Ολυμπιακός: Οι «καυτές» αποφάσεις για Λεμονή και παίκτες (photos)

Ολυμπιακός: Οι «καυτές» αποφάσεις για Λεμονή και παίκτες (photos)

Το ευρωπαϊκό… ταξίδι του Ολυμπιακού θα σταματήσει στους ομίλους του Champions League, καθώς μετά την ήττα 3-1 από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, το ματς με την Γιουβέντους θα είναι το τελευταίο για τους «ερυθρόλευκους» στην Ευρώπη.

Οι Πειραιώτες δεν εμφανίστηκαν όπως θα έπρεπε στον «τελικό» με τα «Λιοντάρια» της Λισαβόνας. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν είχαν το σωστό πλάνο στο παιχνίδι τους και αυτό έφερε τη νέα ήττα από τους Πορτογάλους, δεχόμενοι και πάλι τρία τέρματα, όπως είχε γίνει και στην πρεμιέρα των ομίλων της διοργάνωσης.

Ουσιαστικά, η ήττα στην Λισαβόνα αποτέλεσε την… ταφόπλακα των ονείρων του Ολυμπιακού για τη συνέχεια στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και στις αρχές του 2018 και πλέον άπαντες στο Λιμάνι θα πρέπει να στραφούν στις εγχώριες διοργανώσεις, χωρίς να υπάρχουν… δικαιολογίες για βαρύ πρόγραμμα.

Τι πρέπει να αλλάξει ο Λεμονής

Ο Τάκης Λεμονής κλήθηκε να αναλάβει τον Ολυμπιακό, έπειτα από μερικές εβδομάδες της νέας σεζόν, καθώς ο Μπέσνικ Χάσι αποδείχθηκε πως δεν μπορούσε να… σηκώσει το «βάρος» στον πάγκο των «ερυθρόλευκων». Βασικό μέλημα για τον Έλληνα προπονητή ήταν να αλλάξει την εικόνα της ομάδας, αλλά και να επαναφέρει τους Πειραιώτες σε… τροχιά διεκδίκησης του τίτλου της Super League.

LemonisMesaThema

Στο Λιμάνι, η φετινή κατάκτηση του πρωταθλήματος αποτελεί τον μεγαλύτερο στόχο. Μάλιστα, από την στιγμή που η ευρωπαϊκή… περιπέτεια ολοκληρώθηκε, ουσιαστικά, το βράδυ της Τετάρτης (22/11) η κατάκτηση του τίτλου αποτελεί… μονόδρομο, καθώς θα πρόκειται για ιστορική κούπα, μια και θα είναι η 8η σερί στην Ελλάδα και θα αποτελέσει το ρεκόρ συνεχόμενων κατακτήσεων.

Όμως, για να καταφέρουν οι Πρωταθλητές Ελλάδας να διατηρήσουν την θέση τους στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στο παιχνίδι τους. Το προηγούμενο διάστημα, οι υποχρεώσεις στον 4ο όμιλο του Champions League αποτέλεσε μία καλή… δικαιολογία για την απουσία θεάματος, καθώς αυτό που μετρούσε ήταν το αποτέλεσμα.

Πλέον, από την στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα έχουν παιχνίδια στην Ευρώπη, αλλά θα στραφούν αποκλειστικά στους εγχώριους στόχους τους, καλούνται να δείξουν εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής (26/11) με την Κέρκυρα στο νησί του Ιονίου. Ο Τάκης Λεμονής καλείται να βρει τον τρόπο και να δώσει το κίνητρο στους παίκτες του να αποδείξουν πως διαθέτουν το καλύτερο ρόστερ στην Super League και μπορούν να ανταπεξέλθουν των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, παρουσιάζοντας παράλληλα και καλό αγωνιστικό πρόσωπο.

Να βγουν μπροστά οι ποδοσφαιριστές

Η επόμενη… μέρα στον Ολυμπιακό φέρνει προ των ευθυνών τους και τους παίκτες των Πειραιωτών. Πολλοί «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα και το «πρόσωπο» που θα έπρεπε να έχουν στα πρώτα τους ματς στη φετινή σεζόν. Αυτός ήταν και ο λόγος που στα κρίσιμα ματς, με εξαίρεση στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, οι Πρωταθλητές Ελλάδας να μην τα… καταφέρουν και να έχουν χάσει μεγάλο… έδαφος στην «μάχη» για τον τίτλο.

Πλέον, οι παίκτες του συλλόγου του Λιμανιού θα πρέπει να βρουν μπροστά και μέσα από την ατομική τους βελτίωση να… φέρουν και την βελτίωση στην εικόνα της ομάδας. Δεν αποτελεί… μυστικό το γεγονός πως πλέον άπαντες στον Πειραιά κρίνονται, ειδικά από την στιγμή που πλησιάζει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, όπου αναμένεται να γίνουν κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ.

OlympiacosPaiktesMesa

Προτεραιότητα είναι η έλευση ενός ποδοσφαιριστή που θα έχει καλή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα. Τόσο ο Εμάνουελ Εμενίκε, όσο και ο Ούρος Τζούρτζεβιτς που ήρθαν το καλοκαίρι από την Φενέμπαχτσε και την Παρτιζάν, αντίστοιχα για να βοηθήσουν στο σκοράρισμα, δεν τα έχουν καταφέρει, με αποτέλεσμα να μην υπολογίζονται άμεσα από τον Τάκη Λεμονή. Όμως, δεν είναι οι μοναδικοί που δεν έχουν σταθεί στο… ύψος των περιστάσεων και δεν αποκλείεται να σημειωθούν σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο άτολμος ΔΕΝ νικά!

Ο άτολμος ΔΕΝ νικά!

Σπόρτινγκ-Ολυμπιακός 3-1: Κατέρρευσε και είπε «αντίο» στη Λισαβόνα

Σπόρτινγκ-Ολυμπιακός 3-1: Κατέρρευσε και είπε «αντίο» στη Λισαβόνα

Εθνική Ελλάδας: Ανοίγει και το δεύτερο «πέταλο» της «OPAP Arena» – Επίσημο το φιλικό με Γερμανία
Εθνική Ελλάδας: Ανοίγει και το δεύτερο «πέταλο» της «OPAP Arena» – Επίσημο το φιλικό με Γερμανία
H Stoiximan παρουσιάζει το Κύπελλο του ΕURO 2024 στο ελληνικό φίλαθλο κοινό σε μια μοναδική εκδήλωση
H Stoiximan παρουσιάζει το Κύπελλο του ΕURO 2024 στο ελληνικό φίλαθλο κοινό σε μια μοναδική εκδήλωση
Euroleague: Αρχή διαβολοβδομάδας που ξεκαθαρίζει το τοπίο!
Euroleague: Αρχή διαβολοβδομάδας που ξεκαθαρίζει το τοπίο!
Βράδυ Τρίτης με 21 εκατ. ευρώ από το Eurojackpot
Βράδυ Τρίτης με 21 εκατ. ευρώ από το Eurojackpot
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved