Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Γνωρίζετε ότι… (vids)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Γνωρίζετε ότι… (vids)

Ενδιαφέροντα στοιχεία των αναμετρήσεων Παναθηναϊκός-ΑΕΚ λίγο πριν το Αθηναϊκό ντέρμπι!

Θέλετε να βάλετε στοίχημα με κάποιο φιλαράκι σας που είναι Παναθηναϊκός (αν είστε ΑΕΚ) ή ΑΕΚ (αν είστε Παναθηναϊκός); Έχετε την ευκαιρία αν διαβάσετε τις παρακάτω γραμμές. Βλέπετε σας παραθέτουμε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία απ’ τα ματς των «πράσινων» και των «κιτρινόμαυρων», στην έδρα του «τριφυλλιού». Στοιχεία που μπορεί να τα γνωρίζετε αλλά να ξεχάσατε. Θυμηθείτε τα ή απλά ενημερωθείτε για όλα αυτά. Δεν θα γίνετε… σοφότεροι, αλλά σαφώς μπορεί να σας φανεί περίεργο το γεγονός πως η ΑΕΚ δεν έχει σκοράρει εδώ και 10 χρόνια στην Λεωφόρο, ή πως ο Κλωναρίδης είναι ο τελευταίος παίκτης της Ένωσης που σκόραρε στο «Απόστολος Νικολαϊδης» αλλά με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

*Η τελευταία νίκη της ΑΕΚ στην Λεωφόρο για το πρωτάθλημα, ήταν την περίοδο 2000-01. Αδιάφορο βαθμολογικά ματς τότε, μια και κανείς απ’ τους δύο δεν «καιγόταν». Η Ένωση πήρε την νίκη γοήτρου με γκολ του Ντέμη Νικολαϊδη. Από τότε η ΑΕΚ δεν έχει επικρατήσει στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

*Τελευταίο γκολ της Ένωσης στην Λεωφόρο, επιτεύχθηκε σχεδόν δέκα χρόνια πριν! Ήταν η αναμέτρηση για τα πλέι οφ όπου ο Παναθηναϊκός επικράτησε άνετα με σκορ 4-1. Ο Ριβάλντο είχε διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. Από τότε η ΑΕΚ δεν έχει βρει δίχτυα σε αγώνα πρωταθλήματος στην Λεωφόρο.

*Η ΑΕΚ έχει 10 νίκες στην έδρα του Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα. Όλες είναι στο γκολ! Δεν υπάρχει ούτε μια επικράτηση της Ένωσης με διαφορά γκολ μεγαλύτερη του ενός. Η τελευταία φορά που οι «κιτρινόμαυροι» επιβλήθηκαν στην έδρα των «πράσινων» ήταν το 2006-07 στο ΟΑΚΑ με σκορ 1-2.

*Από τους παίκτες που έχει ο Παναθηναϊκός στο ρόστερ του, μόνο ο Ρόμπιν Λουντ έχει… βρει δίχτυα κόντρα στην ΑΕΚ. Ήταν την περίοδο 2015-16 στο 3-0 των πλέι οφ όταν ο Φιλανδός σκόραρε.

*Από τους παίκτες που έχει η ΑΕΚ στο ρόστερ της, τώρα, μόνο ο Βίκτωρ Κλωναρίδης έχει σκοράρει στην Λεωφόρο! Απλά φορούσε την φανέλα του Παναθηναϊκού. Ήταν επίσης στο ματς των πλέι οφ του 2015-16, όταν οι «πράσινοι» επικράτησαν 3-0.

*Ο Νίκος Λυμπερόπουλος έχει σκοράρει έξι φορές σε ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες. Μάλιστα το έχει κάνει όντας παίκτης και των δύο. Κατά τα άλλα πρώτος σκόρερ στην ιστορία των αγώνων ανάμεσα στους δύο αντιπάλους, είναι ο Αντώνης Αντωνιάδης με 10 τέρματα. Ακολουθούν Μίμης Δομάζος και Δημήτρης Σαραβάκος με 7 γκολ, οι οποίοι έχουν παίξει και στις δύο ομάδες αλλά έχουν σκοράρει μόνο με την πράσινη φανέλα την οποία και υπηρέτησαν για πολλά περισσότερα χρόνια φυσικά.

*Έχει… ξεχάσει να σκοράρει στην έδρα του Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα η ΑΕΚ. Η Ένωση τελευταία φορά που πέτυχε γκολ ήταν την περίοδο 2011-12 στο 3-2 των «πράσινων» στο ΟΑΚΑ. Μπέλεκ και Λεονάρντο είχαν μειώσει σε 3-1 και 3-2 αντίστοιχα.

*Το 4-0 της περιόδου 1990-91, είναι η μεγαλύτερη νίκη που έχει σημειωθεί σε αγώνα Παναθηναϊκός-ΑΕΚ σε επίπεδο διαφοράς τερμάτων. Δύο γκολ ο Αποστολάκης και από ένα οι Καλαντζής-Βαζέχα είχαν διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

*Συνολικά 4 ποδοσφαιριστές έχουν αγωνιστεί στους… απέναντι. Απ’ την πλευρά του Παναθηναϊκού οι Δημήτρης Κολοβέτσιος και Γιώργος Κουτρουμπής έχουν παίξει στην ΑΕΚ, ενώ απ’ την πλευρά της Ένωσης οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Βίκτωρ Κλωναρίδης έχουν αγωνιστεί με τα χρώματα του Παναθηναϊκού.

*Ο Μπλένταρ Κόλα είναι ο άμεσος συνεργάτης του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Έχει αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής 4,5 χρόνια στο «τριφύλλι», ενώ για 1,5 χρόνο έπαιξε στην ΑΕΚ! Την προπονητική του καριέρα την ξεκίνησε στις ακαδημίες της Ένωσης, ενώ έκατσε και δύο φορές στον πάγκο της πρώτης ομάδας. Ήταν την σεζόν 2010-11 στις αναμετρήσεις με Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (ήττα 4-2) και Ξάνθη (νίκη 1-0).

Αυτό που όλοι θα θυμούνται, πάντως, είναι το γκολ που έβαλε στις καθυστερήσεις το 1999-00 και έκρινε το ματς διαμορφώνοντας το τελικό Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-0!



Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved