ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0: Με μέταλλο για τίτλο και Λιβάγια!

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0: Με μέταλλο για τίτλο και Λιβάγια!

Με γκολ του Λιβάγια η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι της αγωνιστικής και έπιασε τον Ατρόμητο στην κορυφή - Αποβλήθηκαν Αραούχο, Ζαμπράνο και Μπίσεσβαρ, επεισόδια πριν τη σέντρα

Η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ και έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας τον Ατρόμητο. Το γκολ που έκρινε την επεισοδιακή αναμέτρηση πέτυχε ο Λιβάγια στο 25' και ενώ η Ένωση αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω σωστής αποβολής του Αραούχο από το 7'.

Οι Θεσσαλονικείς που ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με εννέα παίκτες λόγω σωστών αποβολών των Ζαμπράνο, Μπίσεσβαρ για ένα ακόμα ματς εκτός έδρας δεν μπόρεσαν να φτάσουν στη νίκη και παραμένουν χωρίς τρίποντο φέτος μακριά από την Τούμπα.

Το ντέρμπι κρίθηκε περισσότερο στις προσωπικές μονομαχίες στις οποίες η ΑΕΚ έδειξε περισσότερη ένταση και διάθεση, σε αντίθεση με τους παίκτες του ΠΑΟΚ δεν διεκδικούσαν τις φάσεις με τον ίδιο τρόπο.

Η Ένωση έδειξε μέταλλο και πνευματικά έτοιμη γι' αυτό το παιχνίδι, λίγες ημέρες μετά το 0-0 με την Μίλαν, και απόλυτα προετοιμασμένη για να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο, κατάσταση για την οποία ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να ανταποκριθεί.

1789632.jpg

Στράβωσε με το... καλημέρα

Ο αγώνας «στράβωσε» επικίνδυνα από την αρχή για την ΑΕΚ από μια αδιανόητη ενέργεια του Αραούχο. Μόλις στο 7ο λεπτό χτύπησε εν ψυχρώ τον Ζαμπράνο και αποβλήθηκε. Με δέκα παίκτες για ένα «γεμάτο» 90λεπτο (αν υπολογίσουμε τις καθυστερήσεις) και ποδοσφαιριστές ταλαιπωρημένους από την υπερπροσπάθεια -μόλις 72 ώρες νωρίτερα- με τη Μίλαν, η Ενωση είχε Γολγοθά να ανεβεί.

Αυτή, ομως, η απότομη εναλλαγή συναισθημάτων είναι μέρος της μαγείας του ποδοσφαίρου. Μισή ώρα αργότερα, η ΑΕΚ είναι μπροστά στο σκορ και η αριθμητική ισορροπία είχε αποκασταθεί! Στο 25΄ από ασίστ του Σιμόες ο Μάρκο Λιβάγια άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και σκόρπισε ενθουσιασμό στην εξέδρα. Στο 34΄ ο Ζαμπράνο έχοντας ήδη κίτρινη κάρτα, πήγε επικίνδυνα πάνω στον σκόρερ με αποτέλεσμα να «κιτρινιστεί» για δεύτερη φορά και να αποβληθεί.

«Μίλησε» ο Λιβάγια

1789668.jpg

Με δέκα πλέον οι δύο ομάδες, ήταν φυσικό να κυριαρχήσει η σκοπιμότητα. Ειδικά από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έδειχνε ανήμπορος να απειλήσει, το ματς απέκτησε αργό ρυθμό με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα. Η αντικατάσταση του Λιβάγια από τον Μπακασέτα στέρησε από την ΑΕΚ τον μοναδικό της επιθετικό και παράλληλα τον παίκτη που κρατούσε μπαλα καλύτερα απ΄τόν καθένα.

Ετσι, από το μέσο του β΄ ημιχρόνο και μετά ο ΠΑΟΚ απέκτησε το «πάνω χέρι» και έπαιξε στο μισό γήπεδο την Ενωση, χάνοντας μια και μοναδική «καθαρή» ευκαιρία με τον Πρίγιοβιτς στο 85΄. Λίγο αργότερα ο Μπίσεσβαρ σε επίδειξη... αντιεπαγγελματισμού, αρχικά δεν τήρησε fair play και στην εξέλιξη της φάσης χτύπησε τον Μπακασέτα και αποβλήθηκε!

Η ΑΕΚ κράτησε στο «μηδέν» τον ΠΑΟΚ για 7η συνεχόμενη φορά ως γηπεδούχος και ανέβηκε ξανά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, όπου πλέον συγκατοικεί με τον Ατρόμητο.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Λιβάγια (66΄ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (74΄ Γαλανόπουλος), Αραούχο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοβ (46΄ Τζάλμα Κάμπος), Ελ Καντουρί, Βιεϊρίνια, Πέλκας (69΄ Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς.

Παρακολουθήσατε όλα τα παιχνίδια της Super League στο Live Chat του Onsports:

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0: Αποβλήθηκε και ο Χιμένεθ

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0: Αποβλήθηκε και ο Χιμένεθ

Η βαθμολογία της Super League

Η βαθμολογία της Super League

Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved