Παναθηναϊκός ο… μεγαλόκαρδος (vids)!

Παναθηναϊκός ο… μεγαλόκαρδος (vids)!

Οι περιπτώσεις που οι «πράσινοι» δεν τα κατάφεραν με «πρωτάρες» ομάδες!

Βράδυ Σαββάτου (20:30) ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στην Λαμία. Μια πόλη την οποία θα επισκεφθεί πρώτη φορά για αγώνα Superleague. Βλέπετε η φετινή είναι η παρθενική συμμετοχή της ομάδας απ’ την Φθιώτιδα στην μεγάλη κατηγορία. Σε ανάλογες περιπτώσεις επισκέψεων σε επαρχιακές πόλεις, οι «πράσινοι» έχουν φανεί ιδιαίτερα… μεγαλόκαρδοι. Δίνοντας την δυνατότητα στους γηπεδούχους να ζήσουν ιστορικές στιγμές.

Την τελευταία 20ετία, είναι χαρακτηριστικό πως πέντε φορές το «τριφύλλι» ηττήθηκε σε έδρες ομάδων που επισκέφθηκε για πρώτη φορά ή μετά από πολλά χρόνια. Μάλιστα κάποια απ’ αυτά τα ματς ακόμη τα θυμόμαστε και για λόγους που αφορούν την διαιτητική αντιμετώπιση του Παναθηναϊκού. Ας τις θυμηθούμε…

2004-05 Κέρκυρα-Παναθηναϊκός 2-0

Πρώτη συμμετοχή της Κέρκυρας στην Α’ Εθνική. Ο Παναθηναϊκός επισκέφθηκε το νησί των Φαιάκων και γύρισε… φουρτουνιασμένος. Οι γηπεδούχοι με τέρματα των Γήττα και Εντιαγέ επικράτησαν άνετα με σκορ 2-0.

2007-08 Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-0

Παρθενική συμμετοχή της ομάδας απ’ την Αρκαδία στην Superleague. Δεν είχε ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα, μέχρι την στιγμή που πήγε στην πόλη ο Παναθηναϊκός. Ένα πέναλτι που σφυρίχτηκε για τράβηγμα του Σαριέγκι στον Τσέζαρεκ και το μετέτρεψε σε γκολ ο Ροτζέριο Μάρτινς, έκρινε την αναμέτρηση διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

2010-11 Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός 3-2

Ένα ματς… ροντέο που δεν ξεχνιέται εύκολα. Μετά από 20 χρόνια οι Βολιώτες επανήλθαν στην μεγάλη κατηγορία (τελευταία τους συμμετοχή μέχρι τότε ήταν το 1989-90). Για να επικρατήσουν του Παναθηναϊκού χρειάστηκε ένα ματς με δύο αποβολές για το «τριφύλλι» (θα δείτε πως αυτή του Καντέ ήταν το λιγότερο υπερβολική), δύο πέναλτι υπέρ τους (το ένα το έπιασε ο Τζόρβας) για να διαμορφωθεί το τελικό 3-2. Δύο τέρματα πέτυχε ο Μαρτίν και ένα ο Μπρέσκα για την ομάδα της Μαγνησίας, ενώ για τον Παναθηναϊκό σκόραραν οι Κατσουράνης και Σισέ.

2012-13 Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 2-1

Η πρώτη επίσκεψη του «τριφυλλιού» στην έδρα του Πλατανιά, τραυματική. Κυρίως επειδή είχε την πρώτη του… επαφή με τον Αρετόπουλο, μια «σχέση» που όλοι γνωρίζουμε σε ποιο επίπεδο βρίσκεται. Τότε, λοιπόν, ο ρέφερι απ’ τα Τρίκαλα ξεκάθαρα αλλοίωσε το αποτέλεσμα. Η ομάδα της Κρήτης προηγήθηκε 1-0 με γκολ του Ουκάρ. Για να γίνει το 2-0 χρειάστηκε ένα πέναλτι ανακάλυψη (όπως βλέπετε και στο βίντεο) για… μαρκάρισμα που ποτέ δεν έκανε ο Βύντρα. Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο Τοτσέ με πέναλτι που αυτή τη φορά έγινε πάνω στον Μαυρία. Προς το τέλος του ματς είχε αποβληθεί ο Ζέκα.

2014-15 ΑΕΛ Καλλονής-Παναθηναϊκός 1-0

Η ομάδα της Λέσβου είχε αγωνιστεί και την προηγούμενη σεζόν στην Superleague, αλλά ο Παναθηναϊκός πήγε την συγκεκριμένη σεζόν για πρώτη φορά στο νησί για ματς Πρωταθλήματος. Βλέπετε την προηγούμενη περίοδο η Καλλονή χρησιμοποιούσε ως έδρα το ΟΑΚΑ. Ένα γκολ του Λεοζίνιο διαμόρφωσε το τελικό 1-0 σε μια κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού που προσπαθούσε να βρει τα πατήματά του χωρίς τον Μπεργκ. Σημαντική λεπτομέρεια, βέβαια, η αποβολή που «χάρισε» ο Τριτσώνης στον Χογκ, όταν ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων βγήκε εκτός περιοχής και με… καρατιά ανέκοψε τον Κλωναρίδη που έβγαινε τετ α τετ.



Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved