Παναθηναϊκός: Τα… σοκ της δεκαετίας! (vids)

Παναθηναϊκός: Τα… σοκ της δεκαετίας! (vids)

Άλλες πέντε φορές τα 10 τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός δέχτηκε γκολ-«μαχαιριά» στο τέλος των αγώνων του.

Δεν υπάρχει χειρότερο… άδειασμα ψυχολογικό στο ποδόσφαιρο, απ’ το να δέχεσαι γκολ στο τέλος των αναμετρήσεων. Στο 90ο λεπτό ή στις καθυστερήσεις. Όταν δεν σου μένει χρόνος και διάθεση για να αντιδράσεις, να προσπαθήσεις έστω για μία ακόμη επίθεση.

Ακόμη κι όταν έχεις κάνει καλό παιχνίδι, ακόμη κι όταν δεν έχεις παίξει καλά, πάντα μα πάντα είναι το λιγότερο σοκαριστικό να βλέπεις να… φεύγει μέσα απ’ τα χέρια σου ένα αποτέλεσμα που κρατάς σφιχτά! Αποτέλεσμα απ’ το οποίο σε χωρίζει ένα τριπλό σφύριγμα ουσιαστικά.

Αυτό το σοκ το βίωσε ο Παναθηναϊκός στο ματς με την ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής. Όταν οι «πράσινοι» ουσιαστικά ήταν ένα διώξιμο μακριά απ’ την νίκη. Αυτό δεν έγινε, ο Λιβάγια σούταρε, η μπάλα πήρε φάλτσα στο πόδι του Χουλτ και κατέληξε στα δίχτυα. Έτσι το ήθελε η μοίρα, η οποία έπαιξε άσχημο παιχνίδι στους «πράσινους».

Για τον Παναθηναϊκό-όπως και για όλες τις ομάδες-δεν ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Το έχει βιώσει ξανά όλο αυτό. Την τελευταία δεκαετία, έχει συμβεί άλλες πέντε φορές να χάνει το «τριφύλλι» βαθμούς ή βαθμό επειδή δέχεται τέρμα απ’ το 90’ και μετά. Σε δύο περιπτώσεις, μάλιστα, ήταν ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο. Χωρίς να αξίζει σε κανένα απ’ αυτά τα δύο ματς να ηττηθεί. Το ένα εξ αυτών ήταν το ντέρμπι του Καλόπουλου… Το onsports.gr σας θυμίζει τα πέντε προηγούμενα σοκ για τον Παναθηναϊκό την τελευταία δεκαετία.

1.Σεζόν 2010-11. Το ντέρμπι της ντροπής όπως το ονομάζουμε, το ματς στο Φάληρο με διαιτητή τον Καλόπουλο. Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 χάρη σε τέρμα του Τζιμπούρ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (ελέγχεται ως οφσάιντ). Νωρίτερα, βέβαια, ο βοηθός είχε… ανακαλύψει οφσάιντ στο τέρμα του Κατσουράνη. Αυτό που έμεινε στην ιστορία ως «κάλυπτα κι εγώ τον Κατσουράνη». Σε όλα αυτά προσθέστε και όσα ντροπιαστικά ακολούθησαν το σφύριγμα της λήξης και θα καταλάβετε γιατί οι περισσότεροι έχουν ξεχάσει πως το γκολ νίκης του ΟΣΦΠ είχε επιτευχθεί στις καθυστερήσεις.

2.Φτάνουμε στην σεζόν 2012-13. Αγώνας βαθμολογικά αδιάφορος ουσιαστικά (ο Παναθηναϊκός ήταν μακριά απ’ την πεντάδα και τελικά δεν του χρειάστηκε καν μια και δεν πήρε άδεια για να παίξει Ευρώπη). Στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα, οι «πράσινοι» ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1. Όμως στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπουμσόνγκ πέφτοντας βρήκε την μπάλα με το χέρι, ο διαιτητής έδειξε το πέναλτι και ο Περόνε ένα λεπτό μετά διαμόρφωσε το τελικό 2-2.  

3.Περίοδος 2013-14. Μία απ’ τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές αδικίες. Όχι εξ αιτίας κάποιας διαιτητικής απόφασης, αλλά κυρίως επειδή ο Παναθηναϊκός αγωνιστικά σε εκείνο το ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλό του ήταν ανώτερος. Κάτι που παραδέχτηκαν και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ακόμη. Κι όμως, με το που μπήκε το 90ο λεπτό της αναμέτρησης, ήρθε ένα γκολ απ’ τον Μήτρογλου που έδωσε την νίκη στον ΟΣΦΠ μέσα στην Λεωφόρο. Ένα απίστευτα «κρύο» σκηνικό για τον Παναθηναϊκό που παρ’ όλα αυτά χειροκροτήθηκε θερμά απ’ τον κόσμο του.

4.Σεζόν 2014-15. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΟΦΗ στην Λεωφόρο. Το σκορ είναι 1-1 και οι «πράσινοι» προσπαθούν να σκοράρουν για να πάρουν την νίκη, καθώς η ισοπαλία είναι σαν ήττα. Τελικά, βέβαια, τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα, μια και ήρθε η κανονική ήττα. Ο Μακρής στο 94’ έδωσε την νίκη στην ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο (τότε) και «πάγωσε» το «Απόστολος Νικολαϊδης» με ένα αποτέλεσμα που δεν συναντά κανείς εύκολα στην Λεωφόρο.

5.Στην ίδια αγωνιστική περίοδο οι «πράσινοι» είχαν άλλη μία… ψυχρολουσία στο τέλος ενός αγώνα με επαρχιακή ομάδα. Αυτή τη φορά μακριά απ’ την έδρα τους. Στην Κομοτηνή συγκεκριμένα. Ο Παναθηναϊκός είχε κατορθώσει να ισοφαρίσει τον Πανθρακικό που είχε προηγηθεί στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Τελικά και πάλι στις καθυστερήσεις, αυτή τη φορά του παιχνιδιού, οι Θρακιώτες πήραν την σπουδαία νίκη με γκολ του Τζάνη στο 91’.



Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved