«Καθαρότητα και διαφάνεια»

«Καθαρότητα και διαφάνεια»

Για την συνέλευση της Λέσχης Φίλων Άρη ενόψει των εκλογών του φορέα μίλησε ο Θωμάς Γιαννόπουλος.

Ο υπεύθυνος νομικών υποθέσεων της Λέσχης, Θωμάς Γιαννόπουλος, μίλησε στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό των «κίτρινων»  με αφορμή την έκτακτη γενική συνέλευση ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΠΑΕ.

Στην αρχική του τοποθέτηση στον «ΑΡΗΣ FM» είπε: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο κατά τον οποίο εδώ και αρκετές μέρες γίνεται από μεριάς μας ο οικονομικός έλεγχος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Ο έλεγχο αυτός γίνεται σε όλα τα επίπεδα με κάθε λεπτομέρεια ώστε να είμαστε πλήρως ενημερωμένοι.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τα όποια υποψήφια σχήματα και να τονίσω ότι όλες οι διαδικασίες γίνονται βάσει των καταστατικών διατάξεων. Θα είμαστε απόλυτα συγκεκριμένοι και θα εφαρμόσουμε τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια».

Αναφορικά με το ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της Λέσχης είπε: «Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη. Σε αυτή την κατηγορία είναι όσοι έχουν καταβάλει όλες τις ετήσιες συνδρομές τους από την ημέρα που έκαναν την εγγραφή τους, ενώ όσοι είναι γραμμένοι μέχρι τον Μάιο, πρέπει να καταβάλουν τα 50 ευρώ για το διάστημα Ιουνίου- Δεκεμβρίου. Επίσης θέλω να τονίσω ότι κάθε μέλος της Λέσχης έχει κάθε δικαίωμα να έρθει και να ζητήσει το καταστατικό.

Όσοι  είναι γραμμένοι στο Φορέα και θέλουν να ανανεώσουν, μπορούν να το κάνουν μέχρι και πριν μπουν στην γενική συνέλευση σε ειδικά σταντ που θα υπάρχουν έξω από το Βελλίδειο, ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιούνται και εγγραφές.

Επίσης, τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη μπορούν να μπουν σε διαδικασία ελέγχου είτε της διοίκησης της ΠΑΕ είτε της Λέσχης, μόνο για θέματα προηγουμένων αποφάσεων γενικών συνελεύσεων».

Όσον αφορά τα θέματα ημερήσιας διάταξης, τόνισε: «Για να αναφερθεί κάτι ως θέμα ημερήσιας διάταξης, πρέπει να αποσταλεί εγγράφως ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο 60 ώρες πριν την γενική συνέλευση.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι πάντα αυτά που αναφέρονται στο καταστατικό. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της γενικής συνέλευσης μπορούν να αναφερθούν ζητήματα που αφορούν το ΔΣ της ΠΑΕ Άρης αλλά και ζητήματα λογοδοσίας των μελών της.

Επίσης θα δοθεί  ο λόγος στο ΔΣ της Λέσχης η οποία θα αναφέρει τα όποια συμπεράσματα στα οποία θα καταλήξει. Ακόμα θα γίνει αναφορά και αναλυτική ενημέρωση στα οικονομικά στοιχεία της ομάδας από το 2004 μέχρι σήμερα και στη συνέχεια θα υπάρξει ο απολογισμός της ΠΑΕ Άρης από το νόμιμο εκπρόσωπο της για τη διετή της θητεία. Τέλος, θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην διαδικασία κατάθεσης των ψηφοδελτίων προσθέτοντας: «Όποιος θέλει να καταθέσει ψηφοδέλτιο έχει δικαίωμα να το κάνει 120 ώρες πριν την συνέλευση. Θα πρέπει πέραν του υποψήφιου σχήματος, να υπάρχει αίτηση από τον  κάθε υποψήφιο στην οποία θα καταγράφονται τα στοιχεία της ταυτότητας του, ο αριθμός μέλους του στη Λέσχη και η θέση στην οποία θέλει να εκλεχθεί.

Θα πρέπει επίσης ο κάθε υποψήφιος να προσκομίσει μια υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναγράφεται ότι δεν υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση εις βάρος του.
Σε περίπτωση που απορριφθεί μια αίτηση υποψηφιότητας από το ΔΣ της Λέσχης, ο αιτών έχει τη δυνατότητα να αναφέρει τις αντιρρήσεις του στο ΔΣ και να θέσει το ζήτημα στη γενική συνέλευση όπου το σώμα των μελών θα αποφασίσει για το συγκεκριμένο ζήτημα».

Αναφορικά με την επιστολική ψηφοφορία που αφορά όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να παραβρεθούν στη συνέλευση είπε: «Η ψηφοφορία είναι έγκυρη με αυτό τον τρόπο. Απλά όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν κάτι τέτοιο πρέπει να το γνωστοποιήσουν στη Λέσχη με φαξ ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το αργότερο δέκα μέρες πριν την ημερομηνία της ψηφοφορίας. Θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση από τη γραμματεία της Λέσχης Φίλων Άρη.

Σε ότι αφορά τους εκλογικούς καταλόγους πρόσθεσε: «Αρχικά, δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία θα έχουν όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη έως και 60 ώρες πριν την έναρξη της ψηφοφορίας.
Οι εκλογικοί κατάλογοι παραδίδονται στην εφορευτική επιτροπή, ενώ δυνατότητα  παράδοσης και ελέγχου αυτών έχει και η εξελεγκτική επιτροπή. Σίγουρα πάντως όλα πρέπει να είναι τακτοποιημένα 60 ώρες πριν από τις εκλογές προκειμένου να γίνει το έγγραφο των εκλογικών καταλόγων και να μην υπάρχει κάτι επιλήψιμο».

Ερωτηθείς για την τακτική γενική συνέλευση της Λέσχης είπε: «Η συνέλευση αυτή θα γίνει τον Ιούνιο και θα πραγματοποιηθεί ο απολογισμός του ΔΣ της Λέσχης. Επίσης πρέπει να αναφέρω πως την περσινή χρονιά κάναμε αναθεώρηση του καταστατικού το οποίο έχει πολλά αντιφατικά σημεία και συνεπώς η συνέλευση είναι μια καλή ευκαιρία να αναμορφωθεί όλο το καταστατικό γιατί υπάρχουν σημεία που δεν είναι σαφή».

Ο Θωμάς Γιαννόπουλος έκλεισε τη συζήτηση, στέλνοντας ένα μήνυμα σε όσους θα δώσουν το παρών στη συνέλευση της 11ης Μαΐου λέγοντας: «Δική μου επιθυμία μου είναι να πρυτανεύσει η λογική και η ηρεμία από όλους όσους παρευρεθούν. Με το πέρασμα των χρόνων βλέπω ότι τα όσοι συμμετέχουν στην ομάδα έχουν ένα κοινό σκοπό κι αυτό δεν είναι άλλο από το καλό του συλλόγου. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που να τους ενώνει. Κάποιοι έχουν περισσότερη και κάποιοι λιγότερη εμπειρία όμως πάντα υπάρχει λογική.

Όλες οι διαδικασίες είναι καθαρές και διαφανείς. Πιστεύω ότι δεν θα ζήσουμε καταστάσεις και γεγονότα του παρελθόντος. Οι απαντήσεις που πρέπει να δίδονται θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από σοβαρότητα και συνέπεια».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Η συνήθεια που έγινε λατρεία!
Η συνήθεια που έγινε λατρεία!
Χάσι: «Έχουμε ένα ακόμη δύσκολο ματς στην Κροατία»
Χάσι: «Έχουμε ένα ακόμη δύσκολο ματς στην Κροατία»
Στην 14η θέση η Ελλάδα!
Στην 14η θέση η Ελλάδα!
Play off Champions League: Βλέπουν «αστεράκια» Σέλτικ, Νάπολι και Σεβίλλη
Play off Champions League: Βλέπουν «αστεράκια» Σέλτικ, Νάπολι και Σεβίλλη
Νέα στοιχεία σοκ για την τραγωδία με τους γονείς που πνίγηκαν για τα παιδιά τους
Νέα στοιχεία σοκ για την τραγωδία με τους γονείς που πνίγηκαν για τα παιδιά τους
Φωτιά στη Δάφνη πίσω από το σταθμό του μετρό «Άγιος Ιωάννης»
Φωτιά στη Δάφνη πίσω από το σταθμό του μετρό «Άγιος Ιωάννης»
Φωτιά LIVE - Απίστευτο: Ο Τσίπρας πάει στα καμένα τέσσερις ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά
Φωτιά LIVE - Απίστευτο: Ο Τσίπρας πάει στα καμένα τέσσερις ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά
Ρέθυμνο: Αυτοί είναι οι γονείς που πνίγηκαν προσπαθώντας να σώσουν τα παιδιά τους (pics)
Ρέθυμνο: Αυτοί είναι οι γονείς που πνίγηκαν προσπαθώντας να σώσουν τα παιδιά τους (pics)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης