Πανιώνιος-ΑΕΚ 0-1: Ο Αραούχο της Νέας Σμύρνης!

Πανιώνιος-ΑΕΚ 0-1: Ο Αραούχο της Νέας Σμύρνης!

Με τον Αραούχο να σκοράρει ξανά στη Νέα Σμύρνη η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο και επέστρεψε στα τρίποντα - Αποχώρησε τραυματίας ο Μάνταλος, κομβικός ο Μπακασέτας - Πολλά νεύρα, ένταση και... κατς στην Πλατεία

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ που επικράτησε με 1-0 στη Νέα Σμύρνη του Πανιωνίου χάρη στο γκολ του Αραούχο στο 80', σε ένα παιχνίδι που είχε ένταση και κυρίως πολλά νεύρα.

Η Ένωση είχε να γευτεί τη χαρά των τριών βαθμών από το ντέρμπι της ανατροπής με τον Ολυμπιακό και απόψε κατάφερε να αποδράσει από την Πλατεία διά πυρός και σιδήρου απέναντι σε μια από από τις καλύτερες ομάδες της Super League.

Το 3-5-2 του Μανόλο Χιμένεθ ήταν αποτελεσματικό, ωστόσο, τη διαφορά στο παιχνίδι την έκανε η παρουσία του Μπακασέτα στο δεύτερο ημίχρονο που έδωσε το κάτι παραπάνω στην ΑΕΚ.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ήταν αυτός που συνεργάστηκε με τον Αραούχο και πρόσφερε στο πιάτο το τέρμα του Αργεντινού, ο οποίος σκόραρε ξανά στη Νέα Σμύρνη.

1784428.jpg

Είχε βρει δίχτυα και την περασμένη σεζόν. Τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στο τελευταίο ματς των play offs. Ωστόσο, η χαρά για την επιστροφή στα τρίποντα που διατηρεί την ΑΕΚ σε τροχιά τίτλου, επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Μάνταλου (κυρίως) και του Τσόσιτς.

Ο αρχηγός του δικέφαλου αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με πρόβλημα στο αριστερό του γόνατο και δεδομένα στην ΑΕΚ κάθονται σε αναμένα κάρβουνα για την σοβαρότητα της κατάστασής του.

Το παιχνίδι:

Το 3-5-2 που εμπιστεύτηκε ο Μανόλο Χιμένεθ απέδωσε καρπούς, αν αναλογιστεί κανείς ότι η ΑΕΚ κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο πρώτο ημίχρονο. Παρουσίασε, όμως, το σύνηθες πρόβλημα των τελευταίων αγωνιστικών στο τελείωμα των φάσεων. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι τόσο ο Λιβάγια στο 35΄ όσο και ο Σιμόες στο 36΄ εκτέλεσαν όπως έπρεπε, αλλά απέναντί τους βρέθηκε ο Κότνικ σε αμφότερες τις (μεγάλες) στιγμές της Ενωσης. Ο Σλοβένος είχε «κατεβάσει ρολά» στο σημερινό ματς, ήταν πάντα εκεί που έπρεπε και πραγματοποίησε τουλάχιστον τρεις σωτήριες επεμβάσεις, καθώς στις δύο που αναφέραμε προστέθηκε κι άλλη μία σε σουτ του Μάνταλου στο 73΄.

1.jpg

Οταν τα μεγάλα επιθετικά «όπλα» της ΑΕΚ (Αραούχο, Λιβάγια) δεν μπορούν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα κι όταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μένει για σχεδόν 80 λεπτά στον πάγκο, ήταν δεδομένο ότι η ΑΕΚ θα υπέφερε. Οσο για τον Πανιώνιο, έπιασε δύο φορές στον «ύπνο» την άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά στην πρώτη ο Μπανανά με κεφαλιά από τη μικρή (!) περιοχή έστειλε τη μπάλα άουτ στο 53΄ και στη δεύτερη ο Ανέστης πρόλαβε τον Βλάχο που έφυγε στην «πλάτη» των αμυντικών στο 59΄.

Η λύση για τον «Δικέφαλο» ήλθε όπως... έπρεπε. Με τον Σέρχιο Αραούχο να επιστρέφει στα γκολ, όταν μετά από έξοχο συνδυασμό με τον Μπακασέτα πλάσαρε τον Κότνικ και έγραψε το 0-1 στο 81΄. Μια πολύ μεγάλη νίκη για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, που μοιάζει όμως «Πύρρειος». Ο Τσόσιτς αποχώρησε με διάστρεμμα στο 78΄ και τίθεται εν αμφιβόλω η συμμετοχή του στο ματς της Πέμπτης (2/11) με τη Μίλαν ενώ τραυματίστηκε και ο Μάνταλος στη φάση του γκολ.

Συγκλονιστική στιγμή με τον αρχηγό της ΑΕΚ να πιάνει το γόνατό του, να κάνει τον σταυρό του ζητώντας... βοήθεια από τα Θεία να μην είναι κάτι σοβαρό. Οσονούπω θα γνωρίζουμε... Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 παίκτες, αφού είχε εξαντλήσει τις αλλαγές της και κράτησε χωρίς να πιστεί ιδιαίτερα την πολύτιμη νίκη.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (77΄ Σαββίδης), Λάμπρου (46΄ Κάργας), Μασούντ, Γεσίλ (34΄λ.τρ. Ντουρμισάι)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς (78΄ Χριστοδουλόπουλος), Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (63΄ Γιόχανσον), Μάνταλος, Λιβάγια (67΄ Μπακασέτας), Αραούχο.

Παρακολουθήσατε το παιχνίδι στο Live Chat του Onsports:



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved