιδί που όντως έχει μεταπτώσεις στην ψυχολογία και στις αντιδράσεις του. Με το που επέστρεψε η αποστολή απ’ την Θεσσαλονίκη και όλα έδειχναν πως είναι θέμα χρόνου η πώληση του παίκτη, η μεταμέλειά του άλλαξε τα πάντα. Ζήτησε συγγνώμη και έδειξε διατεθειμένος να συζητήσει για νέο συμβόλαιο! Με τον Ουζουνίδη να του τονίζει πως αν μείνει πρέπει να είναι 100% προσηλωμένος στις υποχρεώσεις της ομάδας. Τελικά όλα τελείωσαν καλά, συμφωνήθηκε μέχρι και η ανανέωση του συμβολαίου, αλλά η διοίκηση… πέταγε αετό, δεν υπέγραψε ποτέ και τώρα φτάσαμε στο σημείο που δεν έχει τι και με ποιον να υπογράψει μετά την στάση πληρωμών του μεγαλομετόχου. 



Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved