Χιμένεθ: «Πάω να πιω δυο μπύρες και να σκεφτώ την Αούστρια Βιέννης»

Χιμένεθ: «Πάω να πιω δυο μπύρες και να σκεφτώ την Αούστρια Βιέννης»

Σε μεγάλα... κέφια ήταν ο Μανόλο Χιμένεθ μετά τη νίκη 3-2 επί του Ολυμπιακού.

Και πως να μην είναι άλλωστε. Η ΑΕΚ πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο στην δεύτερη θητεία του ενώ απόψε κατάφερε να κάνει επική ανατροπή και να πανηγυρίσει τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό. Για αυτό και ο Ισπανός θα πάει να ξεδιψάσει με δυο μπύρες και στη συνέχεια θα καταστρώσει τα πλάνα του για την Αούστρια Βιέννης.

Όσα δήλωσε ο Ισπανός στην συνέντευξη Τύπου:

Για το αν τον εξέπληξε η αντίδραση της ομάδας του: «Βλέποντας την εξέλιξη του ματς θα ήταν παράλογο να νικήσουμε, αλλά στα πρώτα λεπτά θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει τέσσερα γκολ και να είναι 4-1. Αλλά μια ομάδα με καλούς παίκτες όπως ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να της δίνεις την ευκαιρία. Όλα είχαν να κάνουν με το να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό γιατί ο Ολυμπιακός μας έβαλε δύο γκολ εξ αιτίας δύο δικών μας λαθών. Με 63% κατοχή και 20 σουτ δεν ήταν λογικό να μην κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για το αν συμφωνεί με τον Χάσι ότι το κλειδί ήταν το 2-1: «Νομίζω ότι το σημείο κλειδί ήταν όταν μπόρεσαν και σκόραραν από ένα πλάγιο άουτ. Μετά ένα παιχνίδι είναι γεμάτο από διάφορες συνθήκες. Δύο ομάδες που έχουν παίξει καλά, αλλά εμείς ευτυχώς μετά από πάρα πολλές ευκαιρίες σκοράραμε αρκετές για να μπορέσουμε να κερδίσουμε».

Για το τι σκέφτηκε στο 0-2 και για την αντίδρασή του να πει στους παίκτες του να ηρεμήσουν στο 2-2: «Πρώτα απ’ όλα αυτή ήταν η πρώτη φάση στο δεύτερο μέρος όπου χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση. Υπήρξε ένα λάθος στην τοποθέτηση δύο παικτών στο γήπεδο. Πριν βγούμε στο δεύτερο μέρος είχαμε πει πως θα παίξουμε και με την πρώτη φάση γίνεται αυτό το λάθος. Ευτυχώς αντιδράσαμε. Στο 2-2 ζήτησα ψυχραιμία γιατί ελέγχαμε το παιχνίδι. Έπρεπε να συνεχίσουμε να έχουμε τον έλεγχο. Ήταν θέμα χρόνου να μπορέσουμε να σκοράρουμε, αλλά έπρεπε να έχουμε το μυαλό μας συγκεντρωμένο. Για μένα το πιο δύσκολο να ελέγξει κάποιος στο ποδόσφαιρο είναι το άγχος και ο ενθουσιασμός».

Για το αν η ΑΕΚ είναι περισσότερο σε τροχιά τίτλου: «Μένει πολύ ακόμα. Πριν το ματς είχα πει ότι είτε η νίκη είτε η ήττα δεν θα άλλαζε κάτι. Αυτό που θα κάνω είναι να πιω δυο μπύρες και να σκεφτώ την Αούστρια Βιέννης»

Για την εμφάνιση του Λάζαρου: «Έχει απίστευτες ικανότητες. Παρά την ηλικία του, του μένει πολύς χρόνος ακόμα στο ποδόσφαιρο. Την πρώτη φορά που ήμουν εδώ τον γνώρισα ως ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, μου άρεσε πάρα πολύ. Αλλά ήθελε ακόμα για να δώσει το 100%. Έχει ακόμα πολύ μπροστά του από αυτό που έχει δείξει. Το προσόν είναι το σώμα του. Ελπίζω μετά από αυτές τις λέξεις να μην πιστέψει πάρα πολύ στον εαυτό του γιατί θα τον βάλω στη θέση του».

Για το γεγονός ότι οι παίκτες του δεν απογοητεύτηκαν στο 0-2: «Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου και της διακοπής τους έδειξα τα στατιστικά. Ήταν καθαρά θέμα ατυχίας. Το πίστεψαν, με άκουσαν και κερδίσαμε. Αν δεν είχαμε κερδίσει αυτό το ματς θα ήμουν πολύ περήφανος γιατί το προσπαθήσαμε. Υπήρξαν δύο ανθρώπινα λάθη που θα πρέπει να τα δουλέψουμε για να μην ξανασυμβούν».

Για το γεγονός ότι αυτή η νίκη είναι πολύ σημαντική στην ψυχολογία της ομάδας: «Σε ένα ματς ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες υπάρχουν κάποια διαστήματα στο παιχνίδι, αλλά η στατιστική μιλάει από μόνη της. Μία ομάδα που κάνει 20 σουτ και 13 εντός εστίας απέναντι σε μία ομάδα που έκανε μόλις τέσσερα σουτ και ένα κόρνερ. Νομίζω ότι σε γενικό συμπέρασμα σήμερα ήμασταν ανώτεροι. Ψυχολογικά αυτή η νίκη είναι σημαντική για να συνεχίσουμε τη δουλειά. Αλλά το σίγουρο είναι ότι η Αούστρια δεν θα επιτρέψει να της κάνουμε κάποια έκπληξη βλέποντας αυτό το παιχνίδι».

Για το γεγονός ότι η πίστη των παικτών έχει περάσει και στην εξέδρα: «Το να παίζεις με τέτοια ατμόσφαιρα είναι απίστευτο. Φαντάζομαι πως θα είναι να παίζει η ΑΕΚ με τόσο κόσμο στο μελλοντικό γήπεδο. Ο Μπακάκης έπαιξε 12 με 15 λεπτά με σπασμένη μύτη. Αυτήν την καρδιά και την ψυχή τη δίνει ο κόσμος. Οι παίκτες το πίστευαν αλλά στο 0-2 ο κόσμος έδωσε την ώθηση. Ήταν πολύ καλό που τα παιδιά προσπαθούσαν, οπότε όταν κάποιος δίνει τα πάντα, τότε δεν φοβάται τίποτα. Θα ήθελα να συγχαρώ για τη μεγάλη νίκη δύο άτομα. Έχουν έρθει στην ΑΕΚ δύο καταπληκτικοί επαγγελματίες. Αλλά δεν ξεχνώ ούτε τον Κώστα ούτε τον Γρηγόρη και τους στέλνω πολλά χαιρετίσματα».



Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved